Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Díky autorovi za tenhle článek, konečně se tomu v ČR věnoval bez vlezdoprdelkování a ignorování ne příliš lichotivé situace. Dík, že si teď můžem udělat názor všichni dle relevantních informací.
  • Ty sice nenaznačuješ, ale po těch tvých výlevech od vydaní v tom cítím "Takové to <>" ;)
  • Já to beru spíš jako průzkum *1* Potřebuju nějaká originální empirická data na seminárku do MSV *1* Jen by bylo super, kdyby se ozvalo víc respondentů *4* Když jsem viděl, kolik lidí běhá před přednáškovými sály s dotazníkama... Já si radši vyřídím vše eletronicky - napíšu názor a zkoumám reakce - a jelikož rád provokuju *1*
  • zaty
    My si počkáme, až to vydumáš. Evidentně si tomu věnoval již tolik času, že by bylo škoda s tím přestávat. Do zítřka tedy očekáváme podrobnou analýzu, ju?
  • A tohle už je zbytečné. :)
  • Já jsem se rozhodl vývoj podpořit bakem "King" okolo 10.000,- Kč.

Musím se přiznat, že moje dojmy jsou velmi rozporuplné. V roce 2015 jsem díky tomu měl 1. akt hry a o 9 měsíců později 2. a pak 3. Což bylo jedním z hlavních důvodů, proč jsem tenhle bake volil. Realita je taková, že hru dostávám v roce 2018 plnou bugů a všichni dostáváme stejnou hru. Pokud bych si zvolil variantu za 500,- Kč, dostal bych prakticky to samé.

Na jednu stranu samozřejmě chápu smysl kickstarteru a jsem rád, že hra alespoň vyšla a celkem dobře dopadla. Ta pachuť tady ale je, protože i tvůrci mají chápat co kickstarter je a jak si mají vážit těch, kteří je takto podpořili.

Zpětně bych bake určitě neudělal. A pro tyto tvůrce už ani nikdy neudělám....
  • jamar28
    Nemyslím to, že dělali mrtvého brouka, ale tu arogantní komunikaci po vydání. To už bylo po všem (po nejdůležitějším období prodejů).
  • ucho
    tohle není určitě o nezvládnuté komunikaci, tohle je podle mě záměr. určitě řešili, jak se bude komunikovat v době vydání hry. rozhodli se reakce na problémy omezit a soustředili se na propagaci různými rozhovory.
    když si vezmeš, jakými problematickými chybami ta hra trpí, je to vlastně velmi slušný výsledek, že to lidi akceptovali. ta strategie se zjevně vyplatila.
  • KrPa
    Ja prispel na KS prvni den a hru jsem dostal se vsim vsudy den pred vydanim.
  • jamar28
    Ta komunikace je vážně...zajímavá. Ale plně odpovídá českému prostředí. Nevím proč, ale v ČR je prostě nějak zažité, že zákazník je otloukánek a má být rád, že dostal vůbec něco. Dost často se tady u prodejců setkávám s přístupem, který by se dal popsat jako "Cože? Ty sis přišel něco koupit? No tak jako dobře, no, budu se ti chvíli věnovat, ale nemysli si, že jsem z toho nadšenej". S tímhle se tady člověk setká třeba i ve značkovém obchodě. Vyjádření toho pana Rýdla mi přijde podobného ducha. Já absolutně nechápu, jak může někdo v takové situaci vůbec nějak zkoušet argumentovat. Tohle je chvíle na to si sypat popel na hlavu. Horlivě a stále dokola.

A menší rýpnutí na závěr - kdyby Vávra jen setinu času, který stráví hádkami na netu, strávil podepisováním plakátů, tak s jejich dodáním nemá nejmenší problém. *3* Já jako nižší backer nemám problém a odpustím i technický stav, ale narvat do toho 6000, tak bych asi taky cítil nepříjemnou pachuť. Ani ne tak kvůli nedodání, ale z 99 % kvůli přístupu.
  • ucho
    to je samozřejmě v pořádku, že jsi spokojený. zkus se na to ale podívat z širší perspektivy a zkus se vžít i do jiných lidí, kteří třeba přispěli celkem velkou sumu, ale nakonec dostali něco, co si mohli koupit normálně v obchodě za polovic. to je pak trochu hloupý. obzvlášť případě, když dotyčného žádná alfa nebo beta nezajímala (tenhle argument byl mimochodem podle mě u Jiřího Rýdla celkem fail). ti, kteří přispěli jako Knight a Baron (nejvíc lidí) jsou víceméně v cajku, ti přispívali určitě hlavně kvůli hře. horší je to u lidí, kteří přihodili víc právě kvůli některé slibované odměně. já ty lidi, co si stěžují, třeba plně chápu.
  • Jop, skoro to tak vypadá.
  • Ja osobne uz za ty roky ani nevim co jsem mel dostat jako odmenu. Ze nemam podepsany plakat od Dana je mi jedno ,steelbook je jenom na chytani prachu. Mam hru a jsem spokojen.
  • ucho
    já měl za to, že to řešili přes tu filiálku v Anglii (proto se tuším vybírala suma v librách).
  • Co je zajímavá otázka, a tou si nejsem jistý už vůbec, jestli tvůrce projektu v případě, že nemůže nebo nechce odměnu poskytnout, musí vrátit peníze sám, nebo jestli je vrací až po žádosti o refund. Opět, jestli se někomu chce nad těmi podmínkami dumat, pole volné...
  • Já DVD mechaniku v PC taky nemám, ale Bluray přehrávač nebo DVD přehrávač má dneska u televize spousta lidí. Ti, co mají konzoli, tím samým rovněž. *4*
  • Jej, to je zase příspěvek, který akorát vypovídá o neznalosti a omezenosti autora toho zbytečně dlouhého nesmyslu
  • Doufam, ze nas redakce bude informovat i o dalsich kickstarter failech ... on by si pak kazdej udelal trosku lepsi obrazek o tom, ze to co se stalo WH je vlastne uplny hovinko ... resp. dneska muze bejt kazdej co na neco prispeje na KS rad, kdyz se vubec docka finalniho produktu.
  • Jak chápu aplikovatelné podmínky Kicstarteru já, tak má tvůrce projektu buď dodat odměny (všechno, co slíbil), nebo vrátit peníze (pokud odměny nemůže nebo nechce dodat). Podle má tedy možnost náhradního plnění (refund), kterým se zprostí povinnosti poskytnout plnění primární (odměny). A tak by to nejspíš i skončilo. Takže stoprocentní šance na získání odměn tady podle mě není. I když Bůh suď, jak by se k tomu postavil soud.
  • No jako popravdě, já bych si to DVD fakt neměl kde pustit a musel bych to řešit jako u jiných projektů, které jsem podpořil a přišlo mi na základě toho DVD s video obsahem. tzn DVD hodit do krabice a video upirátit. V případě hudby si to zatím aspoň mohu pustit v autě. Jo a tohle není obhajoba, jen podotýkám, že DVD kráčí ve stopách disket....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit