Přejít na výpis diskuzí
Mračna nad hrami v češtině - problematika profesionálních i amatérských lokalizací
23.11.2014 | Vojtěch Schubert
650 příspěvků
-
Kalhoty dolu *3*
Velké AAA hry budou multilanguage vždy tam se to vyplatí, jenže menší bohužel mají smůlu Čr trh není tak velký aby měl zaplacenou i vlastní lokalizaci u každé hry. Slevaři, můžete za ten propad si sami. -
Problém právě je, že si ty čísla vymýšlíš. Snížení základní ceny by nevedlo k větším ziskům, protože kdyby ano, vydavatelé by už dávno cenu snížili. Oni vycházejí z jejich statistik a prodejních výsledků a jejich predikce stojí na pevných základech na rozdíl od všech těchto výkřiků do tmy.
-
Co to plácáš za bláboly ? *7* navíc nepíšu o sobě ale o jiných... ano 30+ tady hlavně tady by uvítalo lokalizaci, za to nemůžu že neumí eng a nevím co sem pleteš "Místo vzdělávání radši hulíte, chlastáte a dělate bordel vy elito národa. " to je jako tvoje zkušenost... prosímtě ty elito radši doelituj lo..
-
pravda
-
Kdo chce víc, nemá nic. Kyby za ty hry nechtěli takové hříšné prachy, tak by si je člověk koupil. Kdyby novinky stály tolik co potom ve výprodeji, tak by se s tím nikdo nestahoval a složitě crackoval a raději by si to koupil. Je lepší prodat milion kusu za 150,--300,- nebo 1000ks za 900-1200,-? Nemám ponětí o tom, kolik se toho prodá, takže jen střílím od pasu. Jinak, tak ať tu češtinu co vytvoří, nechají stáhnout za 30,-Kč a budou mít výdělky. To lidi bolet nebude.
-
palec nahoru
-
Assassins Creed, Zaklínač vs DA. Nemyslím že by se jich prodalo dramaticky více a přesto české titulky.
Pokud je to jen a jen o penězích tak Frantíci z Ubi a CD Projekt jsou velmi špatní podnikatelé když podporují nerentabilní trh. Nebo prostě jen umí udělat lokalizaci za přijatelnější obnos?!
Každopádně když tu budeme mít vydavatele kalibru ABC Data kteří mají jediný ůkol a to vyzvednout bednu na letišti a její obsah rozeslat prodejcům tak se můžeme spolehnout na to že nikdo nebude iniciovat strategii a průzkum zda se vyplatí lokalizovat tu či onu hru, kde to může znamenat přínos a kde je to zbytečné. Kravaťák ve skleněné krychli uprostřed L.A píchne prstem do plánu her na rok dopředu a ta na kterou ukáže dostane lokalizaci. -
Je vidět, že si ještě hodně mladej, když máš takový názory. Mno nic, ono ti to snad časem dojde...
-
Kdo není schopný šuk.t bez Viagry tak ať nešu.á vůbec. Tak si koukej užít dokud ti to funguje.*6*
-
jo jasně ale ja sečetl neduhy.drahy,krátky,nedodělaný,nelokalizovaný.
-
o kurwa
-
doufám, že si uvědomuješ, že CoD se dost orientuje na multiplayer... většina CODů má single kolem pěti hodin. čekal jsem spíš příklad hry vyloženě singleplayerové. popřípadě aby tam ten multiplayer nehrál hlavní housle (viz třeba Tomb Raider, Last of Us...)
-
LOL obsluha za kasou prej prodava :) Natohle ti stačí kolega toho, co ti vydáva penize z bankomatu..
-
a co se týká mne u mne je to pohodlnost.já si rád na hru v cz počkám a když není tak holt ušetřím *3*
-
Nevím co tvuj děda celej život dělal? můj otec 75. celej život dřel a je zdravotně na tom dost bídně.(v jeho připadě nevím dne )a to že ho na pc popřipadě konzolích baví nějaká hra mě jen těší.ale bohužel EN neumí a dost se u toho trápí. *9*
-
elektronická kasa
-
chlapče, můj děda se začal učit francouzsky v 70-ti letech, dožil se 97. Říkal že si tím procvičuje mozek. Mozek se pořád musí učit něco nového, stimulovat se, pokud se nepoužívá, tak zakrní a na stáří to platí dvojnásob
-
6 hod posledního CoD je podle tebe v pořádku za 1299kč?
-
příklad *3*
-
to je ono,na něco se těšíš objednáš a přijde tohle. *9*