Přejít na výpis diskuzí
Mračna nad hrami v češtině - problematika profesionálních i amatérských lokalizací
23.11.2014 | Vojtěch Schubert
650 příspěvků
-
Možná mají pravdu ale proč teda mám platit za hru tolik jako lidi v Usa nebo další vyspělejší státy kde se pohybuje minimální mzda od 30 tisíc nahoru a ještě nemít hru ve svém jazyce a nevěřte tomu že by se jim to nevyplatilo, ale jak každý ví, americké (kapitalistické) firmy by v životě nebyli na našem trhu kdyby měli prodělat i 1 dolar, a navíc je spousta studií který nemají reklamu jako Bioware a stejně překlad udělají a kecy o normostranách a ceně překladu ? vtip, protože už na 1000 kusů prodaných her se vrátí peníze za překlad a těch 1000 kusů prodá jenom Alza pár hodin po spuštění prodeje
-
Problem je, ze cena nove hry je v mnoha pripadech skoro 10% mzdy prumerneho pracujiciho, coz je docela velky vydaj. O rodinach s detmi ani nemluvim. Nejsou tu platy jako treba v Nemecku. To samozrejme nikoho neopravnuje k pirateni, ale podle mne "vitr vane" predevsim odtud.
-
Přesně tak. Angličtina je důležitější než řidičák.
-
ano stalo by to za to vědět
-
kdyz se distributor nechce obtezovat s prekladem tak at tu nic neprodava, muzem si v cr hry zase vymenovat na srazech *1*
-
je otázka, kolik her se v ČR prodá. Bylo by zajímavé tuto informaci mít a vědět tak, v jakých částkách se tu pohybujeme
-
tak jeste jsem NEMEL ZADNOU hru co by byla JEN v cestine VZDY se dalo v nastaveni nastavit jazyk/titulky/dabing....A neni tomu duvod aby to bylo JINAK LEDA MARKETING CO By nechtel aby levnejsi cesky prelozenou hru kupoval nekdo z AJ zemi to ale u nas NEHROZI ze by cz verze byla levnejsi *1*
-
To je, ale zabere to daleko vic casu.
-
No já jsem u toho zastáncem "buď kvalitně, nebo vůbec"...
-
Počítám že tak 45% lidí hry ukradnou.Tak že těch 55% lidi co za ně platí by se mohlo dělit na půlku,co CZ jo a druhou co ne.Pořád by mě těch 25% stalo za počeštění.
I když bych byl radši kdyby hlavně hra vyšla komplet a bez chyb.Což se teda hlavně neděje. -
35 let a stále moudrost nepobral....proč máte všichni pocit že hry hrají lidi od 6 do 40let?
-
co ty víš co bys dělal, kdybys od narození vyrůstal v jiném sociálním prostředí a v jiné rodině.
-
další hlupák co dokáže jen urážet pracující lidi.... *7*
-
no jo, špatně jsem četl. ale nějak nevěřím, že by většina kritizovala toto. navíc jde o věc, nad kterou lze mávnout rukou, protože je kritik hlupák... ale těžko zde můžeme vést o tom nějakou hlubší diskuzi, když neprobíráme konkrétní překlad a konkrétní reakce. v takovém případě se není moc o co opřít.
-
Když kašlete na práci a jste spokojeny u pásu, v údržbě nebo v lidlu za kasou. V TV vam to přeloží sponzor pořadu a knihy.... Nestojí vám aspoň gamesy za to se učit eng? Že se ptám vy lemplové...
-
No a teď zpátky na zem. Řeč je o hrách a filmech, které mají POUZE českou lokalizaci. To jaksi není případ Mafie, Vietcongu ani Operace Flashpoint ;)
Narážel jsem na jeho absurdní tvrzení, že je něco POUZE česky... -
Pro slovní zásobu to je OK.
-
Herni vydavatele nemuzou za vase posrany zivoty. Nevim kolik je ti let, ale me je 35 a kdybych delal nekde za 8500 cisteho, rozhodne bych neutracel penize a nezabije volny cas hranim her, ale snazil bych se naucit neco, co mi zajisti lepsi praci s lepsim platem a s tim i vice volneho casu na zabavu. Ale kdyz ono nadavat na nerdy a vysokoskolaky je o tolik jednodussi.
-
Volba je na tobě. Darovanému koni na zuby nehleď.
-
*7* *7*