Přejít na výpis diskuzí
PC verze Rage musí řešit nemalé technické problémy
4.10.2011 | Aleš Smutný
115 příspěvků
-
To si vazne nekdo mysli, ze je to chyba hry a Carmack ani nikdo z QA si toho jen nevsimli nebo snad schvalne vydali hru s touhle chybou ?! Jasne, ze je to o driverech. Jakmile zacne nekdo z vyvojaru delat neco, co jini pred nim nedelali, tak je vzdycky problem a drivery se musi fixovat. Mozna je meli pribalit na DVD, ale to se asi dela obtizne pro vsechny rozumne karty.
-
-
Nastavenie rozlíšenia a AA? Paráda :) Ostatné sa nastaví tak nejak samo, že?
Žiaľ, rozdiel medzi 2600K (4.5 GHz), 8GB RAM a 580 GTX a C2D 8400 (3.6 GHz), 2GB RAM a 285 GTX nie je absolútne žiaden!
Takže po dnešnom Apple IPhone 4GS release ďalší EPIC FAIL! -
A to ze je tam naprosto otresny FOV a akcelerace mysi neprehlidli?
-
-
C2D 2.66 4gbRam NVidia 8800GT ovl.280.26 W764.bit, Rage+Patch fullHD Vsyn. on .Všechno šlape jak hodinky *4* Velká spokojenost ,myslím že se hra povedla.
-
nevi nekdo jestli je to port z konzoli nebo neni?
jinak dalsi pripad kdy kvuli tem hnusnejm krabicim asi nejlepsi PC herni studio udelalo hru a vydalo ji v takovem stavu na PC. *12* *12* *12*
sice jsem od nich nehral ty doom a quake (jen doom 3) ale co sem slysel tak to sou klasiky takze fakt skoda. *16* *10* ted to zrovna stahuju tak doufam ze takovy problemy mit nebudu pac mam komp od roku 2008 -
-
jindra.veliky - ty si dementus
-
není to port
-
ty (cituji) "hnusný krabice" kdyby se na konzole nedělali hry tak nejspíš tak 2/3 příjmů ze hry zmizí
-
-
Nu možná by to také nebylo naškodu, zase by se to rozbilo na malá studiika a jelo by se na kvalitu a né na kvantitu, tak jako dřív *14*
-
-
ámen. +1 Ale "pokrok" nezastavíš. Mamonžeři to nedovolej.
-
Vyvoj her je navic absurdne predrazeny, pak jsou prodeje pod miliony povazovany za neuspech.
Meli by kluci zestihlit a zlevnit cely vyvoj, pak by se uzivili i X milionovych prodeju.
To mi pripomina, jak breceli autori Heavy Rain nad bazarovych prodejem a ze kolik penez je to "stalo" chudacky.
-
-
-
Vase logika postrada jakykoliv realny podklad. Problemem PC verze jakekoliv hry je PC platforma jako takova, protoze prinasi radu problemu, ktere "realne" nejdou resit. Napr. existence ruznych mnozstvi driveru pro graficke karty s dnes uz neuveritelne velkym vyberem grafickych karet. Proto take prvni reakce od Carmacka byla o nainstalovani poslednich ovladacu.
A kdyz uz se bavime o konzolich vs PC a kvalite vysledneho produktu tak vezte, ze konzolove hry maji mnohonasobne vyssi vyslednou kvalitu. Je to samozrejme diky stejnemu HW i SW, ale take diky tzv. certifikacnim testum, kteryma projdou vsechny hry, nez jsou oficialne vydane. Certifikacni testy dela primo Sony ci MS a kriteria jsou skutecne hodne prisna. Na PC nic takoveho neexistuje, bohuzel. -
-
To jsou mi pěkné certifikační testy, když potom vyjdou na konzole hry jako Crysis 2 ve kterém fps padají hrubo pod 20(xbox) či k 20(PS3) v nějakých velkých přestřelkách. Kdo nevěří, tak nechť si najde článek na eurogameru. GTA 4 jak šlapalo na konzolích ani nemluvím, takřka nehratelné místama. A takových příkladu by ještě našlo víc. Neřekl bych, že ty testy asi nebudou tak přísné. Chabá plynulost mnohých her je velký podvod na hráče. Asi moc počítají s tím, že děcko válící se na gauči s gamapadem v mastých rukách od popcoru to nepozná. Tohle mi přijde jako citelnější problém než horší grafika. Proto se hraní na solidním PC nic nevyrovná.
-
-
Ono totiz na konzolich nikdy neslo o FPS, ale o kvalitu hry jako takove. Ano, pamatuji si prvni Mass Effect, ktery sem tam zpomalil klidne i pod 20FPS a stejne je to jedna z nejlepsich akcni RPG strilecek soucasnosti. Narozdil od vas jsem skutecne obe konzolove verze Crysis 2 hral a obe vypadaji dobre, kdyz vemu v potaz, ze HW v konzolich uz je pet let stare.
Vite v grafice a vykonu se skutecne dnesnimu PC samozrejme nevyrovnaji. V cem konzole predci PC je totiz uplne jina stranka a to je jednoduchost platformy, nepotrebujete nic vedet o HW ci OS, jen zapojite, vlozite DVD/BD a funguje to. Stabilita, osobne si pamatuji tak 2-3 pady hry na xboxu a PS3 crash jsem snad nikdy zadnej nemel. Nizka financni narocnost, konzole jsou dnes za babku.
Ja osobne mam PC/XBOX/PS3 a hry si kupuji podle toho jak jsou dobre, ne podle toho na kterou jsou platformu. Napr. BF3 mam preorder na PC verzi, na xboxu hraju GoW3 a na PS3 Killzone a Unchrated. Prijde me to detinske se hadat o tom, ktera platforma je lepsi. Vsechny jsou dobre a kazda ma neco do sebe. Zkuste se nad tim zamyslet. -
Škoda, že veškeré informace máte z článků na pochybných stránkách. Já mám GTA4 na PS3, známý na X360 a můžu potvrdit, že pokud zrovna nevybuchuje osm vozidel najednou plus pár granátů, tak žádný pád frameratu nehrozí. Celou hru jsem dohrál třikrát (a každý datadisk jednou) a trhlo se mi to všeho všudy jednou (ve výše popsané situaci).
Je spousta pravdivých důvodů, které lze uvést na důkaz tvrzení "PC je lepší než konzole", tak nevím, proč si lidé ještě k tomu vymýšlí nepravdivé. Asi proto, že jich je pořád méně, než argumentů protistrany. -
-
Pochybne stranky? Digitalfoundly ktore tieto testy robievaju nie su pochybne stranky.
-
-
-
-
ze steamu to asi nestahujes, kdyz mi to pise "unavailable for your region." a jelikoz me jina legalni cesta nenapada, tak doufam, ze tech problemu budes mit nekolikanasobne vic *3*
-
-
Třeba tím myslel, že stahuje ten update. To nemůžeš takhle jednoznačně odsoudit člověka, když přesně nevíš, co tím mohl myslet.
-
-
nejdriv si to stahnu a pak si pockam az mi to mama koncem rijna koupi spolecne battlefieldem 3 ke svatku *5*
-
-
Tak tobě opravdu věřím... *1*
-
-
já to řeším podobně jako "Jindra.Veliky" ( ne u tohoto případu, zatím )...prvně hru stáhnu abych zjistil, jestli za to opravdu stojí a pokud ano, tak si ji koupím...
peníze mi problém nedělaj, ale co si budeme povídat, jedna hra za cca 1,000Kč...kdybych měl kupovat každou hru, co chci třeba jen zkusit...tak...
-
-
-
to je mozne, nenapadlo me to, sorry.
-
-
-
-
Vyzerá to jak když se rengeneruej fotka.
-
bóže, tady je keců. dyť to patchnou. s*it happens
-
-
Pokud je to spatnej konzolovej port, wannabe fallout 3 a borderlands a gameplay stoji za prd tak to nepatchne ani svatej Petr *1* uvidime co z toho vyleze
-
-
neni to port
-
-
Jeste jsem se k tomu nedostal, ale par veci jsem cetl. Proc je v nastaveni grafiky jenom rozliseni a AA kdyz to neni port ? Abych byl presnejsi, nemusi to byt vyvijeno primo pro konzole a pak portovano, ale i kdyz vyvijim hru tak aby jela na obou strojich tak je to pro me proste port. A jeste jako bonus se na nejaky doladovani na PC vykaslat je uplne low.
-
-
Ano přesně tak, včera si koupil rage a první věc co mě totálně zarazila že v nastavení grafiky v menu je jen rozlišení, nastavení obrazu do okna nebo celá obrazovka, vyhlazování a jas.. Žádný setup, žádný pokročilý nastavení grafiky nic. Další věc je že není žádná možnost přeskočit úvodní intro, zkoušel všechny klasický klávesy kterýma to u jiných her běžně jde, a co mě opravdu dostalo je že když máte odehráno a dáte v menu pokračovat v kampani ZASE se přehrává intro!!! *1*
A to nemluvím o tom že hra samotná se mi nehorázně seká a dělá přesně tu pěknou věc co je vidět na videu u tohohle článku a to mám ATI HD 5670, to jak tu píší v článku vedle o HW nárocích, ale u tý grafiky minimum HD 4200 a doporučená HD 5550 tak to se mi zdá jako trochu nereálný..
Jo a ještě jedna perlička na krabici od hry je uvedená jen jedna konfigurace a to ta jak je tu psaná v článku vedle jako minimální, s tím se opravdu nesetkal na u žádný hry co si koupil vždy tam bylo minimum a maximum, nebo doporučená, jinak moje PC splňuje minimální tak na 150% +- a přitom hra samotná je absolutně nehratelná..
Čekal jsem od ID trochu víc *7* -
v tom případě míjíš definici portu
-
-
-
-
-
Ještě do požadavků zapoměli dát že nesmíte být starší jak 9let.
Ono vychází zase nějaký jakože NFS? ..ani o tom nevím. A jakmile zavřu tuhle diskuzi tak na to v půl druhé vteřině zapomenu a vzpomenu si až zarok kdy zase budou prezentovat nějakej další vtip parazitující na fotříkovi závodních arkád :) FUJ BLE. -
Jenom Radeony ? .... Copak tak zázračného zrovna v poslední verzi Catalystů asi vyváděli kluci z AMD :/
-
Tyhle aféry každého jenom otravují. Já bych si koupil Xbox/PS3.
-
-
Jo tam problém s texturama není.. protože tam jsou textury rozmazaný sami osobě...
-
-
Tak ta hláška o rozmazanejch texturách na konzolích fakt pobavila, dávám +1. Jo, v pátek si jdu pro PS3 verzi ;-)
-
-
-
Já to říkám furt zlatý Nvidie... To s těma texturama jsem nikdy na Nvidi neměl ted mám radeon a dělá mě to ve více hrách... Furt aby si člověk měnil ovladače a stejně je to o ničem.. Snad to vyjde jak má, mám to předobjednaný společně s více hrama a už nějakej ten pátek čekám...
-
-
Přestaň si vymýšlet ty řiťolize.
-
Hmm nevim jak v jinych hrach, ale co se tyce RAGE, hra je pkne nestranna a chybi hlasi shodne jak majitele AMD(ATI) tak Nvidia... takze tady bude problem spis na strane ID, nejspis vic ladili verze pro konzole a PC bylo trosku na druhe koleji,o cemz vypovidaji i nektere priserne vypadajici textury v rozliseni jak pred 10 lety...
-
-
to je bida *1*