Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Za kvalitní recenzi jsem určitě rád, ale od recenze očekávám především, že bude do co největší míry objektivní, a to i co se týče hodnocení. Takže aby se hry měřily stejně. Od devítky očekávám, že hra bude mít nadprůměrnou herní dobu (resp. opakovatelnost), nadprůměrnou grafiku, nadprůměrnou hratelnost a třeba naprostou originalitu. A tak na mě hra nepůsobí. Chápu, že se autorovi tak strašně líbila a mezi ostatními nezávislými hrami (a mnohými velkými projekty) vynikla, ale třeba grafika se mi zdá příšerná. Je to do velké míry záležitost vkusu, 2D mi nevadí, ale u mě by to stačilo na razantní snížení skóre. A je mi jedno, jestli na tom pracovalo 5 lidí nebo celé studio, záleží mi na výsledku. Takže i kdyby hra "mezi svými" byla desítka, i kdyby byla nejoriginálnější ze všech, tak když se sečtou všechny plusy a mínusy ve srovnání s jinými hrami, třeba s Portal 2 nebo ME 2, které zde rovněž dostaly deset (a to dříve), myslím, že tato hra jim sahá možná po pupík.
  • ucho
    mně třeba na herních webech chybí jakákoli zmínka o shuggym. přitom taková super gameska. kdyby vyšla před 5 lety, tak je to trhák, teď bohužel hra zapadla.
  • ucho
    oni je nečtou. oni uvidí neznámou hru, uvidí vysoké hodnocení, uvidí screenshoty, kde nejsou jasné stopy AAA titulu a prostě jsou nespokojení. a nemají nic lepšího na práci, než se o svou frustraci podělit v diskuzi. někteří lidé mají prostě jednoduché myšlení a nedokážou brát věci z širší perspektivy. natož aby si v hlavě dokázali filtrovat, co je zajímá a co ne...
  • Nebylo by nejjednodušší udělat kategorii Indie, aby se dala ideálně filtrovat v novinkách, ale hlavně ve vyhledávání? :)
    Indie hry mám rád, stejně jako mám rád AAA, které u mě popravdě převažují. Indie hra dost často znamená značně horší grafiku nebo herní dobu, naopak vyvstává příběh nebo originalita; a když hledám nementální požitek, tak se musím hrabat devítkami, které kdyby měly jasné označení indie, tak vím, že by mě zrovna v danou chvíli určitě nezaujaly.
    Určitě jsem rád, že se zde vyskytují takovéto recenze a že se sem dostávají perly nezávislé scény, ale jako mnozí jiní mám pocit, že je to poslední dobou možná na úkor velkých her. A pro mě prostě žádná indie zatím nedosáhla zážitku ze Zaklínače, Mass Effectu nebo KotORu, které pro mě měly hratelnost, nápad, originalitu, ale navíc i krásné grafické provedení, herní dobu a epičnost :)
  • GlaDOS
    Chtěl jsem napsat lepší, ale to ony byly i dřív, tak jsem tam nechal jen popularitu.
  • Metro 2034 ? Tak to se ti moc nepovedlo *3*
  • DeDy
    Hm, tak za nejlepší Coop hru považuji Alien Swarm, tohle vypadá hodně zajímavě.
    Jinak v posledních dvou letech hraji z 90 % Indie hry. V podstatě jednu max dvě AAA hry ročně.
  • jindra.veliky
    vic textu nez recenze na metro 2034, to nechapu
  • Řeší se tu bodové ohodnocení... zas a znova. Kdybyste raději ocenili kvalitnu recenze. Tímto panu Švajgrovi děkuji, radost počíst a vysoká informativní hodnota. Pan Grygar by si mohl vzít příklad. Jinak historie ukázala, že i 9-tkové tituly často zapadnou v zapomění a jindy podcenované hry ocení až čas. Tak se tolik nečertěte.

Mě velmi zaujal nápad celého monaca. AAA tituly mi přijdou už všechny příšerně generické a jako přes kopírák. Zajímavý koncept je třeba ocenit.
  • x_ander
    To je zas nablito v diskusi *6* . Já každopádně redakci děkuju za tyhle recenze. Indie scénu mám rád. A protože nemám čas ji sledovat a přehrabovat se tunou her, tak si rád nechám doporučit ty dobré kousky. A to je jedna z věcí, díky které předháníte konkurenci. A pokud to někteří blbečci z diskuse nechápou, tak vážně nevím, proč ty recenze čtou...
  • Black_Hand
    tak nejde jenom o popularitu, ze jo :). mnohe indie hry si zahraju radsi, nez vetsinu AAA a to jsou typicky jeste levnejsi...
  • GlaDOS
    Co konkrétně je na tom špatného, smím-li se zeptat? Indie hry jsou čím dál více populární a alespoň jeden velký web si to uvědomuje.
  • ales.smutny
    Gunslingera v dohledné době rámců dnů (teď ho doklepávám, dostali jsme kopii společně s launchem, tedy celkem pozdě), Resi by také myslím mělo být (ale to nedělám já, tak za to nedám ruku do ohně).

Ale upřímně, kolik non-indie titulů teď je? Píšeme o těch zajímavých, kvalitních. Teď je prostě solidní sucho, v říjnu by po Gunslingerovi (bohužel) ani pes neštěkl stejně jako po HD remaku Resi:Rev a teď se na ně díváme jako na stěžejní tituly.
  • oktavius66
    vypnout se to nedá. Je to efekt, ale působí hezky *3*
  • tahle redakce byla vzdycky zatizena na indie tituly, a je to celou dobu videt..co nadelame..
  • kubi-wan
    To jo... Buďme rádi, že si Games drží tak vysokou úroveň...
    Kdysi jsem třeba pravidelně chodíval na Bonusweb (o existenci Games jsem neměl ani páru)... a když se tam občas podívám teď, je tam samá recenze na mobilní a tabletový blbinky a celkově to tam šíleně zdegenerovalo (ani radši nepoužívaj herní terminologii a když jo, hned ji vysvětlej, aby se náhodou nějaký děti neztrácely)...
    Takže ať si prosím nikdo nestěžuje, že se tady recenzujou indie hry!
  • tindiescali.cz, tak si od vás dám zase nějakou tu pauzu...
  • palcov
    Kdyby šlo dát "líbí se mi " k recenzím (ne facebookové), tak ho dám. I když si to pravděpodovně nezahraji, recenzi jsem s chutí početl, je zajímavě napsaná a tak nějak jde z ní poznat atmosféra hry.
  • Já nevim, proč má furt někdo potřebu držkovat, že se to tu mění na indie web. O velkejch titulech stejně každej tak, jako tak ví, že vyjdou. A vzhledem k tomu, že se zhusta jedná o pokračování aspoň rámcově má představu, co od toho může čekat. Kdežto potenciální perly z nezávislý scény by nám mohly proklouznout bez povšimnutí... a to by byla věčná škoda.
  • Kedy vyjde recenzia na Pro Evolution Soccer?? Keď už takto plytváte recenziami na hocičo...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit