Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tiez nechapem preco chodia ludia co danu hru vobec nemaju radi do diskusii a zbytocne vyria prach..
    Zeby nuda?
  • Neviem preco tu kazdy nadava na frostbite. Je to celkom dobry a hlavne moderny engin. Mozno tym ME dostane "realistickejsi" vzhlad.
    A cryengine aj ked je minimalne rovnako dobry tak problemom je, ze som videl malo studii(okrem Cryteku) ktori by s nim naozaj vedeli pracovat. Nejde ani o skripty ako o level design a vyuzivanie moznosti engineu.
  • x_ander
    Jaktože tu otravuješ a ještě nehraješ nové CoD? Ještě není na torrentech?
  • morokura
    Teorii indoktrinace bych nebral moc vážně, protože jí v podstatě BioWare vyloučilo Extendet Cutem, kdy hodně hráčů očekávalo její potvrzení. Když se jim jednou podařilo zaujmout tě charakterem postav, tak proč by se to nemohlo podařit znova? Já bych byl pro kompletně novej příběh a jiný postavy.
  • Viktor_H
    Já si myslím, že se musíme sami sebe zeptat, o čem ME je. Jen o univerzu to není. Samozřejmě, je celkem detailní a dobře promyšlené, ale není nijak výjimečné. ME byl v první řadě epickej a rozmáchlej příběh o armádě ("námořnictvu"), vojákovi, kterej už začíná jako eso, dělá top secret mise, kvůli čemuž musí mít absolutní důveru svejch parťáků a musí dělat těžká rozhodnutí. Jednoduše řečeno, je to o hrdinovi, kterej nemůže věci dlouho řešit a přemítat o nich, ale musí pod tlakem rychle jednat - a vždy s vidinou následků. Zároveň je to z pohledu člověka o interakci s různými kulturami a o přístupu, jaký k nim zaujmeme (což funguje, protože jsme lidé - d'oh!). Tohle jsou podle mého skromného názoru stěžejní prvky série. Když tohle odeberou, z celýho univerza je jen další tuctová sci-fi. Udělat ten svět bez patosu a říznejch cutscén, s hlavní postavou mimozemšťanem/farmářem/zelenáčem apod., je podle mě obrácení se proti celý sérii. Už to prostě nebude Mass Effect. Nevím jak vy, ale já když si chci zahrát Deus Ex, tak si zahraju Deus Ex...

Je samozřejmě jasný, že vývojáři chtějí někam růst, vyvíjet se a my jako hráči zase chceme něco neotřelého. Podle mě se toho dá docílit změnou zápletky (a to už konceptuálně). Pokud budeme hrát za vědce-ufona, vůbec nic se nezmění, budeme-li opět hledat spojence pro záchranu světa. Navíc to ztratí ME feeling. Já bych byl nejradši, kdyby vzali typického shepardovského hrdinu, protřelýho mariňáka, a vrazili ho do totálně odlišnýho příběhu - nechali nás zkoumat ho/hrát za něj z odlišný pozice. Udělat opět příběh vojáka, ale s jiným přístupem. Tohle je podle mě výzva pro vývojáře i pro hráče, ne hraní za ufona. Stejně by ty ufony museli udělat "human-like", což je pěkně laciný. Kodex v ME nám pár větami říká, jak lidé ufony vnímají/k čemu jejich společenství připodobňují v rámci toho našeho apod. Ale udělat hru za mimozemšťana? to je úplně jinej level a nemyslím si, že se to dá udělat tak, aby to nebylo laciný v avatarovským smyslu slova...

Lidé na bioware fórech samozřejmě žadoní po hratelných ufonech (viz Origins v DA), Liaře, Tali a podobných chujovinkách (bez urážky). Přitom si myslím, že budget i čas by se měli obětovat jedné hlavní postavě, kterou je třeba řádně promakat, narvat tam spoustu voleb, interakcí atd. Upřednostnit kvalitu nad kvantitou...
  • No more
    Bioware si chce zřejmě postavyt nový parkoviště a potřebuje podojit svoje fandy.
  • To je pravda emoce dokáží vyvolat bravůrně a nevzpomínám si na hru u který bych se v jeho světě cítil tak dobře. Historie každého národa je nezkutečně zajímavá a je nezkutečně do detajlů vypracovaná. Parťáci co jsem během mise nasbíral na Normandy jsou jedni nejvíce emotivními NPC postavami za possledních let, ale popravdě ME konec byl pro mě taky nejvíce frustrujícím a depresivním zážitkem který jsem ve hře zažil *4*
  • Proč frosbite ???? Proč radši nevzaly CryEngine 3. *13*
  • Mno jedině jak z teho vybruslit je, že Shepard prostě odpad a je idikriován a posledních 10 minut jsou jen jeho představy. Čemuž bych i docela věřil a tady se potom dá vybrat jen jediná možnost a nemusí být nutně ta kterou jsem viděli na konci trilogie. Osobně bych taky raději pokračoval v příběhu a ne se vracet do minulosti. Oblíbil jsem si tam postavy bez níž by mě další díl moc nebavil a propo vůči Shepardovi byl konec dost nefér.
  • x_ander
    Viktor: Právě. Jenže prequel nebo souběžný děj s trilogií nikdy nebude tak zajímavý a dostatečně epický, protože zkrátka nebude překvapivý a hráč bude vědět, kam to všechno směřuje. Nová hra by tak imho měla příchuť datadisku než fungl nového dobrodružství.

No myslím si, že tady dojde na lámání chleba. Buď nám Bioware všem vytře zrak a přijde s originálním nápadem, jak se od původního děje odprostit a přitom ho nezazdívat, nebo to tam šoupnou nějak násilně a bude to smrdět třískáním pěněz. Budu věřit v to první.
  • Viktor_H
    V těch koncích je toho přece víc. Budou muset řešit Quariany a Gethy, Genofág, Rachni, Radu Citadely (lidi/multikulti) apod. Do tohohle podle mě nepůjdou. Sežralo by to spoustu času a peněz, přičemž by šlo o pouhý začátek - rozvržení univerza... Já si myslím, že půjde buď o prequel, nebo o paralelní děj - Shepard zachraňuje galaxii, zatímco XY řeší něco jiného...
  • TheFeardemon
    Uvidíme jak to dopadne.Já mám ME sérii velmi rád,a oznámení čtvrtého dílu mi opravdu zlepšilo den.Ale trochu se toho i bojím.Mass Effect 3 skvěle uzavřel sérii,příběhy postav,a to jak Hlavní(Sheparda),tak vedlejších (např.Liara).Je pravda že zůstalo v onom vesmíru hodně věcí,z kterých se může vyvrbit mnoho zajímavých námětů.Jenže na Reapery to,myslím,mít nebude...Taky tady bude záležet jestli se to bude odehrávat před sérií ME 1-3,což by znamenalo značné omezení příběhu,přibližně během ME 1-3,což by bylo taky hodně omezené a navíc by to chtělo i savy z oněch dílů,anebo v budoucnosti,kde by se savy hodili a navíc by to nebylo nijak extrémně omezené.Bylo by zajímavé slyšet,jak si např.lidi vypráví legendy o tom,jak Shepard porazil Reapery a zachránil galaxii.Já nevím,snad to vymyslí dobře.Já pár nápadů měl,jako např. že se reapeři po několika desítkách let vrátí,jelikož cyklus musí pokračovat a byli by odolní dosavadním zbraním,ale to by se zase vracelo k dřívějším dílům a nebylo by to ono.Tak já chlápkům a dámám z Bioware fandím a doufám,že to zvládnou a že se dočkáme dalšího zajímavého titulu,který na nějakou dobu zabaví a dokáže vyvolat i emoce,jako poslední tři díly.
  • morokura
    F2 je technologicky pokročilejší, vypadá líp a umožňuje tvorbu rozlehlých lokací, open world jako UT3. Jinak s Citadelou a Normandy souhlasim, v tom máš naprostou pravdu.
  • Viktor_H
    Stěžejním je budget a deadline. Zatímco rozpočet se pravděpodobně nedozvíme, na základě uzávěrky si můžeme odvodit, jestli to bude "rushed", nebo ne (a částečně i to, jestli byl rozpočet "štědrý"). Osobně nechci vidět nový ME dřív než v roce 2015. Jen ať si dají řádně záležet..
  • Tak si to po sebe prečítaj. Možeš začať napr. pri tých starých křápoch....
  • UE3 není špatnej jen mi přišlo že vývojáři někaj nedokázali vyždímat potenciál a když se podíváš proč vlastně? Poběží to i na WII konzoli tak žádnej zázrak se od toho nedalo čekat. Vlastně s ohledem právě na to je grafika velice povedená.
  • x_ander
    No to je právě ten problém. Před vydáním ME3 Bioware naslibovali, jak se můžou utrhnout ze řetězu v rozdílnosti konců, protože se nebudou muset nějaké další návaznosti. Realita byla samozřejmě jiná, ale ty 3 základní volby jsou pořád dost odlišné na to, aby jakákoliv hra, která se bude odehrávat po ME3, měla dost problém s návazností, přesně jak píšeš. A to nemluvím o "drobnostech" jako je genophage, (ne)vymýcení ghetů/quarianů atd. atd. , což jsou věci, které sice neovlivnili nijak samotný závěr ME3, ale pro případný další vývoj galaxie jsou dost podstatné.

Ve hře která by se odehrávala po ME3, byť po staletích, by Bioware museli zvolit za kanonicky nejen jeden ze tří barevných konců, ale i ty další věci. Ať už by to vybrali jakkoliv, bude to působit křečovitě. No, nevím nevím jak se s tím poperou.
  • Mr.Lolendo
    Frostbite 2 není lepší engin než UT3. Ano vypadá pěkně. Levely??? Tak např.: Normandy by nemusela být dělena na jednotlivé levely. To stejné Citadela. Všechno to mohlo vypadat velkolepě ale kvůli nedostatku RAM a VRAM konzol to nejde udělat.
  • morokura
    No, určitě bude zajímavý sledovat kam se ME universum posune. Jenom doufam, že další díl nebude prequel, protože tam nás vývojáři nemají moc čím překvapit... Záchrana vesmíru by se přebíjela hodně těžko co se epičnosti týče. No a v sequelu by zase museli tvůrci řešit konce původní trilogie. Tzn. buď jeden vybrat a tim zazdít všechny ostatní nebo udělat varianty pro všechny (that's not gonna happen) nebo děj zasadit hodně do budoucnoti, ale i tak by museli brát v úvahu synthesis konec, kterej je permanentní. Každopádně jsem zvědavej jak se s tim v BioWare poperou, prostě to musí bejt zase něco ultimátního a epickýho jinak to nebude ME...
  • Myslím že pojem "štastie nováčikov" je častý jav pri nových značkách, ktoré nájdu dieru na trhu. Pri zavedených sériách už fanúšikovia automaticky zrovnávajú DLC s originálom a tam už je možnosť náhody menšia.
    Každopádne po Omege si už budeme na čistom a verím, že BioWare Montreal nesklamú...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit