Přejít na výpis diskuzí
Podle šéfky čínské skupiny bude protipirátská ochrana her do dvou let neprolomitelná
7.1.2016 | Aleš Smutný
202 příspěvků
-
Někde na redditu jsem četl, že je problém v tom že už tomto roce budou mít hry ochranu Denuvo V4 ted mají V3 (Just Cause 3) a stále ještě není prolomená, takže nastává problém že nestíhají prolomit předchozí verze a už budou vycházet novější a ještě sofistikovanější a prostě nebudou schopný držet krok. Další věcí je ale to že Denuvo je drahý jako prase takže ho nenasadí každý. Osobně sem s tou to ochranou problém (Lords Of The Fallen) ale spousta lidí ano, pravděpodobně to bude záviset na HW konfiguraci/kryptování.
-
-
Skvělé, takže stačí roznést "fámy" o tom, jak jde společnostem co nakoupí Denuvo jen o svoje potěšení, a na zákazníka se... kašlou, doufat že to vyjde a tyhle zbytečné výdaje se navíc zdvojnásobí úbytkem kupujících díky takovéto propagandě. Uuu pastva pro uši! *14* *1*
Jako, menší vývojáři musí být za tohle dost rádi. -
Prosímtě, víš kolik v současné débě vzniká dobrých her? A stále víc jich je k mání i za rozumnou cenu. Takže cpát peníze do zlatokopovi? Proč? Nač?
-
-
Já přeci neřeším peníze za tu či onu hru nebo penize vydavateli ale pouze ochranu jako takovou a ano osobně taky nemám potřebu si kupovat hru za plnou palbu a radši si počkám, nebo si prostě udělám radost jednou za pul roku a koupim si něco co opravdu chci (MGS V PP) a ta zrovna Denuvo má .....
-
-
-
Neprolomitelná a taky Neprodejná *15*
-
Ak sa takáto "ochrana" začne masovo používať pri súčasnom stave pc hernej scény, kde prakticky neexistuje možnosť vyskúšať si 90% hier, neexistuje možnosť hry ďalej predať, betaverzie sú vydávané ako dokončený produkt, integrálne časti hier sú dodatočne predávané ako dlc a herní novinári sú poplatní distrubútorom... tak to bude klinec do rakvy pc gamingu.
-
-
Kecy, Steam - 2hod herního času/14dnů od koupě můžu vrátit, a za dvě hoďky už člověk pozná jak mu hra pojede a v naprosté většině případů si udělá i obrázek o tom zda ho bude/nebude bavit a dle toho jí pak může vrátit/nevrátit. Ale každopádně by bylo fajn kdyby se slovo demo nestalo mezi vetšinou vývojářů sprosté slovo.
-
-
Jo, za 2 hodiny odehrajes tak tutorial ... bezny demo melo 10+.
-
-
Jestli ti 2hod trvá odehrát tutoriál tak by možná stálo za zamyšlení jestli jsou hry pro tebe ta pravá zábava a zda by nebylo lepší si najít zábavu adekvátní mentální kapacitě, takže, v tomto případě asi leporelo, či tak něco. Jen tak mimochodem, poprosil bych příklad aspoň tří her kde je tutoriál delší než ~30min.
-
-
-
Mas i na pc hry ktere nejde ukrast a prodavaji se naopak velmi dobre. Ale samozrejme, chtelo by to poslat online drm steam do prd€l€ a navrat k poctivemu retailu a starym dobrym tradicim pc platformy, kdy se hram na pc darilo.
-
Vše co jsi jmenoval, až na prodej her v bazarech (který ovšem tvoři pouze minoritní část trhu s hrami) se týká i konzolí, naopak na Steamu je teď možnost hry po vyzkoušení vråtit oproti konzolím. Your argument is invalid
-
-
Invalidni si leda ty, na steamu hru muzes vratit do par (2) hodin, coz na vyzkouseni lol ... bazarovej prodej tvori celosvetove 50% ...
-
-
-
by mě zajímalo co budou hrát ti mladí co nechodí do práce, protože pro 15 letého utratit 1000+ za hru se mi zdá poměrně hodně
-
-
A presne tak najosvietenejší developeri a distribútori pripravia pc gaming komunitu o jej veľkú časť a seba o mnoho budúcich zákazníkov.
-
-
Pc hry jsou se všemi Steam a GoG slevami, humble bundly a dalšīmi slevami natolik dostupné, že nepirátit už opravdu neni takový problém
-
-
zabúdaš ale na to, že decká chú hrať to čo ich kamošiv škole aby mali o čom kecať a pre nich tá hra bude o pol roka absolútne nezaujímavá, lebo ich prachatejší kamoši čo si môžu dovoliť kúpiť tú hru v dobe vydania už budú dávno hrať niečo iné.
-
-
Bacha na to, dřív zase tak nefrčelo youtube. Dnes si to nikdo zahrát nepotřebuje, stačí když si to něčí oblíbený lets player/streamer zahraje.
-
-
no jestli se opravdu prestanou hry piratit protoze to nepujde, tak zapomen na 1000, ale cena vzroste na 2k+
-
Tak možnosti je mnohem více než když jsem byl mladý já. Free hry, F2p, starší hry třeba rok jsou levné ( pravda pro mladého problém, protože si o nich nebude mít s kým pokecat nebo pokud je závislák na datu vydání), spousta obchodů se slevama, různé humbly, šedivky...
V dnešní době je spousta možností pořídit si kvalitní hru levně. -
Dotu, Lolko, WT, Heartstone ?
-
-
Trefil jsi to, ještě bych tam přidal WoT... což taky vysvětluje, proč mají všechny tyto hry až na HS úplně tragickou komunitu.
-
-
-
-
Člověk zrovna vypisuje minimální požadavky ke spuštění nové hry. Do řádku vepíše 4GB RAM, když do jeho kanclu vběhne šéf "hele, hodíme tam Denuvo". Týpek pozvedne obočí a jen údaj doplní o číslici 6 na začátku.
Já chci neprolomitelnou ochranu, ale ne takhle.. -
-
Na 64 GB?
-
-
Jestli se nepletu, tak SecuROM je od stejných tvůrců jako Denuvo (jen změnili název firmy). Takže za pár let tu můžeme číst článek, jaká byla Denuvo strašná s*ačka. Na SecuROM taky ze začátku nikdo nenadával (kromě pirátů samozřejmě).
-
Nejhorší je, že blížící se Rise Of The Tomb Raider nebo později Deus Ex: Mankind Divided vydává Square Enix stejně jako Just Cause 3, takže je 99% pravděpodobnost, že tyto hry budou také neprolomitelné. Na druhou stranu, pro poctivě platící je příjemný pocit, že za své peníze dostanou něco, co pirátské mrdky (mezi které se také počítám) nemohou hrát.
-
-
Prijemny pocit by to byl, kdybych necetl, co za s*cku to Denuvo je a jak neblaze ovlivnuje chod hry. No nic, holt budu hry s timto ignorovat, jako ignoruji hry s uPlay. Zatim nemam pocit, ze bych o neco prisel.
-
-
Mám i dvě hry s Denuvem (i když jsem převážně pirát:-) - Batman a Mad Max a obě jedou zcela bez probémů. Myslím že ta kritika Denuva je mýtus hlavně z úst zoufalých pirátů...
-
-
-
Mam seznam her, ktere si chci zahrat (cca 40 kousku). Az ti bude jednou neprolomitelne, tak budu hrat starsi kusy, ktere jsou za 100 Kc. Nez je dohraju, tak zlevni i ty nove na cenovou uroven za babku. Nejsem 12 fakan, ktery se klepe, aby hral hru tyden po vydani. Moudry clovek si pocka, protoze vi, ze dobry titul mu neutece a ze na herni hodnote neztrati ani za 5 let. Nahypovane stracky jako WD- o nich uz ted nikdo nevi.
-
-
tak já to takto dělám už dlouho. Hry hraju většinou několik let po vydání. Nevýhoda je, že pak tady v diskuzi nemůžeš diskutovat pod čerstvě novou recenzí. Výhoda je, že hry se pak dají koupit levně, že jsou v kompletní edici včetně všech DLC, že jsou odbugované, a že jsou prověřené časem (už existuje tisíce hráčských recenzí). Letos jsem udělal výjimku s Witcherem 3, protože jsem se na hru opravdu těšil. Na druhou stranu, kdybych pod vlivem agresivního marketingu koupil Fallout 4, tak bych asi moc spokojený nebyl. Takže můj názor je, že je dobré hrát hry o rok nebo dva později, prostudovat si různé GOTY ankety a hrát je to, co je opravdu dobré.
-
-
Stačí nějakou dobu počkat, Mad Maxe jsem minulý týden koupil za 299 Kč. MGS V bude určitě do roka také za pár stovek. Ono co si budeme namlouvat, ty cracky 3DM jsou stejně většinou polofunkční - hry padají atd.
-
-
-
Som rad ze ako deti sme mohli vsetko kradnut inak by som si nezahral nic. Teraz uz si vsetko kupujem takze mi je jedno ako sa maju pirati.
-
-
existuje TISÍCE her, co jsou prakticky zdarma, tak jak že by sis nezahrál nic? A i kdyby od teď všechny hry přestaly existovat, tak je desetitisíce her už starých, které můžeš hrát. Jde akorát o to, že by sis nezahrál nové hry.
-
-
Taky proto mluví o tom jak to bylo dříve. Před cca dvaceti lety byly časy trochu jiné a zdarma jsi mohl hrát hlavně různá dema...
-
-
-
Za studentských let jsem měl prakticky vše stažené. Teď už je to opačně, stahuji už jen na vyzkoušení. Nicméně stále mi pár kousků chybí. Rád bych settlery a anno, ale přes politiku ubisoftu se nedkážu přenést. Docela by mě zajímalo, kolik lidí si koupilo SimCity po zrušení Always online.
-
-
Zrejme hovoríš o Settlers 7 a ANNO 2070 a 2205? Tie používajú UPlay, to hej. Staršie ANNO a Settler hry sú na GOGu, takže sú DRM free. Výnimka je ANNO 1404, ktorá síce nie je na GOGu, ale DRM nemá.
Osobne som s UPlayom ale problém nemal, zas na druhej strane počúvam hrozivé historky o tom ako UPlay nerozpoznáva sériové kľúče. -
-
setlers 7 je na G2A za 1 euro
-
-
Já si myslim, že s tím stahováním/kupováním to má drtivá většina dnešních hráčů. Jakmile si vyděláváš, máš ten přístup k hrám daleko snažší.
-
-
..píše čobolská socka..
-
-