Přejít na výpis diskuzí
Might & Magic Heroes VII - recenze
11.10.2015 | Ladislav Loukota
223 příspěvků
-
První HoMaM kde jsem po druhým fajtu začal používat quick combat. A to je špatný.
-
Ve 2.misi za akademii jsem mel dobrý "bug"...Hrdina ,kterého jsem měl zabít pro dohrání mise, se schoval v budově, kde se může hrdina skrýt před nepřáteli a už nevylezl...
Jinak se mi v některých misí stalo ,že přibývali body do pohybu hrdiny, takže měl "nekonečný tah" nebo nešli přidělit body do vlastností ...
Technicky problémy nemám nespadlo mi to ani jednou či něco podobného...
Jako fanoušek série bych brečel v jakým stavu(grafika , animace) je to vydané...Na druhou stranu mě to prostě baví a baví a s tím nic nenadělám... -
:D
-
Jdete s tim kultem HoMaM III do řiti, nejlepší je totiž stejně HoMaM IV !!
-
Kampaň na nejtěžší obtížnost je neuvěřitelně jednoduchá a AI je neuvěřitelně hloupá. zatím prakticky vše šlo hrát s jediným hrdinou co oběhal celou mapu sám.
Hra navíc předpokládá, že se budete striktně držet questů. Pokud se odchýlíte (jdete jinam, napadnete někoho, koho zatím napadnout nemáte) - vyhrajete bitku kde se čeká, že prohrajete - velmi pravděpodobně mapu nedokončíte kvůli bugu.
Typickým takovým úkolem je "Strejda Konrad má udržet vlnu nepřátel, co nejdéle". Trochou taktického uvažovaní bylo celkem snadné všechny vlny nepřátel porazit. Jenže s tím scénář nepočítá. S hlavním hrdinou kampaně jsem se dozvídal smutné zprávy o tom, jak strejda padnul, a po dalších 3 hodinách hraní jsem dostal za úkol porazit toho, co jej zabil. Malinká chybka - u mne strejda vyhrál - a hra se po***** na tom, že nebylo KOHO zabít. Po prvních 4 odehraných mapách jsem se do podobné situace dostal 3x a vždy to znamenalo restart mapy. Další mapy jsem hrál už raději striktně podle "předpokladu autorů" - a raději jsem si předem googlil, co neudělat, abych zas s nadávkami nedával restart mapy.
AI na globální mapě je neuvěřitelně tragicky v kampani nascriptovaná. Už na několika mapách se mi stalo, že podstatně silnější hrdina nepřítele celou hru jezdil tam a zpátky každý turn mezi stájema a prodavačem artefaktů (asi vášnivý sběratel) a to že mu beru jedno město za druhým ho nechávalo ledově chladným. Dokonce i když jsem mu sebral vše stále jezdil jak "*okot" a čekal až nasbírám dost velkou armádu abych ho sejmul. Ale možná jsem obsazoval města v opačném pořadí, než očekával scénář..... *1* . Taktické bitvy - tam už se AI snaží a neurazí nějakou vyloženou retardací, ale obvykle ani příliš nepřekvapí.
A ten pokus s 3D mapou je fakt hodně nepřehledně nepovedený. 7/10 v současné bídě tohoto žánru je celkem odpovídající. -
1000 Kč za hru jejíž vývoj stál 80 milionů dolarů rozhodně není moc. I kdyby hru prodávali za polovinu socky si ji stejně nekoupí, protože už mají takovou povahu.
-
7/10 si to ani nahodou nezasluzi, v terajsom stave tak 4/10... ale ked opravia bugy, memory leaks, vylepsia AI tak vklude 8/10, jadro je dobre...
-
Tohle ma 7/10 jen kvuli tomu xzone banneru.
-
HoMaM 3 je jedna z mých nejhranějších her vůbec. Pak ještě Diablo 1 a Might and Magic 7 (mě bavila víc jak 6tka). Co se HoMaM 3 týče, mám u ní rekord 58 hodin v kuse. Tak jsem si vzpomněl - a pamětníci jistě potvrdí....: v roce 1999, trval tah AIčka (při hře dvou a více hráčů na jednom průměrném PC) i 5 minut, takže si prosím uvědomte, že toto opravdu JE NÁVRAT ke kořenům. Dále si prosím uvědomte, že sice vyšla VII, ale naštěstí ne HoMaM série, protože tento paskvil se jmenuje might and magic HEROES, to znamená zkratku MaMH VII což bude pravděpodobně sousloví v zapomenutém indiánském nářečí a znamená to bůhví co, nejspíš něco ve smyslu: jelikož jste idioti, stejně koupíte......
-
no ono je potřeba z toho článku vypíchnout hlavně fakt, že digitální distribuce - i když jí je v součtu jen 25% dělá dohromady 50% zisku. V kombinaci s holým faktem, že nejvíc Zaklínače 3 - co se PC týče - prodali Steam a GOG.com, což jsou digitální distribuce a jsou cílené na PC, tak je nasnadě otázka, jestli by se na PC prodávalo víc her, kdyby byly levnější.....jenže to je otázka typu: co bylo první, vajíčko nebo slepice? Začneme zabředávat do témat typu: Kdyby byly hry kvalitnější a delší, kupovalo by je víc lidí, atd. atd.....
-
Tento rumunsky nehratelny bugfest nedorobok a bazmek 7/10? Wtf? Kedy bol v homam dolezity pribeh? Tah AI trva kludne 10-15 sekund...ked je na mape 6 nepriatelov musi hrac minuty civiet tupo na monitor. Ta hra je nehratelna, hnusna, kopiruje predosle, nudna skareda a zbytocna. A to tvrdim ako clovek co hral vsetky HoMaM od jednotky...stovky hodin a na jeden diel som pisal i kompletny navod
-
Kdyby to vyšlo jako early acces z Kickstarteru, to by jste si to ješte pochvalovali. Tohle je od Ubisoftu ješte fér že to vydaji rovnou a pak to zadarmo dolaďují. Ne jako napr. Star Citizen kde je 1% hry a ješte si to hráči vychvalují...
-
No jo, tak to máš říct hned, že máš "osmijádro" a ne osmijádro =)). To je pak v klidu a nechť slouží =).
-
mám osmijádro od AMD, takže k té grafice je to cenově vyvážené .....a šlape mi tam všechno
-
wat. 88..fasisti
-
Je tam 2D verze vylepšování pevností *5*
-
To je jedno, pokud to převzali od CD projektu. při 4M kopiich měli 700k z GOGu, na steamu co je ted, v te dobe mohlo byt 800k (843k atm) coz uz je 1,5M. 37,5% je fakt hodně na to jak se chvástali. A jestli se do toho nepočítají fyzické verze pak jich bude jeste vic takže prostě fakt, že 40-50% zaistil PC. + jestli bude na vánoce ve slevě tak teprve začnou ještě čísla stoupat.
-
Taky pětky jsou super, moc nechápu ten hate na ně, osobně je mám hned po trojkách zdaleka nejradši.
-
ale oni na to mali 2 bety aby to opravili a po tej poslednej ich ľudia na fórach žiadali o odloženie, lebo to bolo strašne zabugované a myslím, že o väčšine tých buggov vedeli len to nestihli opraviť. tože o betatesting platiacich zákazníkov nejde ide o vedomé predávanie nedokončenéj hry. pretože vraj keby jou odložili tak by potom konkurovali dátumom vydania iným veľkým hrám a nepredávali by sa tak dobre.
-
VII
V = 5, II = 2
5 - 2 = 3
Half Life 3 confirmed!