Přejít na výpis diskuzí
Piráti vs. legální majitelé? Poměr 100:3, tvrdí Bohemia Interactive
18.11.2011 | levis
249 příspěvků
-
No jiste, ale to uz jsme nekde jinde. Tady ta psychologie kolem slevovych akci ala Kaufland uz je uplne jina kapitola. Sam rikas, ze hra samotna je o nicem a koupils ji jen proto ze byla "v akci". Osobne bych to nekoupil ani za tech 10e, protoze jsem si ji stahl, vyzkousel asi 2 hodiny, zjistil jsem ze to je total propadak, smazal a hotovo. Kdybych ji koupil byly by to vyhozene penize. Jak rikam, kdyz je hra kvalitni tak si ji po vyzkouseni koupim, ovsem problem je, ze dnes tech kvalitnich her je skutecne malo. Je potreba hodne vybirat (a jinak nez stazenim a vyzkousenim to zkratka nejde), protoze kvalitni hry casto zapadaji v hromade lestenych prdu se kterymi clovek stravi maximalne jedno odpoledne, ktere studia vypousteji do sveta jen kvuli tomu aby z hracu vytahli nejake prachy.
-
Ja si už posledných pár rokov všetky hry poctivo kupujem...no vyberám si čo chcem a vtedy to kupujem v den vydania...za full cenu....u menej pre mňa zaujímavých hrách počkám na zlacnenie (respektíve čakám na steam akcie :D) Piráti to robia len preto lebo nemajú strach, že budú chytený.....za chleba by tiež asi nik neplatil ak by vedel, že ho pri pokladni nikto nezastaví ak za neho nebude platiť....nezaujímala by ho budúcnosť....pretože ak by nik za chleba neplatil... pekár by sa na to vysral....a chlieb by už nebol.
-
Proc si myslite, ze s COD je nejaky problem? S tou hrou maji jen problém lidi, kterym se nelibi, a tak ji teda nehraji, nekupuji si. Oproti tomu je jinak ale COD nejprodavanejsi serie vůbec a kdyz ji lide budou stale kupovat, takze COD pojede porad v tom stejnem stylu, protoze prave tak je uspesna. To prece neni zadny problem, to je jen o poptavce. Kdyz je poptávka stale velka, proc něco menit? Hraci, kterym se COD nelibi maji tisice dalších moznosti, kde si jinde vybrat...
-
Přesně tyhle děcka jsem měl na mysli :D
-
Osobne si myslim ze u CoD a podobnych titulu je jiny problem. Problem vidim v tom, ze ono uz se temer ani nejedna o hru, ale o skoro o interaktivni film ve kterem jen parkrat na vybranych mistech zmacknete cudlik v cutscene aby treba panak nespadl z utesu a to je vse. CoD je vlastne takovy Moorhuhn s filmovyma cutscenama. U takovych her neni divu, ze po prvnim dohrani (za predpokladu ze vas zabavi alespon natolik aby jste to byli schopni dohrat, coz se o me rict neda) uz tato "hra" nema co nabidnout, protoze de facto neni co "hrat". Spis nez hru mi to skutecne pripomina film.
-
existuji nebo investuji... hlavne je to jejich blbost... dobra hra se da udelat i s malym rozpoctem... jen se musi zamerovat na to co je u ni zasadni... na hrani... a ne na ultrasuperhypermegagiga grafickou stranku... co grafiku a modelaru a jejich casu musi stat udelat "epickou" hru typu MW3 ... a ve finale to ma hratelnost... MW3 my zabralo asi 5 hodin... nice... proste na dalsi grafiku a modely uz neni cas... nehlede na to ze spolikali takvoejch penez ze na kvalidniho leved designera uz nezbude *5*
-
S tým že cena nehrá rolu s tebou nesúhlasím. Bol som aj veľký odporca steamu, ale v poslednej dobe som mu nejak prišiel na chuť. Kúpil som si nedávno cez Steam Duke Nukem Forever, lebo to bolo za 10 ečok. A teda musím povedať že keby to nebolo za takú cenu a ja by som to kúpil, trhal by som si vlasy. Pre mňa hra absolútne o ničom, ale keď to bolo za takú cenu tak som nad tým moc nerozmýslal a kúpil.
-
Já teda nevím co kluci z BI čekali. Take on helicopters je tak neskutečně niche, že výdělky budou minimální i kdybychom žili v tom vlhkém snu- světě kde je pirátství nemožné.
A tady to naříkání jak se jim pomalu ani nezaplatí faktura za elektriku... nevím, zajímavé je, že ten průmysl furt roste. Kdyby v něm peníze nebyly, asi by to dopadlo jinak. -
*7*
Wow, opravdu, vtipná a nápaditá odpověď.
A originální, vůbec jsem něco na tenhle způsob nečetl tisíckrát. -
qwer..xD aaa!! - zase jeden z těch zdejších ichtylů - kteří jen buzerují a hledají chyby v cizích komentářích... omlouvám se.. dám si pro příště pozor, jsem opravdu negramot. Holt - Hold, holduji,, ooo je mi to fakt líto.
-
Vždyt pokud by si ji chtěl zahrát znovu, tak ji může prostě znovu stáhnout, nebo si jí vypálí.
Ale jinak... lidi prosím vás. Neřešte to, protože to nikam nevede. Pirátit se bude vždycky stejně jako se v naší republice bude už krást vždycky. Piráti už jsou tak rozšíření, že by se o nich dalo tvrdit, že konkurují vydavatelům samotným (tedy že je to vydavatel dávajíc hry zadarmo). Někdo at si ty hry stahuje a někdo at si je kupuje a navzájem se o sebe nestarají, to je každého věc! Každý máme jiné názory na to co je krádež a co ne, co jsou hloupé výmluvy a co ne atd.
Omlouvám se za svou češtinu (nepíšu háčky nad hláskami, protože mi to v Mozzile nejde) -
Jasne, mam postahovano plno nelegálního softwaru, ale ani to vlastne nehraju, takze co. Hru spustim, zahraju dve hodiny a odinstaluju, tak co, stejne to sou všechno blbosti. Stahuju a kradu vlastne ze sportu a z nudy. Kdybych nekrad, stejne bych za to nezaplatil. Prece bych nedaval svy peníze za takovy blbosti, to si to radsi stahnu a vyzkousim. Kdyby nahodou to byla dobra hra? Mozna bych si ji i pak koupil (teoreticky, sam tomu verim), ale kdyz ona zadna dobra hra uz nevychazi. Proto stahuju z warezu a hraju ty blbosti zadarmo. Tem nenažrancům nedam ani n. (aneb pribeh pirata obecneho).
-
to mluvis o svoji mame vid?
-
u mad?
-
Nesmyslne, nepravdive a hloupe (hraju hry od 1979,... Co s tim jako?)
-
Ja by som dovysvetlil miernu mystifikaciu v clanku resp. v reci pana Spaniela. Pomer 100:3 sa jedna o 100 POKUSOV hrat piratsku hru, tz. ze ako to byva zvykom porovnavali pocet torrentovych stiahnuti v prvych tyzdnoch v porovnani s predajmi. Ja mam na disku plno hier stiahnutych, ktorych sa ani nedotknem a mazem to po pol roku to za prve. Za druhe co je nutne povedat a autori na to radi zabudaju, je to, ze nie kazdy kto si hru stiahol, uspesne nainstaloval a hral - by si ju aj kupil keby nemal moznost si ju stiahnut. Ano, urcite by to zvysilo predaje, keby nebola moznost stiahnutia piratskej hry, no realny pomer hracov ktori hru hraju na cierno a ktori a si ju kupili je velmi daleko od 100:3. Nebudem tu davat ziadne presne cisla, ale skor by som povedal ze je to tak polovica - cca 50:3. Mal som pocit ze treba poopravit niektore tvrdenia v clanku.
-
tvrde ale pravdive (hraju hry od 1987)
-
Mam rovnaky nazor za hru s poriadnym MP si pokojne priplatim ale singleplayer hry podla mna nemaju taku cenu ako si za nu pozaduju :) Vacsinou SP=par hodin zabavy a MP=nekocne vela zabavy :)
-
Sorry za pravopis, pisu jak prase, vim to a stydim se za to :)
-
Taky si si říkam, jestli to není náhodou ve mě, jestli se ze mě nestal nějaký gurman, ale ta kvalita fakt děsně upadá , i když sem tam se objeví nějaký ten titul "uděláme to oldschool!" na který tlačí nesčetně faktorů "udělejte to causal, je to bezbečenější " takže takový kompromis