Přejít na výpis diskuzí
Need for Speed: The Run běží ve 30fps a trvá jen 2 hodiny?
15.11.2011 | levis
115 příspěvků
-
Ano, tak za tu píčovinu bych já třeba nedal ani korunu.
-
30 fps je naprosto dostacujici pro 99% her, zvlaste pokud hrajete s VSync ON. Cimz nerikam, ze bychom meli vsechny hry omezit ci delat jen na 30fps, naopak cokoliv nad 30fps je plus, ale ne kazda hra to vyuzije. Je dulezite si totiz uvedomit, ze hra ma vicero frekvenci. Napr. muzete mit hru, ktera bezi na 60fps, ale fyzika te hry bezi na 30Hz. Nebo naopak.
Problemem muze byt i implementace samotneho render enginu. Nektere render enginy predpocitavaji snimky dopredu, vetsinou 3. Pokud vam hra bezi 30fps, tak 3 snimky jsou 0.1ms. Takova hra se nekomu muze zdat, ze ma krapet odezvu, kdyz neco udelate, protoze vase akce bude vyrenderovana az za 0.12ms, coz uz je reakcni doba nekterych hracu.
Pak je tu take problem dlouheho horizontalniho ci vertikalniho scrollingu bez VSyncu. Klasicky pripad strategii. V tomto pripade je to problem nastaveni.
30fps ve hre je naprosto dostacujici na plynulej pohyb. A prosim, neplezt si obnovovaci frekvenci monitoru s fps ... to vazne ne. *1* -
jsem psal ze je to druhy undercover-aspon uz neni nejhorsi
-
Promiň, chceš říct, že každý, kdo si to koupí je "vypatlané individuum"? Věřím tomu, že se najdou normální lidi, které to bude bavit. *3*
-
edit: a k tým čiernobielym filmom plných rôznych vád len tolko - vďaka týmto vadám pôsobia autentickejšie, dobovejšie, staršie ale nie lepšie, to je zásadný rozdiel.
-
ty si ale mýliš obnovovaciu frekvenciu obrazu a rýchlosť snímkov za sek. 3D filmy sleduješ preto, lebo to pozeráš v 120 Hz. Jedno oko musí sledovať 60 a druhé 60 Hz, inak by ti obraz blikal. Ak ale pozeráš obraz 30 FPS a 20 FPS, ten ti nebliká, len sa ti zdá spomalený a pod 8 FPS už výrazne seká. Sledujeme filmy v 24 fps. Zdá sa to vpohode, pretože len sledujeme. Ak obraz začneš sám meniť = pohybovať sa v ňom = hrať, 24 fps je výrazný rozdiel oproti 30 FPS, pri 30 už to ide plynule a reakcie sú rýchlejšie. Tiež 30 a 60 fps je rozdiel, no tiež viditeľný len v hre, nie vo videu. Mozog proste video spracúva inak ako hru = iné reakcie pri sledovaní.
-
no vidíš, u mňa to už tak nefunguje a som presvedčený že je to otázkou zvyku... možno je to tým, že dosť často točím video v HD 60fps a hry hrám iba vo vyššom framerate. A vôbec čo myslíš tým domýšlať si ? ja preferujem ak autori filmov nechávajú na divákovi domýšlať si určité pasáže ktoré sa týkajú deju a vždy budem za to, že lepšie je iba naznačiť ako ukázať v plnej nahote, lenže toto nemá nič spoločné s framerate. Aký má význam domýšlať si snímky medzi snímkami ? žiadny, je to úplne zbytočná záťaž pre zrakový aparát a zťažuje to pozeranie dlhších filmov.
-
Víš, já si myslím, že Sutherland udeřil hřebíček na hlavičku, když tvrdí, že: "By not showing enough visual information, we force the brain into filling in the gaps... it draws you in even more."
A u mě to tak přesně funguje. Když se podívám na černobílé, rozmazané, nekvalitní záběry z druhé světové války a pak je srovnám s digitálně sterilními záběry z Iráku, tak ty z druhé světové mají mnohem větší sílu mě fascinovat a pohltit. A toto byl jen příklad. Funguje to tak i u starých analogových nahrávek vs digitální, nebo kreseb tužkou vs PS. Nedokonalost má své kouzlo a mozek je opravdu nucen si domýšlet. Já osobně to tedy tak vnímám a funguje to na mě. -
nesmysl .. rozdil mezi 30 a 60 pozna snad kazde zdrave oko ... si neco pusti v techto rekvencich vedle sebe ..
-
Rozdil mezi FLAC a MP poznas na kvalitnim hlasitym zvuku , na chrastitkach u pocitace ti to pripadne stejne *3*
-
ja s tým nesúhlasím a nemyslím, si že tak výborný film ako "No Country for Old Men" by tým nejak utrpel... respektíve je to otázkou zvyku. Trhané video pri 24 fps vyzerá "filmovo" len preto že sme na to odmalička navyknutý a každý film ktorý sme v živote videli mal framerate od 24 po 30f ps, keby to bolo 48-60fps vôbec by sme to takto nevnímali. A myslím, že samotný fakt, že čim ďalej tým viac filmárov chce natáčať v rozlíšení nad 30 fps je tiež niečo čo hovorí proti týmto spiatočníckym patosom od Sutherlanda.
-
jiste 30 trha jak prase :)
-
A ještě rozdíl mezi 15 - 30 - 60 FPS pro ty z vás, kteří mají monitor odpovídající obnovovací frekvence. Čistě a jasně vnímám rozdíly i mezi 30 a 60 snímky. Co vy?
http://www.boallen.com/fps-compare.html -
Ohledně filmů a omezeni FPS, našel jsem tento zajímavý názor jednoho filmaře, se kterým souhlasím, do her samozřejmě neaplikovatelné, tam to vnímám zcela jinak:
No way should films and TV be shot at 30fps. Unless you want No Country for Old Men to look like Days of Our Lives.
The goal of motion pictures is not to recreate reality, it's not even to show reality. I want to create a little psychic link between you and my pictures. I want to suck you into the world of the story, suspend your disbelief and make you forget about yourself and your life and just be in the moment of the film.
By not showing enough visual information, we force the brain into filling in the gaps... it draws you in even more. It's part of how you let go to the point where you can laugh or cry or feel tense or afraid or elated.
Naim Sutherland -
Bingo!
-
Takové placebo, jako rozdíl mezi MP3 a FLAC? *3* Každý člověk má jinak kvalitní smyslové orgány a trochu jinak vnímající mozek.
-
ale dokáže ;)
-
vysvetli mi tedy, jaktože mezi 50hz LCD a 100Hz LCD je tak obrovský rozdíl v plynulosti obrazu..
-
ty se radej koukni co vycházelo za hry v roce 2001 když si ještě tahal kačera a nemudruj ju? :)
-
heho napsal: "viac ako 30fps je zbytocnost, pretoze to ludske oko nezbada a nevnima"
tak to máš nejaké veľmi divné oko ... resp. mozog.
a pokial sa nemýlim hobbit je natáčaný kamerami RED EPIC kde každá sníma rýchlosťou 47.96 FPS, neviem či v 3D bude mať 24 alebo 48 ale premietaný bude v 48 fps v kinách ktoré to budú podporovať. V najbližších 10 rokoch uvidíme určite vzostup 48fps filmov ... a ja si len hovorím - konečne!.