Přejít na výpis diskuzí
Nové hardwarové nároky PC verze Watch Dogs jsou ještě vyšší
8.10.2013 | Aleš Smutný
180 příspěvků
-
Vidím to na jediný možný upgrade. PS4. Vezmuli v potaz, že na mém AMD Phenom II X6 1090t @4ghz, 16gig ram a gtx 660ti 2gb nejde rozchodit battlefield 4 demo ani v rozlišení 1366x768 medium detaily tak, aby se to dalo považovat za plynulé hraní, tak PS3 s předpotopní grafikou a superlow detaily alespoň chodí krásně plynule. Radši než teď po 2 letech opět upgradovat PC, to si radši pořídím PS4 a budu hrát sice na 720p a bůh ví jaké detaily, ale aspoň plynule.
-
-
to je hodne divny mam stejnou sestavu jen procesor je x4 965 3,4Ghz a jedu v maximalnich detailech, obcas se trochu seka ale rek bych ze to bude spis pomalim pripojenim :D
-
a proc nehrajes na compu 800*600 (to ti bude litat jak raketa), kdyz ti jde o tu plynulost? nejak mi unika pointa hrat kvuli tomu v 720 na ps4... a gaypadem v ruce *6*
-
-
Protože za A) 720p je vyšší rozlišení než 800x600 B) radši budu hrát pohodlně v gauči s ovladačem v ruce a koukat na 720p, než se krčit u full HD monitoru a hrát v 800x600. Kapišto?
-
-
Problém je jak v BF tak driverech ke kartám.Aktualizoval si vubec ovladače, že jo?
PC si nech, je dobrý *1* -
-
problem je ze se da vzdycky narazit na nakyho kokota co ani nevi ze nejaky ovladace sou a k cemu slouzi :D
-
Poslední ovladače mám 327.23. Ty bety pro Battlefield 4 jsem nezkoušel.
-
-
hmmmm dobry demo ti nejde ale betu si nezkousel... a kde si vzal demo? ;)
-
tak ich skus hra mala problem s normal ovladacmi a s beta ovladacmi to ide uz skoro ako tak ako ma, ja by som nerozbehal, ale informaciu som si zapametal, takze daj beta drivere a malo by to byt uz celkom ok, teda aspon co ja viem
-
-
Jop, to je taky dobrej pristup ... pak nemaj mit "drivery" 1/2GB ... kdyz vsechno do dojebou vyvojari musi spravit ovladac ...
-
-
-
-
GTX 560, rozliseni 1440 x 900 vse na medium a když pomimu propady fps které ma v bete snad kazdy tak se stabilne pohybuji kolem 60 fps.
-
Podle té sračkoidní BF4 bety bych se vůbec, ale vůbec neřídil...
Optimalizace jim asi nic neříká a jak se tak divám, tak i na dvou stejných PC to jede úplně jinak... -
Na tomhle by ti to mělo jet bez problémů. Vidím to na nějaký závažný problém v PC.
-
-
Já to nechtěl říct tak napřímo. :) Ale když taktuje, tak snad i rozumě chladí.
-
-
Cpučka od AMD už tak dost topí/žerou, natož když lamy nahodí OC a jednou na nějakym boxovanym sh1tu :) Pak sice mají třeba 4Ghz, ale 50 procent výkonu :) a Ghz nejsou vše, dávat do herní sestavy AMD procák je dle mě fail. V době, kdy za 3 tisíce máš i3, která většině těch topidel od AMD natrhne ve hrách zadek.
-
-
Mám v herní sestavě procesor od AMD. Zatím i nejnáročnější Metro Last Light mi jelo na maximální detaily ve full hd plynule okolo 30-40 fps. Mohl by sis najít testy vlivu procesorů na hry. Zjistil bys, že rozdíly mezi AMD (FX) a Intel (i5 a i7) jsou okolo 5-10 fps. To je skoro nic.
-
Zrovna Phenomy 2 byly výborné kousky až na to TDP ^^ Teda jsou, poslední dobré CPU oid AMD které můžou pořád konkurovat intelu, aelspoň cenou.
-
-
C2Q náhodou taky není žádná bečka ;o) Mám už celkem dlouho C2Q na 3Ghz a i v náročnějších hrách se nějak extrémně nepotí. I7 by bodlo, ale že by to zase nějak moc vytrhlo ;o)
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?225178-Compared-Core2Quad-vs.-i7-hi-res-gaming-performance
http://www.overclock.net/t/659716/core-i5-750-vs-core-2-quad-q9550 -
Byly, ale v dobach C2D a C2Q. Na i5 a i7 uz nemaji.
-
-
V době, kdy jsem tu sestavu pořizoval byl Phenom II x6 top co se dalo od AMD pořídit! i5 2500k od intelu stál skoro dvojnásobek! Chladím Chladičem Scythe Mugen rev 2 B a teploty jsou po OC okolo 36-38 stupňů. Nevím, jestli to je odladěností systému, ale třeba takový BF3 mi taky neběhal zrovna ideálně:-) Někdo mohl s téměř identickou sestavou hrát na ultra detaily s 0xAA, zatímco mně se to tak nějak záhadně zadrhávalo i při medium detailech. Ostatní hry jedou v poho.
-
-
Mluvíš mi z duše.
Všechny hry mi jedou v pohodě, ale hrát BF3 to je hrůza...
A BF4 ani nepočítám, protože to s 5 - 40 FPS dropy fakt hrát nejde.
-
-
-
-
Spis mezi klavesnici a zidli, aneb zasr*ny Pc, nebo spatne odladena sestava.
-
-
To je divný, to by ti mět jelo, buď máš zasviněný systém nebo něco nepracuje jak má. Jediný co může teoreticky táhnout výkon dolů je ten hrozný procesor, dej tam za pár šlupek nový a musí to lítat.
-
-
Nechápu, čeho se tím Ubi snaží dosáhnout, protože tímhle si jistě více předobjednávek nezajistí. Je vidět, že firma má se svou novou značkou až příliš velké sebevědomí. Jinak grafika není všechno, záleží ještě na tom, jestli i ten zbytek bude stát za to. Zda-li to však bude tak dobré jako na trailerech, mě nemusí trápit, jelikož s těmi HW nároky jsem ztratil zájem o tuto hru, ale jistě tohle bude zajímat ty, co investuji do hry a ještě víc ty lidi, co investují i do nového HW.
-
ta pamet je strasne prestrelena 6gb? mno jestli si chteji kopat hrob tak prosim. sice patrim do kategorie 8GB ale i tak mi to prijde strasne prestrelene. videjka co jsem koukal me nezatlacila do zidle stim ze je to opravdu evoluce. mno uvidime az realne pozadavky. ted je trend ty naroky hodne zvelicovat. prece jen urcite procento lidi si kvuli tomu koupi novou masinu. mno a pak bude ohlaseni jak na tom vyvojari zapracovali pro dobro svetoveho miru tzn polovicni naroky v nekterych kategoriich
-
-
Dost pochybuju, že se vývojáři snaží lidi postrašit, že jim ta hra nepojede, když by mohla. To by byli sami proti sobě.
-
-
robot: tak ja bych stebou i souhlasil ale mrkni se do historie, pred nekolika lety vyvojari slibovali jak to pojede i na sumce (myslim tim ruzne hry) ale trend poslednich her je ze strasi lidi neskutecnou sestavou. podle me to ma dva duvody, prvni: lidem v podstate rikaji ze to bude graficka atomovka, druhy: muzou v tom mit prsty i firmy ktere delaji HW komponenty.
treba nemam pravdu ale to se uvidi az pri vypusteni jaka ta grafika bude a zda 6gb bude fakt minimum. ted je v kratkej novinkach zprava o konfiguraci noveho COD nahodou je tam take 6gb ram i kdyz se jedna o dost starej engin + 50gb na hdd.
ja jsem spis skeptik a myslim si ze konfigurace bude uplne nekde jinde, popripade bude strasna optimalizace. preci jen se jedna o zacatek "next-gen" je taky mozny ze se to po par titulech uklidni. aled to uz bude mit jiste procento hracu nove sestavy. a o to slo:) jen dedukce samozdrejme -
-
Nějaký dohody s výrobcema hardwaru a takový věci podle mě nejsou. Teda existují, ale v tomhle si myslim ne. To by přece žádnej efekt nikomu nepřineslo, spíš negativní. 6GB se určitě uvádí, protože to jsou už ty verze společný a podobný co dělaj i na next-gen a to je asi velikost paměti, na kterou cílí i ty nextgeny.
-
-
rikam do toho co maji spolecnosti za dohody bezny smrtelnik jako ja nebo ty nevidi. kazdopadne kdyby hra vyuzila 6GB smysluplne tak mi to nevadi. 8gb je podle me uz takovej standart. vetsi pamet je na nic kdyz nepocitam profiky co delaji grafiku. mno nechame se prekvapit jak to nakonec dopadne. ale v tomhle nejsem naivni a vyrobci HW urcite sleduji trend vyvoje her. urcite bych se nedivil kdyby byly tajne dohody (verejne samozdrejme skoro ani byt nemuzou pokud by se jednalo o neco vetsiho, nepocitam podporu vyvojaru grafik atd jednomu vyrobci) preci jen high end a velkou cast pc segmentu prodavaji hlavne diky narocnym hram. navic v posledni dobe se z evoluce stal jakejsi hybrid kde mas ve hrach vice stinu, vice odlesku a veci kterych si skoro nevsimnes. to znamena ze delaji hru ale jen ji mene osekaji i kdyz nepridaji v podstate nic noveho. HW naroky se zvednou a vsichni jsou spokojeni. osobne se tesim na novou generaci enginu jako Unreal4 a jejich UDK popripade sourc "2" pokud se ho dockame. frostbite je u me na urovni toho co je v cod, bohuzel je to tak. BF3-4 jsou dukazem ze tenhle engin ma hodne problemu a neda se moc srovnavat napriklad s UDK ale tak to uz jsem zabocil od tematu:)
-
-
robot: to neni nic spikleneckeho. kdybych byl vyrobce ram pameti tak to udelam. staci pouzit selskej rozum. a pokud bych to udelal ja je pravdepodobne ze to napadne i jejich vedeni. to ze do neceho nevidime presne neznamena ze si to nemuzeme spocitat. viz nedavny velky pokrok v chapani vesmiru. taky clovek neni buh aby ho pochopil, presto nekteri lide vypocitaji veci ktere se potvrdi za cele dekady. hold jak rikam staci mit selskej rozum. a nevim proc by jim nemelo hrat do karet to ze si lide hromadne upgrejdujou pc napriklad ramkama. obchod proda, exporter proda, tovarna udela, zakaznik pouzije, vsichni jsou stastni..:) ale tak to nema cenu se v tom hrabat nekdo to vidi hold jinak. spikle. teorie taky nemam rad viz pristani na mesici nebo 11 zari ale fungovani trhu si lze predstavit kdyz vis ze kola ekonom se musi porad tocit. kdyz nad tim budes premyslet prijdou ti i lokalni valky celkem logicke a ekonomice hrajici do karet.
-
Pokud do něčeho nevidíme, tak neni hned potřeba vymýšlet spiklenecký teorie *3* Logicky jsou takové dohody nesmysl, protože by to škodilo těm vydavatelům a výrobci hardwaru by prakticky museli platit jim ušlý zisk a škody, který jim takovou nesmyslnou dohodou způsobí a ještě spoustu peněz navíc.
-
-
-
bude to exkluzivne zmrsenej port, dyt to vydaj i na ps3/xb360 *6*
-
-
-
-
Konecne aky-taky posun. Osobne som sucasnu generaciu konzol prezil s vtedy novym core2quad a neskor jednym upgradom na vyssiu mainstream grafiku. (vyse 4 rocne naklady pod 800e) Predpokladam, ze to bude podobne.
Davno su prec doby 90 rokov, ked kazdorocny drahy upgrade predstavoval drasticky rozdiel. -
tak to at jdou hodne do hluboko do riti
-
:-D Kašlu na WD. Počkám 20 let na cloud gaming a pak si WD zahraju ve full detailech;-)
-
-
Za 20 let si to tak zahraješ aj na mobilu ;-)
-
-
jenom.. sakra.. tech mejch 24GB pameti pouziju fakt jen na striznu :(
-
-
Bohužel. Ale první vlaštovka v podání BF4 které je jen 64bit only už je tu.
-
-
vzdyt je to jedno klidne at utnou tipec slabym kompum dneska proste jedou tablety a mobily, takze stejne kdyz uz ma nekdo deskopa tk bud na praci (tem to je jedno) a nebo na hry a ja bych rekl ze dneska bez 64bit uz jede opravdu malokdo a uz vubec ne hraci
-
-
legr: ano ja pouzivam 64bit uz hodne dlouho v podstate jsme na nej presedlal co to slo. jinak svete div se mam i W8 a jsem snema spokojenej. to metro mi vubec nevadi v podstate ani nevim ze tu je, ba naopak nekdy si ho vyvolam protoze je to celkem uzitecne. tlacitko start mi prvnich par dnu vadilo ale ted uz bych si na nej nevzpomel nemit w7 na netbooku. sice w8 nejsou tak rychle jako prvni testy v casopisech ale me to vyhovuje. jsou hodne plynule na coz jsem bohuzel haklivej a maji hodne funkci na par kliku. w7 mam samozdrejme taky hodne rad a v rodine firme to mame tak 50 na 50 kvuli ruznym upravenym programum ciste pro nase podnikani kde w8 nebo linux nehrozi
-
-
-
Zapni si 2x 3ds Max, 4x Photoshop a přihoď ještě pár instancí Zbrushe a budeš se divit, jak málo máš paměti ;)
-
-
No neviem, ja už síce pokukujem po nejakom novom radeone, ale moja "zafírka" 5770 zatiaľ ťahá v 1920x1080 spolu s 965BE všetko k spokojnosti. Ak je človek pri zmysloch a nepchá v nastaveniach SSAO, kadejaké PP efekty a iné kkcinky, tak môže vyhúliť aj textúry, tiene postačia na high/stred a ide sa aj s 4xAA/16xAF. Spoko FC3, teraz Arma3 medzi 25-30fps. Ak človek nebude chcieť vidieť v odraze v mláke na chodníku aj belmo svojich očí, tak aj Watch Dogs pôjdu spoko! A keď nie, preložíme vývojarov z Ubi do Hornej Planej!!
http://www.youtube.com/watch?v=nMoFS7WR8qU -
a kdy se konečně dozvíme jak bude Watch_dogs vypadat na xbox 360 nebo PS3?
-
-
nic moc,,, *1*
-
-
Jako by ta vizuální stránka hry byla jediná přednost této hry, což určitě není, i když si na ní Ubi velice zakládá.
-
to zas né :D já věřím že to bude mít grafiku podobnou jako Mafia 2 na 360 a PS3 nejhůř, možná se dotahnou i na GTA V :DD
-
-
-
Vysoké nároky asi nebudou způsobeny jen grafikou, ale především tím obrovským ekosystémem města, díky terému když se něco eckne, tak se to může projevit na duhém konci města. Takový efekt mávnutí křídla motýla. Právě proto se na to strašně těším.
-
-
Nesmysl. Leda ze by hraci na PS3/XBOX 360 chodili v prazdnym meste *1*.
-
-
PS3 ma take 8 jader samozrejme.
-
-
A kazdy jednojadrovy PC ma asi tak 10x vyssi vykon ...
-
Ale to nejsou plnohodnotná jádra.. Je tam jedno řídící a ty další jsou jen menší "pomocníci". A hlavně je to uplně jiná architektura, než jádra v PC procesorech a nedá se to nějak srovnávat.
-
-
-