Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pro WTF (anonym) NE
  • poznal bys to v okamžiku, kdy bys začal hrát multiplayer a hráč s vyššíma fps by tě rozjezdil/rozsekal na maděru
  • Rage na PC má lock na 60 snímcích, L.A. Noire je prej tak špatnej port, že to nehratelný de facto je:)
  • Čili ty také tvrdíš, že není prakticky rozdíl, zda-li hra jede při obnovovací frekvenci (!!) 30hz 30fps nebo 480fps? Jen, abychom si to ujasnili..
  • Mechwarrior_bw
    áno s týmto majú problém niektoré staršie hry, hra síce beží i na 60 fps ale obraz je trhaný, vykreslovanie obrazu je nepravidelné a často nepomáha ani vynútená synchronizácia snímkovania.
    Ale s týmto som sa už nejakú dobu nestretol a bezproblémov užívam 50-60 fps u hier ktorých to môj stroj zvládne. Radšej aj znížim rozlíšenie a detaily ako by som mal hrať pri 25-30 fps.
  • Oki, zkusim to jeste jedno a naposledy, tentokrat bez cislovky 30, ktera vas vylozene drazdi.

U vetsiny AAckovych her bezi herni smicka na 60Hz (vcetne fyziky atp.). Render smycka je samozrejme samostatna a bezi klidne pod 60Hz i nad 60Hz.

Co se stane kdyz render smycka bezi pod 60Hz? Vidite mene nez se ve skutecnosti ve hre deje.

Co se stane kdyz render smycka bezi nad 60Hz? Vidite ve skutecnosti nekolik stejnych framu po sobe.

Ve skutecnosti tedy hlavne zalezi na tom, na kolik Hz je nastavena herni smycka. Je to ted jasne? :)
  • Mechwarrior_bw
    NIKDO nepíše, že hra s 30 fps lock je nehratelná... Ale poznať je to na prvý pohľad.
  • Dobre. Zkusim to jinak (a ze mi neda si nerejpnout :D ). Z tech co se tu ozyvaji a ti kteri potrebuji min. 50 fps. Dokaze tu nekdo s klidem rict, ze Rage. LA Noire, nebo i uvedene NFS bylo diky spatnemu frameratu nehratelne, pripadne to bylo nejak poradne poznat? *2*
  • Mechwarrior_bw
    1) ako môžeš splietať framerate u nejakého objektu ktorý prechádza nejakým fyzikálne korektným výpočtom s framerate obrazu ??? tak ako som písal, ak bude v nejakej osekanej hre padať strom pri 30 fps ale samotný obraz bude pri 60 fps tak mi môže byť nejaký strom počas pár sekúnd pádu ukradnutý keďže všetko ostatné - celý obraz má 60 fps.

2) možno pre teba je to luxus. A o niečom takom ako prechádzanie oknom pri vyššom framerate som skutočne nepočul a ak to aj je pravda tak ako to súvisý s debatou ? to je chyba enginu nie vysokého framerate.

3) čiže naprosté minimum.
  • no zvlášť při nižšim framecountu je to dost podsttatný
  • Mechwarrior_bw
    áno jasné, trochu som sa stratil v debate.
  • ad 1) Ano, pokud ti fyzika ve hre pobezi 30Hz a render 60fps, tak bude kazdy druhy snimek pohybujiciho se predmetu stejny a rozdil mezi 30fps a 60fps nepoznas. Logicky. :)

ad 2) Zalezi na typu hry a jak je udelana. 30fps na render bohate staci, 60fps je luxus. A ano v Quakovi slo diky tomu, jak byl udelany, diky vetsimu poctu snimku treba prolezt oknem, kde to na nizsim poctu fps neslo. Proto se standardne na soutezich capovalo fps na nejakou maximalni hodnotu (vetsinou 100 ci 120).

ad 3) Na PS3ce tusim treba nektere GoW, nektere NBA ci Virtual Tenis. XBOX tech nativnich full HD ma mene. Presny seznam najdes na netu.
  • oj tím myslím že 60Hz monitor ti je k ničemu když nemáš něco co jede 60 snímků/sek. Samozřejmě musíme brát úskalí nižších frekvencí monitorů (šumění...prostě technické limitace)
  • Mechwarrior_bw
    "jde o derealizaci od reálného světa"
    - tak s týmto určite súhlasím, ide o derealizáciu... Lenže človek ktorý sa pozerá na film chce mať pocit, že to čo sa deje vo filme je reálne, že sa to deje priamo pred ním, pred jeho očami a nie v inej dimenzii. A aj práve preto je vyšší framerate výhodou...
  • Mechwarrior_bw
    60Hz pri 30 fps je na nič ?
  • Mechwarrior_bw
    tak ty si tomu dal :)

1) nikoho nezaujíma či jeho stroj zvládne viac ako 30 fps ? žartuješ alebo to myslíš vážne ? A ak ti beží fyzika na 30 fps, pričom framerate je na 60 fps tak ti je 60 fps k ničomu ? smiem sa nesmelo opýtať - si normálny ? to, že budú napríklad stromy v Crysis padať pri 30 fps je síce vopruz ale že samotný framerate OBRAZU je 60 fps je jednoznačne obrovská výhoda a obrovský rozdiel oproti 30 fps.

2) citujem: "Kdybych pred vas dal dve PC, nastavil na jednom ve hre 30fps a druhem 60fps (VSync ON), tak nemate sanci poznat rozdil. " - znovu sa musím opýtať: si normálny ? ak nepoznáš rozdiel medzi 30 a 60 fps tak nehnevaj sa ale chyba skutočne nie je vo mne ale v tebe - ten rozdiel je zásadný !
    A to o tých nestandartných veciach čo si mohol robiť pri 60 fps je pomerne dobrý vtip, to sa musí uznať.

3) ano upscaling :) to že sa vám roztiahne obraz nijak nenahradí vyššie rozlíšenie a velmi rád by som videl tie zástupy FHD hier (novšieho dáta) ktoré bežia aspoň pri 30 fps...
  • Absolutně míjíš pointu domýšlení si. Nejde o snímky, jde o derealizaci od reálného světa = větší vtáhnutí do jiného prostoru vnímání. O to mi celou dobu jde. Omezený počet snímků je jen jedním z mnoha prostředků, jak toho dosáhnout. *3*
  • JohnyTheZik
    wtf to co je za nazor?
    Cloveku staci 30 FPS bohate, rozdil jako takovej mezi 60 a 30 je minimalni. Ne kdyz ale o takove mnozstvi snimku za sekundu klesne framerate nebo to clovek porovnava vedle sebe/chvili po sobe- pak je jasny, ze vam to o 30 fps kleslo. Nicmene jako takovy vam to bohate staci.
    Dead Space 1 i CnC hry maj 30 fps lock. tobe to neprijde plynuly O.o? wait a second..
  • Chlape opravdu chceš řešit pravidelnost?!
  • Že si to lidí pletou ani tak nevadí, protože pokud monitor má max. jen 30Hz tak ti je cokoliv nad 30 snímků/sek. na velký nic a i obráceně (60Hz a 30snímků/sek.) Stejná závislost jako u obou složek elektromagnetizmu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit