Přejít na výpis diskuzí
Největším kickstarterovým problémem Warhorse nejsou chybějící odměny, ale špatná komunikace
27.2.2018 | Václav Pecháček
328 příspěvků
-
Upřímně jsem o této situaci vůbec nevěděl. Tohle WH proj*balo na plné čáře a jsem dost zklamán jejich přístupem....
-
Černoši je ukradli a odešli stříbrnou stezkou do Afriky.
-
A proto zasadne podporuji Kickstarter projekty pouze morálně a v případě úspěšného dokončení vývoje jdu a rád si koupim sběratelku u které vidím přesně co dostanu.
Jako s těmi nepodepsanými plakáty je to strasnej fail a neucta k backerum. Kdyby si to poradne rozplanovali a plakáty vyrobili v předstihu(měli na to jen 4 roky...) , tak Vávra by místo psaní na facebooku měl čas postupne podepsat všechny plakáty a ne že všechno řeší na poslední chvíli a vyserou se na to. -
Slíbili obsah který tam nedali + dotoho body kickstateru si nechaly 200 000 hmm to už me tu viděli NMS že :d
-
:-D
Dobrý. Teď už se nemusím nesmyslně ptát na velikost bitev a praky a dostávat na místo odpovědi mínuska od zdejších -
Já si zase naopak myslím, že takové jednání a vydávání her v tomto stavu se podporovat nemá.
-
Ať to dopadlo jak chce, upřímně děkuji všem, kteří hru podpořili na kickstarteru, protože bez toho by zřejmě nevyšla.
-
Jako backer Earl tier jsem z té komunikace ve finále taky trochu smutný, ač do hry jsem se ve po pár hodinách zamiloval. Pár dnů před releasem mi došla sběratelka, natěšeně jsem rozbalil a zjistil, že mi tam chybí figurka. Nu což napsal jsem na support, že se stala asi chyba při balení, a že jelikož jsem pražský hejsek, tak se pro ní klidně stavím ve WH ať se nemusí utrácet za poštovné - už je to dva týdny a žádná odpověď. Doufám, že tomu kdo ji zatáhnul dělá aspoň radost *3*.
Určitě bych, ale neříkal, že lituji backování (prostě to trochu zamrzí) a držím palce ať se podaří hru co nejdříve doladit, aby měla víc a víc hráčů. -
No asi jako jsou nesvéprávní obecně spotřebitelé. A proto zakažme dTest a Černé ovce a vůbec všechno, co upozorňuje na nefér jednání ze strany podnikatelů. Protože nebudeme přece urážet inteligenci spotřebitelů. Ti si to jistě všechno můžou sesumírovat sami.
Kdybys na poradách radši dával pozor. *3* -
Ano, chudáčci backeři jsou nesvéprávní a neví, jak se domoci toho, co mají dostat, takže jim v tom musíš nezištně pomáhat tím, že od vydání KCD jedeš ve zdejších diskusích nepřetržitý shitstorm na WH. Jako já se u těch diskusí bavím, pročítám si je na poradách. Spolu s tím týpkem, co furt dokola opakuje své temné "švarcsüstem" jste úžasně vytrvalí.
-
nene.... to si moje slova špatně vykládáš. Respektive bych nazval jinak. Pokud koupím, očekávám to co kupuju. Pokud mecenášuju, očekávám vděk. Jak jsem psal, chápu co je kickstarter. Udělal jsem 10tis bake, protože jsem si ho mohl dovolit a přišlo mi, že to je zajímavý projekt. Pokud by tvůrce projekt nezvládl vydat, nedostal bych nic a ani bych nepípnul...
Pro srovnání třeba pravidelně dávám peníze na nejrůznější prospěšné projekty... neočekávám, že z toho budu něco mít. Ale očekávám slušnost v podobě toho, že mi za to dotčený subjekt poděkuje. A pokud věnuju třeba nějaké instituci 250tis Kč na rekonstrukci něčeho v historickém objektu. Očekávám, že když bude objekt slavnostně otevírat, pozve mě tam a poděkuje mi. A pokud budu patřit mezi 10 největších dárců, asi budu očekávat, že mi poděkuje i veřejně. Pokud mě tam ani nepozve, budu mít pocit určitého nevděku. A vůbec nejde o to, že bych ty peníze dával proto, aby mi někdo veřejně děkoval. Jde ale o tu obecnou slušnost.
V tomhle případě jsem udělal podporu hře a měl jsem dokonce dopředu slíbeno, jak mi bude poděkováno. Jenže mám pocit, že si autoři podporu vzali a nereagují vůbec vděčně. A vůbec nejde o to, jestli dostanu nějaký podepsaný plakát, figurku apod. Autoři to ale prostě musí nějak odstupňovat. Dal jsi bake na 3 akty a my to spojili? Dostaneš od nás zdarma ještě příští hru nebo nějakou jinou blbost, která nás ani nic nestojí apod.
Krásně to charakterizuje situace s nepodepsanýma plakátama... já jsem v životě už pár autogramů rozdal a mám celkem reálnou představu, kolik takových podpisů lze za jeden večer/noc vystavit. A myslim, že všichni ti bakeři si těch pár hodin času fakt zasloužili. Obzvláště po těch letech...
Ale to je fuk... jen říkám jak to jako baker vnímám já. -
zaty: Ty. Já argumentuju ve prospěch lidí, co poslali Warhorse svoje peníze. Ty jenom bezcílně prudíš.
-
Václav Pecháček na hrad, konečně někdo kdo neleze Warhorse do zadku. Skvělý článek, jen tak dál. Jinak až odstraní spousty technických chyb tak Kingdom Come: Deliverance bude skvělá hra a pevně doufám, že vytvoří spousty pokračování, třeba i po boku Jana Žižky z Trocnova.
-
A to nemám zapotřebí. *4* Takže jsem to zeditoval, a kdo chce, ten si tu filiálku v rejstřících najde sám. *4*
-
Jsem, to je účel, ale jiným způsobem, než ty. Zkus zapřemýšlet nad tím, kdo je trapnější?
-
Seš trapnej.
-
Tak zítra tedy ne, ale dříve, či později, to jistě dáš. Tobě za pár dní dojde munice, WH ohlásí 2 mio prodaných kopií a tobě ty blbiny lidi nežerou už teď. Už tě vidím, jak sedíš u PC a koušeš si nehty s hrůzou, že další "špínu" už nenajdeš.
-
Ne. *3*
-
Jo, je to škoda. Já už týden dělám fanboye Warhorse na všech možných fórech a hru hájím, ale ta komunikace ve smyslu "buďte rádi, že jste rádi" je fakt úplně mimo :) To by chtělo, aby si ve Warhorse kluci z marketingu a PR udělali nějaký delší kurz profesionální komunikace. Ono totiž i když má člověk pravdu, musí to vždycky vypadat tak, že dává za pravdu zákazníkovi.
Na druhé straně to je z globálního hlediska prakticky neviditelné drama. Na fórech se mluví jen o zabugovanosti, to je v podstatě jediná kritika (zato častá a hlasitá). -
Jako sorry, ale tohle je přesně ten mindset "Kickstarter je předobjednávka", jak se o tom píše v článku. Prostě není. Na Kicku jsi mecenáš, ne zákazník. Pokud tě teď mrzí, že jsi radši nedal 500,-, protože všichni nakonec dostali stejnou hru, tak jsi totálně mimo.
Na druhé straně je stopro pravda, že to měli Warhorse líp vykomunikovat. A marketingový ředitel se má HODNĚ co učit, jak se dělá komunikace navenek.