-
Mě spíš přijde, že vývojáři NMS vydávali za něco, co není. Hru jsem nehrál, ale podle toho, co jsem viděl a četl, je NMS velice dobrá experience hra, či jak se to nazývá. Takové to pustit to na hoďku, nechat si spadnout čelist z nádherných světů a zase vypnout. Kolem hry se ale vytvořil obrovský hype a vývojářům to pak asi přerostlo přes hlavu.
Mimochodem, jak je ta hra velká (kolik to zabírá místa na disku)? A jak to generování vesmíru funguje (nějak polopatě *1* )? -
-
Jde o to, že vesmír se generuje podle matematického algoritmu. To znamená, že jej není potřeba ukládat na disk (cloud), ale při každém průletu se vygeneruje stejná galaxie... Myslím že se ukládají jen názvy planet od hráčů a max souřadnice. Tahle technická stránka je na hře nakonec nejzajímavější, což je fakt škoda.
-
Od začátku ta hra byla prezentovaná se zaměřením na průzkum, problém je, že to málo kdo pochopil. Ta hra je holt jiná než je dnešní standart.
-
-
Kde tak byla prezentovaná? Máš nějaký interview, kde Murray říká "naše hra je zaměřena předevšim na průzkum" ?
-
-
To snad nemyslíš vážně. Však to říkal v každém rozhovoru.
-
-
že od hry nemáme čekat nic jiného než exploraci? source plz
-
-
neslovíčkuj trapko
-
-
-
Stačí si přečíst jen všeříkající popisek na Steamu: No Man's Sky is a game about exploration and survival in an infinite procedurally generated universe.
-
-
i v tomto velice vágním popisku na Steamu nějak postrádám to slovíčko "především"
-
-
Tak zkus napsat návrh na úpravu popisku, aby to pochopil už vážně každý. :)
-
-
-
-
-
-
Zahrajte si Subnautica a nebo se podivejte na nejake let's play. To je hra v cene 15 za 15 a prijde mi velmi podobna, a hlavne velmi zabavna. Krome faktu, ze je to jen jedna planeta a pod vodou.
-
-
docela zajimavy clanek z redditu, ktery srhnuje vsechny lzi okolo NMS
https://m.reddit.com/r/NoMansSkyTheGame/comments/4y4i3a/wheres_the_nms_we_were_sold_on_front_page/
-
-
Wixxia,
možná by to chtělo si uvědomit, že NMS je prostě jen hra určitého rázu, která jednoduše nemůže všem padnout do oka. Když pominu technické problémy, přičemž já mám štěstí a hra funguje dobře (a to mám pouze GTX 660), tak hra v podstatě funguje. Co bylo na prd, to jsem si opravil modifikacema, které už jsou kupodivu k dispozici a fungují (ovládání lodě jsem si např. opravil modifikací). Hra se hraje tak, jak jsem očekával.
Pokud jde o cenovku 60 euro. Zdá se mi to docela dost, ale vidím to tak u všech her. Hry by z mého subjektivního hlediska neměly stát více jak 1000 Kč pro PC. Konzole neřeším. Z tohoto hlediska je tedy i NMS drahé. Na druhou stranu si to srovnej s jinýma hrama, které nabízí pár hodin hrací doby a jsou takové všelijaké. Jistě si sám/sama dosadíš seznam takových her.
Situace okolo NMS je hysterická. Nejprve se mnoho lidí svezla na hysterické vlně hype a zároveň předpojaté vlně odporu ve smyslu "co budeme ve hře dělat?" a pak se zase řada lidí svezla na vlně nenávisti proti autorům hry a hře. Neříkám, že je všechno ideální, ale takto hysterické nálady jsou zcela na nic. Každý by si měl šáhnout do svědomí a zapátrat sám v sobě, co od té hry očekával a co dostal a jestli byla očekávání realistická. Taky by to chtělo zamyslet se, zda-li se opravdu od malého studia Hello Games nečekalo až příliš. Nakonec i veleobří hry typu Skyrim chtěli mnoho měsíců, aby se dostaly na solidní úroveň a byly opravdu tím, co hráči očekávali.
Nezapomeňte, že přehnaná kritika mívá opačný efekt - kritika se přestane brát v potaz a vytvoří se tvrdošíjné jádro těch, co odmítne jakoukoli kritiku. To ale nepotřebujeme. Aby se hra rozvíjela dále, aby se vychytaly ty chybky, chce to konstruktivní kritiku a ne nenávisté výkřiky. Navíc kritici pak často vypadají jako trapné ovce, co jsem jen svezli na vlně nenávisti a že jsem takových příspěvků i videí na youtube viděl. Takový Steam a GOG je jich plno a je mi za ně až trapně, protože jsou to často příspěvky, ze kterých je patrné, že kupující vůbec netušili, co kupují a měli vlastní představy, které byly zcela nerealistické. -
Kdyz jsem spolu s nekolika dalsimi kritizoval v některém z předchozích threadu NMS jako nehratelny paskvil hranicici s podvodem, vetsina ctenarstva do nas tepala, ze NMS "vyzaduje fantazii, neocekavat fps, simulator" a podobné kydy... Murray si s hraci regulerne vytrel pozadi a je vrcholem sebeklamu si tuto skutecnost nepriznat. Je to zcela totozny pripad jako Vavra nebo Roberts - absurdne vysoke ambice, kterymi omami masy fanatickych priznivcu, kteri je nasledne podporuji az pres takrikajic mrtvoly a odpusti svym polobohum cokoli. Nema smysl zde ztracet cas, inteligent si přečte thread na redditu (viz priloha) a s NMS nebude ztracet svuj drahocenny cas, slabomyslny bude naopak travit hodiny bezcilnym poletovanim vesmirem NMS, plnym lzi a siditek a bude sam sebe presvedcovat, ze ho to moc bavi a ze mel pravdu,kdyz hru obhajoval. Vyberte si, kam chcete patřit vy. https://m.reddit.com/r/NoMansSkyTheGame/comments/4y046e/wheres_the_nms_we_were_sold_on_heres_a_big_list/?utm_source=mweb_redirect&compact=true
-
-
Uf... este ze muj cas neni drahocenej. Jinak bych se po precteni tohodle rozbrecel a utek se stydet nekam do stinu. Ale "omameny masy fanatickych priznivcu" sou naprosto vytecny. To je neco jako ty "tajny, diverzni, fasisticky organizace" ne?
Este by me zajimaly ty "podobne kydy", protoze fps, ani simulator to fakt neni. Jestli to vyzaduje fantazii - to netusim. V kyselym desti pri tezeni Iridia si nepredstavuju, ze - napriklad - loupu banan na plazi a taky se to da hrat. Co se redditu tyce... mno. O tomhle konkretnim odkazu bych se snad radsi ani nezminoval. Pak by mohlo dojit k diskusi, jestli je slabomyslny ten kdo si proste hraje tu svoji hru co ho bavi, nebo ten, kterej "ztraci svuj drahoceny cas" elaborovanim s kazdym vyrokem autoru, sbiranim informaci odevsad a rejpani se v kazdym ho... bugu jen proto aby svet presvedcil, ze ta hra je veskrze prohnila a kdo ji hraje tak je bezmozek. Nic proti. Kazdej si ve svym volnu delame co chcem, ze... A hlavni vlakno NMS na redditu je veskrze pozitivni.
A tohle uz mi to neba... du si zase namlouvat jak me bavi NMS. -
Stačilo napsat ať i každý hraje co chce.A co ho baví.Recenze to nezmění. *3*
-
-
Kazdy si bude nakonec hrat co chce, ale ne kazdy, spise nikdo, nema cas a prostředky vyzkouset si vsechno, co by potencialne mohl chtit hrat. Od toho jsou recenze a ohlasy, ktere hrace nasmeruji a pripadne mu zabrani vyhodit nemalou castku (ne kazdy hry kupuje pres Steam nebo stihne vyuzit lhůty pro refund). Pokud je Murray objektivne usvedcen ze lzi, mateni verejnosti a nesplnenych slibu je naprosto přirozené pro zdrave fungující společnost takoveho člověka znemožnit a ochránit jeho potencialni oběti. Stejne jako je zdravé podpořit a chválit kvalitní práci jinych vývojářů. Odbýt nepodareny a navic takrka podvodny projekt slovy "at si kazdy hraje, co chce" je alibismus a rezignace na zakladni moralni principy a vseobecnou slusnost.
-
-
recenze jak už víme jsou některé zaplacené.tak že jediné co ti zbude je vlastní zkušenost.či počkat si až hra bud za pár korun a pak ty blbé tři stovky utratit *3*
-
-
bože, to je ale blábol
-
-
-
-
-
https://www.youtube.com/watch?v=XLEEtNJBLic
Zapnout titulky! *1* -
-
je to samozřejmě dost vtipný, ale mě bylo u toho smutno. Jak dlouho nás budou legálně ojebávat, v bankách, na uřadech v ruznych energetických společnostech, ve zdravotnictví na pracovním trhu a nakonec v našem největším koníčku ve hrách, smutná doba .. *13*
-
-
To, že všechny možné a nemožné organizace s člověkem den co den vy*ebávají, na to si lid už zvykl, tak to ventilují u HRY. :)
-
-
-
Doporučuju vyzkoušet modifikace. Už teď řeší řadu problémů.
-
No Man's Sky Angry Review
https://www.youtube.com/watch?v=uTTPlqK8AnY
Tahle recenze poukazuje na všechny sliby, chyby.... -
-
Já tedy dávám přednost, když si člověk může udělat svůj vlastní dojem. Nezaujatých videí je celkem dost, ostatně hra jde zkusit i na vlastní kůži a případně vrátit. Nevím, proč mají dnes všichni potřebu někoho přesvědčovat, že právě jejich názor je ten správný. Poukazovat si může kdo chce na co chce, důležitý je stav finálního produktu. Všichni dělají, jako by to byla jediná hra na světě, která do finální podoby nezahrnula vše, co z počátku oznamovali.
-
-
Tady jde spíš o to, že v té recenzi od AJ je i dukazní materiál (videa/rozhovory) k tomu co autoří slíbili a co ne.
-
-
-
Soundtrack se povedl, vic netreba dodavat!
-
No ja neviem mne to na Ps4 ešte nepadlo a to som ešte ani nedal patch, vlastne ani neviem či ho mám vôbec dávať aby to nezačalo blbnút. Len sa mi stala taká vec, nevedel som ako pristát tak som pozrel do menu a že stlačit štvorček, tak som ho teda stlačil, asi v peknej výške tušim dvakrát a potom som len videl ako ma silný vietor unáša od lode na radioaktívnej planéte, no asi na 20 minút cesty k lodi pešo. No bolo to na restart som si myslel, ale tak čo zatal som zuby a vidal som s anaspät k lodi, radiačná ochran pekne klesala a ja som vedel že nevydržím ani 5 minút nieto ešte 20, ked tu som zbadal jaskynu, reku ochráni ma to či nie, tak som tam vliezol a tradá. Obchana sa doplnila. Tak som si rýchlo doplnil energiu a vydal sa dalej. Cestou som musel vliezt ešte do troch než som sa konečne došmatlal k lodi :-) čo s toho plynie? Nevyskakujte za jazdy z lode! .-)
-
takze na hru sem se moc tesil, no ... hral jsem 10 hodin ,prvni ceho si vsimnete je obsah inventare.no vlastne zadny ani neni!! max.100 predmetu vcetne updatu zbrani suitu a lode.zbytek je odpad k prodeji i ten vsak nepresahne 100vku. a tohle se opakuje na 22 miliardach hvezdach...to je hruuuza hruzouci,budovy tak 10 donekonecna se opakujci meni jen barvu a trosicku styl.hruuuza ,obsah budov ??? jeden opicak rikajci skoro to same... pak dve udelatka co vas doplni... tot vse ??? nerikam ze je to hrozna hra,ale ten obsah je vsude stejny!!! nikde nic.nikde se nic nedeje. je to indie hra s peknou grafikou ale bez obsahu.trochu to zlepsuji kombinace veci ale to je tak maaalo.furt hraju ale je to bez obsahu absolutne, se stovkou veci tezko zaplnite vesmir necim rozdilnym... indie hra s cenou tak 10€ ,pridejte OBSAH proboha.....
-
-
no kdybys to hrál dýl tak bys zjistil že si můžeš dokupovat do batohu sloty *3*
-
-
no parada a hra je zachranena..... uz jsem myslel ze se to porad dokola opakuje ze se tam omylaji stejny veci dokola ale jde pridavat sloty do inv. a lodi takze uz to neni tak spatny???!!! a vis ze technologie musis davat v inv k sobe?aby fungovaly lip... proste tam neni zadny obsah a nic se tam nedeje...
-
-
tak to nehraj, nikomu to vadit nebude a ty budes spokojenej:)
-
-
Přesně
-
-
-
-