Přejít na výpis diskuzí
Obsah pro nejvyšší úrovně a další informace z fanstránky The Elder Scrolls Online
29.3.2014 | Redakce Games.cz
77 příspěvků
-
Nj kdyby jen ten Neverwinter ale dotáhli líp do konce *9* Moc nových podobně zajímavých nevychází.
-
A pak jsou MMO ktere maji 1 megaserver (TSW, TESO) a tam to nejde ;)
-
jen pouhopouhý rok s tím, že jsem drtil jen WvWvW a ostatní okolo toho mě nebavilo. Tady to vypadá i na porci zábavy v pve...uvidíme. Třeba se fakt potkáme zase někde jinde :D
-
Mno proto se rozlisuji nektere servery (v MMO) na RP, PVP a PVE. :) Aby si navzajem lidi nekazili hru.
-
Trollda: "V dnešních MMO vidím jako jeden z mnoha problémů naprosto idiocké AI mobů. Mobové v podstatě jen stojí a čekají, až je hráč zabije. Výjimkou bývají jen instance, ale tam jde zase jen o to udělat přesně popořadě určité akce a pokud tyto akce hráči znají, je splnění instance docela snadné."
Důvodem, proč to tak u neinstancovaných MMO je, je lag. Je to stejný důvod proč jsou souboje v těchto MMO víceméně statické, kdy stojíte na místě a mačkáte 1 - 5 kláves dokolečka, přičemž postava provádí různé útoky. Hra totiž musí odeslat všechny akce všem hráčům, kteří se v lokaci nacházejí. Vše probíhá v reálném čase, jakákoliv reakce hráče nebo změna pozice moba musí být odeslána všem hráčům, čím více je hráčů v lokaci tím se množství dat, které je potřeba odeslat násobí. U instancí to nevadí, protože tam je pouze omezený počet hráčů. V případě otevřených světů by ale docházelo k situacím, kdy by se v lokaci sešli stovky i více hráčů a nejspíš by jim to shodilo servery a i kdyby ne tak by tam byl takový lag, že by se to nedalo hrát.
Dobrým příkladem je DDO, to je hra na instance s naprostou volností pohybu, kde na vás potvory reagují jako v singleplayer hře a můžou vás klidně pronásledovat přes půlku dungeonu. Na instance to funguje docela v pohodě, sem tam, když jsou servery zatížené, je lag v raidech. Ale oni strašně rádi dělají openworld eventy, třeba na Halloween, kdy zabíjíte potvory v neinstancovaných lokacích. Během těchto eventů se ta hra kvůli lagu prakticky nedá hrát.
Jde spíš o to co komu víc sedne, jestli openworld MMO, kde můžete říct, že je statické a přes kopírák, nebo instancované MMO, kde zase nemáte ten pocit openworld světa. -
Tak ho ignoruj. Na trhu mas i originalni MMORPG (a opravdu tim nemyslim GW2)
-
Psal si ze koncis a pritom 7 poslednich postu je od tebe. *2*
-
dalsie MMO cez kopirak : /
-
neverim ti ze to vydrzis tak dlouho *1*
-
No jo, ať se ti taky daří a ať ti to fanboyiství vydrží. U GW2, odkud se mimochodem známe, ti to nakonec moc nevydrželo. *3*
-
"O Trolldovi nemám valné mínění..." Prezentuju zde docela rozumné názory. Že s některými nesouhlasíš, ještě nemusí vést k tomu tvému nevalnému mínění. Pokud nemám pravdu, uveď mi příspěvek, kde jsem se choval jako h*vado. *3*
-
Oddělnovat pve a pvp je obrovská chyba a dojíždí na tom dnešní hry hrozným způsobem. To potápí dnešní MMO. Ať hráči mají možnost hrát si příběh, expit si atd., ale ať v tom je nějaké riziko. A když už bychom přecijenom chtěli dát některým ryze pve hráčům pokoj od pvp, jde to řešit i jednoduchým způsobem - každý by měl možnost si u své postavy nastavit, jestli se chce účastnit pvp nebo ne, samozřejmě s časovým lockem, aby nebylo možné tuto vlastnost měnit každých pár minut podle situace.
-
Máš strašně málo fantazie. Mám to vymyšlené do úplného detailu.
Jasně jsem napsal, že by mobové i ti řízení hráči měli vždy určenou přesnou oblast svého působení. Jasně jsem taky napsal, že pokud by žádný hráč nechtěl v uvedené oblasti hrát moba, mob by byl klasický řízený AI.
Moba by bylo možné levelit jen velmi mírně asi jako se v MMO vyskytují vlci úplně nejzákladnější a pak různí vůdci vlčích smeček. Hráč by si ale hlavně hraním těhle mobů otevíral nové moby, až by si mohl otevřít i legendární moby vyskytující se v raidech.
Inovací je ve hrách málo a ano, často stojí za nic, protože na to jdou špatně. Inovují se nepodstatné věci, nesmysly. MMO tvůrci by měli mít za prioritu end game obsah a odtud začít vyvíjet hru.
Hrál jsem samozřejmě MMO a kromě toho jsem dělal modifikace do her, takže tuším, jak zhruba hry fungují. Hrál jsem WoW, LOTRO, AoC, GW1, GW2, Vanguard, Aion, DaD Neverwinter a další. -
V LOTRO jde hrát za slepici a koně a pak v uzavřené (bohužel!!! díky tomu fail) lokaci za orka, pavouka, vrka a další potvory. To je ale málo. V LOTRO hráči už dlouho volají po otevření pvp do vícro zón a všichni víme, že by to hratelnosti pomohlo, ale Turbine neposlouchá a vymýšlí věci, co nikdo nechce.
-
V GW2 mi přišli mobové o něco aktivnější. V TESO to byl ale extrém - mob nezaútočil, pokud hráč nestál jen opravdu blízko něj. To i ve staříčkém LOTRO jsou mobové agresívnější.
-
tohle by se podle me muselo resit instancema a nahodne generovanyma Q. Problem je, ze v instanci pak nepotkas ostatni hrace, ale to by mohlo byt resene napriklad systemem, kdy do instance kde probiha...,,zachrana dcery kovare pred bandity,, pusti hra 1 az napr. 10 hracu... kdyz si 11. hrac prijde pro Q k dane postave tak ho to posle na jine misto, do jine instance, kde bude mit za ukol pobit smecku vlku atd....muselo by to umet rozlisit i lidi kteri jsou treba v parte, aby to skupinu nerozdelilo a kazdeho clena neposlalo nekam jinam
-
2nekromant33
-
Recenzovat po mesici nemusi nutne byt mimo. Spousta ''hracu'' dokaze v MMORPG vytahnout svou postavu na max level za 14 dni. Problem je spise v tom,ze na hernich serverceh zase vyjde recenze po 14 dnech nebo mesici,ale uz podle obrazku a textu bude poznat ze recenzent stezi opustil uvodni lokaci a k poradnemu hrani si sotva pricichl. To je bohuzel standard poslednich let.
-
Kdyby v TESO bylo open PVP tak bych tu hru nehral, a myslim ze nejsem sam. Musite brat v potaz, ze nekoho PVP otravuje. Naopak PVE obsah v PVP zone mi prijde zajimavy a asi se kvuli tomu do Cyrodiilu zajdu podivat.
-
Já zase tíhnu víc k PvP, ale mám rád, když ve hře mají věci smysl. A zrovna beztrestné zabíjení kohokoliv, kdekoliv mě příjde jako nesmyslné. Stejně tak jako když prostě někoho nemůžeš zabít vůbec.
Dobrý PK systém dělá ve hře hodně ... Ale to už by člověk chtěl od ESO moc. Proto já plánuju hrát celkem krátce. Gameplay mě baví dost, ale ve hře prostě není nic co by člověka udrželo dlouhodobě.