Přejít na výpis diskuzí
Mass Effect 4 poběží na Frostbite 2, ale hra sama je daleko
13.11.2012 | Aleš Smutný
127 příspěvků
-
Smyslem bylo ukázat, kdo na ME4 dělá a co od toho můžeme na základě dosavadních faktů očekávat... Když se např. očekávalo Diablo, spousta hráčů táhla na jméno, přičemž z původního týmu na něm už skoro nikdo nedělal. Série není o značce, je o lidech. Chtěl jsem tudíž svým příspěvkem pouze ukázat, jestli je nová ME hra opravdu "ME". Pro spoustu z nás jsou stěžejní jména developerů, až teprve franchise...
-
hm zajímavé. Žádnou takovou informaci můj příspěvek neobsahuje.
-
Nakonec to bude pokracovat po ME3.. tak isto ako sa konal prenos postavy z 2 do 3.. cize ak sme zvolili cerveny konec tak si mozme preniest Sheparda do ME4.. a objavia sa daki dalsi Reaperi alebo Leviathani.. Ak to bude takto, tak pridem Mass Effectu na hrob polozit kvetiny.
-
Nj ale MicroSoft na svoji hře nešetří a do jejich enginu vrazili určitě nehorázný prachy.
-
Konečně, konečně mužu zavolat konečně. Bylo snad vyslyšeno moje volání ať vývojáři začnou používat pro tvorbu her jiný engine než UE3 ze kterýho mi je blbě jen když vidim jeden pixel textury z něj. Konečně snad začíná vítězit zdravej rozum nad zajetou rutynou. Frostbite 2 a CryEngine 3 go go go. Zpět ni krok.
-
No ale celá série se přece pyšní prohlášeními, že záleží na vašich rozhodnutích (hahahahahah) a nakonec by nejdůležitější volbu udělali za tebe? Tím si (opět) nase*ou do huby
-
Mozno je to tak ale faktom zostava, ze oproti COD-u ME ma hlavu aj patu. Mozno nie idealnu ale urcite jednu z tych lepsich. Nech vydavaju MEcka aj rocne ak ponesu kvalitu ktoru si udrzali doteraz tak do toho pojdem urcite. ME univerzum dava stovky moznosti na pribehy.
A premna je to asi jedina hra ktora u mna vyvolala emocie. Neratam ten hnev na konci 3ky :P
:D -
Levely mi v ME přišli naprosto v pořádku, každá hra nemusí bejt sandbox. A Frostbite 2 náhodou vypadá svěle, spíš záleží na vývojářích jestli to bude bídnej port z těch "strých křápů" nebo dobře zoptimalizovaná PC hra graficky na úrovni.
-
Dúfam že Games poskytneš exkluzívne interview, kedže si jediná osoba na svete, ktorá vie kedy a na aký gen ME4 vyjde. *7*
-
Řešit, který konec je ten "správný" stejně budou muset, protože jinak by v každé hře, která se bude odehrávat po ME3, museli vytvářet 3 zcela jiné dějové linie.
-
Přesně. Už mnohokráte bylo řečeno, že ME 1 - 3 je "shepardova" trilogie. Dále bylo jasně řečeno že další hry z universa Mass Effect budou a nebude se v nich hrát za Sheparda. Všechny tyto informace pochází ještě z doby před vydáním ME3.
-
Jen to ne *13*
-
Smysl ohledně ME4 to možná až tak velký nemá, ale článek ke kterému je tahle diskuze se právě studiem zabývá a Viktor ho jenom doplnil.
-
Stejně se budou muset rozhodnout, jaký konec bude brán jako kanonický.
Já doufám, že nová hra se bude odehrávat po ME3, ať už 10 minut nebo třeba 10.000 let.
Souběžnou dějovou linii s ME 1 až 3 bych nechtěl, stejně tak hru odehrávající se před ME 1. -
je sice moc hezke ze ovladas historii studia BioWare, ale preci jen postradam nejaky smysl k Mass Effect 4 a nebo je zde skryt a ja jej neobjevil
-
No bylo by to nejlogičtější a nejlepší řešení. Ale spoustu lidí by asi dost dožralo, že by další konce byly prostě odignorovány (zvlášť po celé té hysterii, co kolem nich byla). No jsem zvědavý jak to dopadne...
Každopádně taky nejlepší řešení vidím v tom, že se posuneme o hooodně dopředu, kdy bude válka s Reapery polozapomenutá a nebude se v novém ME nijak velice řešit.. -
Jediné co by chybělo, by byla vesmírná mapa, po které se "létalo" lodičkou. Místo toho by byla mapa planety, po které by se "létalo" lodičkou. Zas tak velký rozdíl v tom nevidím *4*.
Je mi jasné, že to není dostatečně epic, to je právě to, co by se mi líbilo. Udělat to trochu ve stylu Dragon Age 2, klidně i se skokama "o pár let později".
Předpokládám, že nechystají pouze jednu hru, takže by se to mohlo vzít jako úvod k nové trilogii. Z toho tajemného (bububu) artefaktu by se vyvinul nosný příběh pro další díly.
Není mi moc jasné, jak by chtěli lítat ve vesmíru, když potřebná udělátka udělala ka-boom. -
Tahle serie mi začíná smrdět COD style marketingem
-
Myslím, že by celkem schůdným řešením bylo navázat na jeden z konců trojky (nejlépe ten, kde byli "mechanoidi" zničeni), prohlásit ho za kanonický, a začít děj pár desetiletí/staletí/tisíciletí po událostech v ME3. Za tu dobu by se politicko-mocenské spektrum galaxie mohlo zcela změnit a s ním i nové problémy.
-
Další díl přece nutně neznamená pokračování příběhu Sheparda, ne?:) Pokud vím, zničení Reléé bran nás poslalo v rámci cestování vesmírem do pravěku a odřízlo spojence od sebe. Too ale neznamená, že ME 4 (pokud vyjde) nebude sledovat linky přeživších z Vašeho týmu nebo bude vyprávět zcela jiný příběh, co mohl běžet spuběžně s celou sérií ME 3 a my se na něj budeme dívat z jiného pohledu. Já bych počkal na více informací, takto jsou to pouhopouhé dohady:)