Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ne, ale ME3 je jedina, kde udelali PRESNY opak toho, co slibovali. Coz je imho horsi, nez kdyby se na to proste vykaslali.
  • pokud nehrál Arrival, tak ten rozhovor na začátku v ME3 má jiný ;-)
  • To ze se tam objevi nova postava,o ktere nebyla ve hre do te doby ani zminka je jako zapor? *1* *1* Kdyz tak ctu ty tvoje prispveky,tak to je jedna perla za druhou *1* .
  • Bioware bych nikdy nedal za jakýkoliv DLC ani korunu.Přiznám se že mám koupený jen originálky všech ME a DLC z vesela pirátím.Nebudu podporovat tohle jejich rejžování...
  • Vzdyt ma v podstate pravdu *1* .
  • Ano, presne tak. To je jedna z veci, co lidem vadi. Pak dale nova postava, o ktere neni v zadnem diel ani zminka, co se objevi na samem konci a da ti na vyber tyto tri barvy. A dalsi veci.
  • Sérii Mass Effect znám jen tak z povzdálí, takže bych se rád zeptal - BioWare slíbili něco jako rozdílné konce třídílné série, ale ve skutečnosti vyrobili jenom colorswap jedné scény pokaždé s trochu jinou omáčku okolo?

Protože pokud je tahle domněnka správná, pak se fanouškům série vůbec nedivím. U Mafie II jsme taky dělali povyk protože se ze strany 2K jednalo o cílenou manipulaci a lehce klamavé jednání, ale naneštěstí nás nebylo dost na to, abychom přehlušili šustot $ bankovek.
  • nejdřív si zjisti o čem mluvíš než napíšeš takovej blábol
  • Celá tahle kauza je naprosto absurdní a za svůj život si pamatuju jeden podobný případ: když svýho času nechali tvůrci zěmřít Bobbyho v seriálu Dallas, důchodkyně mysleli, že se zblázní, páč to přece nemohla být pravda. Nakonec se nad nimi tvůrci slitovali a Bobbyho do Dallasu vrátili. O pár let později tu máme Mass Effect 3 a já nevím, jestli brečet, nebo se smát...
  • Cahir
    smejki: Co to znamená v případě postavy konec? Opravdu nutně musí platit, že konec postavy = jak postava skončila, kde dožila, s kým apod.? Dejme tomu, že jako spisovatel chci představit nějakou postavu, mým záměrem je konfrontovat postavu s určitou situací a sledovat, jak se s ní dotyčný/á popere. Můžu volit různé postupy: Vytvořit komplexní charakter, který pak vrhám do různých situací, načrtnout charakter a představit ho právě až pomocí oněch situací atd. Důležité je, že chci onen charakter představit, chci vyprávět určitý úsek jejího života. To pro mě může být "konec" postavy. Představil jsem ji, ukázal, odvyprávěl její roli v příběhu/ příběh. A jestli jako např. spisovatel za něco stojím, třeba jsem i čtenáře někam posunul. Z hlediska tvůrce je pro mě tohle pomyslný konec postavy, nepotřebuji jí "ukončit" - ukázal jsem část jejího života/ odvyprávěl důležitý úsek jejího života/ představil jsem nějaký archetyp/ konfrontoval jsem mezi sebou různé archetypy apod. Nikdo mi v 21. století nemá právo tvrdit, přihlédne-li k dějinám literatury, že jsem udělal špatně, že jsem ji v závěru nezmínil, že jsem porušil nějaká objektivní pravidla a já nevím co ještě. Např takový Garrus byl podle mého "ukončen" už ve dvojce. On měl perfektní loyal mission, která perfektně seděla na jeho charakter a paragonské zakončení tomu dodalo hloubku. V tu chvíli mohl pro mě za mě Garrus natáhnout brka/mysteriózně zmizet a už se nikdy neobjevit (uronil bych slzičku, ale poplácal bych kluky z BW za dobře odvedenou práci).

Ukázat postavu, představit ji, odvyprávět nějaký úsek z jejího života - to je pro mě dostatečný konec. Literatura možná nejsou počítačové hry, ale kdo má právo mi za nějakých 20 let existence PC her vnucovat nějaká pravidla? Upřímně, směju se těm "intelektuálům", kteří chrlí svoje moudré recenze na ME3, v nichž lektorsky poučují, jaké má žánr pravidla, že musí následovat to a to a nesmí chybět to a to. to jsou prostě kraviny. Příběh ve hrách musí fungovat, což závisí na obrovské spoustě proměnných a ne na nějaké "kostře definující správné tvoření počítačových příběhů".

A když už jsme u toho závěru, kdo tvrdí, že závěr musí být vrcholem hry? Dokážu si představit, že by tomu tak nebylo.
  • Je docela zarazejici, ze lidi fakt nechapou co sem tam opravdu stalo/nestalo.. Od 1. dilu se tam mluvi o ovladani mysli, dokonce naka random mise s lidskou kolonii tam je o tomhle.. ve 2 bojujete proti collectorum, coz sou protheani, mozna jen prazdny schranky, ale sou kontrolovany. Ve 3 mate sny (ve spanku je clovek asi nejslabsi, to je proste znamka toho, ze repeari se o neco snazi - temnota atd).. Na konci, rekneme, ze ta promluva s Ilussive man je reality (dokonce viditelna snaha o kontrolu od reaperu.. VELMI viditelna).. to, co se deje potom uz je totalne random, ze nikdo snad nemuze verit tomu, ze Shepard stoji a mluvi tam, kde neni atmosfera, kluk jen jako znama postava pro Sheparda.. ze tam sou 3 moznosti, ktery vlastne urcujou jak se Shepard (jako zastupce cele galaxie rozhodne - vsichni dou za nim) rozhodne.
    V ME 1 Protheani totalne prohrali, protoze na to nebyli pripraveni, reaperi dokonce pouzili Citadel Mass Relay a v sekunde se tam ocitla cela armada reaperu, pomlatila jejich radu a vsechny dulezity, obsadila vsechny Mass Relay a cestovani mezi svetama... V nasem pribehu se stanu pravej opak.. Cela galaxie, vsechny rasy sou u te bitvy (samozrejme "dobrej" konec). Reaperi dostali naprdel. To, ze bojujeme tak tak s reaperem na zemi je uplne 0 dulezitost, bitva se odehrava nahore.. Podle me, Sheparda ovladli, vytvorili Iluzi o tom, co by Shepard - zastupce galaxie a vsech ras s reaperama udelal: za jakoukoli cenu (coz je jeho povaha od 1.) by je znicil? - obraz Andersona, "odpustil" jim to, nebo by je chtel kontrolovat a vyuzit - obraz Ilussive Man
    Jeste jedna vec - "skrytej konec" o nadechu a odpocivani v sutinach je uz po bitve a skrytej konec se ukaze jen kdyz mate vsechny parametry.. ale to neznamena, ze ten konec je tam jen v te dobe.. jenom ho proste nevidite kdyz nemate ty statistiky, jinak tam proste je.
    Shepard upadne - zacina Iluze od repearu, zjistujou, co by udelal (to muze trvat i hodiny, jako spanek a sen, je jedno jak se dostal na zem) - Realita je az to, ze se probouzi.. Mozna o te Normandy jen snil, takovy prani toho, ze sou v poradku a neobetoval je timhle rozhodnutim.
    To je jediny mozny scenaristicky reseni, ktery dava smysl - to nejsou realny konce, jen iluze, pokud Bioware udela neco jinyho, tak to proste neni pravda, kvuli tomu jak to vystaveli.
  • Taková věc není záležitost enginu, ale databáze.
  • Veskoslav
    Já měl: Joker s EDi, Garrus, Liara a Ashley, pak vystupovali další, ale to jsem už nevnímal a mlátil hlavou o zeď, co je to za konec.
  • Gonzi
    @pohoda:
    kdybych tu hru mohl vrátit na základě klamavé reakce (bez problémů a oplétaček) tak bych neřešil petici. Jako nic proti, ale kdybych si koupil klávesnici se 102mi tlačítky a byl by to jen numpad, tak bych jej taky vrátil a problém bych neměl. Z mého pohledu je to špatný produkt a když jej nemohu vrátit, tak žádám nápravu a nevím co je na tom tak špatného.
  • A né že potom po tvrdém boji na zemi s garrusem a ashley umřu někde na citadele a oni si přistanou v ráji s normandii a vesele si vystoupí :D (vím že kdo vystupuje je čistě náhodné ale mě to tak vyšlo)
  • Veskoslav
    Celý ten konec je katastrofa, přitom jak příletá flotila k Zemi je naprosto luxusní. Tam se mělo rozhodnout. Máš malou, zemřeš a zemřou všichni tví přátelé a cyklus se bude pakovat, máš střední, obrovské ztráty, Země zničena, Reapeři postupně prohrávají v soustavách. Nejsilnější možná kombinace: Rychlé vítězství na Zemi, snadnější a rychlejší přesun flotil za účelem čištění jednoho sektoru za druhým. Přece jenom jsem nezachránil Tali a Gethy, abych se díval, jak se plahočí 27 let zpátky do své části Galaxie, nezachránil jsem Krogany, abych se dival, jak se jejich flotila rozpadne při cestě zpět, nezahránil jsem Turiany a jejich největší flotilui, aby mi pak polovina pomřela než doletí domů....Je toho bohužel více.
  • trolo
    lol :D
  • smejki
    neboť... vše okolo?
  • a chcípnou až pak
  • Veskoslav
    Máš to během rozhovoru s Andersonem, když jdeš k Radě na Zemi, úplně na začátku to vysvětluje, co by s Tebou Batariané nejraději udělali.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší