Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Co to tu melete o 30fps? vždyť je to nesmysl....Filmy se točí ve 24fps a to vám přijde ok. Akční záběry z Motocrossu, downhillu, freeskyingu, formulí se točí na Contourky, GoPro3 BE, Ghosty v rozmezí 30-48FPS A VIDEO JE PLYNULÉ A VŠICHNI Z TOHO ADRENALINU CHČIJETE. Tohle vám řekne každej střihač, každej kameraman, kterej tomu rozumí. Ale strašně se musim smát, když nějakej 12 letej ňouma z paneláku, kterej o tom ví úplný kulový začne kvičet, že je 30fps málo. Lidský oko nezaznamená od 30fps rozdíl v plynulosti.....sepište petici, že chcete hry na 120fps :-D......bože sem choděj vymaštěnci......60fps,120fps,240fps....TO SE POUŽÍVÁ NA SLOWMOTION ZÁBĚRY!!! jak chcete využít snímkování 60fps při rychlosti přehrávání 1x???????? u her nimlich to samý....ty vaše debilní Codečka a CSka lze od nějakejch 26fps hrát bez jakéhokoliv znevýhodnění
    • Kdyz jsem poprvy spustil todle NFS, tak jsem si myslel, ze mam nastavenou grafiku na max jak se mi to sekalo...az pak jsem si vzpomnel, ze tam je ten 30fps lock :) To, ze se filmy toci 24fps, je bohuzel z duvodu setreni nakladu pri toceni, jinak by se davno tocilo v mnohem vyssim fps (nekteri to delaji).
    • Rozdíl mezi 3D renderovanou scénou a natočeným záznamem je v tom, jaké snímky zobrazuješ. U záznamu z kamery má každý snímek dobu expozice, díky čemuž je lehce máznutý ve směru jakéhokoliv pohybu. Každý snímek obsahuje data z celé doby, kdy se exponoval. U renderované scény jsou snímky ekvivalentem nulového času expozice, jsou to skutečně momentální obrazy. Každý snímek obsahuje jen data z daného okamžiku.
      Výsledek je, že při stejném framerate budí videozáznam lepší iluzi plynulosti. Protože principiálně i naše oko má určitou "expoziční dobu", nemá nikdy (ve full speed) smysl jít s frameratem videa nijak vysoko nad těch kanonických 24 fps. Naopak způsob, jakým zobrazujeme 3D animaci, je nepřirozený. Sousedící snímky se liší skokově. Je třeba dívat se na latencí toho zobrazení a našeho vidění. Konstantních 60 fps by teoreticky mělo zaručit plynulost.
    • do 60 fps poznam vse, dal to moc neznam, ale 60 a 125 taky jasnej rozdíl v hratelnosti at... 24fps..tak tomu sem veril davno, hodne, asi pred 15 lety
    • 24fps je takove pohodlne minimum. dvojnasobne fps se pozna okamzite na prvni pohled a ten rozdil je markantni. A v neposledni rade uz tu nekdo pise, ze sledovat a aktivne hrat je taky rozdil.

rekl bych, ze jste cetl asi nejakou teorii, ale jeste je treba videt ruzne fps v praxi. Potom byste neplacal kraviny, ze mezi 30 a 60 fps se nepozna rozdil, ze 30fps neni malo apod.

Sleduju zamoreske sportovni prenosy a obcas stahuju videa napr. NFL. A rozdil ve videu 30 a 60 fps cloveka prasti na prvni pohled. 30fps staci, ale kdyz to jede 60 je to zkratka jine, plynulejsi a pokud mam moznost, davam dnes prednost 60fps prenosum.

zaverem bych rekl, ze kazdy to vnima individualne. Mi osobne treba blikaji plasmove televize a CRT monitor musim provozovat na 100hz a vice, jinak vidim neprijemne blikani a boli me z toho oci. Stejne tak nemam rad klasicke zarivky, protoze blikaji a unavuji se mi neuveritelne oci oproti klasicke zarovce. Ale jsou lidi, kteri nevnimaji ani 60hz a obraz jim na _CRT prijde stabilni a bezchybny. Neboli jenom proto ze sam neco nevidite, nebo nedokazete poznat rozdil jeste neznamena, ze tam neni a ze to jini nepoznaji resp. ze jim to skutecne nevadi *3*
      • presne, zarivky a crt pod 100hz, z toho me boli nejdriv oci a pak cela hlava *5*
      • ted sem si četl tvůj druhej koment.....právě proto, že ZNÁM PRAXI A TY KAMERY POUŽÍVÁM, tak píšu to co píšu. Jsem majitel Go Pro 3 Black Edition, 8 let jezdím Downhill a freeride...Natočil jsem desítky zaznámu na Contour, GoPro, Ghost....patlám se se stříhánim, s Pinnaclem, od mala sem chodil za bratrem na FAMU. Žiju sportem a zaznamenávánim na video zařízení. Už v druhym komentu píšu, že o hrách vim kulový. Dostali jste mě a vyvrátlili jste blbosti, který jsem ohledně her napsal. Uznávám svojí chybu, prostě těch 30fps asi při hraní působý jinak, než při pouhém sledování obrazu....vidiš, ty se na ty přenosy koukáš, stahuješ si je, koukáš se na nějaký stupidní testy na youtube a pak tu sypeš moudra. Až ty kamery budeš vlastnit, budeš na ně něco natáčet, zkoušet různý nastavení, apk mi piš, že jsem teoretik, kterej nic neví. Tady máš pro srovnání moje video, který je natáčený při 1080p a 30fps http://www.youtube.com/watch?v=LE8wVYaU-J0 .......garantuju ti, že při natáčení na 120fps nepoznáš ani hovínko. Pro srovnání ti můžu poslat 20 jinejch SVEJCH videií z ČR i Rakouska, který jsou točený na 30,48,60fps.....v plynulosti obrazu se ale videa neliší, pouze v ostrosti a přechodu světla a stínů, kterej má Ghost horší, než konkurence. Sorry, že píšu OT, já prostě píšu o kamerách a o tom jak to funguje, tady jsem byl se svym výrokem za vola, prostě těm hrám nerozumim. Uznávám svoji chybu a pařbě zdar
        • luke.skywalker
          youtube má lock na 30FPS.. btw. mám k dispozici gopro 3 BE a 30 a 60fps je znát právě na konturách a rychlých pohybech.
        • natoc neco kvalitne v 60fps a udelej z toho dve kvalitni videa ve 30 a 60fps a ten rozdil jednoduse poznas, pokud si je pustis vedle sebe.
          • Duncane bohužel se neshodneme. Pokud si pustíš na monitoru z jednoho zařízení dvě videa - jedno ve 30fps a druhý v 60fps a nebudeš předem vědět, které je které, tak rozdíl nepoznáš. Tvůj mozek, kterej už odpověď zná, tak ti navodí pocit, že ta 60 prostě šlape rychleji. Nemůžeš brát jako vodítka videa na youtube, kde neznáš výstupní informace videa a spoleháš se na popisky. Jen vkladatel ví v čem video upravoval a v jakym formátu šlo ven. Internetové přehravače obecně trpí při konverzích zhoršovánim kvality, tak to prosím neber jako nástroj pro porovnání. Teoretik jsi ty ( jak si sám napsal ), ne já :)
            • neni to o tom, ze 30fps je trhave, je to dostacujici. Ale 60fps vypada jednoduse jinak a proste me to prasti do oci okamzite a neni to nic o tom, ze to vim predem. Naopak jsem si rikal, hele ono to vypada jinak nez jindy a az zpetne, kdyz jsem se podival na detaily videa jsem zjistil, ze je to 60fps oproti klasickym 30 a proto je to najednou takove "plynulejsi"
            • co sem porad tahas videa z youtube? Uz jsem ti psal, ze si stahuju ruzne sportovni prenosy. Prumerny zapas NFL trva bez reklam pres 2 hodiny, takze to nejsou zadne kratke ukazky. A rikam ti, ze kdyz si pustim zapas v 60fps tak na prvni pohled poznam, ze je to 60fps a nikoli 30fps. Obojiho mam nakoukane desitky, mozna stovky. Takze opravdu vim o cem mluvim. Uplne staci, kdyz si budes hrat s nastavenim obrazu a zkouset ruzne obnovovaci frekvence a uvidis rozdily. Az budes delat priste video, natoc to v 60hz a udelej z toho dve videa 30 a 60fps a uvidis ten rozdil.
            • a s těma zářivkama a televizí - plnej souhlas. Mám to podobně, taky první co nastavuji je 100hz+, blikání je u některejch obrazovek špatný
        • ne, ja jsem si stahnul parkrat stejne video ve 30 a 60 fps, napr. zapas americkeho fotbalu a pokud mam monitor ci tv nastavenou na 60hz, tak ten rozdil poznam okamzite, kdyz se zacnou hraci pohybovat na hristi. Mi tech 30fps na sledovani staci, ale holt 60 je lepsi. Ten dojem je podobny, jako kdyz sleduju sport v SD a HD. SD z 90% staci, ale HD je holt HD a ten rozdil poznat je.
    • http://boallen.com/fps-compare.html

http://frames-per-second.appspot.com/ >> nahoru si nastav pro jednou kouli: 30fps, none, 1000px/s, pro druhou: 60fps, none, 1000px/s, ostatni ignoruj(zmen nastaveni at neprekazi). Pozoruj LAG v motion. A to je jenom MOTION LAG, jeste je tady INPUT LAG pro hrace.

"Druhá věc je hraní a aplikace fps do her- přiznám o tom vim kulový." >> presne tak, protoze filmy a interaktivni zabava neni to same.
      • JJ, ten první odkaz naprosto krásně ukazuje rozdíl mezi 30 fps a 60 fps. Je naprosto markantní a naprosto zásadní. Nemusím se vůbec soustředit, abych to poznal, a klidně by mi mohl někdo spřeházet ty animace a bez popisků a stejně bych to vždy trefil. Prostě opravdu jasně viditelný rozdíl.

Nevím, jestli bych pocítil rozdíly třeba nad 60 fps tak silně a bez soustředění, jako mezi 30 fps a 60 fps, ale i tak to dokazuje, že "30 fps je dostatek" je přinejlepším subjektivní tvrzení a nedá se aplikovat na všechny lidi. Moje přítelkyně třeba ten rozdíl nevidí.
        • V druhem teste rozdil neprehledne asi nikdo, 30fps koule jasne laguje za 60fps, dokonce i 48fps rozdil je jasne videt(oproti kdyz jsou obe 60fps). Co se tyce >60fps, to uz asi tezko, uz jen proto ze dnesni LCD monitory/TV maji max interni real refresh 60hz.
          • Nejsou náhodou i LCD s vyšším refreshem?
            • Oprava, mel jsem to napisat jinak: VACSINA monitoru a TV maji max internal refresh 60hz, sorry
            • Urcite jsou, nicmene refresh nad 60 u LCD je ovela mene relevantny nez CRT. Kde se hodi je pri 3D(myslim ze samsung mel 120hz monitory). LCD funguje na principu krystalu a zadnyho svetla. Krystali neblikaji, jen meni polohu kdyz treba zmenit barvu. Zadny svetlo blika ale na ovela vyzsi frekvenci nez refresh a neni s nim nijak spojen(i kdyz su urcite technologie ktore zmensuji odozvu LCD tak ze synchronizuji blikani s refresh - u TV urcite ale spusobuje to lag takze nic pro hrace). Navyse, LCD rychlost je limitovana rychlosti krystalu ktere jsou pomale a kompenzuji to overdrives. Aby krystal vubec dokazal stihat 60hz/fps, musi mit rychlost alespon 16.6... ms. To se muze zdat jako dostatecna rezerva - dnes mame monitory s ovela lepsi odozvou, jenze jednak je to hlavne vdaka overdrive, pak vdaka znizene kvalite fareb a nakonec(najdulezitejsi): rychlost LCD krystalu KOLISE podle typu barevniho prechodu(a rozdil muze byt obrovsky, i desitky ms). Napr *VA technologie je znama pomalou rychlosti v tmavych barvach(bez overdrive takmer urcite viditelne okem), TN zase pri urcitych barevnych prechodech atd... IPS je relativne nejstabilnejsi ale ma slabsi cernou nez VA(kontrast) atd...

Refresh tedy v podstate hra jenom roli synchronizace s GPU, protoze musis mit nejaky standard na komunikaci s kartou v urcitych intervalech. Uz to neni jako s CRT kde monitor opravdu blika a refresh hra podstatnou roli. Dokonce kdysy jeden HW server zistil ze po "pretaktovani" LCD na 75hz+ byl monitor dokonce pomalejsi, protoze to vyplo overdrive ktery byl staven na 60hz. Monitor s rychlejsimi krystalmi a nativnou podporou 120hz(samsung) muze byt vyuzit(hlavne na aktivne 3D abys mnel v konecnem duslednu alespon 60hz), bude to ale 99.9999% TN technologie ktera je de fakto nejhorsi, ma nejhorsi pozorovaci uhly, podporu jen 65535 fareb(16bit) atd... Bude ale samozrejme rychlejsi pri pohybu a mene rozmazavat.

Pokud tedy i LCD s vyzsi frekvenci jsou, urcite bych do nich nesel, chci predovsetkym kvalitu obrazu a 60hz je opravdu vic nez dost i pro hry.
          • ta 30 fps koule vypada jak z mlhy, ta 60 fps krasny jasny kontury
    • Pasivně sledovat s 24 fps a hrát (ovládat, ovlivňovat) s 24 fps jsou dva odlišné světy.

Krom toho, já opravdu poznám rozdíl mezi 30 fps a např. 60 fps. Někde jsem si na netu dělal test a bylo to naprosto rozeznatelné.

Stejně jako ve zvuku - někdo slyší vyšší kmitočty než jiní - stejně tak to funguje i s okem. Finálním zpracovatelem těchto vjemů je totiž mozek a ten určuje výsledný dojem a jak známo, mozky se liší. Nemůžeš na všechno uplatňovat "když to nepoznám já, tak nikdo". Takhle to totiž nefunguje.
      • PS: a ten test byl o pasivním sledováním sekvence, takže jsem to ani nemusel ovládat, abych poznal rozdíl.
  • Miserius
    No super... Já se tu (asi jako jedinej *1* ) zastavam Most Wanted 2012 uz od vydani a to hlavne diky propojeni singlu a multaku... Jestli tohle je jeste lepsi tak musim pořídit... Doufám, že to bude mít na ps3 více lidí z games, můžete si mě přidat (hilts663 - pořád tam mam muj ksicht na billboardech a jako avatara, ani nevim jak se to tam dalo a jsem linej to měnit, to jen aby se někdo nedivil - v Most Wanted se tam na pár z vás ksichtim už dlouho *1* )
  • nejhorši hra jakou sem za 10 let hrál.jediná dobrá zpráva je že horší už to být nemůže :D 0/10
  • Docela mě to zaujalo, ale s 30 FPS si to můžou strčit do zádele.
    • -GameTime.MaxSimFps 60 -GameTime.ForceSimRate 60.0
      a EA už na tom prej pracuje
      • Keyz
        To neřeší. Pak musíš mít zase přesně 60 FPS.
        • taky proto se tomu říká workaround a ty nikdy nefungují přesně :D o tom že musíš mít přesně 60 vím, ale jak je ta hra náročná ? já ji nemám, takže netuším
  • kubi-wan
    Tady všichni zas jen hejtujou, koukám...
  • Nejhorsi hra kterou jsem nehral,nejde pripojit volant.hra zadny nepodporuje.je to uplne na ho....proc vydavate zavodni hru ktera nepobere zadny volant????koukejte si koupit nejake auto a misto volantu si tam pridelejte dve sipky a poznas jak kretensky se hraje vase hra vy ko........ od need for speed.
  • zdravím chci se zeptat jak u nfs rivals vytvořit nový profil resp. jak odinstalovat hru protože buď sem deb*l nebo sem na to nepřišel.
  • Ok, technicke problemy stranou, jaka je hra samotna? Hral to uz nekdo?
    Zatim jsem videl jen videa ale moc mne to nebralo. Jizdni model mi pripadal jako z PS2 a celkova hratelnost a zabava - ukoly atd dost nezajimave. Chtel bych slyset nazor ostatnych.
    • Normalne NFS, da sa zabavit ale za tie prachy to rozhodne nestoji.
      Back to GTA .:)
  • Dat nízký hodnoceni kvůli framerate Lock na 30 mi přijde jako ptákovina co mi nijak zvlášť Neva a já osobně to na ultra ani nepostrehnu. Hratelnost je docela zabava a vizuál taky + ferrari.. Takze nelituju těch 830kc z g2arena.
    • FPS lock na PC je sama o sobě nelogická blbost nějakého marketéra, kterému se nechtěklo upustit trochu peněz za pořádný PC port, proč bychom tomu teda neměli snižovat hodnocení ? FPS lock je chyba hry a tak se s tím taky musí zacházet ;)
  • michaliuz18
    ti co tvrdia ze ja som odpad a nie hra su len bieberovske deti bud ofinate alebo zenstile, alebo len moc mlade co ich bavi rychlo jazdit a vsetko cestou burat, tak prosim vas pochopte ze my starsi skusenejsi hraci "sra*ky" nehravame a ked ano su to len vynimky co beru hru aka je aj napriek chybam
    tieto hry su proste o nicom zavodis jak pako iba ,po 20 rokoch takychto hier je to nuda

fps fix na 60 ,spustite hru z parametrom
    “-GameTime.MaxSimFps 60 -GameTime.ForceSimRate 60″
    ak nepomoze tak neviem, mne to tiez nejak nejde stale len 25 a menej
    keby ste zistili ako na to lepsie tak napiste
    chcem tej hre dat aspon sancu a zahrat si ju viac zistit v com je dobra

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit