Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Rejsek
    Toz lidi ze sebe tu frustraci nekde musi dostat. Anonymni terapie na games.cz je na to nejlepsi :-)
  • walltar
    Ale jak dlouho bude trvat, než budou mít konzole 4, nebo 8K? ... To je tak 15 let, spíš víc. Pochybuju, že příští generace zvládne 4K.

Ale osobně taky na 4K přecházet nebudu... Ono to nějak nemá smysl... 4 a 8K bude super pro VR, ale pokud máš doma monitor, tak 4K je tak malý rozdíl, že se prostě těm nárokům nevyrovná.

Jediné o čem přemýšlím je 4K 32" monitor... ale to bohužel nedám na stůl. Mám ho udělaný přesně na 3x 24" a maximálně bych do středu dal 27"... A ztratit ty dva boční monitory už je moc, protože je používám při práci.
  • dyt rikam ze ja no to brzy..az na to konzole budou mit vykon, a budou to chtit prosadit tak asi bude ta spravna doba. Ono na PC nez by většina lidi presla na 4k rozliseni tak uplyne mozna delší doba nez budou novy konzole.Jeste dneska velka část hracu na PC hraje v 720p nebo 1680x1050..natoz aby resily nejaky 4k.
  • walltar
    Flashi... problém s VR u konzolí je, že konzole na to nemají zdaleka sílu. 1080p VR je pěkná hračka, ale jinak nepoužitelná. A 4K VR je pro konzole úplně mimo... Už na to 1080p VR budou muset použít dost věcí, které jim zhorší latenci a tím zvětší možnost že to z toho bude blbě.

Konzole nijak VR neprospějou... Max ho díky svému nízkému výkonu pohřbí. Jak se bude všude psát jak je VR k ničemu.
  • Jack1947
    Chápu že je někdo tak moc nemocný že musí tahat války konzolí vs pc do všech dskuzí, je to nudné dementní, ubohé a trapné - vyvolávají to většinou anonymové a jiný retardování jedinci ( někteří hloupější registrovaní) tiscali team který to má na starosti to tu nechá jen at se nalepí další jak mouchy na bonbon a započne vydatná duchaplná diskuze. *7*

Zvýšíme návštěvnost, tím že necháme jisté jedince nebo skupiny se mlátit po hlavě kdo má větší úd,
    položíme náš už tak poškozený web na lopatky ? proč ? protože přeci můžeme a chceme.

Troll -trotls gonna win! AAA Zzz - vím že jsem přispěl stejně blbě,ale tak někdo musí ... dát najevo své pocity z diskuzí.

Takže stict to theme vážení je to o oculusu, vředy z konzolí si strčte někam jinam... *12*
  • wow efekt je efekt, ktery uderi do oci, kazdy si jej vsimne, otevre hubu a rekne wow. *3*
    Je to neco co potrebuje marketing, featura ktera se vypichne a postavi se na ni reklama.
    Rika se ze nejlip udelany efekt je takovy, ktery neni videt ale citit. Kazdy z nas, kdo je obdareny zrakem a slouzi mu obe oci vidi svet ve 3d samozrejme. Jenomze je to normalni, nikomu z toho nepada brada, zadny wow se nedostavi. Vyhodou je, ze nas z toho neboli hlava. *15*
  • Ať se tomu říká indie hry, nezávislé hry nebo bugdetovky, prostě nízkorozpočtové hry tu existují od začátku herního průmyslu, takže těžko to může být slepá ulička. *4*
  • del0
    Možná pro pár lízačů Soníka. Nicméně:

Metacritic:
    The Order - 63, 6.7
    Pillars of Eternity - 90, 8.6

Tvůj brekot je lahodný. *15* *15* *15* Typická SONY ovce...
  • jo...a jelikož většina PC hracu uvazuje jako ty, tak proto se nikdy nic poradne na PC nemůže prosadit:)
    Anarchie je prilis velka, ale mozna tlustoch z valve v tom udela poradek, prosadi steam machines a za par let si nikdo ani nebude pamatovat ze hral na mysi a klavesnici:)
  • C-BEAM
    a čo sa má ako meniť podla tvojich predstáv ?, čo sa vlastne mení na konzolách ? tam sa ani to rozlíšenie nemení, furt je to maximálne 1080p (ak vôbec) a výkon je zakonzervovaný tak na 5 rokov dopredu. Na PC aspon neustále vychádzajú nové periférie. A prečo by sa nemali používať dráty na prepojenie periférií ? človek sa nemusí trápiť s nabíjaním a má zaručenú okamžitú odozvu v akejkolvek situácii a nemusíme vyplakávať na fóre, že sa nám konzolový gamepad rýchlo vybíja.
  • AAA hry jsou až na pár výjimek odpad. Budoucnost je v nezávislých hrách. Právě nezávislé hry jsou jediné, kdo může do AAA her dostat aspoň trochu inovace a AAA hry případně vrátit do svého zlatého období.
  • jo to jo. Ale to je tak vse co se meni..vykon a rozliseni. Vzdyt se podivej kolik lidi ještě dneska ma win xp a hraje hry a porad nekde vypisuji proc ta hra ty XP nepodporuje a nejsou schopni si poridit aspoň win 7, nebo kolik lidi ma 32bit systém a a nadavaji ze jim plno her nejde..a tyhle lidi chces donutit kupovat oculus rift?? na pc se ve valne vetsine porad pouzivaji k propojeni periferii draty atd.
  • C-BEAM
    flash: žiadne zmeny a novinky ? *1* sorry ale tak pestrú paletu hier nemá žiadna iná platforma a čo sa týka HW tak je to vpodstate iba PC platforma ktoré ťahá vývoj dopredu.
  • PC je staromodni a zapskle, nikdo tam nechce zadne velke zmeny a novinky,,vzdyt jen tech kecu a hate kvůli gamepadum:)
  • Prave konzole mají velkou sanci virtualni realitu rozsirit do masoveho meritka. Stacilo by ji pridavat ke konzolim jako to dela Microsoft u Kinectu. Aby se rozšířila diky PC podle me moc nehrozi, nikdo si nekoupi takovy drahy kram když ani navíc nevi jestli se mu nahodou u toho nebude delat blbe. Na PC se maloktera věc docka masového vyuziti, je uz dlouhe leta vicemene stejna. nebo si snad někdo mysli ze třeba pohybove senzory dosahli svojeho uspechu diky PC? kdyby kdysi ke každému PC byl zdarma tracball tak ho dneska používáme všichni místo mysi:) takze pokud třeba Sony udela nejakou obdobu oculusu a bude ho davat ke konzoli..rozsiri se to..a oculus zacne byt pak prodejny i na PC. Jinak to je zabita zalezitost.
  • Výrobci o těchto problémech vědí a hádám, že směřují své síly k tomu, aby tyto neduhy vyřešili. Moc ti nerozumím jak to myslíš s tím wow efektem. Toho přeci docílíš vlastním prostředím. Nemusíš deformovat perspektivu. Wow spočívá ve tvé "přítomnosti" v jinem světě. V možnosti rozhlížet se po okolí a vnímat tento prostor intuitivně. Například takový Virtualizer (kdo neví, běhací ohrádka) může pocit z hraní například FPS, značně posílit a zlepšit. Zde totiž nesedíte, vaše tělo se hýbe a tento pohyb je přenášen do VR. Zatím to má své mušky, ale i to se podaří vyřešit. Jsem optimista a věřím, že VR si své místo najde.
  • Já měl na hlavě DK1 i DK2, rozdíl byl poměrně slušný. Osobně se přikláním k názoru, že roli hrají tyto podmínky: citlivost uživatele, typ hry, implementace VR. Vycházím z toho, že u některých her mi to nedělalo téměř nic a naopak. Mám tedy zážitky, kdy jsem musel OR doslova strhnout z hlavy a jít si na hodinu lehnout. Rozbolely mě spánky. oči i hlava a bylo mi jak kdybych se den před tím propil do rána. Kupodivu, a musím ti dát aliene za pravdu, ve star citizenu jsem s lodí dělal naschvál veletoče, prudké manévry a nedělalo mi to nic. Což mě těší, protože právě na tuhle jru si chci VR pořídit. Naproti tomu pitomé demo horské dráhy mě málem stálo život :o)
  • C-BEAM
    a o čom asi tak píšem ? *1*
  • walltar
    Podpora těch "brejlí" z dobré hry udělá lepší, pro lidi, kteří se zajímají o VR a ten headset mají, a taky přispěje některým ostatním, například lidem, kteří mají jiný typ head trackingu.

Taky podporuje uvádění Animation driven her což je obecné plus pro všechny.

Šanci na masové využití to má... pokud se na tom bude chvíli pracovat. Asi jako u každé nové technologie. Auto bylo kdysi taky jen výstřelkem bez extra praktického využití. Jak se dostanem na 8K, tak tahle VR bude mít ostrost na úrovni 2K monitorů... což bude dostatečné pro obrovské množství použití. A nemyslím, že by přechod z 2K na 4K a 8K trval extra dlouho... Displeje už by měli existovat a 8K displej téhle velikosti taky nebude tak vzdálený.

Potom už je jedinou překážkou HW... no a ten taky prochází vývojem. Plus neexistují jen hry s extrémní grafikou.

Je dost možné, že z toho nic nebude a celé se to ztratí, ale ten potenciál pro větší rozšíření existuje.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit