Přejít na výpis diskuzí
Piráti vs. legální majitelé? Poměr 100:3, tvrdí Bohemia Interactive
18.11.2011 | levis
249 příspěvků
-
No nazvy obchodu kde nakupuju zde psat nebudu abych nedelal reklamu, ale jsou to takovy 3 nejvetsi v CR. Co jsem sledoval ceny treba u toho Skyrimu nebo Deus Ex HR tak se cena lisila minimalne (bylo to +- o 100 Kc, ale za 1099 na konzole jsem nevidel nikde) . Nechat si to poslat ze zahranici by bylo mozna vyhodnejsi, ale s tim nemam zkusenosti.
Ja za hru, o ktere vim, ze me bude bavit tech 13-14 stovek dam. Takovych co chci hrat hned po vydani stejne moc neni, zhruba 1-2 za rok. Na ostatni co chci zahrat si klidne rok pockam az cena klesne treba na 500,-
V jakym nejmenovanym obchode delas? 1099,- za Skyrim na konzole je hezka cena - o tom kdybych vedel tak vam udelam kseft :) -
Mne nejde o slevu na salam, mne jde o porovnani neporovnavatelneho. Proste me mrzi jak lidem vymyli mozky s tim ze piratstvi je to same jako kdyz prijdes do obchodu a ukradnes salam. To je cele.
-
Njn jenze co na to rict. Uvedu priklad. TES V Skyrim. Jsem vlastnikem origosky a takovich starosti. Zaclo to tim ze jsem si nemohl naistalovat hru nebot Steam byl priliz busy. Pak jsem byl bez netu dva dny a take jsem nemohl hrat, nebot steam odmitl pracovat offline. Takze jsem opravdu neskutecne nastavanej. Kdybych mel piratskou verzi, tak nic z toho me netrapi.
Doufam ze vidite kam tim mirim. Proc ja, ktery chce ocenit dobrou praci (hra samotna je paradni) mam byt trestany za to ze jsem chtel mit originalku. Priste, pokud by me meli cekat podobne problemy, tak si to radeji ukradnu...... -
>> idnes.cz >> ->
-
Nemluvím jen o GAMES.cz a všeobecně o všech co se snaží neustále debatovat o pirátství atd.
Až se tenhle stát dostane na absolutní nulu, zvednou se daně a další věci už si snad domyslíte, tak minimálně polovina hráčů bud přestane uplne hrat a nebo zacne stahovat. Vemte si jaký je prumerny plat obycejnych lidi a jake jsou jejich vydaje + ddane
ceny vsech produktu zacinaji taky pomalu rust (treba jidlo se ted bude zase zdrazovat). Myslímc si jen ze v tutu chvili je naprosto zbytecne resit otazku piratstvi. -
jop podme na Games.cz vyresit alepson 80% narodnich, nebo lepe globalnich problemu ..
-
Ten tvůj příspěvek je taky hodne dulezity k zivotu...
-
Všichni se tu bavíte/hádáte o takové kravině jako je pirátství her? Hra jako taková není vůbec důležitá k životu. Řešit by se mělo XX problémů důležitějších! Kupříkladu: Velké množství romské populace v ČR (možná jsem rasista, ale je to havět), zadluženost našeho státu, naše úžasná EU, náš skvělý pan Prezident Vašík a mnoho dalšího.
Mimochodem o tom, že je pirátství filmů a hudby (stahování a nešíření je legální) špatné, o tom zde nepadne ani slovo, ale o stahování her (což je nelegální) se tu dohadujete jak...
Holt je vidět, že tu máme ovečky zákona. -
Pockej, nerikej, zes nepoznal, ze pisu ironicky za fiktivního pirata, kterym samozrejme nejsem, to ani ze srandy ;)
-
Neboj až vyrostou, tak většina z nich začne platit (teda pokud bude mít z čeho) *4* .
-
Jej, sorry 1099kc :))
-
Ne třicet korun, ale treba polovinu ceny, jako je tomu dnes, tedy 20e pri vydani. Nemusíme byt genialni, abychom si spocitali, ze za takovou cenu se musi prodat dvakrát tolik her, co za 40e. Pokud by to udelal nekdo ted (u AAA her), tak neuspeje, prodela a proto by do toho nikdo nesel. Jenze zase kdyz jsou hry drahy, jak dame najevo tem lidem, co si hry stahuji, ze neni tak spatny napad si je koupit? A tady prave vidim moznou paku cenove politiky v tech mobilech a tabletech, ktere by dlouhodobe mohly i s cenami AAA her zamavat. Ale to je jen takovej muj subjektivni nazor, nebo mozna prani. Rozhodne bych radsi, aby byly hry levnejsi a koupilo si je tedy o tolik vic lidi. Doufam, ze to tak jednou budu, i kdyz ted asi vypadam naivne...
-
To co uvadis jsou spis prehnany ceny, clovek si musi najit obchod, kde to maji zkratka levnejsi. Z my zkusenosti jsou konzolovy hry oproti PC drazsi tak o 200Kc. Jakoze PS3 a X360 hry pri vydani treba 1999Kc. Za coz mame treba ten Skyrim na PS3 (v nejmenovanym obchode, kde pracuju :) Ale i tady plati to samy. U nekterych her je ta cena jeste trochu obhajitelna, ale u jinych ne. Vidim problém v tom, ze se cena ustálila na urcite hranici pri vydani a všichni to dodrzuji, at se jedna o velky RPG, nebo o linearni strilecku, s uplne odlisnym rozsahem obsahu a narocnosti vyvoje. Coz sice pravda normalni lidi ani nezajima, ale ja v tom rozdily vidim. A prave jak rika Slavo...
-
Mas asi hodne volnyho casu kdyz ho travis tim, ze delas neco co te vubec nebavi *1*
-
Jenze to je nesmysl. Uzkoprofiovy hry proste vzdycky budou drahy, proste proto, ze relativne malej okruh hracu musi nest pomerne velky naklady na vyvoj. Plnej MS FS ve svy dobe taky stal dva litry, coz by dneska bylo spis dva a pul. POkud by se to bralo tak ze vsechny hry maj stat 30 korun, tak hry urceny pro specificky publikum vubec nebudou vznikat.
-
sry za preklepy. Ale mam cernou kalvesnici a zhasly, takze na to nevidim. *1* Coz je nakonec dalsi duvod, proc armu mam take akorat na policce - asi jedna z mala firem, ktera nedokaze integrovat poradne Scaleform...
-
Bych teda rekl, ze velky hry na konzole ze zacatku nestoji kolem tisicovky. Na PC jo, ale konzolovy verze jsou drazsi - vetsinou stoji mezi 1399-1499. Na novy hry uz nemam kompl, kterej by mne je utahl a kupuju je obcas na PS3 (Skyrim 1399, Deus ex HR 1399)
-
To je bohužel pravda. Na PC a konzolich u takových tech tradicnejsich her stale prevlada ten konzervativni model, ze hra co vyjde, stoji kolem te tisicovky. Coz je podle me i adekvatni cena u takových velkych her jako Skyrim, ale uz ne u vetsiny ostatnich. V tomhle se bude muset udelat poradek a bude se to muset zmenit. Signaly uz jsou z iTunes a mobilove a tabletove sfery, kde soft a hry jsou naopak velice levne, ale nedosahuji samozrejme kvalit AAA produkce velkych her (ani v takových podmínkách a za tu cenu nemohou). Ale mohlo by to aspoň nabourat ten model, co hra, to cena pri vydani 40e. Pritom všichni vime, ze kvalitou, obsahem i praci, co za temi hrami je, je v tom obrovsky rozdil, hry od hry.
-
Uz zkouseli u Army 2 udelat mapu a manual. Jenze na co ti to je, kdyz to stoji litr, v prvni misi se zaseknes, pac jsi zachranil doktora a tu zenskou ve stodole - nepusti te to dal, v druhe je nepouzitelnej Aimpoint (jelikoy se ti v nem odrazi slunce yahorami a je to nehratelny - musis strilet od pasu), ve treti se ti zasekne sniper nekde v baraku (mas ho zabit na miste, na ktere proste nedojde, jelikoz v realu se lide nespawnuji)+ ti zacne NPC, sdelujici kam mas jit, rotovat na miste a loopuje ti rozhovor. V pate kdyz objedes prijezd na vymlacenej Manhatan, zmizi ti skeletal meshe, presto ti partyzani vesele mluvi. Nakonec jedes ze zakladny obklikou, aby sis mesto poradne obhlidl, nicmene kilak pred mestem a po pul hodine hrani, zacne tvy auto yahadne vzbuchovat a tebe nekdo neviditelne davat headshot, pac nejdes tim smerem, ktery chcel designer a nikdo ti to nerekl... Ze se to neda replikovat? Jiste. Restartujes a mas jiny problem...
Ne. Vazba tomu nikdy nepomuye. Snad jedine ze se BIS zmeni, coz nehrozi. *2* -
Kua, chcel som napisat 50%.