Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • seprah
    docela by mě zajímalo, co tady všichni ti hateři čekali, že se vlastně bude dít... asi, že zazní andělskej chorál, oblaka se otevřou, z nebe sestoupí svatej Vávra a vypálí jim oči titulem, ze kterýho budou mít dole vlhko ještě týden... najednou je venku první teaser, ze kterýho není vlastně vidět vůbec nic ze hry, za celou dobu se neví nic o příběhu, vlastnostech hry, stylu hraní, z gameplaye bylo vidět možná pár vteřin, z vizuálu taky nic moc, ale už je všem jasný, že pro západ to není a kůň je loutkovej a že má Vávra jen plnou hubu keců.. lidi nic proti, ale nechtěli byste třeba počkat, až budete mít vůbec z čeho soudit? hra ještě nemá oznámenýho ani vydavatele, včera teprve řekli, jak se to vlastně bude jmenovat a hned je to sr*čka? Nejsem bůhvíjakej vlastenec, ale už jen proto, že Mafia byla moje nej česká hra vůbec a i kvůli tomu, že Vávra docela rozumí tomu, co dělá, bych nad ním flintu (nebo palcát) do žita neházel...
    • Nemusíš plýtvat energií na psaní takových příspěvků. Ti hateři (dá-li se vůbec mluvit v množném čísle, protože mně to příjde, že to všechno píše jeden blbec) to hatují jen kvůli Vávrovi, který v minulosti musel udělat něco, co je/ho nejspíš velmi ranilo a teď mu to chce vrátit aspoň anonymními výkřiky. Co jsem sledoval reakce na internetu, tak prezentace má velmi kladný ohlas, pár jedinců ovšem nedokáže přenést přes srdce absenci kouzel. Věřím, že to bude nadupaná hra už jen z toho důvodu, že Vávra nikdy nezklamal.
      • a jsme zase u toho,Ono Vávra s tou kritikou Skyrimu přestřelil,Vytíkal tomu i takové pitomosti jako že ve skyrimu NEJSOU KADIBUDKY,takže to ono vzbudilo dost emocí,ale hatovat ho kvuli tomu že udělal s prominutím KOK*TIN* a přehnal to, je už po 2 Letech na hlavu.já si občas z toho udělám srandu,(Vávra to udělal taky když udělal pár fotek kadibudek,Prý pro inspiraci do té hry, *15* *15*) ale tohle je už naprosto *CENZUROVÁNO PRO SHITSTORM*
      • seprah
        jen jsem chtěl vyjádřit, jak mě s*re schopnost některých jedinců zatratit dopředu něco, o čem ví zhruba tolik, jako o tom, co měli před 14 dny v pondělí na oběd. Chápu, že někomu se teaser nelíbí, sto lidí, sto chutí, ale nemusím z celé hry hned dělat überscheiße, je to docela neobjektivní a hlavně svinsky nefér.
    • Přesně tak. "ještě nemá oznámenýho ani vydavatele" - a to je to. Obešli jich X a nic z toho. A těm neukazovali jen teaser a screenshoty. Takže lze konstatovat, že hra je srajda a nikdo jí nechce. A Vávra je jen užvaněnej chytrolín, kterýmu se jednou něco (náhodou) povedlo a myslí si, že to bude umět zopakovat ... ale nebude.
      • Operaci Flashpoint taky nikdo nechtěl vydat a taky se o tom mluvilo, jaká to bude srajda
      • Fascinuje mě tvrzení "Vávra se náhodně přimotal" - M1 měl v hlavě už zkraje devadesátých let. A u Husitů to bude podobné.
      • seprah
        to, že vydavatel není oznámenej, ještě neznamená, že žádnej není. Pleteš si pojmy s dojmy
    • To je skutecne tak nepochopitelne, ze lide od hry, okolo ktere jsou obrovska ocekavani, chteji vysokou uroven kvality i ve zcela prvnim verejnem predstaveni celemu svetu?

      A tu tenhle teaser proste a jednoduse nema. Nekdo sem nebo do vedlejsi diskuze hazel teaser na Skyrim. Sam tu hru nemam nijak zvlast rad, ale srovnej ty dve videa.

      Tenhle teaser pro hru, ktera mi v poslednich mesicich prisla prezentovana jako velky, ackovy, drahy titul s velikym potencialem je proste velike zklamani.
      • seprah
        pamatuješ si na první trailer k Mass Effectu? Podle mě naprosto otřesná záležitost a kdybych měl soudit jen podle něj, nikdy v životě bych si hru nekoupil (a to jsem fanoušek sci-fi žánru).
        • Jenze ME si to mohl dovolit, ti nemeli problem s financovanim projektu...warhorse je na tom presne naopak..ti si maji dat zalezet na kazdem detailu, ktery vypusti ven.
        • Jo, jak tu pisu Franku Horriganovi, to je samozrejme pravda a verim/doufam, ze to bude pravda i v tomhle pripade, ale to nic nemeni na tom, ze to, co je aktualni ted, tedy teaser, proste neni dobre zpracovano. Neznamena to krach firmy, nebo ze to bude hrozna hra. To muze rict jen mamlas. Ale proc si to zklamani nepriznat nebo to ignorovat?
      • Ty vole, dyť je to jen teaser, cos čekal? Teasery jsou vždycky o ničem a je úplně jedno, jestli jsou pro film nebo pro hru. Počkej měsíc, to nejspíš výjde regulérní trailer a pak tady prskej, jaká je to blbost
        • Vzdyt tu nikdo neprska (teda nekdo jo, ale ti by prskali i kdyby jim ten teaser provedl sex, a o tech se nema smysl bavit). Ale i teaser muze byt prece dobry, lepsi, hezci. Podle me je spatne zamest to s tim, ze "to bude jinak" nebo ze to je "jenom teaser". Jo, je, a lepsi to snad bude, ale jak jsem psal, tohle je prakticky prvni velke predstaveni - a podle me neni vubec dobre.
          • Všiml sis že vyšly i nové obrázky, nové webovky a nový blog? *7*
            • Jiste, ty taky vypadaji moc pekne - a o to smutnejsi je pak to, ze teaser ne.
  • roman.pajdlhauser
    Teraz si urcite budem koledovat o riadny naklad z tabora ceskych a slovenskych patriotov za to co napisem ohladom Cechov a Slovakov. Medzi nami je dost vela velmi sikovnych ludi, ale ako narody sme jedny z najdementnejsich narodov na zemeguli. Tak zavistlive a neprajne narody nenajdem, ani ked baterkou pojdem hladat. Ked uz chcete, aby z nejakeho dovodu Vavra, napriklad za urazku vasej oblubenej hry Skyrim (mne sa pacila tiez), padol na hubu za tie kecy a mudrosti, co on dokaze nakecat, tak preboha neprajem mu, aby nijaku hru nikdy nespravil. Normalny clovek necha toho druheho spravit nieco, co potom mozem skritizovat a znosit pod ciernu zem a nie robit vsetko preto, aby som vlastne skritizovat nic nemohol. Tym akurat Vavrovi nahodite na smec a bude moct rozpravat dalej pretoze nikto nikdy nedokaze, ze kecal a kritika Skyrimu bola cista hovadina.
    Ja osobne chcem vidiet tu hru hotovu. Jednak z dovodu, ktory tu popisujem a mozem v pripade, ze to dopadne zle ukazovat, "Vidis, kecal si a nedokazal si." a jednak ak sa to podari tak si zahram dobru hru, kopec ludi ma zamestnanie a mozu pracovat v krajine, kde sa narodili, ja som musel kvoli zamestnaniu do cudziny od rodiny, jednak v pripade uspechu to je konecne zasa ukazka, ze nieco naozaj dokazeme (bohuzial Slovaci budu este vela dobiehat, na Slovensku snad nejaka totalne dobra hra este ani nevznikla, mozno Chameleon bol obstojny, mame akurat hanbu). Ludia co budu mat v portfoliu top hru, budu mat sancu prerazit do sveta, nabrat skusenosti, kontakty a mozno zalozia dalsie studia a mozno to uz konecne aj vyjde.
    Ani neuspech vzdy nemusi znamenat nutne totalnu prehru. Ja som failol na Kickstareri, ale na zaklade toho projectu teraz nasvecujem top project u velkej firmy.
    Ludia zlati, kritizovat to ano, dobra kritika dokaze vela pozitivneho, ale preboha uz sa vyvarujme totalneho primitivizmu a posunme sa ako narody dalej a prestanme skodoradostne priat neuspech. Potom sa ludia v Cechach a na Slovensku boja vobec nieco zacat, riskovat. Cele zle.
    • Thorar
      To neni o češích nebo slovácích, to je o specifické skupině internetových diskutéru, která je stejná napříč všema národama. Podobné diskuze najdeš úplně všude, nezávisle na zemi, nezávisle na tématu diskuze.
      • Tak to se mi nezdá. Většinou čtu spíš zahraniční fóra a i když se tam také objevují primitivové, tak jsem tam ještě nepotkal takového zoufalce, aby tam někdo vystupoval pod 20 účty jen za účelem flamu a "posilnění" svého dementního názoru. Tady je to naprostý standard.
        • Zahranicni fora, která byvaji anglicky jsou většinou mezinarodni. Mysllim, ze pokud by jsi byl třeba Sved a sel jsi na ciste svedske forum, tak by situace byla uplne stejna.
    • Mluv za sebe čobole.
      • Tilwaen
        Měl pravdu. Teď jsi mu to sám dokázal.
  • smejki
    že budou lidi držkovat, že to není fantasy, to se dalo čekat, ale nejvíc mě baví borci, co si pletou Římské impérium a Svatou říši římskou. To jsem fakt nečekal *1*
    • Kdysi jsem to četl i v komentářích na recenzi na Medieval 2 Total War (už fakt nevím kde... ). Historie je dost podceňovanej obor... škoda.
  • Stravil jsem pul dne ctenim snad vsech diskuzi k teto hre a musim rict, ze je tady dost uboha.
    Jestli to nekomu pomuze tak doporucuju rovnou na zahranicni weby a nestracet tu cas.
    • Myslis ty zahranicni weby, jejichz diskuze jsou zaplevelene vyroky typu "no magic? no thanks", "wow looks generic as fuck" a "shitty title"? Nektere prispevky tady nejsou nekdy zadna vyhra, ale aspon tu jsou fanousci, lidi, kteri by radi videli tu hru uspet (a treba i proto jsou rozmrzeli z toho teaseru).
      • Jenže na každý "no thanks" je tam 3 X "Finally!" :-)
        • ucho
          já myslím, že i zde jsou lidé natěšení, jenže o čem dál diskutovat? na blogu je veškeré info, nic nového se nedozvíme, hru ještě nikdo neviděl. nezbývá tedy nic jiného, než hodnotit vypuštěný teaser a čekat na další info za měsíc. v zahraničí se někteří lidé o této hře dozvídají poprvé... my už ji vyčkáváme trochu déle :)
          • smejki
            Můžem si dát vopáčko a rozebrat třeba tohle
            http://www.onlysp.com/wp-content/uploads/2013/12/11448247576_21ccec1cdd_o.gif
            A že jsem z tohodle záběru nadšenej víc než z teaseru. Na trailer v plný dýlce a záběry z hraní jsem zatraceně zvědav.
            • wenceslaus
              Dobrej odkaz! Nikdy jsem si nevšiml toho (LB) PERFORM BLOCK a (RT) RIPOSTE.
              Takže ten souboj by mohl být něco jako M&B a Assassin dohromady? Pět směrů útoku\obrany (a snad i bod!) plus ty speciální akce typu protiútok, který se spouští v určitých situacích (teda když hráč v čas zareaguje... )
              To by mi opravdu znělo jako asi nejideálnější řešení šermu ve hře.
            • ucho
              tohle vypadá dobře a na to jsem moc zvědav (no já jsem celkově na hru zvědav), ale chtěl bych vidět delší souboje. a s více lidmi. tady mám strach, aby se ty animace neopakovaly, tedy že tady to vypadá dobře, ale že ve finále každý souboj bude vypadat stejně. tak toho se bojím. samozřejmě předpokládám, že to nějak řeší, ale velmi mě zajímá jak a jak to vlastně bude vypadat v akci.
    • njn, nieto aby cesky/slovensky hraci trosku podporili projekt z vlastnych koncin este to tu silno zhadzuju. Mentalita nasich je niekedy fakt proti srsti.
      To, ze je to trosku "drsnejsie" na prvy pohlad neznamena, ze finalna verzia nebude lepsia. Trosku viery herna komunita!
      A stredoveke RPG bez magie a orkov sa tiez nevznika kazdy den. Give us a chance, precious..!
  • Plně soucitím s vývojáři z Warhouse. Vybrali si z pohledu zahraničích vydavatelů cestu, kterou moc nemusí. Rozumějte realistickou bez kouzel a ještě ze středověku, který je pro Americké publikou známé asi tak jako pro Evropany Bostonské pití čaje.
    • davidBray
      povědomí průměrného američana o středověku: V Brugách - v historickém centru "můžem se zeptat v kolik tenhle zábavní park zavírá?" takže asi takhle :)
    • Robotron3
      Bostonské pití čaje bych řek že je pro Evropany dost známé.
      • To je rozdíl mezi něma a náma. My, a třeba i dobrovolně známe jejich historii nebo alespoň základy událostí, oni si nejsou schopni zapamatovat ani blbej název lokace. Tím nechci křivdit všem, existuje plno lidí, teda hlavně profesionálních badatelů a zájemců z řad veřejnosti, kteří přes moře vedou na minulou Evropu dobrý výzkumy a přehled. Ovšem, obecně, jakmile to není jejich, tak ví ho*no a děsí se toho.
        • Sorry, ale to je mýtus. Za to, že poznáš Bostonské pitie čaju - významná udalosť pre celý svet, ktorá nakoniec viedla k vytvoreniu prvej demokracie a republiky v modernej histórii - neznamená, že poznáš amer. históriu.
          Len tak pre zábavu, vieš mi povedať niečo o udalostiach medzi bitkou pri Yorktownu (1781) až po zvolenie prezidenta Wash. k moci (1788)? Vieš mi povedať, čo sa dialo počas Washingtonovho prezidentovania? Čo je to First a Second Bank of the US? Vieš vôbec, že v 40. rokoch bola vojna medzi USA a Mexikom? Vieš mi stručne povedať priebeh Americkej občianskej vojny? Významné bitky, velitelia? Vieš čo je to Reconstruction, od kedy, do kedy trvala, o čom to vlastne bolo? Vieš mi vymenovať aspoň jedného prezidenta medzi Lincolnom (16) a Wilsonom (28)? Vieš o tom, že Amerika mala dvoch prezidentov, ktorí sa volali Roosevelt? Vieš mi vymenovať jedinú významnú udalosť, ktorá sa stala počas úradu T. Roosevelta? Vieš o tom, že je to jeden z 5 najvýznamejších prezidentov? Vieš koľkých prezidentov zastrelili? Ako sa volali? Atď.
          A toto boli pomerne jednoduché otázky. Za to, že nejaký Američan nepozná Husitské vojny, ktoré boli významné pre strednú Európu, ale sú úplne irelevantné preňho neznamená, že je na tom vzdelaním horšie. Ani ty by si určite nevedel nič o Čínskom období bojujúcich štátov, pritom je to významné obdobie pre východnú Áziu.
          • Husitske vojny mely daleko vetsi vyznam a presah, nez jen pro stredni evropu. Mas pravdu, lidi u nas neznaji poradne ani evropske dejiny.
            • Prečítaj si, prosím, ešte raz, čo som napísal. Nikde netvrdím, že mala význam len pre strednú Európu.
          • davidBray
            a co když ví?
            • Potom sa to môže ísť spýtať 100 ľudí na námestí a zistí, že väčšina ľudí sa zasekne už na Bostonskom čajíčku...
        • Zeptej se na ulici, co se třeba stalo v roce 68, to máš naši vlastní historii starou pouhých 40+ let. A budeš zírat. Krom toho chtěl bych vidět tebe, jak mi na mapě ukazuješ jednotlivé státy USA a víš i pár hlavních měst. Věděl bys kulové machýrku ;)
        • To myslíš vážně? U nás většina lidí nezná ani vlastní historii, nezná ani mapu Evropy a neumí ani psát vlastním jazykem, myslím že v US jsou na tom s obecným přehledem ještě poměrně dobře.
          Navíc je US velmoc s obrovskou rozlohou a spousta lidí tam nikdy ani hranice spojených států neopustí, protože nemají proč, takže si dokážu představit a chápu, že je nějaká Evropa, případně Česká Republika vůbec, ale vůbec nezajímá.
          U nás, v maličké zemičce, která je ve světě naprosto nepodstatná a lidé by tu naopak měli mít zájem se zajímat o své okolí je to se vzděláním v tomhle směru daleko tragičtější a i přesto se zde lidé smějí, že Američan neví, kde přesně je Česká Republika, ale kdyby se jich někdo zeptal, kde leží Vermont, Georgia nebo kterýkoliv jiný stát, kromě Kalifornie, New Yorku a Texasu, tak ví také naprosté h**no a to mi přijde tedy mnohokrát horší.
          • Takže, zámořák, který pro nás má představovat edukativní vzor, může omlouvat absenci znalostí Evropy, ale Střední Evropa má oprávněnější ho*no na hlavně kvůli neidentifikaci Vermontu, Georgie nebo kterýkoliv jiný stát, kromě Kalifornie, New Yorku a Texasu? Co to kua?

            Mě hlavně tady jde o zájem. I ti, kteří nemají v merku místní dějiny, se nebrání vstřebávání informací a mají alespoň povědomí o nějakým Lincolnovi. Tohle u druhé strany ale zpochybňuju, tam povědomí široce končí jejich hranicí. Když mi někdo flákne hru o válce v Pacifiku, tak mě to nějak nepohoršuje. Jsem ochotný sbírat informace a zajímat se klidně o to, kde se ta slavná západní divize vylodila na které ostrovní řiti. Ovšem ukazuje se, že se jistá část světa se může naopak zesrat otázkami a obavami, jaké prosazení může mít věc věnující se evropským celkům 15. století. Tomu já říkám divná mentalita.
      • Věr mi, že když se postavíš na Anděl a zeptáš se 80 lidí odpoví ti tak pět správně.
  • Magister_Peditum
    Je to smutný, ale u novýho studia se to dá očekávat, že jim vydavatelé nebudou padat k nohám. Přesto jim fandím, protože to je zase po delší době zajímavý nápad.
  • Ferdis2
    Udalosti blogu končia neistotou tesne po Gamescome (21-25.8.).
    Ale na webe sa dá jednoducho dohľadať, že už za mesiac Warhorse robil nábor na viac ako 10 pracovných miest a tento stav trvá doteraz.
    Takže mi z toho logicky vyplýva, že sa vydavateľ nakoniec našiel, i keď asi len pre epizodický obsah hry.
    Ale uvidíme, čo povie Dan v dnešnom FC...
    • neprijde vam divny ohlasovat, ze hra vyjde 2015 kdyz, neni ani jiste, ze se zaplati ??
    • Mam zakulisni informace, ze Dan rekne: "Vsichni delaj vsechno spatne a jen ja vim, jak delat vsechno dobre! A uz me neser*e a dejte si do podcastovyho studia ajzl, bez nej to nen irealisticky! A ted me omluvte, musim si odskocit tady do rohu..."
      • seprah
        to bylo docela ze slabšího soudku... ty budeš asi ještě malej trollík...
    • ucho
      obávám se, že dnes nepoví nic nové, zmíní jen věci, co padly na blogu, max nějakou historku k výrobě teaseru, a bude nás stejně napínat až do toho 20. ledna...
      • Ferdis2
        I mlčanie hovorí dosť... *1*
        Objavil sa tu názor o Kickstarteri. Ale nevidím dôvod, prečo by mal o tejto variante Dan ešte mesiac zatĺkať.
        • ucho
          tak před vánoci mají třeba lidé spoustu jiných starostí, moc lidí o hře zatím neslyšelo, tak by se o hře alespoň chvilku mluvilo a za měsíc by přišel s dalšími informacemi, taková předpříprava a oťukávání veřejnosti. logiku by to mělo, kickstarterová kampaň musí být dobře naplánovaná od samého začátku. ale pro kickstarter zatím nevidím důvod. nehledě na to, že by to znamenalo další měsíc bez přísunu peněz, což jak vyznělo, už by moc únosný nebylo. takže si taky spíš tipnu, že se to spíš dramatizuje...
  • Uprimne cekam na rpg kde nebude magie a draci. Ten napad od zacatku miluju. Fantasy jde totiz mimo mne. Takze ja si naopak myslim, ze jejich vize bude nakonec uspesna. Lidi z marketingu chodi uz vyslapanyma cestickama a jestli tahle hra uspeje mozna zacne doba, kdy se budou tvorit dalsi realistictejsi rpg bezne. Kez by. Roky na to cekam.
    • Súhlas. Napriek tomu, že ja narozdiel od teba fantasy milujem, nepáči sa mi, kam to celé smeruje. Už sa hádam ani nenájde rpg, kde hrdina nekosí drakov po desiatkach, zlobrov po stovkách, orkov po tisíckach... Jednoducho, aj ja by som vrelo privítal hru, kde je napríklad medveď smrteľný protivník, nech už mám postavu na hociakom leveli.
      • To už přece bylo v TES: Oblivion. Medved byl jeden z nejnebezpečnějších nepřátel vůbec ve srovnání s atronachy, minotaury a deadrami :D (trochu odflaknuty level scaling)
  • Zaklínači, Minecraftu, World of Tanks, projektům na Kickstarteru a dalším se taky smáli. A jak změnili názor. Pevné nervy s vydavateli. Zdá se mi, že jsou horší, jak malé děti. Klasická ukázka zabedněnosti a samolibosti.
    • Ne, to je opatrnost. Ty bys jen tak nekomu pujcil 200 miliard korun, ktere ani nejsou tvoje? S rizikem, ze si za to pujdes sednout, kdyz to nevyjde?
      • Žadná opatrnost alibismus, který jim vyhovuje. Ne nadarmo se říká "risk je zisk"

        Stačí se podívat na výmluvy jako "Prodali jsme jen pět milionů kusů, a stejně se nám to nevrátilo" - a koho to zajímá? Tím mě nedojmou.
        • A alibismus snad neni opatrnost? U AAA titulu se jedna o prilis extremni castky na nejake bezhlave riskovani.
          • Jenže problémem je, že se všichni domnívají, že AAA titul musí nezbytně stát přemrštěné částky. Hlavně západní firmy. Východní společnosti ukazují neustále, že to jde jinak. A taky pár uvědomělých jedinců, kteří to mají v hlavě srovnané- jako je např. Fargo.
            • Kdyz nedas prachy do PR, tak neprorazis. Leda by se ti podarila viralni reklama, ale to je o velkem stesti, na to se spolehat neda.
            • XorxoxTalarius
              Ale udelas ... pokud nebudes rvat 90% penez do reklamy a nebudes mit 500 clenej tym, tak udelas. Vem si prvniho Witchera ... ten tym mel kolik lidi? 50 - 70?
            • Titul jako GTA nebo AC jednoduse levne neudelas. Vychodni firmy mohou tezit z levnejsiho prostredi, ale nijak zvlast neprorazily. Uvidime zda zaklinac 3 diky konzolim konecne prorazi a jake bude mit naklady. Mozna ze tim chces rict, ze dobra hra nemusi byt vysokonakladova a ja souhlasim, ale to je zase neco jineho.
    • Jací hráči, takoví vydavatele. Dokud budou rychlokvaškové paskvily nejprodávanějšími hrami, tak se nikam neposunem
  • vokr.cz
    Je to správná rebelie. Lidé se ze všeho bojí nejvíce změn. Tak každý člověk co něco chce udělat jinak je prvně odsuzován a pak hlásán. Stejně jako Hus, stejně jako Vávra:) Za takovo usnahu co on a kolegové z WH dělají, to nemůže dopadnou špatně. Problémy měla i Mafie 2 po úspěšné jedničce a to jen proto, protože tu hru chtěli udělat fakt dobrou a vydavatele chtěli peníze co nejrychleji, tak má dvojka duch jedničky možná ani ne z půlky. Možná je čeká drsnější cesta, ale s větší svobodou a tím pádem velkou odměnou pro ty co to ocení. Takhle hry nedělá snad dneska nikdo. Protože to není SWAG a EASY...
    • Srovnávat Husa s Vávrou to chce opravadu koule...
      • ... a anonymně nadávat, to je jen pro jedince bez koulí
    • Hus a nějakej Vávra v jedné větě. Dej si facku.
      • vokr.cz
        Nebylo to srovnání, jen mi to tam sedlo a znělo to hezky. Nezlob se prosím, raději taky něco tvoř;)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit