Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Anglicky rozhodně neumí každý, a ještě míň lidí umí anglicky natolik, aby mělo plnohodnotný zážitek z knihy či rozsáhlého RPG s komplexním příběhem. Překládá se všude tam, kde se to dostatečně prodává (vždy minimálně Francie, Itálie, Německo, Španělsko - a tam jsou na tom snad s výjimkou Španělska s angličtinou líp než my, a přesto se překládá). Šup na warez, říkáš? Pak se nemůžeme divit, že jsme v ČR tam, kde jsme. A chleba nejsou hry, ale základní životní potřeba, naprosto lichý argument. Navíc chleba v zahraničí stojí maximálně 2 €, záleží kde. Najdeš ale i za pár centů. ;)
  • Proc beres vsechno tak doslova ? Tim jsem chtel samozrejme rict, ze eng se muzes naucit prakticky pri jakykoliv jiny cinnosti, nezatezujici mozek. Argument nedostatku casu je naprosto irelevantni. S tim, ze se naucis jejlip v cizine samozrejme musi souhlasit kazdej, ale eng je tak primitivni, ze lze se ji naucit obstojne sam za kratkej cas alespon na uroven porozumeni ve hrach.
  • Není to vůbec relevantní podle mě. :)
  • Tady slo ale o neco uplne jinyho. Hry, ktery vyzadujou dobrou znalost eng na kvalitni zazitek jsou z 99% hry, u kterych se da text posouvat a odmackavat. Vy tu mluvite o konzolovych cut-scenach z akcnich her, u kterych je znalost eng relativne nepotrebna.
  • To jsou samozrejme kecy. Anglicky se clovek nauci nejlepe v cizine, pokud nejake zaklady uz ma. Tedy pokud ji nemel uz od detsvi. Poustet si AJ za volantem je nejkratsi cesta do hrobu, protoze je to zhruba jako telefonovani za volantem. Reakcni doba potom odpovida 2-3 promilim v krvi. A politiku ani ostatni media prosim zde neplest.
  • Zásadně špatné přemýšlení o celé záležitosti. Hra je produkt jako každý jiný - je na tobě, zda si ho koupíš, nebo ne. Ceny jsou u nás nastaveny tak, aby korespondovaly s naším průměrným příjmem (v bohatších zemích stojí hry daleko více, opět v souladu s příjmy obyvatel). Lidi kradou ne proto, že by na hry neměli, ale proto, že to je tak snadné a chtějí ušetřit. Hry nestojí 2000, a i kdyby - pokud na ně nemáš, je to tvůj problém. Nemáš si co stěžovat a krádež je krádež. A záleží jak kdy, ale většinou se bere ČR + SR jako jeden trh. I tak prodeje nestačí.
  • Přesně tohle jsem v tomto článku kritizoval. Tento přístup se musí zásadně změnit.
  • Ale prosimte, neplet sem lekce anglictiny. Dneska se muzes ucit anglicky i pri jizde autem. Anglictina je uplne nejlehci jazyk na svete a navic nejrozsirenejsi. Jestli chce nekdo ziskavat informace jenom z tv, idnesu, novinek a blesku tak budiz, je to jeho volba, ale tihle lidi nam potom voli do vlady ty kkty co tam ted jsou.
  • Konfrontacni to je proto ze mluvim obecne ke vsem co pyskujou, nebud vztahovacnej.
    A ted tobe osobne, jsou lidi který angličtinu nepotrebujou k praci ani k zivotu, a kvůli hrani her se ji urcite ucit nebudou. A zrovna tak jako je neznalost anglictiny pro tebe na pováženou, muze byt tva neznalost rizeni autobusu na pováženou pro autobusaka (nebo jakakoliv dovendnost kterou neovládáš)..ja fakt nechapu v jakym svete zijes.
  • no dema má například crysis, ale tam jenom jedna mise, ale z 1 mise si člověk o kvalitě hry obrázek neudělá, ja taky stáhnul první díl crysise nelegalně, a po dohrání jsem si tu hru koupil, opět oficiální českou verzi, další díly jsem kupoval automaticky, protože se mi serie crysise taky líbí. Ale například takovej borderlads mě nechytil vůbec :D TAkže za masseffecty a crysise palec nahoru, a brzo si koupím serii asasína od ubisoftu, libí se mi ten novej asasín, tak si koupim celou serii, jestli ji tady v česku seženu.
  • Ne, není.
  • EA je vývojářská a vydavatelská firma z USA, nyní má pobočky po celém světě. Měla ji i u nás - EA Czech. To byla česká pobočka, co tu zajišťovala vydávání her od EA. Po jejím zániku převzala vydávání her od EA u nás v ČR firma ABC Data - je to třetí strana, jen další firma, co je nyní s EA partner a vydává u nás jejich hry.
  • Ty jsi ten článek nečetl, nebo nepochopil. Jak i sám Marek Tvrdý řekl, ty případné peníze by byly na zaplacení profesionálů, co by na té lokalizaci pracovali - lokalizace by tak vznikla rychleji a kvalitněji. Ne aby si namastil kapsu sám a překlad skoro 3000 stran za večer vykouzlil ze vzduchu.
  • No, tak ja treba COD ani FC nehraji, a ani nemam problem s anglictinou, takze preklad nepotrebuji. Je treba si uvedomit, ze vetsina populace tento problem ma a mit bude, dokud nase skoly a skolky nebudou bilingualni.
  • Vzhledem k tomu ze vetsinu her za 24h dohrajes 2x tak nevim jestli se to uchyti :D.
    Delali se casove omezena dema ale dnes si nikdo demo nedovoli udelat protoze by nehorazne klesli prodeje.
  • Kolik Vam je? Schvalne kolik lidi v dospelosti si muze dovolit po praci jeste chodit jeste 2 az 3 krat (tzn. 1,5 h * 3 + 3h dojizdeni = 7,5h) tydne na lekce anglictiny, kterou ve sve praci vyuzije minimalne. Vemte si cloveka a jeho pracovni tyden, ktery chodi do prace tj. cca 45 hodin tydne plus dojizdeni cca 8 hodin. Dale tam mate spanek + hygiena + snidane a vecere = 50 h. To je 103 h ze 120h. Pokud ma nejake deti, tak k tomu jeste ukoly, nejaky sport, takze realne je volny cas pres pracovni tyden 0. To je realita.
  • Jaká diablo ochrana? :D šak diablo už bylo dávno prolomeno jen prostě je to hra která běží přes servery něco jako wowko tak se nikomu nechtějí zakládat servery dalo by to dost práce
  • To da rozum, ze pokud hrajete Cod, FC a podobny hry, tak tam pro to asi moc prostor nebude.
  • Není vše jak se zdá být. Například já si hru nejprve stáhnu a zkusim si jí zahrát (jedno v jakém jazyce), a pokud se mi hra libí a baví mě, kouknu zda ji neprodávají i u nás, pokud ano, koupím si oficiální kopii hry pokud je lokalizovaná tím líp, ale pokud u té hry nevydržím jak se říká ani prvních 10 minut tak ji kompletně odstraním z pc, a je jedno i kdyby třeba reklamní kampaŇ financoval sam pan prezident. Koupím si pouze ty hry, které mě baví a líbí se mi, například se mi zalíbil mass effect, to jsem ani nedohrál celou pirátskou hru a rovnou si šel koupit všecky díly zde v čr, jen škoda že u trojek a pár dlc u dvojek je problém že není ofikl CZ, ale jelikož je to výborná hra (dle mě), tím chci říct že házet všecky "stahovače" do 1 pytle není fér a zároveň upozornit na problém, že neexistuje třeba 24 hodinová verze plné hry k vyzkoušení, co bych za to dal a nejen já, aby bylo možné si celou hru vyzkoušet, a když se opravdu zalíbí bez ohledu na reklamní kampaŇ tak teprve si hru koupit. ;)
  • Zacarovany kruh. Ja si kupuji hry v zasade na Gogu a nekdy na Steamu a vetsinou s nekolikati mesicnim zpozdenim, aby byla hra aspon 3-krat opatchovana. Takze domaci distributor nic nedostane.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit