Přejít na výpis diskuzí
Nejlepší hrou roku podle Metacritic je Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
23.12.2015 | Adam Homola
254 příspěvků
-
hochu klid, víš se si trošičku kálíš do pusinky? Já nevím kdo první se začal navážet do Bloodborne. Tak se odpálit *15*
-
Takže Dele co takové Last of Us a Metacritic? Nevyřvával jsi tu, jak mooooooooc je ta hra přehypovaná, a že si nezaslouží takové hodnocení, není to trochu v rozporu, co teď tvrdíš o Metacritic?
-
dělá ti hodně velký problém respektovat cizí názor, co? napsal jsem, jaké hry se mi letos líbily, nikomu to nevnucuji, netvrdím že jsou nejlepší, jen má osobní preference a naběhne sem nějaký Soul kid a hned se začne navážet, zcela bezdůvodně, srovnej si to v hlavě chlapče..
-
tak ono kde nic neni, ani smrt nebere, taktické možnosti rozhodně neni zrovna silná stránka tohoto typu her, "hm hm, udělám kotoul nebo uskočím, seknu nebo dám kryt, sakra tak už vím jak se asi cítil ten Alexandr Veliký nebo Napoleon" *1*
-
tak trochu oxymóron jsi tu teď vypotil, ale proti gustu...
-
jsem především fanda dobrých a kvalitních her, takže ano, libil se mi i Zaklínač *1*
-
och, síla Zaklínače je v tobě silná dítě *3*
-
rozhodně ne takové, že se změnila úplně taktika boje *3* "experte"
-
Tak dle tvého vyjadřování a názoru mně bylo hned jasné, že budeš fanda Zaklínače *3*
-
vícefázové bossy měly už přechozí hry od Form software, hrál jsi je vůbec? *1*
-
novou hratelnost? to jako že tam teď děláš něco jinýho než že běháš sekáš do monster? wow, to se na to asi budu muset mrknout *1* *1*
-
Myslím, že by stačilo, že to přineslo úplně novou hratelnost ale když chceš podrobnosti, tak to přineslo náhodně generované dungeony, systém run, systém magických předmětů, několik režimu zbraní, nový systém parry přes střelné zbraně, bossové mají několik fází, hráč může regulovat obtížnost ve hře přes "vhled" a další a další věci. Hochu přestaň se ztrapňovat, když o hře víš kulový.
-
za mě Witcher 3, MGS V a Legacy of the Void
-
radši do mě místo mínusů sypte ty nový kocepty co se tam objevily ať se taky něco přiučim ne? *1*
-
tj Bloodborne přinesl oproti předchozím dílům tak obrovskou hromadu novinek, že je ani nelze spočítat, třeba nová monstra, nové prostředí, nové zbraně, nové oblečky *1*
-
Ještě předtím než ti vysvětlím jak vlastně fungují argumenty, ti musím říct jednu věc. Říct že metacritic má negativní vliv je asi jako konstatovat že země je kulatá. Tak teď začneme, dávej pozor, ať se aspoň něčemu naučíš, když máte teďka ve škole ty prázdniny.
Ještě bych se chtěl zeptat, jestli máš problém se čtením nebo tak něco? Rozhodně to tak vypadá.
Teď ti teda popíši v čem je tvá argumentace úplně mylná a chybná. Věřím, že jednou napíšeš příspěvek do diskuse, který bude možné brát vážně. Navíc je to neskutečná sranda.
V prvním odstavci jsi napsal úplnou blbost, se kterou by mohou souhlasit jen někdo s mylným chápáním reality jako ty, víš že existují i jiné stránky než jen ty největší, viď? U tebe by mě ani nepřekvapilo, kdyby sis to neuvědomoval. Navíc si lze povšimnout, že u recenze je často napsán autor, stačí si zjistit jestli je důvěryhodný, k tomuto doporučuji stránku www.google.cz, na urban dicionary to totiž nenajdeš.
Já vím, že pro člověka tvé úrovně je to těžké pochopit, ale číselné hodnocení je mi úplně u prd*le. Co mi není u prd*le je vliv číselného hodnocení na zákazníky a na hry. A hloupí zákazníci, kteří se rozhodují pouze podle číselného hodnocení. Číslo samotné má nulovou vypovídací hodnotu, protože každý stupnici chápe jinak. Pokud by tady zrušili číselné hodnocení, tak bych byl ten kdo se raduje nejvíc, jelikož se zrušením hodnocení se téměř vždy zvýší úroveň psaného textu. Shledávám naprosto komickým, že někdo bere číselné hodnocení natolik vážně, aby napsal takové hlouposti jako ty.
Druhý odstavec je tvá klasická citace, která způsobuje, že vypadáš jako hlupák co si nedokáže zapamatovat co si před chvíli přečetl, obzvláště když se komentář na který reaguješ zobrazuje nad tím co píšeš. O to vtipnější je, když něco ocituješ a stejně to nepochopíš.
Nevím kde jsi nabral něco o profesionálním hodnocení(Zase ten tvůj stihomam, doporučuji nějakého dobrého psychiatra nebo spíše první stupeň základní školy), každopádně mě celý ten odstavec naprosto rozesmál. Tvá argumentace padá na neznalosti významu slova(u tebe obvyklé) profesionál, to jsi na urban dictionary nenašel což? Vysvětlím ti to polopatě(I když pochybuji, že to pochopíš). Profesionál je ten, kdo se v daném oboru vyzná natolik, že může vykonávat činnost s tím oborem spjatou jako zaměstnání. Pak se zase klasicky dopouštíš nepochopení psaného textu. Nikde jsem nenapsal, že číselné hodnocení od profesionálních recenzentů má větší váhu než hodnocení od anonymů, ta váha je u obou naprosto nulová. Ovšem napsal jsem že recenze(Na této stránce to jsou ty písmenka pod číslem) má větší váhu než číslo. A je naprosto jasné, že názor náhodného člověka rozvedený do formy recenze má větší váhu než číselné hodnocení profesionála. Dále tvá úvaha o tom že věk ovlivňuje kvalitu názoru, je naprosto mylná. Že ty sis zase popletl slovíčka? Nechtěl jsi náhodou použít slovíčko zkušenost? No je to zlaté. Ještě bych tě chtěl upozornit, že když používáš cizí slova tak nevypadáš inteligentněji, dává to textu takovou nemastnou neslanou chuť hranice odborného textu.
A ten poslední odstavec, to je zlaté. To že hraješ hry 20 let nemá žádnou váhu. Mohl bych říct že hraju hry 30 let a nemělo by to žádnou váhu, i přesto že bych nehrál nic jiného než pac mana. Můj názor na pac mana by měl váhu nesmírnou, ale můj názor na hry obecně by neměl váhu žádnou. Tvůj názor nemá(naštěstí) žádnou váhu, jelikož ses nám tu několikrát přiznal, že se vyjadřuješ ke hrám které jsi nikdy nehrál, k žárnům ve kterých se vůbec neorientuješ, že hrám vůbec nerozumíš, že nerozumíš psanému textu a teď navíc že dáváš váhu metacritic hodnocení. -
to je dobře že už je i na pc.ale to z něj pořád nedělá hru roku *3*
-
Pro mě osobně je GOTY již třetím rokem přes všechny své chyby a nedodělky titul War Thunder.
Proč? protože musím smutně konstatovat, že ho už 3 roky alespoň 3 x týdně hraju :-D jiné hry nikoli.
To je pro mě subjektivně, jako pro hráče - jednotlivce hlavní kriterium titulu GOTY.
MGS to přeju! z objektivního hlediska má minimálně nárok na nominaci. "Západ" se letos moc nepředvedl. Všechny AAA tituly trpí syndromem 10x ohřáté omáčky - což ocení mladší obecenstvo, který má tu omáčku ohřátou teprv po druhý *5*. Starším to zákonitě ale chutná už míň -
Memu roku panuje pestry indie a Bloodborne—protoze povedena originalni a sveze nova inkarnace principu Souls her po 2012. To se o citujicich, hloupnoucich a recyklujicich pokracovanich rict neda.
Zaklinac se mi odklonil od zabavy knizne strukturovaneho uceleneho pribehu kapitol do obriho a do ubijejicich mechanik a jalovyho hlavniho deje obalenyho sveta. Divokej hon mi nejvic funguje jako strasak a kletba co visi ve vzduchu nez ze fakticky terorizuje vesnice rampouchama. Stejne tak vyusteni Ciriina dejovyho oblouku je mi nejhur fungujici pribehovou casti a to uz v knihach. Byt spis provedenim nez samotnou ideou.
Na MGS me historicky bavi jenom koncept arty. Hral jsem jen Ground Zeros a to nezarezonovalo, takze prozatim zustavam u ilustraci. Ale napr. UI me bavilo hodne—jak mechanismem tak vizualem zakotvenym a perfektne patricim do sveta.
No a GTA se dari uz roky bez moji pritomnosti, coz je stav kterej nemam nejmensi chut menit ☻ -
Prý profesionálům. To určitě myslíš ty profesionály ze zpravodajských webů typu Guardian nebo Washington Post, kteří dávájí každé druhé AAA hře maximální hodnocení. KK. *15* Kdybych měl zpočítat, kolik už sem v takových recenzích viděl neprofesionality, fanboyství, diletantství a nekompetentnosti, tak se nedopočítám. Ale tak, předpokládám, že někomu tvého typu, kdo má stádovité myšlení (recenze na webu = profesionál = zaručeně kvalitní), pochybnosti unikají.
"klidně i třem názorům od profesionálů, ke kterým chovám důvěru, kteří svůj názor rozvedou, rozebírají hru do hloubky a rozumí hrám obecně, než abych věřil 1000 názorům náhodných anonymů"
Neexistuje žádná profesionalita "v hodnocení" her. Existuje pouze profesionální (stylisticky, obsahově) recenze. Výsledné hodnocení je pořád subjektivní číslo. Výsledné číslo = názor, pocit, dojem a ten má stejnou váhu u každého. Tvoje snaha postavit "pro" recenzenty do role arbiterů na čísla je velmi úsměvná. Jakože mezi 1000 lidma nejsou lidi, kteří by hráli stejně / dýl, jako recenzent, protože jsou to anonymové? Hmm, zajímavá logika (zvlášť když si vezmu, že recenzenti jsou často mladší, než věkový průměr hráčů té hry). Tomu se říká autoritářské myšlení, častý případ oveček. *7*
Každopádně, věř si čemu chceš. Když pominu, že ti očividně uniká princip statistiky, tak jak už jsem řekl, pro mě je tady jednoduchým a rozhodujícím faktem to, že většina těch user scores sedí do mých názorů člověka, co hraje 20 let, celkem dobře. Tvoje výroky o tom, že to je žumpa a nemá to žádnou váhu, jsou tudíž mírně řečeno, zavádějící, nemírně, hloupé a nepravdivé. Mimochodem, je celkem úsměvné, jak si následně přišel s obhajobou, že to není tím, že by nějaká tvoje hra dostala málo. Ono to tak totiž působí. Jak jinak si vysvětlit, že tady píšeš takové nesmysly. *15*