Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • V polštině to postačí *3*
  • Kalibr po stránce objemu textu, samozřejmě ;-) Už teď je jasné, že ta hra bude hodně ukecaná.
  • ucho
    ukaž mi hru za 1200,-, která má herní dobu 2-4 hodiny... pochybuju, že takový případ najdeš. kolikrát preferuju kratší hry, ale je celkem těžký najít hru, která má herní dobu pod 8 hodin... a 1200,- stojí spíš výjimky. řada AAA her se dá sehnat kolem 800,-
  • Kolko reci vies, tolko krat si clovekom.
  • KIMCID
    tak tak
  • co víš o Pillars of Eternity? Vždyť to ještě ani nevyšlo, nevíš jaký to bude kalibr. Třeba to bude akorát parazitovat na slavné značce a nostalgii dědků
  • Rejsek
    .
  • Rejsek
    Proto mas jako zakaznik tu moc si hru nekoupit, coz je jedina moznost obrany pred zmetky, kterou mas. Zamrzi to v pripade, ze jde o zmrsene pokracovani dobre hry, na ktere clovek natesene dlouho ceka.
  • "Český trh by se mohl dočkat více lokalizovaných titulů, pokud se u nás hry začnou více kupovat (ne ve slevách, ale v prvních týdnech a měsících po vydání)."

V tom případě to vidím opravdu bledě. U nás se nikdy hry moc nekupovali, ani velký značky moc ne a k tomu si přičtěte, že plno lidí co chtějí originál si dneska jednoduše počká až to za 3 - 4 měsíce bude za polovinu. Zaplaťpánbůh, že nejsem odkázanej na český verze.

Na druhou stranu za překlady her kalibru Planescape Torment nebo Pillars of Ethernity jsem opravdu vděčnej, u tak rozsáhlých her je to přece jen třeba.
  • ano děcka ano ale 70letej chlap asi už ne *3*
  • Aspon smradi maji motivaci se ucit dalsi jazyk :)
  • Mr Trollolo *12*
  • Kdo není schopný hrát v angličtině, tak ať nehraje vůbec. Osobně budu jedině rád, když už čeština z her nadobro zmizí.
  • Kdo mu pak prodá rohlíky aby nechcípl hlady ? když nebude nikdo za kasou ? dmnt
  • Chtěli jsem mít ve hrách filmové zážitky ale vývojáři to pochopili jinak a dali nám v hrách herní dobu kterou už má i kdejaký historicky film, :)))
  • Detaily ? ale jde o to že víš co máš dělat kam máš jít a i když to nebude přesný tak té cz upozorní na něco co bys přehlídl a to nemluvím o ději i když bude hodně špatný překlad s ty hry člověk stejně něco bude mít a nebude to jenom o běhání za šipkou a vypínání cut scén a nevěřím lidem v komentářích že umí anglicky až tak perfektně jak se tady vytahují btw za počítačem je každý hrdina a nikdo si nepřizná pravdu
  • O placeném DLC pro Zaklínače jsi slyšel kde? Není to tak dávno (max. měsíc) kdy CD Projekt oznámil 16 plánovaných DLC a s tím, že všechny budou zdarma a neplánují žádné placené
  • Tak otázka to není až tak těžká protože určitě víš když to vezmu s ekonomické stránky tak hodně lidi u nás nemá na to aby platili za každou hru a neřešili jaká bude a jak dlouho ji budou hrát ale hry typu BF,Cod,Blizzard a další multáky se prodávají dost dobře a singlovky o něco hůř ale velké hry typu, Dragon age,skyrim,M,Effect,Zaklínač atd atd se prodávají taky dobře ... btw stejný jako s filmama, taky nepůjdeš do obchodu a nekoupíš každou novinku na dvd nebo blu ray
  • Překlady jsou určitě super, ale poslední dobou si řikám, jestli nedělat jenom fanouškovský překlady. Protože to, co profesionálové dokážou mi občas slušně tahá oči. Největší pochybnosti mám pak o práci korektora. Překladatel musí znát perfektně mateřksý jazyk i ten, z kterýho překládá. Na korektorovi je to pak učesat. Já prostě nechci ve hrách číst titulky typu "krvavá ikona" nebo "dostal jsi zranění" apod. Kupř. teď ve FC4 (a to jsem teprve na začátku) je v titulcích docela často slovo-dvě s úplně jinym významem než co říkaj postavy. A u nějakýho vylepšení jsem rovněž četl "budeš dostávat míň zranění". Ty lidi prostě neuměj česky a navíc to po nich nikdo neopraví, místama lze i naprosto běžně zahlídnout vyjadřování na úrovni žáka základní pomocný školy na prvním stupni :/.

V tom vidim problém spíš než v tom, o čem pojednává jinak zajímavej článek.
  • KIMCID
    Možná právě v tom je veškerá revolta proti všemu všeobecně.Tady třeba že hry jsou nedodělané plné chyb,nelokalizované.
    Nedávno mne můj prodejce informoval že Zaklinač bude asi o dvěstě korun dražší.
    Protože hra bude v CZ nemám stím problém.Ani nemám problém čekat.
    Ale dát za hru 1200 (až 1600kčv případe konzole) a dostat do ruky hru jejíž herní doba je 2-4hod času.Mne jakožto zákazníka uráží.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit