Přejít na výpis diskuzí
Need for Speed: The Run běží ve 30fps a trvá jen 2 hodiny?
15.11.2011 | levis
115 příspěvků
-
hho dostávam mínusy, komu vadí pravda? :D
-
Proto se u her, ktere bezi na 30fps, zacal pouzivat Motion Blur. Vetsina dnesnich AAckovych her na XBOX/PS3 bezi 30fps a VSync ON. Nejakou si nastartuje a reknete, jestli je to hratelne.
-
Tady nejde o to jestli vas stroj je dostatecne silny na to, aby hra delala vice jak 30 fps, to uprimne nikoho nezajima. Zase pletete nekolik veci dohromady. Takze polopate. Jak uz jsem rikal hra ma hned nekolik ruznych timeru, ktere bezi klidne i s jinou frekvenci. Na co vam bude ve hre 60fps, pokud jeji fyzika bezi na 30Hz? Sam si odpovidm ... naprd. :)
Smysl vetsich FPS byl drive predevsim proto, ze diky vetsim FPS se dalo v nekterych hrach cheatovat ci delat neco nestandardniho viz. cela serie Quake/CS. Bohuzel tahle obsceni manie poctem FPS, drive navic zivena vyrobci HW karet, tu na PC stale je. Kdybych pred vas dal dve PC, nastavil na jednom ve hre 30fps a druhem 60fps (VSync ON), tak nemate sanci poznat rozdil. Rozdil poznate az v momente, kdy fps klesne pod ~24fps nebo kdyz vypnete VSync a fps vam bude silene kolisat mezi 30 a 60, coz je pripad vetsiny dnesnich PC her.
Co se tyce konzoli a rozliseni. Konzolove hry automaticky upscejluji do Full HD rozliseni , pokud vase hra nebezi nativne ve Full HD. Vetsina konzolovek nebezi nativne ani na tech 720p, ktere zminujete. Na konzolich se totiz predpoklada TV a tam staci upscejlovat. Je taky velka rada her na PS3 a XBOX, ktera bezi nativne na Full HD a zadnej upscejling nepouzivaji. To jen tak na okraj. -
Lidi!!! něco si o tom přečtěte ze solidního zdroje. Oficiálně se udává že od 60 snímku oko přestává rozeznávat plynulost obrazu. Já to rozeznám do 75 snímků pak už ne. Je vidět, že si už nepamatujete CRT obrazovky.
-
dost důležitá věc, kterou většina hráčů opomíjí... je fatální rozdíl jestli bude těch 30 snímků za vteřinu pravidelně odstupňovanejch, nebo se jich 90% vyrenderuje v první půl vteřině a ten zbytek se tak nějak docuká v druhý půl vteřině...takže teoreticky nejde o tak vysoký číslo jako o jejich pravidelnost
-
Kdo jednou zkuknul nejaky film "double frame rate" pres avisynth, uz se pak tezko vraci k cukanym 25fps. Pokud nekdo nevidi rozdil mezi 30 a 60fps at uz u filmu nebo u her, tak ma neco s ocima. Avatar 2, nebo Hobbit v planovanych 48 - 60fps snad otevre oci vsem co si mysli ze je u filmu 24fps dostacujicich.
-
samozřejmě že jo, to je úplně jiná dynamika, navíc lidi si často pletou obnovovací frekvenci a počet fps enginu, což jsou taky dvě úplně rozdílný hodnoty a nikdy nepochopim, jak si to někdo kdo není úplně blbej může plést..
Srovnávat s filmem je nesmysl a nevim, proč to vůbec někdo zkoušíte.. -
proč by neměl mít v roce 1999 12 fps v Unreal Tournamentu?
-
"lepší, hlubší a poutavější" to vnímaš vďaka tomu, že to pôsobí autenticky ... ale skús rovnáké vady aplikovať na moderný film a uvidíš jedno - nefunguje to (ak sa nebavím o štylizovaných filmoch). Chcel by si sa na filmy ako "Black hawk down" alebo napokon i "Saving private Ryan" pozerať v podobe v akej boli nakrútené alebo ako na čiernobiele filmy so skákajúcimi políčkami, mazanicami a stovkami najrôznejších vád typických pre filmy zo 40-tych rokov ?
-
Tak já hlavně ani tak nevidím rozdíl, spíš mi příde že při 60 fps se hraje mnohem líp než při 30.
-
v čom je to sebaobmedzujúce ? čo prináša podvedomé domýšlanie si snímkov medzi snímkami ? chceš povedať, že ak znížimu nejakému 30 fps filmu framerate na 15 tak budem mať z filmu ešte väčší zážitok keďže si bude mozog domýšlať ešte o to viac snímkov ? ale no tak, tomu snáď neveríš ani sám.
-
vy 30fpskari, to naozaj tomu verite, ze 30fps staci? ked nevidite rozdiel medzi 30 a 60 fps, tak mate problem s ocami. chodte k doktorovi, lebo normalny clovek v tom vidi VYRAZNY rozdiel. a porovnavat filmy a hry, to moze naozaj len clovek, co tomu vobec nerozumie. majte vlastnu hlavu a nehltajte tie stupidity z EA a pod.
-
No vidíš a já to pro změnu chápu i jako lepší, hlubší a poutavější. Bude to určitě individuální.
-
Myslím si, že podceňuješ hloubku komplikovanosti uvažování lidského mozku. *3* Chápat domýšlení si snímků jako zbytečnou zátěž pro oko je podle mě docela smutné a sebeomezující v možnostech prožitků. Ale rozhodně ti to nebudu vyvracet. Každý dle svých zkušeností. *4*
-
Nick: človeče ty buď nevieš o čom sa tu bavíme alebo si k nám priešiel z inej dimenzie... a to tých 12fps v 12 rokoch som žial nepochopil.
-
Mimochodem, pokud jsi mel pred dvanacti lety 12 fps, tak klobouk dolu *2* Rodice musej bejt hodne bohaty *1*
-
Ale jiste. Pokud si to pustis na nekvalitnim monitoru a nebudes to mit sync, tak ano. Budes potrebovat tak 60. Jenze vubec to tu nejak do hloubky nema vubec cenu rozvadet. Ty argumenty vase mne malem rozsekaly... *1* Samozrejme, ze jsi mel nekdy CRT monitor, kterej nedelal snimek z sede a oko ten jas jinak vnimalo, jsem rad, ze jsi mne s tim seznamil. :D
-
Hlavně ty vaše kecy jak oku stačí 30 FPS, z toho mi je k pláči.
Jak můžete porovnávat HRU a FILM/TV ?!
HRA renderuje čistý snímky v realným čase, kdežto u FILMU jsou ty snímky "rozmazaný" a díky tomu stačí i 24 FPS, abyste to viděli plynule... Pusťte si HRU na 24 FPS a chci vás vidět, jak se vám to bude líbit... *6* -
framerate musí byť dostatočujúci pre ľudí nie pre hry :) ale to len tak na okraj.... Ono sa vpodstate dá hrať aj s 20fps, to že je to na h*vno je zase druhá vec. Ja s 30 fps nemám problém ale iba v tom prípade ak môj stroj nemá na viac ... ale ak je hra je locknutá na 30 fps a môj stroj by bol schopný hru rozbehnút v podstatne vyššom a neporovnatelne prijemnejšom framerate 50-60 fps tak niečo take musí každý normálny človek odmietnuť. Už ma naozaj trochu štve ako sa vďaka jednoduchším hráčom neustále degradujú hry v mnohých aspektov, preboha veď je skoro rok 2012 a ľudia na konzolách hrajú hry v rozlíšení 1280x720 a framerate často okolo 25 fps, veď toto bolo na PC zastaralé už pred 10 rokmi !
-
Mě fascinuje jak tu každý pracuje v průmyslu který je relevantní tomu, pro co argumentuje.
Abys nedopadl jak ten slavný "pracovník" herního průmyslu, ze kterého vylezlo že prodává hry v obchodě. Nebo si nevymýšlel úplně.