Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • to je zas téma jak noha, lol, koho zajíma nejaka čeština? *1* *1* *1*
  • Gordar
    Já dost dobře nechápu jak v dnešní době internetu a globálního obsahu si někdo dokáže vystačit jen s češtinou ? To se díváte jen na české stránky a obsah ? To musí být dost smutné, když většina obsahu je v angličtině.
  • Spousta lidi by byla prekvapena jak spatne oficialni preklady se u nas delaji. To je stejne jako se vsim, proc by se obtezovali s kvalitnim prekladem kdyz cilova skupina to stejne nepozna.
  • Keyz
    To poté haj pouze české hry které budou česky a dívej se na české filmy pouze česky. Když se chceš izolovat.
  • Keyz
    Jestli jsi v důchodu, tak než to přeloží (od doby co jsi to hrál) tak by jsi se naučit anglicky tak slušně, že by jsi to dohrál a ještě by ostatní záviděli.
  • Keyz
    Jestli nemáš čas tak to je naprosto jednoduché. Hraješ hry kde máš okamžitou "zábavu". CoD, WoT a další... Tam máš tak 10 slovíček které vidíš všude a tedy je určitě umíš. Anebo si to zjistíš.

A jestli hraješ RPG na části, tak prostě to budeš hrát na víc častí. Jednoduché. Je to o přístupu. Ten kec s časem je prostě kec. Klasika. Něco nejde. Jde to, když to udělali jiní a 100x rychleji. Jestli si neumíš organizovat čas tak to pak jde blbě. Ale pořád tam máš prostor. Jestliže ho chceš tedy využít k tomu aby jsi se něco naučil...

A běhání okolo baráku je typická česká hovadina. Tohle jsem viděl několikrát. Borci něco kutí, udělají stejně h*vno a dělají to pořád dokola a nikdy to nemají hotové. Pak to bere pouze čas a ještě se utahají...
    Přitom, lze sehnat více prachů a udělat to najednou. (tam jsem řešit podobnou situaci sám). Máš mnoho prací na minimum hodin za týden atd.

Jako tvl, když mistr Arnold Schwarzenegger zvládal trénovat, starat se o vlastní zásilkový obchod, učit se různé předměty a ještě měl během týdně čas na zábavu.. Tak tohle je prostě kec. A hlavně to dotáhl do konce. Kdyby to dělal typicky česky, tak cvičí 10x za den a za 5 let bude pořád na stejném místě *15*

Chce se to hluboce zamyslet a většinou akceptovat fakt, že nedělám věci tak dobře jak jsem myslel a najednou to půjde. *3* výmluvy nikam nevedou.
  • DeDy
    Jsem rád, že češtiny vznikají. Když vyšla hra Divinity: Original Sin, řekli jsme si s kámošem, že si to budeme poctivě překládat. Odehráli jsme asi 12 co-op hodin a po zjištění že vzniká překlad, hru odložili na později. Prostě jsme to nedávali. Jsme holt už starší ročník co se učil jen Rusky. Představa, že jsem hru podpořil na KS a nakonec si ji ani pořádně neužil, je zoufalost.
  • nikdo ti nic necpe. Když hru nechceš, tak ji kupovat nemusíš, můžeš ji uplně klidně ignorovat
  • Žiju v česku, a mluvím česky. Proč nám sem cpou angličtinu. Jak by se jim líbilo, kdyby jim všichni cpali hry v Ruštině, nebo Němčině? *16*
  • Keyz
    To je pouze o přístupu daných hráčů. Zda chtějí pouze hrát anebo se i něco naučit.

Pak je snadné to hrát anglicky a během toho se lehce naučit slovní zásobu. Protože jestliže mě hra baví, tak se nemusím přemáhat abych se něco ze hry naučil. Takto to dělala řada lidí.

Když se CZ nevyplatí tak nebude. Jestli někdo udělá amatérský překlad tak bude. Není co řešit. Jinak je určitě lepší hrát hry v původní jazyce s třeba anglickou textovou lokalizací. Pak je slyšet, jak to bylo dabováno původně a nežiji v české bublině, kde se dívám na TV h*vna a dabing všeho. *11*
    Ani nedají multi audio aby si to rozumný člověk mohl přehodit. *16*
  • No jak se dalo čekat opět jsou tady komenty typu: "Naučte se anglicky, zaplaťe si kurzy nebo vytáhněte slovník." Pominu li že dnes už se hry fakt se slovníkem hrát nedají protože většina her nemá rozhovory které nečekají na odkliknutí ale valí to na vás horem spodem. Tak max. u nějáké hry která má spoustu tabulek ( strategie, simulátory atd. ) by to snad šlo ale to pak nad jednou tabulkou strávíte celý večer překladem... Bych chtěl vidět koho by to bavilo... Potom né každý tu angličtinu v práci potřebuje a když jí nepoužíváte tak zkrátka časem zapomenete.

Uvedu tady svůj příklad proč jsem za češtinu vděčný když je ( pokud není tak stejně do daného titulu jdu ale jen všemu nerozumím, anglicky umím tak středně ). Takže běžný den mám takový že jdu do práce tam dělám do 15:00 pak jdu domů do baráku a lítám kolem baráku a dělám dalších milion věcí. Když už se konečně dostanu k volnému času tak je večer a to fakt nemám čas ani chuť se učit anglicky, navíc jen kvůli hrám. To je prostě blbost.

Příjde mi že tyhle výkřiky o angličtině píšou jen lidé kteří studují a mají spoustu volného času. Já za sebe říkám že zkrátka nemám čas a ani nedává smysl abych se tu angl. učil. Jak jsem psal angl. umím tak středně takže FPS apod. si přeložím, RPG bohužel né vše takže jsem rád když taková hra češtinu má a já si u ní můžu po těžkém dni zarelaxovat.
  • Nebo takový co umějí anglicky a nějakou lokalizaci nepotřebují :)
  • jo ale jedna vec me teda sere slibovali 40 koncu to je ale naprostej nesmysl kazdopadne hra me bavila zahraju si ji pred vanoci jeste jednou a doufam ze bude nejake poradne pribehove dlc hra ma pomerne dost otevrenej konec :)
  • Anebo jsou tací, co jazyk umí...
  • prvni lokace se hraje skutecne jako nejake mmorpg rozhodne bych doporucoval vypadnout co nejdriv ostatni lokace uz jsou v pohode
  • Namiesto lokalizácie sa potom hľadajú rôzne iné (čítaj nefér) spôsoby ako zarobiť peniaze (DLC v deň vydania atď), hry sú osekané na minimum aby si to mohol zahrať každý aj keď to nevie preložiť - stačí pozrieť na tú univerzálnu hnedú omáčku, ktorá sa v poslednej dobe servíruje.
    Absolútne chápem rozhorčenie nad chýbajúcou lokalizáciou, sám síce žijem v UK, ale knihu či hru si po anglicky tak neužijem!
  • Souhlasim, sam to vidim u sebe!! Nema cestinu=nehraju(RPG,adventury,...) u zavodnich, ci fps her ala cod,bf,cs, je me cestina putna.
  • Takže ten troll jsi ty. OK.
  • Jsi jen strup tady na foru, kterej kdyz se vyskrabe, objevi se znova.
  • smejki
    "Napadlo mě zavést nějaký zákon co se evropského trhu týká aby tvůrce hry, pokud chce prodávat v rámci EU prostě vytvořil lokalizace oněch zemí."
    *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit