Přejít na výpis diskuzí
PC verze Mass Effect 3 vyžaduje Origin, na Steamu nevyjde
16.1.2012 | Petr Poláček
380 příspěvků
-
Já opravdu nic nemám proti zavádění konkurence vůči steamu. Ať má vlastní prográmek pro digitální distribuci klidně každý publisher. Budu jich mít v počítači klidně 50, je mi to opravdu jedno!
Kdyby byl stejný jako steam, nemám problém. Problémem jsou funkce Originu, nikoliv jeho existence. Nejsem žádný paranoik a opravdu si nemyslím, že mě bude EA řešit a držet tak říkajíc "za koule". Jde prostě o princip; nikdo nemá právo na to, aby mi bez dovolení lezl do soukromí a je úplně jedno, jestli s ním má, resp. nemá v úmyslu nějak nakládat. -
Problém je Origin. Je to prostě spyware a ne že ne. Věřit výrokům správců Originu je asi stejná blbost, jako říci, že Standa Gross nic neukradl.
-
neviděl, tak ale snad to tak nevadí.. Ty goaulde jeden :D
-
S tim souhlasim, je zbytecny mit dva klienty na hrani a ne jednoho.... Steam ma aspon tu vychytavku ze pres to horni menu se tam daji pridat do Library non-steam hry. Tak aspon tak se to da "vocurat". Ale pro patchovani atd asi bude stale nutny Origin pro EA hry...
hold s tim my asi nic neudelame... -
Blahoslaveni budiž Ori!!! Do háje s nimi!! Všichni kdo znají Stargate SG-1 a koukali na 9. a 10. sérii (a na filmy) dobře vědí jak to s nima skončí...kdo mi pomůže hledat Archu pravdy? *3*
-
Ne tak úplně. EA podle EULA mohou veškerá data o tobě (neomezují se jako Valve jen na jejich SW, PS: Neplést s Steam SW&HW Survey) sdílet s třetí osobou...
-
já třeba používám skoro výhradně Steam ať už na koupi nebo na hraní her a to, že na něm nebudou vycházet tituly od EA mi není zrovna po chuti...jde o to, že bouraj uživatelskej konfort, kterej se zoufale snažej nabídnout jenom proto aby měli klientelu (=osobní informace lidí=virtuální majetek), takže v současným stádiu je to trochu kontraproduktivní. Snažej se totiž lidi přesunout na Origin násilně, ne něčim převratným a to podle mě není až tak OK.
-
Idioti...
-
Foxe: To nucení bych přirovnal k různým toolbarum, člověk si kolikrát nainstaluje soft a rovnou s ním toolbar bez jakékoli možnosti volby. Ovšem toolbaru se dá zbavit, originu asi těžko *7*
-
Taky Ubisoft na tohle šíleně doplatil (ne že by mu to ale vadilo) a PC verze jeho her se moc neprodávají. Tedy alespoň takový Assassín, kde jednička bez ochrany překonala půl miliónu prodaných kopií, dvojka s ochranou se sotva vyhrabala na sto tisíc.
-
Presne tak, 100% souhlas! osobne muzu doporucit (doufam ze to nejak neporusi pravidla diskuze) g2play.net . Uz nekolik let kupuju hry prevazne tam. Je pravda nedostanu krabicku a CD, ale vem to cert. Hry tam na nase penize vyjdou dost levne, maji tam akce kdy hry ktere treba v JRC stoji okolo 1000, tak je tam (casove limitovana) akce treba za 300, coz je slusny si myslim.
Dalsi plus je platba pres PayPal.
Dalsi plus je to, ze platba pres PP se jim hned ukaze, a klic mi posilaji nekdy i do 10 minut.
Dalsi plus jsou vernostni body. Utratil jsem u nich asi 3,5 tisice (za delsi dobu, a neco jsem kupoval i brachovi a tak) a za vernostni body jsem si v listopadu poridil Crysis 2 zadarmo (resp. za ty body).
Takze bych vsem doporucil si zjistovat veci, a ne brecet, nadavat, a kopat kolem sebe... -
myslim, že je logický, že EA nenabízí tituly na Steamu, protože si chce získat klientelu pro Origin. Bohužel pro ně je Steam daleko oblíbenější a pokud nepřijdou s něčim převratným, tak to bude jen samá buzerace typu "tato hra nevyjde na Steam"
Věci se v týhle branži rychle měněj, ale mám pocit, že ještě nějakej pátek budeme hrát na Steamu tituly od jinejch společností než EA...a nějaká ta možnost "možná někdy v budoucnu" je dost mlhavá. -
Konečně rozumnej názor. Ať už Origin odesílá co chce, EA si můžou max. tak dělat statistiky, nic víc.
A s warezem si člověk do PC natahá mnohdy věcí sra*ky. Největší výhoda tejhle online distribuce je v ceně. Hry tam v akcích vyjdou mnohonásobně míň, Ale nejenom v akcích, taková Fifa 12, Battlefield 3, tušim že i MW3 jdou takhle sehnat do 400,- což je dobrý, prodože se i dlouho po vydání prodávají kolem 1000,- -
Tak to jsi panacku trochu prestrelil :) Jiste, warezova verze se muze instalovat kolikrat chces, ale 90% her z posledni doby ma nutnost aktivovat po instalaci a pokud mas klic uz aktivni, musis klic z puvodni instalace "zrusit", a povolit si ho na novou instalaci, a pak si zase nezapnes tu puvodni instalaci. Experti na tyhle veci jsou u Ubisoftu napriklad. Viz. Assasin creed, Settlers 7 (tyhle dve zrovna mam).
-
Tak tohle chlapče samozřejmost není, projdi si herní historii.
-
Nevím ale Origin opravdu nemá co nabídnout...je tam málo her a je to všechno strašně moc drahé. Bohužel ho mám protože jsem si koupil Fifu a nevěděl jsem že to budu muset instalovat(při instalaci orign mi to napsalo: "souhlasíte s podmínkami? Pokud ne nebudete moci hrát hry online" Tak to je supr výběr když už tu hru máš doma). Když ho zapínám tak je to sice rychlejší než Steam ale dlouhou dobu si bere skoro 100 kB a to je dost na to že to běží jen v pozadí.VaaptchaVal=rxb
-
"le příjemné je, že hru můžete instalovat, kolikrát chcete - žádný limit na to nastaven nebude. Stejně příjemná je také zpráva, že sbírání a odesílání informací o tom, jak hrajete, budete moci vypnout"
Si delate PRD*L ne ? To je SAMOZREJMOST, ne ze je to PRIJEMNE
a origin ? lol dekuji nechci -
Pulka lidi si do kompu instaluje takovy sra.... ze to snad ani neni mozny a tady budete brecet kvuli instalaci 10 MB velkeho softu ktery musite zapnou jednou pro aktivaci klice :D meh. Osobne mam v Originu asi 10 her, a Origin pokazde zapnu, jen kdyz si koupim novou hru a chci aktivovat klic, jinak je stale vypnuty :)
EA vi co dela. A jediny duvod proc tu, hlavne cesi a slovaci, rvou je, ze mate strach ze vam nekdo prijde na vsechen ten warez co mate v kompu :)
Na jednu stranu se nemusite bat, protoze veskery data, ktery jsou z vaseho pocitace bez vaseho vedomi proti vam nikdo nepouzije - leda by byl sebevrah a sam na sebe prasknul ze se vam hrabe v kompu :)
Na stranu druhou je to skoda, protoze kdyby lidi za hry platili tak maji vyvojari vic prostredku na produkci kvalitnich her, a ne jako final fantasy 1 2 3 4 5 6 ..... WoW 10 datacu uplne stejnych, COD 1 - 100000, atd atd.
Kdyby jste trochu hledali tak se hry daji sehnat pomerne levne, at uz na Steamu, nebo digitalni distribuci pres internet. Osobne jsem za posledni 2 roky koupil asi tak (a to doopravdy nekecam) 10 her, a krome SW : TOR zadna z nich nepresahla 800 korun. (a kdo mi tu bude tvrdit ze 10 her mu nestaci ze je to za dva roky moc penez, tak keca, protoze 3/4 her co stahnete na warezu si stejne jen zkusite a po tydnu nehrajete....)
Takze kazdy spytuje svedomi, a uznejte, ze nejakej Origin neni zadny problem. Problem je ceska, a nejspis i slovenska (a hlavne u nas oblibena ruska) warezova scena....howgh! -
Jasně že to hrát půjde.. tim "normálně hrát" jsem myslel hrát bez instalace další zbytečnosti okolo.
Nutí, nenutí.. podle mě nutí.. kdyby ti to nenutili, dali by ti na vybranou, jestli chceš používat Steam, Origin, nebo instalační DVD při spouštění hry atd., tohle je prostě "nainstaluj si Origin, nebo to nehraj," což neni zrovna pestrej výběr... -
Origin má (alespoň nyní) spoustu nedostatků, které nejsem schopen překousnout :)