Přejít na výpis diskuzí
Období grafiky končí, je třeba vylepšit AI
7.7.2011 | Petr Poláček
105 příspěvků
-
To je snad Ftip? Za AI snad ručí vývojáři, ne? Co to má co dělat s konzolema OMFG
-
Tohle jsou výmluvy, dnešní AI není ani zdaleka rovno možnostem dnešního HW a to myslím včetně konzolí, ani ty hry od Ubisoftu nemají bůhví jakou AI. Tohle jsou jen kecy jak na sebe upoutat stále narůstající skupinu hráčů znechucených z CoD a podobných her. Celkem laciný marketingový tah a nepochybuju, že i takový hráči jsou ovce a Ubisoft si tím pár kladných bodíků u hráčů získá. Jinak nevěřím, že by se s příchodem nových konzolí něco razantně změnilo, hry jsou stále více o marketingu a grafika láká nejvíc
-
truth>opinions
Ale ok, beru na vědomí... -
Minusy a plusy se dávají na základě toho, zda s tím tvrzením ostatní souhlasí, či ne. Nějaká pravda nebo lež s tím nemají, co dělat.
-
No je otázka jakou má lepší AI vůbec využití. Napadají mě pouze dvě využití.
1) v FPS/TPS lepší protívník (lépe uhýbá a chová se "jako člověk")
- sice fajn ale hráčům CoD stačí chodící terč a obtížnější terče asi nechtějí, nicméně v ARMě by to bylo super, případně v simulátorech auta, letadla atd (rozhodně je to ale spíš pro minoritu)
2) lepší "sidekick" - no budiž - i když já bych raději hrál sám a bude mi stačit když někam nespadne a hned nechcípne.
Zásadní věc totiž je že hry NEMAJÍ simulovat realitu ale BAVIT. A k zábavě, respk k tomu na jakém principujsou, aspoň dnešní hry, založeny mi AI s inteligencí lidského mozku je víceméně k ničemu. Každopádně to nezavrhuju. Sám se nechám překvapit k čemu lepší AI povede. -
Ježiš zase nevím proč mínuska... Vždyť je to pravda... jo tady na Games možná jsou lidi, co chtějí od her výzvy, ale když se podíváte na prodeje CoDů, Angry Birds a jiných srajd, tak většina lidí si přeje jen propláchnou palicu...
-
K čemu je špičkově vymodelovaná herní postava, když se všude zasekává a dělá nejrůznější blbosti, protože je AI v té hře na úrovni hrnku s kafem? Mně dnešní úroveň grafiky bohatě stačí, raději bych vyděl propracovanější herní světy a herní postavy, které se chovají tak jak mají, grafika samozřejmě se může vylepšovat, ale už by to konečně mohl přestat být Svatý grál všech vývojářů.
-
to je mi jasný, ale stejně....hodně lidí prostě baví to, že ví, co můžou od nepřátel čekat...
-
jo, nevim, třeba to je, ale kdyby dávali vojákům různý vlastnosti, některej by byl odvážnější, jinej zbabělejší, chytrej, některej i blbej, prostě, aby se každej choval trošku jinak......většinou se chovaj všichni stejně...
-
Ale od toho by melo byt ve hre nastaveni obtiznosti, ktere je v soucasne dobe jen formalitou. Rozdil mezi easy a hardcore si rozhodne nepredstavuji v tom ze misto 5 chlapu jich proti me pobezi 10.
-
zná nekdo nejakou střední školu v praze kde se věnují AI?
-
jen si vemte to CoD nebo prodejnost dalších her, většina hráčů touží po něčem jednodušším na zábavu (pro většinu lidí není moc zábavné, když musí myslet), jasně Portal byla třeba příjemná náročnější vyjímka....tam ale AI netřeba....
-
Tak uz to doslo i tem nahore. ;) Nad bidnou AI, nic moc fyzikou a milionem dalsich veci jsme brblali v uz v diskusi pod novym Unreal enginem.
http://diskuse.tiscali.cz/games/clanek/nova-verze-unreal-engine-3-posouva-hranici-o-generaci-dal-55093/?page=1
Ale nedelam si iluze, UbiSoft mozna zkusi trochu lepsi AI... ostatni si ale dal pojedou to svoje a namatlaji hry co mozna nejvetsim poctem polygonu a shaderu, grafika je videt, grafika prodava. ;D -
Mně přijde, že "období grafiky" skončilo u prvního Crysis.
-
samozrejme multak o dost her vyresil problem s ai .... ale kdyz budu konkretizovat tak treba v fify kdyz chci hrat karieru tak by urco podla lepsi ai ..
-
Už aby ty nový topinkovače byly.
-
ten zaverecny poznatek s AI kartou se mi moc libil :-) kdo vi jaky komponenty budou do budoucna potreba krom tech trech zakladnich :-)
-
období grafiky určitě nekončí, pořád je sakra, co vylepšovat, většina her potenciálu dnešního hardweru nevyužívá....u něčeho je to fuk, u něčeho škoda....ale i to má smysl rozvíjet...ale jistě...vyvážit všechny složky....
-
ježiš, hry by byly moc těžký, rozvíjet AI, hehe, to ale určitě neni to, po čem většina "hráčů" touží .... :) když tak jim stačí multiplayer...
-
Když to vezmu kolem a kolem, tak ani nároky na AI nejsou tak velké, většině hráčů jde jen o to, aby se chovala logicky - vojáci neběhali před hlavně kulometů, jezdci ve strategiích nejezdili proti kopiníkům atd.