Přejít na výpis diskuzí
Nové hardwarové nároky PC verze Watch Dogs jsou ještě vyšší
8.10.2013 | Aleš Smutný
180 příspěvků
-
a komu tím prospějete *1*
-
Až na tu i7 ......... (až na pctuningu vyjde test na Watch Dogs, kde se vždycky měří i vliv procesoru, budu se asi opět smát - viz např. http://imageshack.us/photo/my-images/834/u3yq.png/ ) ......... jsou to uplně normální požadavky, kdo má dnes herní pc, má 8 GB RAM, i při dnešních cenách to snad není až takový problém, pokud to s hraním myslím trochu vážně. A grafika? Je snad jasné, že kdo chce hrát nové hry na vysoké detaily, bude potřeba trošku silnější grafika snad ne ? Dnes jde za 4 tisíce koupit GTX660 2GB (sám jsem ji minulý týden kupoval) ... která podle mě bude stačit, pokud se vypnout "blbiny" typu 4xMSAA což je stejně víceméně k ničemu ... antialiasing byl stvořený pro konzole, které běží jen v 720p a na velkých úhlopříčkách .. 1080p na 23" podle mě žádný AA nepotřebuje, rozhodně ne nutně, ani náhodou ...
-
-
Jakože já stojím za tím, že 2xMSAA je nutnost, protože to celkem účinně "vyhladí" zuby při vyšším rozlišení. Ale 4x už je někdy blbost no, nedj bože 8x, což jsem sice zkoušel vynucovat u starších her, tam to někdy pomohlo. Jenže pořát musí testovat 0x a 4x #fuuuuuuu
A s FXAA tu nechoďtě prosím... -
Souhlas. Většinou je to pár obraz ne příliš hyzdících fičur, které když se vypnou, výkon poskočí úplně jinam. SSAO, HBAO, MSAA-4x a víc a podobně.
-
jinak plne souhlasim s tim ze na tech malejch monitorech to tak nevadi,,,,ale myslim ze spousta lidi ma stejne jako ja velky obrazovky *1*
-
mno ja nevim ale ten AA je dulezitej,,,,po par letech bez nej se ti krapet zhorsi zrak *1*
-
Blbě jsem to napsal s tím AA, chtěl jsem říct, že smysl to má u konzolí, respektive velké úhlopříčky a malého rozlišení ..
-
-
Nejpravděpodobnější je, že Ubi začal tuhle provokativní kampaň jenom, aby zjistil, kolik lidí jim na to skočí a koupí si kvůli tomu nový HW. Protože musí moc dobře vědět, že je pořád dost lidí, co takový HW nemá. Nebo se snad snaží se svou hrou vyvolat GTA efekt tj., že si kvůli této hře budou hodně lidí kupovat nový HW. Trochu moc sebevědomé na novou značku. I když podle toho, co vidím na diskuzích, to asi nebude úplně nereálné. No, uvidíme jak ta hra nakonec bude vypadat. Zda-li bude skutečně next-gen nebo to bude jenom další kvalitní Ubi port.
-
Nechapu, ze si takovym zpusobem zneprateli PC scenu. Tam je totiz jedina nadeje, ze i v tech piraty zamorenych vodach se najde par poctivcu a hru si koupi. Konzolisti jsou totiz momentalne tak prezrany z GTA V, ze kvuli tyhle chudakove sandboxovce urcite nebudou vytahovat pirko a simrat se jim v krku, aby si v zaludku udelali misto pro tuhle podradnou krmi...
-
6 GB RAM .. tak jako určitě . To jako bude grafika ultra hyper nevim co, bo to na konzolich bude jako 1/2 verze ? WTF ? na PS3 dostaneš krabici a v ni bude napsáno "Nech si zdát" ... nechápu.
-
-
tomu se rika marketing je to naschval aby si lidi koupili nove komponenty (treba jim za to i zaplatili co ty vis) jinak je to normal pozadavky
-
-
Ne ubisoftu je uplne jedno kolik utratis za komponenty je zajima kolik utratis za hry a v jejich zajmu je abys za komponenty utratil co nejmene a zbylo ti dost na hry *3* Ty naroky jsou takovy protoze PC verze bude lepsi nez verze pro nextgen konzole a tak to proste potrebuje slusny hw to je cely! *2*
-
-
Hmm ... sem vazne zvedav, kolik hracu nakoupi HW za 30k+ jen proto, aby videli na prdeli hlavniho hrdiny bedara v HD ...
-
-
-
-
Zajímalo by mě jak by reagovali zdejší fanoušci nextgenu, kdyby hra s takovými požadavky byla špatně optimalizovaná? Ale také jsem docela zvědav, co Ubi předvedou na current-genu. Nejspíš budou muset hodně osekávat, ale aby jim pak z té hry vůbec něco zbylo.
-
-
jak hodně osekávat? :D
-
-
Useknout 9/10 Města aby se vlezlo do paměti *15*
-
-
ta hra má být jako GTA V tak že se bude muset nainstalovat takže na paměti se neosekaj :D
-
-
Nejspíš se to hodně oseká na grafice, ale gameplaye by se to nemělo tak hrozně dotknout.
-
-
-
AMD Phenom X4 965 BE 3,4 takt na 3, 7
Radeon 6870
8 GB ram
No mam se asi na co tesit. Uprimne mam v posledni dobe pocit, ze vyvojari serou na optimalizaci a radsi vyhodej vyssi naroky. -
-
To už hodně dávno, nejen v poslední době. Trend je jednodušší vývoj na všech platformách a to nejde ruku v ruce s optimalizací, spíš naopak.
-
-
Mě by zajímalo jak toto testujou :D
-
Zzz... dalsi HW pozadavky a takhle to pujde az do 12. listopadu achjo. *6*
-
8mi vláknový procesor a pořádná DX11 grafika. Co se asi dalo čekat u nové generace? Budou to jen kvůli PC trhu to optimalizovat na 4 vlákna, když jsou konzole 8mi jádrové??
-
-
i5 čtyřjádro je výkonější než ten jejich 8 jádro Jaguar....Prostě je to jenom o lenosti. Nic víc.
-
-
To není o lenosti, je to o tom, že na PC je ta sestava nastavená tak, aby to jelo 60FPS a FullHD, dost možná i textury budou kvalitnější (těžko říct). Stále tu všichni srovnáváte max. detaily na nové generaci herních krabiček a max. detaily na PC. Jenže i na nové generaci konzolí se nebude počítat to samé co na PC. Co se zatím ví o konzolích , tak né všechno poběží v renderovaném FullHD a 60FPS a skok na rozlišení HDready je celkem slušný odlehčení hardware.
Nevim za co ti dávají mínuska. Jestli za tu i5ku, tak jsou naivní a dávají je neoprávněně. Jestli za tu lenost... -
-
Boze muze byt nekdeo tak blbej? Zjevne muze ... pokud se hra dela na vic ruznych platforem, tak samozrejme JE v z 99% TOTOZNA. Neexistuje pak zadnej duvod, proc na PC nedat k dizpozici lowres stejne jako to bude na konzolich - to by vyvojari museli byt leda dementi, protoze by sami sebe okradali o prijem.
Dtto pozadavek na 64bit a dalsi ptakoviny ... -
-
No, ale zatím to jejich chování něco takového ani nenaznačuje, i když je jasné, že budou chtít vydělat co nejvíc. Nebo možná je ten jejich port mizerně zpracovaný a oni se rozhodli z této chyby udělat "featuru". Pod záminkou next-genu by se pak nemuseli otravovat s nějakým opravováním chyb, který by snížili nároky na HW. Doufám, že, ale převáží nakonec ty nižší minimální HW nároky.
-
-
Mínus a plus naprosto neřeš. Někdo se nudí a to všude, kde něco napíšu:)
Jinak souhlasím. Ale přijde mi od Ubisoftu dost pokrytecké tak vysoké nároky na tuhle hru. Už ti minimální zavánějí. Jakmile má konzole 8 GB RAM pro všechno a oni po nás chtějí 8GB RAM+1GB RAM na grafiku, tak mi prostě přijde, že na to kašlou. Navíc tam na 98% bude Uplay, které nefunguje každý třetí den....Ale ono jsou to spekulace. Osobně počkám na uvedení a podle toho se rozhodnu. GTA V není na pc, tudíž jsem tuhle hru bral jako "náhradu". Ale s takovou si asi pořídím až Division. -
-
Vzhledem k tomu, že next-gen jsou v podstatě jen PC v hezké krabici, tak ty nároky pokrytecké nejsou. Vzali parametry konzolí, podívali se jaký HW tomu plus/mínus odpovídá (s tím že tam má běžný uživatel mraky balastu a OS na to není tak optimalizován - tak něco přidají).
Bude to konverze z xBone, ne 360.... a takovýto nároky teď bude mít skoro vše.
-
-
-
-
WD neni next-gen hra. Jinak by ji ani nevydali na PS3/XBOX360. 8 jader v next-gen konzolich vs PS je jako cim vic pruhu tim vic Adidas *3*.
-
-
Ale to přece neni technicky ta samá hra. Proč by to neměla být Next-gen hra? Samozřejmě, že na nových konzolích je.
-
-
Ja netvrdim, ze na novych konzolich neni. Jen ze to neni nex-gen hra. Next-gen hru by na starych konzolich ani nerozchodili. Next-gen hry budou (aspon doufam) skutecne potrebovat tech 8 jader v next-gen konzolich. WD je ocividne nepotrebuje.
-
-
Když je to dělaný na next-gen konzole, tak je to přece next-gen hra. To si pak definuješ svuj vlastní význam toho slova *3* Když se dělá obsahově tatáž hra třeba na mobily, tak taky neřikáš, že na těch velkých konzolích a PC to ani neni plnohodnotná hra, když jinou verzi hry spustí i mobil.
-
-
Ježíš... ukažte mu jak vypadal Just Cause na PS2 a třeba mu pak dojde jak to s tím next genem na stávajících konzolích dopadne ..
-
Nevydat to na staré konzole:)
-
To je snad logický, že na starym hardwaru ta hra bude osekanější a bude vypadat hůř. A jak jinak bys to chtěl udělat? *15*
-
Neříkám, že je méněcenná. Stejně si myslím, že jediný rozdíl bohužel bude v tom, že Xbox 360 a PS3 to budou mít osekanější a bude to vypadat hnusněji než na nové konzole. To je totiž Ubisoft.
-
Tak si to opakuj pořád dokola až si pustíš Tetris na PS4/XBONE *1*.
-
Probůh, jak to, že tak jednoduchou věc nikdo nedokáže pochopit. Vždyť ta X360/PS3 verze je technicky jiná než next-gen. Že jedna verze je přizpůsobená staršímu hardwaru konzolí a nová novějším přece neznamená, že ta nová verze je nějaká méněcenná *3*
-
Není to next gen hra. Pakliže jsou schopní to rozjet na staré generaci, tak je to pouze hra, co je na next gen konzole. Nic víc. Next gen je pro mě připravovaný Zaklínač 3 atd. Ale Watch Dogs nikoliv. Je to prostě hra, co vyjde na všechno. A pakliže se bavíme o Ubisoftu, tak je jejich Division pro mě next gen titul.
-
-
-
-
chybka: "vs PC"
-
-