Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Psychotic
    Také mám takového kamaráda. Štěstí, že takových není na světě mnoho. Jak říkám, ČR není zrovna dobrý vzorek obyvatelstva k posouzení pirátství... díky nám byly v německých obchodech v 90. letech cedule "Češi, nekraďte".
  • Já si ty hry koupím po dohrání, případně během hraní. A podpořím tak autory výrazně více než vy, který si to koupí za 200Kč po roce. Ve výsledku moje pirátění přinese hernímu byznysu více, než vaše hraní po více než roce za pár korun.
  • A ze si stezuje zrovna Bohemka ktera neumi dotahnout hru ani po obsahovy ani po kvalitativni strance. Obsah dela komunita a to co vydavaj hru se da prirovnat pri nejlepsim na uroven UDKcka... to ale aspon u Epicu nevydavaj za hru a je to kompletni nastroj. Testing sice v bohemce maj, ale na testery se tam z vysoka sere (zazil sem si)... vetsina bugu je dle vyvojaru (zalezi komu to nalezi) "as designed", "engine limitation" nebo "new feature" ... ackoliv jak se dalo cekat pak komunita nadavala na stejne veci a z pulky si poresila vlastnim resenim a z druhe pulky to nakoneci u bohemky opravit slo... osobne sem nebyl spokojen poradne ani s tim ze mi za to hrani plati... natoz za ty nedodelky platit jim!
    At se na mne pan Spanel nezlobi, ale neni se cemu divit... prodeje se mozna trochu zvednou az padne cena a pridaj se tak 3 - 4 patche. Do te doby lidi zkousi jestli to ma mimo jine vubec vyznam kupovat.
    O tom ze pocitat pocet pokusu o pripojeni piratske verze a legalni verze a vydavat je za pomer koupenych a kradenych her to uz tady padlo taky ze je blabol.
    Engine v ToH je navic takovej nedodelek kdy vychazi z treti verze engine pr o A2 a a arrowhead ale zaroven sou tam zakomponovany prvky 4 verze pro A3 ... navic se mi nejak porad nelibi rikat tomu "nova verze engine" protoze je to jen jedna nastavba na druhou uz od flashpointu... ostatne uz od flashpointu tam pretrvavaji nektere bugy nebo na dnesni dobu zasadni omezeni.
  • no smola, zivot je pes... pokial nebude skutocne nieco hrozit za piratenie tak s tym nic nespravia
  • Jenom takovej technickej dotaz, jakej je mezitim rozdíl?

p. s.
    A ne, opravdu to nevim, kdyby některé z místních děcek chtělo mít rádobychytré připomínky, ale když něco nevim, tak se zeptám :)
  • Psychotic
    Navrhuji hry, u kterých si nejste stoprocentně jistý, že vás budou bavit, kupovat až po roce, vyjdou vás na pár stovek (a zvlášť na PC). Samozřejmě když vím, že se mi líbil Oblivion a že jsem die hard fan série Metal Gear Solid, tak další díly kupuji automaticky hned po vydání, ale to že vy jste nedočkavý a kupujete za velké peníze hry, o kterých nevíte ani prd a pak vás nebaví, to rozhodně není omluva pro pirátství. Možná malinká polehčující okolnost, ale tou je blbost nebo zbrklost vždycky.
  • Kamarad ma doma xbox a 200 her..kazda ho stala 25,- ci kolik stoji 2vrstve DVD:) Je fakt ze se nepirati na PS3
  • Na hru ne, ale na PC, které utáhne BF3 jo? Divný.
  • sonk
    jak tu někdo psal, ono piratit a piratit. Já se tu nebudu vytahovat, s piratenim mam zkusenosti a je pravda, ze hru co jsem si nekoupil, tak hraju pár hodin a uz me nebavi. Hru co jsem si koupil ale hraju o dost vice, bavi me vice a vic si ji vazim. Paradoxne i kdyz je mene kvalitni nez zpiratenej titul.

Nicmene, pokud tu hru chci, tak si ji koupim. Pár her koupenych mam a koupi jsem si je, protze jsem je chtel. Takze , pokud vyjde kvalitni hra, tak ji koupim, sracku stahnu , vyzkousim..smazu a jedu dal...
  • Možná by pro začátek mohli někdy vydat něco hotového, nebylo by pak třeba stahovat "dema."
  • Já mám na Steamu cca 128 položek (je tam řada datadisků, nějaké hry mají multiplayery jako zvláštní položku, je tam řada indie titulů).

Nahrané časy u některých her za plnou cenu: CoD: MW2 (66 minut), BioShock 2 (2 hodiny), Metro 2033 (2 hodin), Just Cause 2 (60 minut), Mafia II (3 hodiny), Alpha Protocol (2 hodiny), Far Cry 2 (3 hodiny).

To je hned kolem 8 tisíc, které jsem spláchl do záchodu. Poslední rok ovšem platím vždy až po představení, pokud je to možné (stahuji pirátské verze). Veškeré tituly, co od té doby na Steamu mám, tam jsou zaslouženě. Peníze, které jsem ušetřil za odpad, který jsem nehrál, šel do her, které si to zasloužili, a které jsem neminul kvůli tomu, že jsem zrovna utratil prachy za Grygarem opěvovanou nudu Just Cause 2, aneb kdyby recenzenti stáli před rozhodnutím, kam svoje peníze vrazit, tak ty hodnocení jsou výrazně střídmější.
  • 1) jak jsi prisel na to, ze tohle si nekdo mysli?

2) neprichazi o teoreticke prijmy, ale o odmenu za praci, na kterou maji ze zakona narok.
  • No, pro me je treba prekazkou vetsinou cena... nedavno sem si na aukru koupil Fifu 12 za 420 a BF3 (ruska verze) za 400... tolik pro me ty hry maj hodnotu, veci typu take on helicopters bych si koupil za 100. Proste na to abych dal za jednu hru 1099,- nemam.
  • Mozna si to uplne nepochopil, neni problem, ze by lide hry nekupovali, ale ze je kradou.
  • Enclaw
    Já to mám podobný, když sem byl mladší, a příjmů sem měl velmi pomálo, tak sem docela pirátil, ale teď už si umím vybrat a kupuji si jen hry které mi za to opravdu stojí a mají rozumnou herní dobu... Letos to byl Battlefield 3 a Skyrim.. Příští rok snad Diablo III. Člověk má lepší pocit když si koupí pár AAA titulů, u kterých stráví stovky hodin, než když si anonymně postahuje cracklé hry, které se mu akorát válí na HDD a nemá k nim žádný materiální vztah..
  • Si super.
  • splash
    Ja si nevydělávám a je težký si naspořit na nějakou hru, ale už jsem rok žádnou nestáhl! *1*
  • splash
    Ja bych byl šťastnější za 1 prodanej kus než za 100 stažených.
  • Psychotic
    Že by skutečně 99% hráčů na světě pirátilo? Takže když sigleplayerová multiplatformní AAA hra prodá 3 miliony... to na světě hraje hry 300 milionů lidi? Cool.
    Ne, těď vážně. NA konzolích je pirátění minimální. V česku bude možná krapet vyšší (ale určitě ne přes třetinu), ale hlavní konzolové trhy (JAP, USA, GBR) nepirátí v podstatě vůbec. Dokonce si konzoloví vývojáři libovali, jak málo se krade na konzolích v Rusku, že prý to číslo čekali mnohem vyšší.
  • preco si kazdy mysli ze keby si pirati nemohli zahrat nejaku hru tak ju automaticky kupia?
    firma prichadza len o teoreticke prijmy kedze by nikdy neexistovali

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit