Přejít na výpis diskuzí
Monaco: What's Yours is Mine - recenze
25.5.2013 | Ondřej Švára
178 příspěvků
-
Odpovím na otazku, otazkou. To je tak těžký udělat ten Filtr ? asi jo :)
-
Petr: já jsem nikde nepsal, že se mi hra líbí... ani že bych jí dal teď 10. ani že ji vůbec někdy budu hrát...
jen taková rýpavá otázka: kolik hodin máš z té hry nahráno, že si troufáš vyslovit svůj konečný verdikt 4?
a další rýpavá otázka: "Jestli vás totiž Monaco chytne, měl by vám opravdu někdo začít nosit jídlo, jinak u téhle hry vypustíte duši."
co konkrétně u tebe z této věty vyvolává dojem: "stojí za to si ji zahrát, na den vás vtáhne a pak ji smažete". nebo to mám chápat tak, že se automaticky počítáš do té skupiny, kterou to nechytne a tak to bereš automaticky za daný, že ta hra za víc nestojí? to už tady ale padlo několikrát ve stylu sto lidí sto chutí. ta recenze jasně říká, že ta hra má své kouzlo a umí být pořádně návyková... že to tak nebude u každého dá rozum. nebo si myslíš, že každého musí bavit Portal 2, protože dostal 10? a myslíš, že Portal 2 má na svém Steam účtu úplně každý? -
Podobně blbej příspěvek, jako mnoho dalších tady. Divim se, kolik lidí je tu vymaštěných...
-
no jo kolego
-
* z Doudova příběhu ...
-
A co přesně je u multiplayerové hry - BF3 - zásadnějšího než zbraně a mapy? Knife of Dunwall je jen polovina s Doudova příběhu, takže předpokládám, že se tu recenze objeví, až vyjde i to druhé DLC. Jinak nevím, co ti furt vadí. Články co tě nezajímají nečti a ty co tu nejsou si najdi jinde.
-
Podobná blbost jako Hotline Miami, určitě se to na IGF chytne, tam jsou vymaštěný všichni.
-
Ucho: V tomto konkrétním případě jde spíše o to, že přese zmiňované nedostatky stále dosáhla tak vysokého hodnocení. Jestli má 9 nebo 8 je vážně jedno; je mi i jedno, že hra jako taková mě prostě nezaujala a dal bych jí osobně čtyřku, recenzent má jiný názor a ten respektuji; koneckonců má více zkušeností. Jen se ten jeho názor podle mě nereflektuje v čísle. Trefit se hrou do číselného hodnocení je těžké bez diskuze a vždy se budou ozývat ti, kdo by ji posunuli o bod jinam. Z recenze na mě hra působí tak, že stojí za to si ji zahrát, na den vás vtáhne a pak ji smažete, což u mě na 9 nestačí. Asi bych byl příliš přísný recenzent. Recenze na mě působí tak, že u konvenčního způsobu hodnocení by měla pěkných sedm.
Ale nechci se bavit o čísle jako takovém, recenze působí na tebe jinak než na mě, tobě se hra líbí a mně ne, proč to řešit :)
Spíš jsem chtěl poukázat na onen systém hodnocení, ke kterému jsem snad už napsal z mé strany vše :) -
A já ti na Gunslingera odpovídal, takže oč jde? Prostě jsme ho dostali od distributora pozdě, v den kdy vyšel.
-
typickej čech, jenom si stěžuje a hnípe
tak dělej vlastní stránky, rád se přijdu podívat -
Tak v tomto ti zase musím trošku odporovat :)
Jasně, že recenze nemá být v den vydání a u dlouhých her je třeba si počkat více než týden, ale čím později bude, tím více bude mimo mísu, protože mnozí si recenzi přečtou u konkurence (která má třeba článek stejně kvalitní, jen to nečeká v řadě, aby byly všechny hry rovnoprávné a žádná si nestěžovala, že ji šikanují). Čím očekávanější hra, tím by podle mě měla recenze na ni vyjít dříve, aby se hráči dozvěděli, jestli byla prostě vyhypovaná, nebo jestli to je must have (poprosím o překlad do češtiny, nějak jsem degradoval a český ekvivalent nemůžu nalézt :)).
Coby student, co se rozhodl seknout s pirátěním a začít si hry kupovat, jsem si je chtěl koupit co nejdříve, což znamenalo, že o nich chci co nejdříve vědět, jestli za to stojí, respektive jestli jsem se těšil na úžasnou pařbu zbytečně. Teď na hry až tolik času nemám, přestože je sjíždím stále důkladně, takže momentálně si taky klidně měsíc počkám (koneckonců na mnohé hry už nemám stroj, takže bych klidně čekal rok, dva :D), ale podle mě hlavní složku hráčů tvoří studenti a mladí pracující, kteří obvykle ještě ty peníze nemusí utrácet za rodinu a podobné nesmysly, a stejně tak mají čas, protože nezačínají rovnou na pozici top manažera. A z jejich pohledu prostě chci tu recenzi na novou hru, která otřásá internetem, co nejdříve, na klenoty, které se vyklubaly ze šedých myšek, si klidně počkám.
Upřímně řečeno nevím, jak na tom GT ohledně vydávání článků o nejnovějších hrách je, sleduju pár svých favoritů a na ostatní opravdu nemám čas, jen obhajuji názor, že očekávané hry se maji recenzovat prioritně a v co nejbližší době, třeba i na úkor kvality s tím, že důkladná recenze se udělá později. -
Někdy mě ten výběr zkrátka zaráží. Tak např. k BF3 tu bylo recenzovaný každý DLC, ač v zásadě nenabízelo kromě nových map a pár zbraní/vozidel nic zásadního. A to píšu jako fanoušek BF3, kterej má nahráno něco přes 1000hod. Ty recenze se objevily prakticky hned po vydání. Ale např. DLC k tak zajímavý, a bezesporu povedený, hře, jako je Dishonored, tu recenzi nemá. Přitom se jedná o příběhový DLC, který dál rozšiřuje mytologii základní kampaně. Konkrétně mluvim o Knife of Dunwall. Ale co, je to tady vaše show...
-
Petr: čísla nejsou rozhodně zbytečná. jen jim lidé přkládají zbytečně velkou váhu. proč se hádat, že nějaká hra dostala "jen" 7 bodů a ne 8? proč se hádat, že něco nedostalo 10 a něco dostalo 10? snad když se na tu hru podíváš, něco si o ní přečteš, tak si přeci dokážeš udělat vlastní názor a očíslovat si ji sám podle sebe. lidé hledají v číselném hodnocení své hodnocení a když má recenzent jiný názor, je to špatně. proč? nikdy nevytvoříš takové hodnocení, se kterým budou spokojení všichni.
-
Není, bude (včetně videorecenze). Jsme vázaný na distributory, Gunslingera jsme dostali až retail.
-
Protože nás tu nepracuje milión a je pochopitelný, že musíme vybírat, co zvládneme pokrýt. Hra si nezaslouží pozornost jen proto, že je hra. Ale zrovna tebou zmiňovaný by si to určitě zasloužily (a vyšly čerstvě, takže se na ně předpokládám dostane).
-
protoze kazdy dobry web/casopis/blog ma omezeny pocet lidi, tito lide maji nejake preference, a take ma nejake celkove smerovani volene redakci. proto jsou odsunuty na druhou kolej.
-
no vidíš to. a mně ke štěstí zase stačí jen games.cz. nepotřebuji mít recenzi v den, kdy nějaká hra vyjde. klidně si pár dnů počkám. a co, klidně si počkám měsíc, o co jde? nové články přibývají každý den, tak co víc chtít :) kolem her se svět netočí.
-
to je s mým pracovním nasazením skoro neproveditelné. den by musel mít tak 30 hodin :)
-
Viz. výše. Mimochodem - na Gunslingera jsem se ptal cca o 2 strany dál. Protože, ač celkem očekávaná hra, tu zatím na něj recenze není. Ale nevadí, jsou i jiný weby. Jenom mě trochu mrzí, že do nedávna bylo Tiscali.games jedinym hernim webem, kterej jsem navštěvoval prakticky denně po řadu let, a teď musim požadovaný informace hledat jinde. Škoda...
-
Proti způsobu textu recenze zde opravdu nic nemám. Líbí se mi, že se tu autor neopájí ostatními klady a píše, že grafika vypadá hranatě, staromódně, nepřehledně. Zmiňuje tam i další chyby a nedostatky, a třeba právě proto mi úplně nesedí ono číslo, kterému se vzpírám.
Souhlasím, že číselné hodnocení je hazard a rozhodně nehodnotí objektivně, a právě proto by se podle mě mělo změnit. Když vnímat číslo v důsledku textu, tak ho hodit na konec recenze, ne jako něco, co by mělo samotný text řekněme nahrazovat.
Podle mě by prostě u jednotlivých škál autor mohl lépe vyjádřit svůj názor na hru v kostce, nebyl by v každé diskuzi pranýřován, ona čísla by měla nějakou váhu a nebyla by, jak jinými slovy říkáš, zbytečná.
Nicméně chápu, že jiným čtenářům to vyhovuje jinak, stejně jako to vyhovuje takto tobě, a že jedno číslo je v konečném důsledku možná jednodušší, než číset pět :)
Řekl bych, že nemá smysl to tu dále rozvádět, určitě mě nepřesvědčíš, že je lepší plošné číslo (zvlášť na tak malé škále), stejně jako já tebe, že by stálo za to ony jednotlivé kategorie vyzkoušet. Své jsme si řekli :)