-
Já bych dal nějaký bod dolů jak pěkně optimalizovali pro AMD. Sice je mi jasné, že nVidia tam nasypala prachy, aby to na AMD kartách nejelo, ale tohle je už trochu moc.
-
-
Tak aspoň že nvidia ty prachy co vydělá na kartách sype zpátky do her
-
-
Což teď dělá i AMD dost často a navíc ne tím stylem, že to lépe pojede jen na jejich kartách.
-
-
Takové věci by v recenzích neměli hrát žádnou roli. Nemá to totiž nic společného s hrou jakožto dílem.
-
-
Lol, to je jako recenzovat auto které je poruchové a skoro nejezdí ale vypadá úžasně :)
-
To jako že když je hra technicky sprasená, že je vlastně pro velkou část lidí nehratelná se nemá promítnout do hodnocení? Jako vážně?
-
A co když má recenzent AMD kartu a ve střílecích pasážích přijdou fps dropy a recenzent umře a tak se to opakuje dokola a dokolečka. Ty se sakra mýlíš tohle je recenze pc verze! čili to má rozhodně vliv na hru a hratelnost.
-
-
To je jak kritizovat auto s naftovym motorem, protože nepodporuje benzín... Já když jsem si vybíral ntb (výkonej, ale ne herní) tak jako kritérium sem měl Nvidii, protože ji podporuje většina her...navíc s AMD sem extra dobrý zkušenosti na predchozim PC neměl... takžě si nestěžujte, holt je to podobný jako když hra vyjde na PS a ne na PC...prostě něco za něco, zaměřila se na Nvidii...
-
-
-
-
Oproti původnímu Metru slabota, hraní moc nebaví, optimalizace je prostě na AMD hrozná, s novým driverem mám někde skoky ze 60FPS na 25. Grafika mi přijde stejná jako u původního Metra, atmosféra je oproti němu nulová a nábojů je všude moc. Chvilky v Metru, kdy jsem neměl náboje a běhal jak blázen s nožem to vážně nepřekoná. 7 je zasloužená známka, hra není špatná, ale není na ní nic úžasného, bohužel :(
-
-
Kde ty náboje berete, na hardcore rangera sem se dostal do dost situací kdy sem už nic neměl.. (dohráno)
-
-
Asi nehrál na Rangera :). Tipuji to na normal.
-
-
Tak ja jsem to dohral na hardcore ranger a naboje mi dosli jenom jednou, byly do brokovnice a byla to jedna z tech jeskynich pasazi.
-
-
-
-
Mno tak:
Intel Core 2 Quad @2,40ghz
Ram 8 GB
Nvidia GTS 250 512 mb <- pochopitelne ze najvacsi problem
A zahrat si to veru ze nezahram :)
Na plnom rozliseni 1920x1080 a normal grafike su cut sceny ako tak plynule ale v akcii je to na zhruba piatich fps.
Na rozliseni 1280 x 720 a low grafike sa to priblizuje k hranici hratelnosti ale vo vacsich priestranstvach. ktore su kompletnejsie osvetlene fps znova pada ku 10 - 15 :)
A tak som sa na to tesil :( -
-
*1*
-
A co jsi jako cekal s takovou grafikou? To ti na novejsi hry rozhodne nestaci...rekl bych, ze i ty rok stare si mel problem rozjet ne?
-
-
Som si plne vedomy nedostatkov mojej grafickej karty ale napriklad taky far cry 3 som rozbehol uplne v poriadku na v celku dobrych nastaveniach. Kazdopadne, dota 2, bordelands 2, dishonored a podobne, hry ktore nie su stavane iba na vizuale su to co oblubujem a s cim nemam problem :)
-
-
Vypni AA ty trotle, na medium to jedu na skoro indentické kartě bez fps dropů..
(na 1680x1050)
-
-
-
-
Bude i videorecenze?
-
-
Jo jo, videorecenze bude.
-
-
Pane boze at ji dela alespon Pavel :-)
-
-
-
Tu zase pár lidí brečí nad 7? *15* Pokud by dal 8 tak zase nadáváte. Recenze ale mohla být delší.
Jinak, už dlouho jsem neviděl hůř optimalizovanou hru pro AMD, pokud na hře spolupracuje Nvidie tak bych očekával určitou optimalizaci na jejich grafiky, ale co je moc je moc. Ti se snad ani nezabývali tím, že by lidi mohli mít třeba jinou značku grafiky. Hnus, tohle si dovolit. -
-
Přijde mi, že si nikdo nestěžuje nad 7 hale :) Spíš nad tim jak je to sepsaný :) Já si to po zkouškovym pořídim na ps3, takže doufám že do tý doby to bude o pár stovek levnější a opravený některý bugy (hlavně AI)...
-
-
Tak hrajem, shrnuto:Prostředí sedí, příběh je vcelku dobrý a udrží u hry, ale vadí mi takové to podsouvání děje naprosto průlednými zvraty, kdy by se každý normální člověk zachoval automaticky úplně jinak viz útěk z tábora a následná komanč anabáze,
co mě namíchlo je obtížnost na normální mód, kdy vykouknu ze dveří a postřílím 20 komančů aniž by se zmohli na nic lepšího než pomalu ťapat před hlaveň nebo vykukovat z poza bedny, když už přiletí nějaký granát tak ani neškrábne, jsem tak v půlce a na lékárnu jsem nešáhnul, čili lehká, čekal bych nějaké koordinované útoky, a spolupráci při prohledávání temných koutů, jeden z baterkou a druhej ve stínu by si počkal až vystrčím šišku na prvního,
K obtížnosti bych také vytknul oproti prvnímu dílu, že k poměrně dobrým zbraním s nočním viděním se dostanete poměrně rychle, hra pak rychle ztrácí na drámě, kdy vás netrápí nějaké baterie u noktovizoru na bouchačce a vy si enemáče smžíte v klidu ze tmy na dálku no stres, takhle by to v postapokaliptické hře kde je nedostatek zdrojů být nemělo, vidím až zapařím HC mód. Pro srovnání v Half-life 1 který teď taky z nostalhie pařím mne pěkně oblíkičili a nebo si počkali za rohem *5*
Čili super hra ale normální mód je jak pro mého 12 letého bratra :-D *16* *16* *16* *16* -
tož tak to já si po zkušenostech s metro 2033 radši koupím xboxoxovou verzi. Fakt nevím co v tý ukrajině maj za zmutovaný komply, ale mě se metro pěkně sekalo. A co hůř mnohy to jelo na 60fps vy bitce a pak v nějakom tunelu kde nebyl ani krysí bobek to padalo o 20fps každý dva kroky.
-
-
Když jsem tenkrát jen tak z hecu zkoušel původní Metro 2033 na Workstation s 2x Xeonem (celkem 12 jader/24 vláken), 12 GB RAM, FX4800 a SSD, překvapilo mě, že se v některých chvílích hra silně sekala. Nezjišťoval jsem proč ani jsem si nijak nehrál s nastavením, ale to mě utvrdilo v tom, že optimalizace asi není ideální. Nehledě na to, že ve stejných pasážích se mi hra sekala prakticky na libovolné mašině...
Ale to mě jen tak napadlo, o Last Light nemluvím.
-
-
Včera jsem to rozehrál, celkem to ujde.
V podstatě je to jen takovej datadisk k Metro 2033, žádný zvláštní novinky jsem zatím neviděl, vypadá to téměř stejně a především hraje se to úplně stejně jak jednička, a to se vším dobrým i zlým. Přibyly snad jen stealth pasáže, ale to je tak všechno. Trochu mě překvapila vyšší náročnost, zejména v zabydlených stanicích FPS padají brutálně dolů a to nehraju na žádném ořezávátku. Podobný nároky jsem viděl jen u Crysis 3, jenže ten je grafkou o několik levelů výš.
Mimochodem, hlavní hrdina je upír? V zrcadlech se vždycky všichni odráží jen ne moje postava. :D -
-
S tím že Crysis 3 o "několik" levelů výš graficky bych nesouhlasil, sekce v metru a obecně interiery v Metru jsou na vyšší úrovni, ale v exterieru asi vede Crysis, ale rozhodně bych neřekl že o několik levelů
-
-
Interéry stanic vypadají z novýho metra pravda asi nejlíp, ale všechno ostatní je pro mě spíš zklamání.
Oheň, hrůza, takový zpracování ohně se dělalo možná tak 6 let zpátky
Postavy a jejich animace, na dnešní dobu už slabé.
Voda, nic zvláštního.
Exteriéry, průměr.
Nasvícení, průměr.
Sečteno podtrženo skoro ta samá grafika jak v prvním díle; očekával jsem mnohem víc, navíc při takových nárocích... -
-
Když jsi čekal mnohem víc než toto, tak ti doporučuji letenku do Moskvy a projdi si to metro na vlastní oči, sice to nebude mít ten postapoc dojem, ale tvým nárokům už by to mělo odpovídat
-
-
Holt každý vnímá krásu jinak. *15* Někdo jako vy radši šáhne po hrbatý stokilový čtyřicítce s polovinou zubů než po topmodelce s komentářem "Vždyť dole jsou všecky stejný" *7*
-
-
-
Presne tak a môj prvý subjektívny dojem Metro vyzera lepšie ako Crysis ale to je možno tou atmosferou ale skutočne myslím že technický a kvalitou sú jednoznačne na rovnovažnej úrovni.
-
-
-
Krátká recenze.... která mi kupodivu vůbec nevadila... věcně, stručně.... za mě dobrý.
-
Podle recenze rádoby Stalker
Jinak Metro 2033 bylo shit, tak teď to stačí vyzkoušet