Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • The World War III is about to begin, guys! *5*
  • Sakra, Origin neee :(
  • No...já to stejně vidim na koupi -) crack -) patche -) cracky...kvuli jedný hře si nebudu zřizovat origin, leda, že bych šel ještě do BF 3 ale to uk¨áže až čas
  • Amim
    No, jako stejně si to koupím, nicméně nadšenej teda moc nejsem. Nemám s Originem vůbec, ale vůbec žádnou zkušenost, a ani žádnou nechci.
  • Vitajte vo svete korporatívneho fašizmu, chlapci. A bude ešte lepšie.
    • Němčouři se hlasitě ozývají proti Originu (3500 jednohvězdičkových hodnocení bf3 na amazon.de a řada analytických článků v médiích). Porušuje to řadu jejich zákonů, takže se tím jejich úřady intenzivně zabývají. Alespoň někde tedy otevřou hubu. Jinak origin mimo jiné sleduje cache cookies a historii prohlížečů a občas zavítá i do vašich dokumentů (proskenování daňového přiznání? Pro Origin žádný problém)
  • Umaroth
    Uvádět jako důvod, proč hru pirátit , ze je to přez ORIGIN je hodně ubohé. Je to jenom program přez kterej to spustim, zabere to o cca 5 sekund déle, než hru spustím. S tou češtinou...všechny díly sem hrál v ENG. a je to dobře, protože když sem si zkusil dát 2ku do CZ, udělalo se mi zle. Ale na druhou stranu abych to řekl objektivně, když byla v Cz 1 i 2ka, tak neprelozit 3ku je proste hodně blbej nápad, nehlede nato, ze je to komplet, triologie....trochu si ťukam na čelo na co v té EA myslí ( *12* )
    • problem neni v tom ze sa ti dlhsie spusta hra. Problem je v tom co si ten software dovoluje robit v tvojom PC. ak ti taketo totalitne praktiky velkeho distributora nerobia problem tak nech sa ti paci
      • proste normalne zkousej jak moc si nechaj platici zakaznici s*at na hlavu, zatim to jde tak jeste trochu pritlacime... sem zvedav co vymyslej treba za 10 let :)
    • Hodně ubohé?
      Že nechci, aby se mi nějaký malware (čímž origin prokazatelně je, viz problémy a analýzy různě po světěna webech, tvá neznalost z tebe jenom dělá šaška) hrabal v počítači a důležitá data mohl kdykoliv odeslat do háje, aniž bych s tím já mohl efektivně něco udělat, je pro tebe ubohost?

Dej si facku.
      • Umaroth
        Pokud se ti toto neprekousnes tvuj problem, nehraj, ale je ubohe si to davat jak záminku pro pirátení a stánout si prez torrenty do PC opravdový vir.
        • celej tendle svet je ubohej, nemam jedinej problem tu hru ukrast, vsichni tady kradou, smelej dane, obiraj stat , hrat si na poctivce je k ho*nu, obvzlast v dnesni dobe. Nicmene good luck s poctivosti a dobrym pocitem :) ja si to v klidu ukradnu a "zaviruju" pocitac
          • Pravda. Stejně, poctivci jsou dneska denně zašlapáváný do země, takže to je naprd. A navíc, když si jeden (nebo dva *15* ) stáhnou hru, tak se svět nezboří, co udělaj ostatní, to už není moje věc, ale jejich. A skutečný viry už se na warezu nedaj najít.
            • A jelikoz takto zcestne jako Vy uvazuje pomerne nemale procento lidi, tak pak ty PC verze dnes vypadaji tak jak vypadaji a popravde se i dost divim, ze vubec jeste vychazi. Veskere konzolove neduhy na ktere opravnene tak casto nadavate, problemy s ochranami za ktere je buzerovan zase paradoxne jen a pouze poctivy kupujici , to vse ma svuj prvopocatek ve warezu. Kdo by se dnes delal primarne s PC verzi a lil do ni sve prostredky, kdyz vetsina hracu pak hru sproste a jednoduse upirati a za ni nezaplati? Neni potreba vymyslet zadne kvazi teorie k odhaleni podstaty a hlavne priciny dnesniho stavu PC her potazmo pc hrani...
        • Přesně tak, nás ve škole učili, že se škodlivý software dostane do počítače převážně tím, že uživatel stáhne něco z "nedůvěryhodných" stránek. Je teda mnohem pravděpodobnější, že se nějakej malware dostane do PC formou cracku made by RAZOR1911 než pomocí Originu.

A jak jsem tady už jednou psal, jestli někoho v EA zajímá, co hraju a chce k tomu použít obsah Program Files, Program Data..., tak hodně zdaru a ať se jim nezblázní moc zaměstnanců, kteří ta data budou zpracovávat.
    • Co to tady meles o cestine? jaka hruza? vzdyt ta hra byla porad ENG, cesky jsou jen tytulky. nebo co se nam snazis namluvit ze AJ umis dokonale tak ze si pribehove hry hrajes bez cestiny, ale pritom musis mit zapnute AJ tytulky abys tomu rozumel??? *1*
      • Umaroth
        ceské byly titulky o dubbingu nikdo nemluví. Stejne jako stoneboy z angličtiny mám certifikát a veškeré filmy a seriály jedu v originál znění bez titulků. Ale u 80% her si titulky (anglické) zapnu, protože když je vjem audiovizuální, tak mnohem více pochytíš a porozumíš...
        • Kdyby někdo chtěl dabovat Mass Effect, tak bych ho šel asi nevím co... Martin Sheen, Adam Baldwin, Tricia Helfer, Michael Dorn atd.... Minimálně 80 procent zážitků z rozhovorů by bylo v háji imho.
      • Řekl bych, že je celkem běžný umět anglicky tak, aby si člověk užil příběhovou hru, a zároveň si lehce vypomáhat anglickými titulky.

btw: Blbě přeložený titulky toho dokážou dost zkazit, a ME2 překlad byl příšernej.
        • CrocoRay
          U nějakých her snad bez ENG titulků ani nejde rozumět a to nemyslím kvůli náročnosti angličtiny. Třeba v takovém CoD, kdy se při výbuších mezi sebou vojáci o něčem baví, tak je dobré titulky furt sledovat, protože je někdy problém rozumět i takové stupidní větě jako např.: "What are you going to do?" A vypnutí některých zvuků je podle mě blbost, to si radši budu sledovat titulky.
          • +1 a Souhlasím
      • ENG titulky zlepšují porozumění, já mám certifikát znalosti angličtiny, pravděpodobně bych zvládl bez problémů hrát bez titulů, ale to co je potřeba (adventury, RPG) hraju zásadně s titulkama.
    • Kdyz origin a steam proste nechci tak ani kdyby se zapl za 0,000001s zvlastni logika hledat nekde nakou vyhodu nebo omluvu, pro me docela nepochopitelna. Koupit, cracknout, vlci se nazrali...
    • proc ten program spoustet, kdy uz mam steam? :)
      • Proč spouštět Steam, když mám krabici? Steam sice tak otravnej není a díky akcím jsem si tam i pár her koupil, ale mnohem radši bych se obešel bez něj.
        • nikto ta nenuti kupovat si tam hry v akciach. tak si ich kup inde za vyssiu cenu
          • Já to beru, že hry koupený na Steamu hraju přes Steam, to je logický. Ale ke hraní krabicovky ho teda fakt nechci zapínat.
            • A co to ma spolecnyho s tim, ze Ctibor nechce zapinat steam?
            • No těm xxxx miliónům majitelů skyrimu zapínání steamu asi nevadí. :) A bez steamu se nedá skyrim legálně vůbec hrát btw.
  • Pete.palis
    já byl taky proti originu, když jsem kupoval Battl3...teď už to vůbec neřešim...pokud si chci zahrát hru ze steamu, tak si zapnu steam, pokud battl, tak Origin...tak i tak, musim zapnout jednu z aplikací, protože všechny hry mám přes ně (ztratim original, spadne PC, u nich mám stále v záloze)...takže pro mě, co tu píšete je to jedna velká komedie...správnej fanda serie nainstaluje za 5 minut Origin a hru nainstaluje...ve vás vidim jen výmluvy a ospravedlňování v to, jak už na 100% víte, že budete mít warez verzi *7*
    • Samozřejmě! Ty se rochníš se svým originem a je to strašně úžasné a ostatní jsou piráti. Když se ti líbí, že ti někdo obráží tvou čokohvězdu tak prosím ale netahej do toho nás.
    • Nechápeš vůbec pointu diskuze. A Warez? Nikdo tady o Warezu nemluví, jen cracku, který všichni využijeme a věřím, že spousta hráčů také.
    • Origin má (alespoň nyní) spoustu nedostatků, které nejsem schopen překousnout :)
  • Erien
    Taky Origin neoslavuji, ale hru určitě koupím. Na ME 3 se hodně těším a tím, že bych ji nehrál bych ochudil maximálně tak sebe. I když Origin prý kontroluje PC je mi to celkem šumák, to dělá i Microsoft a jiné firmy taky.
  • tak kdyz maj vlastni funkcni reseni, tak by byli blbi, aby to davali nekam jinam, kde by za to museli platit, to je snad logicke. ja s tim problem nemam, tak mam naistalovany dalsi programek co mi zere 0,00001 vykonu a 0,0001 pameti, hruza
    • ucho
      naopak, jsou hloupí, že to nemají i jinde a patrně si to trochu uvědomují. steam je pouze další distribuční kanál, na kterém lidé nakupují. řada lidí nakupuje jen tam, pro ně by to byl pouze zisk navíc, žádná ztráta, zisk. tento zisk se však snaží vyměnit za to, aby někteří lidé začali nakupovat i u nich... a jestli se jim tahle strategie vyplatí ukáže jen čas.
      většinu lidí samozřejmě zlomí, ale není to úplně ta ideální cesta k tomu, jak si získat zákazníky. Social Club byl taky k prdu a jen nutné zlo. Origin je zatím pro většinu lidí nutné zlo.
      • to byl i Steam a jak si všichni zvykli. Zvyknou si i na Origin. Nemá smysl podporovat jen jednoho distributora a dopřávat mu tak výhradní zisky.
        • Jenže v době Steamu tu nebyla konkurence. No a taky někdo si prostě už vybral, že si chce kupovat hry na Steamu, a má tam celou sbírku. Teďka do toho přijde Origin a nutí je zase k další službě...Podle mě celkem odvážnej krok na to jakej je Steam gigant, ale nic by jim neuškodilo kdyby to prodávali i na Steamu
        • V tom textu se píše, že "ME bude k dispozici od mnoha online distributorů", takže nejen z Originu, není to jako s SWTORem, ten byl Origin exkluzivní.
        • ucho
          ano, samozřejmě, že si řada lidí zvykne a většina lidí ho kvůli té hře nainstaluje. jde ovšem o to, jak se k tomu budou lidé stavět. jestli to bude služba pro lidi nebo služba pro ně. nemělo by být cílem, aby ho lidé užívali rádi a rádi ho navštěvovali? aby to pro ně byla služba? takhle už to má řada lidí se Steamem, protože jim něco nabízí. Stejně jako lidé rádi na Steamu nakupují. To že to nějaká hra vyžaduje ještě neznamená, že se z toho stane úspěšná služba... a ty výhradní zisky zas tak velké nebudou, tu hru by prodali tak jako tak. a se Steamem by patrně prodali ještě víc kopií...
  • Pulka lidi si do kompu instaluje takovy sra.... ze to snad ani neni mozny a tady budete brecet kvuli instalaci 10 MB velkeho softu ktery musite zapnou jednou pro aktivaci klice :D meh. Osobne mam v Originu asi 10 her, a Origin pokazde zapnu, jen kdyz si koupim novou hru a chci aktivovat klic, jinak je stale vypnuty :)

EA vi co dela. A jediny duvod proc tu, hlavne cesi a slovaci, rvou je, ze mate strach ze vam nekdo prijde na vsechen ten warez co mate v kompu :)

Na jednu stranu se nemusite bat, protoze veskery data, ktery jsou z vaseho pocitace bez vaseho vedomi proti vam nikdo nepouzije - leda by byl sebevrah a sam na sebe prasknul ze se vam hrabe v kompu :)
    Na stranu druhou je to skoda, protoze kdyby lidi za hry platili tak maji vyvojari vic prostredku na produkci kvalitnich her, a ne jako final fantasy 1 2 3 4 5 6 ..... WoW 10 datacu uplne stejnych, COD 1 - 100000, atd atd.
    Kdyby jste trochu hledali tak se hry daji sehnat pomerne levne, at uz na Steamu, nebo digitalni distribuci pres internet. Osobne jsem za posledni 2 roky koupil asi tak (a to doopravdy nekecam) 10 her, a krome SW : TOR zadna z nich nepresahla 800 korun. (a kdo mi tu bude tvrdit ze 10 her mu nestaci ze je to za dva roky moc penez, tak keca, protoze 3/4 her co stahnete na warezu si stejne jen zkusite a po tydnu nehrajete....)

Takze kazdy spytuje svedomi, a uznejte, ze nejakej Origin neni zadny problem. Problem je ceska, a nejspis i slovenska (a hlavne u nas oblibena ruska) warezova scena....howgh!
    • protoze 3/4 her co stahnete na warezu si stejne jen zkusite a po tydnu nehrajete - jestli nekdo stahuje hry aby si je vyzkousel tak tezko bude vyhazovat prachy za originalky, takze tady si trochu protirecis
    • Proč sebevrah? Vždyť oni se s tím, že se ti hrabou v kompu nijak netají - při instalaci klienta souhlasíš s tím, že bude sledovat např. stránky které navštěvuješ, zařízení připojená k tvému počítači atd... A také s tím, že tyto údaje EA může komukoliv poskytnout.
      • Mimojiné - nevím poč by zrovna s touto ochranou měli mít piráti problém - prostě ji obejdou jako jakoukoliv jinou a zádný program jim v PC slídit nebude. Strach by mohl mít ten, kdo občas něco upirátí ale zrovna za tuhle hru by byl ochoten zaplatit - a odrazovat zrovna takového člověka od koupě není zrovna chytrý obchodní tah.

A na argument že slídění v počítači může vadit jen pirátovi jsem alergický - sledování bankovního účtu by mi vadilo - a neznamená to že obchoduji s drogami, sledování kde zropvna jsem pomocí mobilu by mi vadilo - a ne, opravdu nejsem mafián. Kdyby mi chtěl někdo měřit velikost péra uráželo by mě to - a to neznamená že ho mám krátké. Některé věci se prostě nedělají. A nechápu proč bych si je měl nechat líbit.
        • ucho
          jednoduchá otázka. hypoteticky: mám nainstalovanou hru XYZ, při skenu to zjistí. copak můžou zjistit, jestli je to legální či nelegální instalace? nemůžou... tohle zjistí maximálně u svých origin only her, kde si mohou ověřit, jestli je opravdu vlastním, nic jiného nezjistí (tedy kromě toho, co mám na disku :) )...
          • Ale mě opravdu nejde o to, že by mohli zjistit, že jsem něco upirátil. Vadí mi, že po mě chtějí abych souhlasil s tím, že budou sledovat, co dělám na svém počítači - použité programy, navštívené webové stránky a podobně. A abych souhlasil s tím, že tyto informace poskytnou komukoli se jim zlíbí. Příjde mi to jako neskutečně drzý požadavek. Neočekávám, že by takto získané informace třeba začali prodávat (ač by po právní stránce mohli), ale nechci se nechat k instalaci něčeho takového dotlačit - řekněme z principu. Opravdu jsou lidé, kterým tohle nevadí?
    • Jak myslis. Podle me to berou z principu ze spatneho konce. Proc ti co si to kupuji doplaci vlastne na to, ze ostatni si to stahnou. Tento fakt mi tedy moc neprida, kdyz preci stahnout to je tak jednoduche. Jak psal nekdo nahore, tak ja koupim a cracknu. Na jejich origin nejsem zvedavy ani trochu. Pochopitelne chapu objekt jejich snahy, ale podle meho nazoru proste tahaji za spatny konec.
    • já třeba používám skoro výhradně Steam ať už na koupi nebo na hraní her a to, že na něm nebudou vycházet tituly od EA mi není zrovna po chuti...jde o to, že bouraj uživatelskej konfort, kterej se zoufale snažej nabídnout jenom proto aby měli klientelu (=osobní informace lidí=virtuální majetek), takže v současným stádiu je to trochu kontraproduktivní. Snažej se totiž lidi přesunout na Origin násilně, ne něčim převratným a to podle mě není až tak OK.
      • eeeee
        To je hloupost. Ten komfort = monopol a uz microsoft ukazal, ze tudy cesta nevede. A ja treba nemam rad steam, je to zlo a stejne jako orágín se má vnutil nasilne, a je jeste horsi. Bez originu si nezahrajes hry od ea. Bez steamu si nezahrajes daleko vic her nez jen od valve. Takze origin nebo steam, oboji je to stejne svinstvo a predevsim dan za piratstvi. Takze vsichni kdo piratá moho akorat drzet hubu a krok, je to kvuli nim.
      • S tim souhlasim, je zbytecny mit dva klienty na hrani a ne jednoho.... Steam ma aspon tu vychytavku ze pres to horni menu se tam daji pridat do Library non-steam hry. Tak aspon tak se to da "vocurat". Ale pro patchovani atd asi bude stale nutny Origin pro EA hry...

hold s tim my asi nic neudelame...
    • Konečně rozumnej názor. Ať už Origin odesílá co chce, EA si můžou max. tak dělat statistiky, nic víc.
      A s warezem si člověk do PC natahá mnohdy věcí sra*ky. Největší výhoda tejhle online distribuce je v ceně. Hry tam v akcích vyjdou mnohonásobně míň, Ale nejenom v akcích, taková Fifa 12, Battlefield 3, tušim že i MW3 jdou takhle sehnat do 400,- což je dobrý, prodože se i dlouho po vydání prodávají kolem 1000,-
      • Ať si to zkouší na někoho jiného. Za chvíli mi budou chtít lézt do bytu a vidět stav konta.
      • Ne tak úplně. EA podle EULA mohou veškerá data o tobě (neomezují se jako Valve jen na jejich SW, PS: Neplést s Steam SW&HW Survey) sdílet s třetí osobou...
      • Presne tak, 100% souhlas! osobne muzu doporucit (doufam ze to nejak neporusi pravidla diskuze) g2play.net . Uz nekolik let kupuju hry prevazne tam. Je pravda nedostanu krabicku a CD, ale vem to cert. Hry tam na nase penize vyjdou dost levne, maji tam akce kdy hry ktere treba v JRC stoji okolo 1000, tak je tam (casove limitovana) akce treba za 300, coz je slusny si myslim.
        Dalsi plus je platba pres PayPal.
        Dalsi plus je to, ze platba pres PP se jim hned ukaze, a klic mi posilaji nekdy i do 10 minut.
        Dalsi plus jsou vernostni body. Utratil jsem u nich asi 3,5 tisice (za delsi dobu, a neco jsem kupoval i brachovi a tak) a za vernostni body jsem si v listopadu poridil Crysis 2 zadarmo (resp. za ty body).
        Takze bych vsem doporucil si zjistovat veci, a ne brecet, nadavat, a kopat kolem sebe...
        • Jistě všichni jsme piráti jenom ty si pan maďar. Pro tvoje info jsem jenom přes vánoční akci steamu nechal zhruba 87éček? Já si klidně koupím přes stránku originu hru ale ať mě nechají si ji aktivovat na steamu na nějž jsem zvyklý. Ale chápu, že by ty chudé lidi z EA co nemají pomalu co do pusy a nosí stejnou kšiltovku deset let jako Farid, ten drobák z každé kopie zabil. Ty výmluvy na patche a dlc si taky můžou strčit za klobouk. To chtějí ty patche začít asi taky prodávat nebo nevím. A dlc? To stejné co sem říkal už se základní hrou. Koupím na origin stránkách aktivuju na steamu a zdarec. *16*
        • ucho
          jestli ti Steam přijde na to, že hry kupuješ na g2play, tak ti ty hry z tvého účtu smaže ;) nevím jak teď, ale není to trochu pochybný shop, když chtěl v minulosti posílat oskenované občanky? :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit