Přejít na výpis diskuzí
Piráti vs. legální majitelé? Poměr 100:3, tvrdí Bohemia Interactive
18.11.2011 | levis
249 příspěvků
-
Game Developer, ten tvrdej chleba má. Co je hlavním problémem odvětví počítačových her? Ano, správně Pepíčku, hry jsou cílené na děti. A děti co? Děti nemají peníze.
-
Spanhel nejprve zverejnuje statistiku a pote odhaduje,ze by mohlo byt hure????
To si dela pan Spanhel Hrdel????
Co je tedy statistika??? Houno to je. -
K tomu salamu. Som hladny, kupim si salam. Chcem hrat, kupim si hru. Nie je to to iste?
-
Ani nie, produkt ako produkt. Ale napiklad film, ktory mozes vidiet v tv a stiahnes ho, je to trochu "ine". Zarobil im peniaze aj v kinach. Aj ked si niekto nekupi hudobne cd, moze ist na koncert. Alebo autor zarobi, ked sa hudba pouzije vo filme, reklame atd... Ale co hry? Jeden si hru kupi a dalsich 100 iba stiahne a autor na tom nezarobi. Co potom? Ja si osobne myslim, ze by skutocne stacilo hry iba predavat za 5/10/20 eur.
-
Problémy lidstva se dělí do několika vrstev dle důležitosti a dosažitelnosti jejich řešení. Většina lidí je pak schopno se zabývat vícero problémy z vícero vrstev. Tzn., že my tu můžeme řešit ochrany proti pirátům a zároveň se jindy můžeme věnovat problémům korupce a jindy se třeba zamýšlet nad podstatou lidského bytí. Tzn., že tvůj příspěvek vůbec nedává smysl.
To je, jako bych já nadšený hráč napsal někam jinam, proč se dohadují nad tím, který fotbalový tým je lepší, že máme spíše řešit kvalitu PC her.
Máme snad vyřešit jen ty nejdůležitější problémy lidstva (to mimochodem nejsou romové, to je jen malicherný a nicotný problém) a vše ostatní prostě neřešit? Jak ale stanovíme důležitost problému? Stanovíš jí ty a budou to ti romové? Není snad horší, že se ukazuje, že dost lidí se v Evropě posouvá směrem do chudoby? Nebo je snad větším problémem jaderný program kdekoli? Jak vlastně určíš, který problém je důležitý k životu? Já třeba k životu nepotřebuji řešení romské otázky a naopak bych potřeboval, aby můj soused přestal na zahradě pálit listí. *2* -
Víte, třeba já takový věci už neřeším. Her mam zakoupených od roku 2003 asi tak 50, jenže všechno je čím dál dražší a peněz tolik není. Strašně rád jsem si kupoval hry, byl to takový skvělý pocit a ty hry pro mě měly velkou hodnotu (ikdyž, vážím si jich i ted). Jenže pak jsem objevil stahování filmů, her atd. (tomu se myslím říká warez) no a když jsem zjistil, že je to tak snadné a kolik parádních her mi za ty léta uniklo! A ještě ta možnost, že si je můžu zadarmo ihned stáhout *8* . Prostě jsem tomu neodolal a už se to na mě usadilo. Ted už bych si asi ty hry nekupoval.
To není žádná omluva. Protože pro krádež neexistuje omluva, je to jen vysvětlení. -
já mám Skyrim orig a kvůli těmto problémům jsem stáhl crack, se kterým fungoval i nový patch. nyní se tedy nemusím připojovat do hry přes steam, nemusím být online atd. a prostě jen hraju. bohužel je to fakt, že autoři si idiockými ochranami jen horší reputaci a otevírají dvěře warezu. stačí se podívat na youtube, kde je spousta videí upozorňujících na tento stav.
-
Ale hry jsou na nich pořád pěkný.
-
ješdě se nauč trolovat
http://www.mojecestina.cz/gramatika/c2009072305-hold-x-holt.html *2* -
No kdyby hry staly to petikilco tak bych se nezlobil. Ja vetsinou v obchode necham zhruba 1500,- . Bud za nejakou novou hru, na kterou nevydrzim cekat (1-2x za rok) nebo koupim 2-3 nejaky starsi. Porad cekam az slevni prodlouzenou verzi Mafie2 na PS3 na nejakou prijatelnou cenu, vsak ja se dockam, nekdy to slevnit musi :)
-
Jj jenze o tomhle problemu se napise par clanecku a lidi si napisou na blogisek a pak ticho po pesine ale jak se na PC krade tak je to velke HALO i kdyz v tomhle pripade bych nerad krivdil BI. Pokud si dobre vzpominam tak jejich OFP fungoval i s piratskyma CD keyema, jen to vsem psalo hlasky o tom, ze se originaly nevytraceji nebo tak neco...
-
Tak to by me taky dokazalo poradne nastvat, nastesti na PS3 nic takovyho u Skyrimu neni a uzivam si jen samotnou hru.
Ale tohle je fakt docela problem - protipiratsky ochrany vzdycky nejvic odskacou ti, kteri si hru koupi -
Jsou, ale neni to tak hrozny :) Ono na PC oproti tomu ta grafika tak nahoru zase nejde, kdyz se hry zaroven delaji na konzole. Me spis vyhovuje, ze mam ted s hrami oproti PC problemu naprosty minimum.
-
Ovecka strzena do medialni boure ohledne velkeho mnozstvi romske populace zabecela....
-
Vývojáři stále vymýšlí různé ochrany pro své hry... a jak to dopadlo u AC2...
-
Ja se i po druhy prepsal, mame to za 1199kc :) Sorry. Obchod psat nebudu, myslim, ze to ani neni tak dulezite. Libi se mi, jak pises tu hranici 500Kc po zlevneni. Podle me tohle uz hodne lidi bere jako přijatelnou cenu, koupim si to az to bude do 500IKc. Pricemz do 500Kc bych chtěl videt hry jako normalni cenovou relaci pri vydani. Coz jasne ted to neni mozny, ale do budoucna v to doufam...
-
Přesně v osmnácti jsi přestal a kupoval sis to za studentské kapesné nebo teď makáš 12 hodin denně za 15 000 měsíčně a bydlíš u rodičů, kteří se stále o tebe starají a tak máš penízky na hry? Sad story...
-
Jejda, to mne nedoslo, mam nejaky delsi vedeni - no vsak je taky konec pracovniho tydne :) Zpetne se omlouvam, sorry
-
njn jenze ted jsou konzole opravdu zaostale:[
-
To byl jeden z duvodu, proc jsem kdysi presel z PC na hrani na PS3.