Přejít na výpis diskuzí
Obsah pro nejvyšší úrovně a další informace z fanstránky The Elder Scrolls Online
29.3.2014 | Redakce Games.cz
77 příspěvků
-
Zajímavý nápad, rád bych ho někdy viděl v akci. Určitě by to tomu světu vdechlo život.
-
Osobne se mam rad PvP i PvE a uprimne se vic priklanim na stranu PvE a nerad kdyz me nekdo zabiji stale dokola jen proto, ze je silnejsi (ale to byva zpusobeno tzv. levelovani) a ma z toho naramnou radost. Na druhou stranu je fakt, ze se naskytnou situace, kdy cloveka opravdu zamrzi, ze nema tu moznost nekoho odkraglovat nebo ho proste okrast, nebo jako kouzelnik napriklad mu zneprijemnit cestu za svym cilem. :) Bohuzel takovyto open PVP ma velky dopad na cely system a museli by se nad tim hooodne zamyslet.
-
Jo já bych to taky rád v ESO viděl ... společně s nějakým PK systémem. Úplně volný open PvP nemusím ...
-
To je vec (open PVP), ktera se me urcitym zpusobem libi a prave do ESO se naramne hodi...
Jak nekdy muj kamos s oblibou rika.. proc nemuzu tamhle tomu typkovi vrazit kudlu do zad jen proto, ze me nadaval, nebo me vzal pred nosem neco, co jsem chtel ja (hral napr. za rogunu).
Open world pvp by byl super a do ESO by se i hodil. Prece se nemaji vsici v jedne alianci navzajem tak radi, ze si delaji dorticky a davaji si darky, nevrazdi se mezi sebou, nenadavaji si.. to je proste zivot. *5*
Tenhle system ve vice MMO i treba tenkrat v Lineage II, kdy nebyl problem nekoho zabit. Ano stal se z tebe PK s moznosti vypadani lootu, ale to uz je jen system schovany za tim (zisk vs trest). Ale ta moznost tam byla a vrade novych MMO tenhle prve proste neni. Jsou na to specialni lokace a i tam nemuzes zautocit na vlastni rasu... -
Aby mobove byli proaktivnejsi, tak zpravidla by meli mit smysl i v tom proc se v dane oblasti nebo konkretnim miste nachazeji. Meli by mit naplanovne nebo neplanovane cesty. Takze danyho moba nemusis potkat na stejnem miste davkrat. (vlk - smecka, smoatar; bandita - prepadavani karavan, jejich sidlo, straz, ktera vzburcuje cely camp, kdyz si te vsimne atd.)
Nasledne by museli dokazat rozlisit, pritel, nepritel.. resp. vztah mobu mezi sebou a vztah k hraci. Do toho vseho, ale pridejte vec, ktera asi nejvice ovlivnuje MMO a to je horda lidi (hracu) na jednom miste.
Aby byli tedy takovy mobove proaktivni, muselo by byt vymysleno suprove AI (ne jen scripty) pro jednotlive postavy. A hlavne by se musel omezit pocet "hrdinu" na metr ctverecny.. :)
Good luck, pri realizaci v relativne kratkem case :) -
Něco na ten způsob bude mít Star Citizen ve své SP části ... pokud ji budeš hrát připojený na serveru, tak si můžeš zvolit možnost, že hráči můžou zaujmout roli nepřátelského esa ... ale jak to bude fungovat přesně nevím.
Každopádně si myslím, že by to byla super myšlenka do nějakého sandbox mmo s open PvP. Do softcore themeparku jako je ESO se to moc nehodí ... tam se odděluje PvP a PvE pečlivě, aby PvE hráčům někdo náhodou nenatrhnu ... nepočechral peříčka. -
Stačí použít trochu fantazie. Mobíka by sis mohl levelit. Postupně by se lepšil a až by 'přerostl' level lokace, tak by se přesunul na jinou. Taky může zaujmout roli náhodného elitního potvoráka s automaticky generovaným lepším lootem.
O Trolldovi nemám valné mínění, ale tahle jeho myšlenka zas tak marná není. Šlo by se u toho dobře vyblbnout. -
To by me zajimalo kdo by hral za ty mobs a cekal na nekoho jak bude delat quest lol .
Mit jenom 3 nejake ability zadna moznost leveleni tohpo moba jinak by to bylo asi dosti nemozne vybalancovat ten quest :) no pokud by jsi mohl levelit moba tak uz to bude hero a ne mob na questy takze je to pekny nesmysl .Opravdu by jsem nechtel cekam na nekoho kdo bude delat nejaky quest a ja by jsem mel byt treba ten netopyr.
Hral jsi nekdy nejake MMORPG vubec ? a pokud jo tak jake prosim pekne ?
Kazda hra se pokousi o nejake nove inovace a vzy to stoji za pekne kulove. -
Budeš mi chybět, kuliferdo. Snad se setkáme u dalšího čekání na MMO, kde budeš rozumbradovat a my tě nemít rádi :)))
Pac a pusu... a někde jinde. -
No osobně bych klidně bral aby byli nějak proaktivnější ... ale jak to udělat nevím.
Na ESO se mě líbí, že prakticky všude je klid a nejsou tam mobové, takže se dá normálně cestovat. Tím pádem by klidně mobové mohli mít nějaké trasy kudy by chodili, případně by člověk potkal bandity, kteří by na něj vyskákali ze stromů a podobně.
Imho je trochu škoda, že každé MMO dělá s mobama to stejné a nikdo se jim nesnaží dát nějakou rutinu. -
Tak recenzovat onlinovku je nesmysl i po měsíci. Jasně, hodnocení odráží současnej stav, ale u tohohle žánru se dá změnit hra patchem tak drasticky, že nakonec hra, co dostávala při vydání průměrná hodnocení najednou může být výrazně lepší a odpovídat 9kové. A naopak hra, která uchvátí úvodní části hry a xpením se může zvrhnout v endgamu v těžkou nudu (zdravím swtor) a pvp složku může zabít špatným vyvážením (taky formou patchů).
-
Trollda
Mobové v podstatě jen stojí a čekají, až je hráč zabije. Výjimkou bývají jen instance, ale tam jde zase jen o to udělat přesně popořadě určité akce a pokud tyto akce hráči znají, je splnění instance docela snadné.
Co jiného by měli dělat ? není to ve všech hrách ? a to že je splnění instance docela snadné tak asi nejsi pve hráč na hero mody -
Nebylo něco s hraním za moby v LOTRO?
-
Ještě si dovolím dodat jednu "myšlenku", které se už dlouho nemohu zbavit. Jde o herní prvek, který by hráči dovolil hrát za libovolného moba.
V dnešních MMO vidím jako jeden z mnoha problémů naprosto idiocké AI mobů. Mobové v podstatě jen stojí a čekají, až je hráč zabije. Výjimkou bývají jen instance, ale tam jde zase jen o to udělat přesně popořadě určité akce a pokud tyto akce hráči znají, je splnění instance docela snadné. Jde to bohužel vidět i v TESO - nebohý mob jen stojí a čumí a na hráče reaguje jen ve chvíli útoku. Jistě, AI je náročné na výpočty a MMO musí šetřit výpočty. Tedy slabé AI je pohopitelné. Tak proč proboha nemůžou hráči mít možnost hrát za moba? Řada problémů by se tak vyřešila.
Představte si to tak, že by ve hře byli běžní mobové. Hráč by po zapnutí hry měl možnost buď hrát svou postavu, nebo by měl seznam mobů s místem působení, kde by mohl volně pobíhat a dělat si, co by chtěl. Místo působení by bylo přirozeně omezené, aby se nestalo, že někdo bude s vlkem trolit uprostřed města a též by byl omezený počet slotů pro moby - tj. nemohlo by se stát, aby se dohodla velká guilda, spawnula si 200 vlků a znemožnila tak pve v určité oblasti. Hráči dělající questy by pak nikdy nevěděli, jestli jdou zaútočit na AI nebo na hráče, který by přirozeně byl tvrdším oříškem. Hráči by také své "moby" mohli vylepšovat, plnit vlastní úkoly atp. Tímto by vznikl nový typ otevřeného pvp - dopředu byste nikdy nevěděli, jestli stojíte proti hráči nebo proti běžnému mobovi. Questy by byly větší výzvou, byl by zde prvek překvapení a hlavně ten pocit "co když ten mob je hráč a v křoví na mě čekaj jeho kamarádi?". Dneska dostanete quest "zabij 5 vlků" a vy víte, že ten úkol uděláte jak nic a poté půjdete zabít 10 netopýrů, pak nějaký pavouky atd. a tak nějak tu chybí to vzrušení a výzva. Chybí tu pocit neustálého strachu. Zároveň by to bylo v opozici vůči otevřenému pvp typu, že postava level 50 loví u spawnu postavy level 10 - takové pvp je o ničem. Tento model bych přenesl i do některých instancí.
Já jsem přesvědčen, že end game obsah je hlavně u výzvě. Pokud není výzvou, nebo pokud je příliš opakující se a stejný, nemůže zaujmout a MMO nemůže skutečně uspět. Pvp v jediné zóně nestačí. Dokonce nestačí ani pvp v arénách. Chce to něco více. V MMO mi chybí pocit strachu a nejistoty. Vždy vím, co bude. Questy jsou jen prostý grind bez výzvy. Mobové nemají daleko od soch nebo gumových panáků. Svět je příliš statický už jen proto, že takový být musí, je-li řízený jen AI. Mělo by se dávat více prostoru hráčům. Hráči by měli mít možnost více měnit svět sami. Příběhová MMO ano, ale chce to živější svět, kde hráč hraje významnější roli. V tomhle je opět TESO zcela mimo a je to jen jedno z dalších statických grindovaček. *9* -
Redakce, to mi nedělejte! Jak mám to hatování stíhat? *3*
Ale pro své fanoušky musím bohužel oznámit, že mé hatování již končí. Hra se konečně spustí a bude už na každém, aby si sám udělal názor. Já hru vyzkouším a okomentuji řádně ž přejde na F2P, nebo pokud se hra někam významně posune. Vím, že je to smutná zpráva, ale jistě to zvládnete a můj hate vám nebude chybět. *3* *4*
Ještě sázku: Redakce dá 8 nebo 9/10, to vsázím. Nebude přitom příliš kritická a řadu nedostatků zcela přehlédne.
Hráčům rozhodně nepřeju, aby se jim to nelíbilo. A TESO přeju, aby se posunulo někam dále, než zatím je. Já si počkám na TES VI (rok vydání 2016?). *3*