Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kingdom Come, Mass Effect: Andromeda, Northern Shadow, Tom Clancy's The Division, Tides of Numenera, Cyberpunk 2077 (možná) ...
  • nemá dva konce panebože. Ta humorná povídka je prostě jen humorná povídka, která nemá nic společného s kánonem. Myslím, že by stačilo si přečíst dovysvětlení v Meči osudu a nikdy bys takový nesmysl nemohl napsat. Musím říct, že tady bojovat proti lidské blbosti a neznalosti je čím dál těžší. Games.cz je plné chytráku, ale o daných problémech ví absolutní prd.

"Ale rozhodně bych řekl, že teď máme dva zaklínače - knižního a herního - srovnatelné relativní kvality (bráno vzhledem k ostatním knihám a k ostatním hrám)."

To chce velkou dávku fanatismu, neznalosti a bůh ví čeho. *3* Herní Zaklínač mi připomíná nové Star Wars, taky recyklace události z předchozích filmů(u Zaklínače knih) položena na prostinký příběh o hledaní. U Star Wars hledaní Luka, u Zaklínače hledaní ukradených mutagenů, královraha a Ciri. Že hra a film jakžtakž fungují, děkujme především universům a postavám, kdyby jsme měli hru od CDP bez před připraveného universa a postav, tak po tom neštěkne ani pes.

Ten druhý odstavec je pak nesmysl vedle nesmyslu. Ten druhý odstavec nemyslíš vážně, že ne?
  • AKATOSH: Já bych to s tím kánonem tak nehrotil. Už Sága od Sapkowského má dva konce a je to prostě jenom příběh, nikdo neví, jestli a jak se to doopravdy stalo. Ale rozhodně bych řekl, že teď máme dva zaklínače - knižního a herního - srovnatelné relativní kvality (bráno vzhledem k ostatním knihám a k ostatním hrám).

A pokud jde o Eredina a spol., platí totéž. Nikde není psáno, že Eredin a jeho banda pitomců ve srandovních brněních je jediný skutečný divoký hon. Divoký hon je možná strach rolníků z bouřky, možná je to kavalkáda duchů, možná je to Odin na lovu atd. Možná Eredin jen využili existující lidové pověry a přestrojili se za divoký hon, aby budili strach vesničanů. Petr Jackson lidi úplně zblbnul, takže mají tendenci brát fantasy doslova, ale doporučuji používat fantazii - je to ostatně fantasy, že?
  • Pro mě je hrou roku určitě Zaklínač 3, ale neuráží mě ani podobné ocenění pro Metal Gear Solid 5, Bloodborne, Fallout 4 nebo Xenoblade X. Myslím, že letos vyšly hodně kvalitní hry. Zato příští rok vypadá zatím dost chudě.
  • to doporučuji spíše tobě. Je radost sledovat nesmysly jako Ohař vs Brienne nebo jak Aša zachraňuje bráchu. Jinak nejsem ani nějaký fanda knih, ale ta TV sérka to je vskutku materál *3*
  • calwin
    tak si to najprv prečítaj prosímťa... *4*
  • Ano, je mizerný a knihu nekopíruje už od druhé řady *3* Z postav dělají naprosté idioty, no prostě ten scénář je na pikaču.
  • calwin
    od metacriticu by som si nedal poradiť ani čo si dám zajtra na obed... ich štatistiky sú hrôza a orientujú sa na úplne iný trh...
  • calwin
    je mi absolútne jedno čo robí CDprojekt (každopádne robí to po svojom a dobre)... sapkowského rukopis a hlavne v českom preklade je majstrovský... vždy keď čítam mi ani nejde o príbeh ako o to že sa to dobre číta a nechýba tomu humor... ale stále je môj názor rovnaký... je len dobre že má CDprojekt volné ruky
    a označiť game of thrones za mizerný je vrchol nevkusu... prakticky priamo kopíruje knihu až na posledný diel... tak dobre spracovanú predlohu som ešte nikde nevidel
  • jj, Geraltovi změnili oči, tragédie

a že jsem DS nehrál? Mršinu cejtim na kilometry
  • myslím, že jsem dost jasně napsal, co mi vadí. Ještě tedy jednou, vadí mi ohýbání předlohy. Tedy pokud aspoň trošičku chápeš psaný text. Dark Souls bych tebou být vůbec neřešil, jasně z tvého textu plyne, že jsi to nehrál. Jinak Zaklínače i přes chyby jsem si užil všechny, ale ani jeden díl nepovažuji za skvost. Jednička je mi nejblíže, protože skoro neohýbá předlohu, škoda že to CDP nevydrželo a podlehli komerci. Sami to přiznali, že chtějí co největší komerční úspěch Cyberpunku, jasně ukazuje kam ta firma v posledních letech směřuje.
  • zjevně jsou pro nás u her důležité jiné věci, mě třeba změněný vzhled Geralta vůbec netrápí, asi se neshodneme, já ti přeji aby ses dobře bavil u her co máš rád, já si zase užiju hraní Zaklínače
  • vizuálně jinak? protože příběhově a co se týká lore my ty díly docela sedí. vadí ti, že jsou v každé hře jiné baráčky, nebo že lineární hra nevypadá stejně jako open world? *1* zejvně ti více vyhovuje stagnující série typu Dark Souls kde nové díly přináší minimum novinek, mě naopak vúbec nevadí, když díly série vypadají odlišně, uvítám svěží změnu a snahu posunout to zas o kus dopředu
  • reaguješ naprosto mimo mísu! Předpokládám, že špatně chápeš psaný text. Nikde jsem nepsal, že Geralt je Conan, jasně jsem napsal, že Zaklínač sága je žánrem nejblíže low fantasy, i když samozřejmě využívá prvky high fantasy. Příběhová konzistence? Gameplayová konzistence? Kde se o tom bavím? Bavíme se o přenesení Sapkowskiho světa do hry a pokaždé ten svět Zaklínače vypadá naprosto jinak a rozhodně to není způsobené tím, že se Geralt pohybuje v rozdílném prostředí viz Bělosad trojka a okolí Wyzimy první kapitola jedničky.

Tvůrčí schizofrenie CDP se projevuje i u samotného Geralta. V jedničce klasicky zpracovaná postava z knih, čili absolutní albín s kočičíma očima, trojka pak daleko více postavu polidštila, dali mu pigment, dali mu méně dravčí oči. Detaily. Detaily. Detaily. Tohle CDP prostě uniká, proto trilogie působí dosti uměle.
  • tak zaprvé, nemluv prosím o strouhance, smažených věcí jsem za poslední dny opravdu přežraný

za druhé, Geralt neni Conan, srsly

a že ty hry nejsou konzistentní? příběhově konzistentní jsou, co se týká gameplay mechanik, je zřejmé že v době kdy dělali jedničku a dvojku neměli prachy a technologii na to aby udělali open world hru, ve trojce do toho šli, ale je to tak trochu past, protože jakmile se rozhodneš že uděláš open world, sváže tě to do určitých mantinelů, v podstatě všechny open world hry co jsem hrál sdílely stejné problémy (GTA V o trochu méně, těm se to fakt povedlo) ale myslím si, že CD Projekt se s tím vypořádal se ctí
  • ne, nepovedlo se to CDP vystihnout. Každý díl je jiný, nedrží si jednotnou atmosféru světa, čili si nejsou jisti svým výtvorem.Tyhle kontrasty o kterých se bavíš si samozřejmě jen vymýšlíš, abys okecal to, že CDP trojkou míří na větší masy a tyhle barvičky ala wowko apod tomu vždy dopomůžou. Zaklínač je psán v podstatě trochu jako low fantasy trošičku jako Conan, tady to ohýbá CDP. Zaklínač rozhodně není od ságy žádná zvrácená pohádka, ale klasická fantasy, že využívá nějaké podklady ze slovanských mýtů z toho nedělá pohádku. Povídky jsou pak povídky, tam můžeme naleznout motivy i humoristické. Takzvaně tady to ohýbáš ty.

"Dark souls je oproti tomu prvoplánově temné, temnota bez světla nemá žádnou hloubku, ta prvoplánovost má právě podle mě ke kýči blíž"

Stačilo by se ti podívat na intro k prvnímu DS a nikdy bys takový nesmysl nenapsal. Takzvaně píšeš nesmysly a hezky si je balíš do strouhanky...
  • Dark souls je oproti tomu prvoplánově temné, temnota bez světla nemá žádnou hloubku, ta prvoplánovost má právě podle mě ke kýči blíž
  • obě hry jsou nějaká stylizace, Witcher univerzum je taková místy dost zvrácená pohádka, bere si motivy z klasických pohádek s pověstí (polednice např.) ale zároveň s nimi dál pracuje a míchá je se špinavými věcmi z reálného světa, vraždy, rasismus, k*revník Marigold, znásilňování, genocida, Rudý Baron ve hře a na vše pohlíží vždy neutrální cynik Geralt v roli vypravěče, no a ta hra je taky taková, jedeš krásnou slunečnou krajinou, najednou se podíváš nad sebe a vidíš, že se tam houpe oběšenec, pak si přečteš že ho pověsili protože ukradl chleba, právě ten kontrast mezi krásnou leč povrchní pohádkovou idilou a velmi nepohádkovými věci, co se dějí pod ní, vytváří tu zvláštní atmosféru která k tomu podle mě patří. Je to jako když v knížce šel Geralt na ples čarodějů do honosného sídla a Vilgefortz mu ukázal, že to je vlastně ruina a honosný vzhled udržují jen magií, nebo když je ta čarodějka nechala pít víno které neexistovala co vytvořila jen kouzlem, zkrátka iluze, kterou se někteří rádi nechají zmást. CD Projektu se podle mě tohle povedlo docela dobře vystihnout.
  • Metacritic je stejné nikdo jako každý hráč.Prostě tisíc lidí tisíc chutí.
  • Vojta_Ilavsky
    Ano, myslím přesně v tom, popularita, rozšíření, prodeje. Jinak to ani moc porovnat nejde, jsou to dost rozdílná média.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší