Přejít na výpis diskuzí
Na Guild Wars 2 se řítí velký update a event The Lost Shores
14.11.2012 | Aleš Smutný
91 příspěvků
-
Uznavam, ze nektery group eventy byly celkem slusny
-
Nejaky informace a reakce tam kolem samozrejme od npc nebo mailu jsou a ja navic jsem clovek, kterej se snazi vsechno cist, ale tady to fakt bylo vylozene otravny a vubec mi na tom nezalezelo. Absolutne zadnej text me tady nezaujal, jakoby to bylo jen napastovany z nejakyho 20 let staryho japonskyho rpg.
-
Tak některé eventy mě fakt bavily - hlavně obrana různých pozic, zabírání pozic a pomáháním různým npc. Eventy typu - tu máš bosse, střílej do něj 20 minut a event je hotov, mě moc nebaví. Už i proto, že některé takév eventy nedávají smysl - viz tu míč piráta, vypadá úplně stejně jako každý jiný pirát, jenže tenhle pirát má nejspíše kůži z ocelu či co a musíš jít na něj s 10 hráči a midlit ho 10 minut. wtf?! U obra to chápu, u draka to chápu, u obrřího pavouka to chápu... ale u piráta? nebo kentaura? to fakt ne.. to je prostě nesmysl a fail.
-
To by nebylo špatné zkus to navrhnout na offic foru, anet tvrdil že hráčům naslouchá, pokud se tam rozvine větší diskuze kolem tohoto nápadu tak to možná bude.
-
Tak projít si obsah hry je určitě celkem zábavné a stojí to za ten čas. Problém je, že vím, že je na konci levelování faktický konec hraní. Bez progressu cítím jako zbytečnost se věnovat dungům - stačí projít párkrát a konec. Pvp mě nezaujalo vůbec - kdyby byly arény 1v1, věnoval bych se pvp skoro výhradně. Jenže současná podoba pvp je výhradně o tom, jestli se hráči drží u sebe. Téměř vždy vyhraje skupina s větším počtem hráčů.
-
No priznejme si to - ono je otravny delat i ty eventy...spamovat 1 nebo 2 klavesy do grupy mobu a celou dobu jen zirat na ten jeden velkej ohnostroj a cekat, az to vsechno popada je alespon pro mne pekna nuda.
-
Příběh tam je, ale je podle mě podaný dost nešikovně - přes chování npc a přes vysvětlování od event či quest npc a z emailových zpráv. To není moc ideální. Bohužel příběh není nijak moc propracovaný. Hraju ještě jiné MMO a tam je čtení dialogů a věcí kolem docela podstatné pro to, aby si člověk to hraní užil. U GW2 je skoro jedno, jestli si cokoli čtete... to je docela škoda. Větší důraz na příběh, větší ukecanost npc by se mi líbila (ale vím, že většině hráčům zase ne).
-
Ještě bych dodal:
GW2 je vhodná pro takové pve hráče, co si zahrají tu a tam, postupně či najednou rozehrají vícero postav a rádi si občas zajdou dung bez potřeby cokoli cennějšího z dungu získat. V takovém případě může vyjít hraní na pár měsíců a to je slušná porce za tu cenu. Proto bych já přímo obsah nekritizoval - je ho dost a umí zabavit. Co mě ale dost mrzí, že tam dost věcí není dotaženo - např. zbytečnost hrát opakovaně eventy, neboť tím člověk prakticky nic nezíská (hlavně na nižších levelech je opakování eventů na nic). Hráč prakticky vůbec nemá potřebu se vracet do nižších regionech - jednak v nich není nic speciálního a ja dělat zde eventy je, jak jsem už psal, zbytečné.
A řešení? Dovedl bych si představit např. tituly, pěkné armory a oufity, které by člověk mohl získat opakováním eventů v různých oblastí, totéž by mohlo platit pro dungy. Kromě toho by člověk mohl získávat děláním pve obsahu různé speciální traity a skilly, případně také speciální pety a speciální obsah typu arén apod. Zatímco dnes jsou eventy jen o zisku expů, peněz a karmy, já bych jim přiřadil větší význam a odměňoval bych hráče za jejich opakované hraní. To by dost napomohlo i RP hraní, kdy bych mohl jako charr stále hlídat charrské regiony, dělat především zde regiony a z toho získávat bonusy vhodné především pro charry apod. -
Ono je to hodně o tom, jestli Tě ta hra baví, či nikoli. Pokud ne, zjistíš, že není co dělat mnohem dřív, než dosáhneš max levelu. Pokud ano, je co dělat skoro pořád. Já mám osmdesátku za sebou víc jak měsíc a i teď, po víc než dvou a půl měsících hraní, co dělat mám - a to hraju téměř výhradně PvE. Hra mě stále baví a co je nejdůležitější, stále je co objevovat! Záleží zkrátka na tom, co si v té hře každý jeden hráč najde a máš to stejný jako s kteroukoli jinou hrou, filmem, knížkou, zážitkem a vším ostatním, co život přináší :) Když nic jiného, GW2 můžeš hrát zdarma a máš tedy jako hráč absolutní svobodu, kdy, jak moc a jestli vůbec budeš hrát - už to samo o sobě je luxus. Za sebe můžu říct, že přestože GW2 zdaleka není DOKONALÁ HRA (ono ale, co je dokonalé, že?), nelituji ani jediné koruny, kterou jsem za ní dal a časem rád vývojáře podpořím nákupem gemů - a bude to moje svobodná volba. Tak asi tak.
-
Kdo ma rad mmorpg, tak ruce pryc od toho. Neni tam zadna hlubsi myslenka, proste jen mechanicky od questu ke questu, bez pribehu, bez niceho. Clovek udela 80, dokonci ty 2 nebo 3 lokace, zajde 80 main dung a zjisti, ze tahle hra je uplne naprosto o nicem, ze ten svet je vlastne udelanej jen tak na oko a neda se tam vubec nic kloudnyho delat.
-
Kdo má rád casual MMORPG, pro toho je GW2 přesně určeno. Pro více HC hráče je GW2 vhodné jedině tehdy, když chtějí hrát hlavně pvp turnaje a nevadí jim nulový progress a malá variabilita buildů.
Jinak GW2 má určitě dobrý obsah a dost rozsáhlý. Bohužel herní obsah na můj vkus jde projít příliš rychle. Eventy bohužel slouží jen k zisku expů, případně peněz a karmy a nic více. Nemá smysl se vracet do některých regionů a opakovat si zde eventy a to je velká škoda. Kdyby člověk získával různé bonusy za eventy, resp. kdyby to byly komplexnější bonusy. Kdyby šlo postavu rozvíjet ještě více za hranicí casual hráče.. GW2 by byla mnohem zajímavější. -
Levelování v GW2 je příliš rychlé a příliš snadné. I z toho pochází řada problémů.
Na end game vůbec nezáleží, protože v GW2 zcela chybí progress a jakýkoli komplexnější rozvoj postavy.
Že pořád přidávají obsah je sice hezké a chválihodné, ale k čemu to, když to nijak nezmění celý systém hry? GW2 je jednoznačně výhradně pro pvp hráče. Pve hráč to hraje jen tehdy, když je mu jedno, že běhání dungů nemá téměř žádný efekt. Mně to tedy příjde jako ztráta času, neboť běhání dungů má minimální efekt na rozvoj postavy a v WWW téměř na gearu nezáleží, neboť je to o zerg vs zerg a jedinec toho moc nezmůže v sebelepším gearu.
Pro HC pve hráče prostě GW2 vůbec není vhodné MMO. Pro pvp hráče je sice docela dobré MMO, ale musí hráč počítat s minimálním progressem a s ne příliš dobrými pvp mapami. Neexistence 1v1 v téměř čísté pvp hře je obrovský fail. -
Mňa to stale baví a čo si všimam tak je v hre stale viac ludí ... gw2 je presne mmorpg pre mňa zapnem na 1-2hod denne zabavím sa a vypnem hra ma určite čo ponuknuť expenie ma velmi bavilo,dung COF set je paradny :),komumita asi najlepšia aku som v hre stretol, pvp chodim sem tam lebo som skor PVE hrač (kedže je to moja prva hra v ktorej su dungeons L2 ich nemalo takže neviem porovnať či su dobre alebo nie) myslim že neni spravne nadavať na gw2 lebo je to velmi kvalitna hra.Nechapem ako može niekto nadavať že hra ma malo contentu ved neni vonku ani pol roka.A za dalšie neplatia sa žiadne mesačne poplatky.Kto ma rád mmorpg tak je to MUST HAVE titul.
-
Proč ti dávaj mínus? Vždyť máš pravdu - aspoň pokud jde o ty skilly a dělání buildu přes traity. Možností je dost málo a skilly jsou nudné, nedotažené a elitní skilly jsou sotva elitní.
Pvp není o ničem jiném než o držení se skupiny hráčů. Solo tam člověk neudělá prakticky nic. Pokud jde o www, tam to platí dvojnásob. Solo či v menší skupině tam není žádná šance cokoli dokázat a i ve větší skupině je to nuda. WWW bych nazval jasně: PvD - tj. players vs doors, páč přesně takové je WWW. -
Tak sem napiš, co tam děláš, protože tolik hodin hrát GW2 a mít tam pořád co dělat, to mi mozek nebere. Kolik máš postav? Co hraješ? Počítám, že se zaměřuješ na nedotažené WWW a spvp. Bez toho by člověk po pár desítkách hodin (na jeden alt) fakt neměl mít co dělat.
-
Aion me bavil nez presel na free to play ale vadi mi ze eu verze je vzdy o krok pozadu pred us servery no a hrat na us serverech nema moc cenu protoze tam si clovek koupi uplne vse za realne penize a to me moc nelaka a lineage jsem hral na c2-c4 a tehdy to bylo taky celkem super no kdyz se podivam zpet tak nechapu kde jsem bral tolik casu a to jsem jeste chodil do skoly (nekdy) hospody a za holkama kdy jsem spal??! xD
-
Aion není špatný, ale je pár velkých ale. Evropský Aion je nehratelný v rámci F2P, protože to není F2P......Craftění, výroba a sběr je šíleně zdlouhavý a pomalý a člověk, co si vyrábí oranžové zbraně to má tak na 30 let pomalu:(, nudná příběhová linie. Naopak jedna z nejlepších grafik v rámci MMO, zajímavý systém bojů v rámci létaní, různorodí nepřátelé,
-
Na ten ostrov co sem čet bude moci každý, nezáleží na levelu, aspoň tak sem to pochopil tak o nic nepříjdeš pokud je to tak. Jinak mam už nahraných 450 hodin, nehraju už to sice tak intezivně ale pořád mě to baví. GW 1 byla hra kterou sem si vždy nainstaloval jako první hned po přeinstalaci winu a GW 2 bude to samé, pro mě.
-
Ježišmarja cody je zase v "mad cody" módu. Tímhle tempem opět dostane temporary ban a bude od něj na pár hodin klid.
A gwčko je furt super. Prostě člověk musí hrát s komunitou a ne solo ala Skyrim. Bohužel tohle není hra pro elitisty s GEAREM co jsou lepší než ostatní (a bohudík za to). -
Aion nebo L2 je určitě lepší :)))))))