Přejít na výpis diskuzí
Nečekané oznámení očekávaného The Elder Scrolls MMORPG
3.5.2012 | Aleš Smutný
273 příspěvků
-
Jo no a člověk nemusel mít X desítek patchů, aby to hned jelo v pořádku. Sice pak to byla pecka, ale abych byl se hrou spokojen a měla 40 GB, to děkuji nechci (Oblivion)
-
Co máte všichni furt něco proti MMO... když se vám to nelíbí, tak to nechte být a nekriotizujet te, ne?! Fakt jak malý fakani... *10* *10* *10* *10* *16* *16*
-
ZZ:Já vím, že jsi psal o tlaku hráčů, ale taky jsi psal o tom, že hráči ze zabugovaných MMO odcházejí. Tak jací hráči je budou tlačit, když tam žádní nebudou? Prostě nevěřím, že by na to Bethesda měla. btw. Až Bohemia Int. nebo Rockstar oznámí MMO, tak se tu bude diskutovat o nich...
-
"je pribeh MMO vacsinou povrchny a nikam neveduci a gameplay je relativne furt rovnaky a homogizovany" to jako by si psal o Skyrimu a Oblivionu například. Neděláš v těhle hrách přeci pořád to samé? Přijdu k NPC, řekne mi, abych zabil 10 vlků, já to udělám, dostanu odměnu. Potkám NPC, postěžuje si na upíry, já vymlátim jeskyni s upírama, dostanu odměnu.
Občas mám pocit, že si SP hráči RPG her z těchto SP her dělají jakési legendy. A přitom questy jsou v podstatě totožné s questy v MMO. Boj je rovněž zcela homogení. Vlastně je to všechno stále dokola jako v MMO. Nevidím v tom rozdíl. A hloubka příběhu? I MMO může mít dobrý a hluboký příběh. Samozřejmě tím nemyslím hluboký a dobrý příběh, jaký měla třeba magická kolej ve Skyrimu (ironie). *1* -
Tak si zahrej Borderlands 1 nebo i 2 co za chvilu vyjde. To ma vsechno z toho co pises.
-
Diablo není MMO. Nefunguje na principu MMO. Je to kooperace v single, kombinovaná s prvky MMO, nikoliv MMO hra a to je podstatný rozdíl. Navíc nechápu, proč to tlačíš sem, když je to článek o úplně něčem jiném....
-
Nebál bych se tvrdit, že v rámci mainstreamu je LOTRO zázrak velikej. V době vydání velmi systémově vypucovaný, vizuálně dodnes v mnoha ohledech krásný, s poutavejma momentama v instancích a pár nápadama, který tu jinak jasnou kopírku tradičních mustrů slušně oživovaly.
Navíc mívalo (současnej stav neznám) velmi dospělý RP servery, což je zvlášť u Tolkiena výraznej bonus. -
Raději bych byl kdyby udělali jakoby jen coop pro max 4 hráči kde byste museli plnit úkoly (hlavní) spolu, počet neptřátel by určovalo kolik by vás bylo, po hlavním příběhu by ste se mohli mlátit jak chcete xD nebo něco takovýho... ale určitě ne MMO... *9*
-
stačí umět číst psaný text. Jasně jsem napsal, že je k tomu bude nutit tlak hráčů. Samozřejmě žádné MMO není "čistě supr" a ani TES MMO nebude bez bugů. Ve všech MMO jsou větší či menší bugy a upřímně řečeno, ten Skyrim zase až tak zabugovaný nebyl, aby se z něj dával odstrašující příklad. Takové GTA IV, Gothic 3, Arma 2 byly ty hry, které by se tu měly dávat jako příklad bugfestů.
-
A samozřejmě mnoho remcalů ani pořádné MMO nehrálo a zkusilo třeba jen nějakou tu asijskou sr*čku a z toho si lze těžko udělat obrázek o dobrém MMO.
Jako víš co, nechci tady nějak osočovat, to chraň ArenaNet, ale z téhle věty tak trochu cítím, že ty k tomu tak v tomto případě přistupuješ. -
Nezájem, budu hrát Diablo III, všechna mmo už jdou mimo
-
Každý to vidí jinak, to je naprosto jisté. Každý se zaměřuje na něco jiného a hledá v MMO trochu něco jiného. Já mám rád Tolkiena a hraju tedy LOTRO. Tohle MMO není sice žádný zázrak, ale hodnotím ho jako dobré, neboť je tam řada věcí, které se mi líbí (a řada věcí, které nenávidím, ale tak už to bývá). Dobrým MMO byl i WOW. Dobrým MMO určitě bylo/je GW, AoC, EVE, Wurm, Rift aj.
Ale je to jen můl pohled. Jak jsem psal, každý chce od MMO něco jiného a proto se každému líbí něco jiného. Nikdo objektivní ale nemůže říci, že by mnou zmíněná MMO nebyla dobrá, protože objektivně vzato, dobrá prostě byla/jsou, ačkoli k dokonalosti měla všechna hodně daleko.
Na závěr: Nepřistupujte k tomu tak, že " nenávidím vesmír, EVE je sra*ka". Takhle to prostě nejde. -
No právě a co Tě vede k tomu věřit, že pokud Bethesda xkrát vydala zabugovanou sp hru, tak vydá krystalicky čisté supr MMORPG??
-
Nic proti Skyrimu a celé sérii. Ale pokud MMO bude mít stejnou bugovost jako single hry, tak by mě zajímalo, kdy to celé povrčí v pořádku. Jestli půl roku po vydání nebo dřív.
-
engine neurčuje grafiku
-
Jak jsem psal. MMO je závislé na dalším rozvoji. SP hra se vydá, ty jí koupíš a hotovo. Další patche atd. jsou už jen dobrovolné a mnozí vývojáří už dnes na ně doslova kašlou a jen občas vydají něco, co se jmenuje patch. Ty sis totiž už hru koupil. Jenže u MMO je to jiné. MMO se financuje postupně. Ty si koupíš jen omezený čas hraní a pokud narazíš na každém kroku na bugy, vzdáš to a už si dále nezaplatíš. Jakmile nezaplatíš, bude se jim postupně vývoj prodražovat. MMO je prostě závislé na neustálém updatu a to nejen kosmetickém ale i technickém. Proč dost lidí skončilo se SWTOR a píše se o něm jako o failu? Protože mělo bugy, engine je nevyváženě náročný atd. Tohle si hráči pamatují a nechtějí dále platit. A co se týká SP hry, člověk si nakonec i tu zabugovanou hru zahraje, projde si solidní mediální masáží a nakonec i uvěří, že to vlastně nebylo tak hrozný a koupí si další díl, kde autoři znovu slibují, že bude všechno SUPER COOL. Klasickým příkladem je Oblivion a Skyrim. *3*
-
To mě taky ne.
-
Bethesda už jednou mulťák zkoušela v TES Battlespire - a teď už se ani radši nechlubí, že takovou hru kdy splodili...
-
A ja sa bavím o tom, že 4 hráči mi veľmi ako "Massive multiplayer" nepripadá.
-
Je absolutne jedno ci tam treba viac skillu alebo tie questy robis znova alebo nie,pre MMO platia uplne ine zakonisti ako pre obycajne RPG ci uz sa to tyka boja alebo pribehu,preto je pribeh MMO vacsinou povrchny a nikam neveduci a gameplay je relativne furt rovnaky a homogizovany v mene nejakeho pvp balancu(uplne si viem predstavit ako daju postave abilitu ktora vyvola burku cez pol mesta zacne vsetkych jebat,no urcite *7* ) takze pre Elder Scrolls ako seriu je to urcite krok s5,mozno nie pre MMORPG ako zaner,co samozrejme plati ak nejakym sposobom nebudu pokracovat v sigpleplayeri,co vsak vidim ako dost pravdepodobne.