Přejít na výpis diskuzí
Podle šéfky čínské skupiny bude protipirátská ochrana her do dvou let neprolomitelná
7.1.2016 | Aleš Smutný
202 příspěvků
-
Az ta doba nastane, kdy opravdu nepujde nic upiratit (prestante pouzivat pojem ukrást delate ze sebe hlupaky) tak bych rád videl presny cisla o kolik se zlepsil prodej.
Myslim ze vsichni uz zname jak to asi bude vypadat. -
-
predaj sa mozno aj zhorsi.
jedine ak zacny vydavat dake DEMA, inak vela ludi upirati hru len aby odskusalo ci stoji za kupu.
samozrejme ze kupa bude az neskor v zlave :)
ale takto bez odskusania si obcas hru kupia a ked dojdu na to ze to bola pii covina.
tak zacnu kupovat nakoniec este menej.
mozno som zly prorok, ale uz bolo vela "studii" kde vyplynulo ze piratenie je sposob reklamy :)
-
-
Zábavný fakt: náklady na Denuvo jsou vyšší než realná ztráta způsobena piráty. Do dvou let po něm neštěkne pes :)
-
Podla tych malo informacii co su o Denuvo vonku tak podla vsetkeho generuje kryptograficke kluce podla HW na ktorom je dana hra nainstalovana a budu jedinecne pre kazdu instalaciu. To jednak znemoznuje univerzalny crack/patch, jedine distribucia uz cracknuteho exe, ale na druhu stranu to moze umoznovat jednoznacne identifikovat majitela danej hry z ktorej bol vygenerovany crack. Tak isto je otazne ako sa tie kluce na zaklade HW generuju. Zatial to bolo len pri digitalne distribuovanych hrach, takze tam je mozne ze nezasifrovane exe na strane serveru (vydavatela) sa zasifruje pri poziadavke na stiahnutie/instalaciu od zakaznika. Ten posle hw identifikacne udaje a server uz posle zasifrovane exe. V takom pripade je naozaj problem jednoducho dekryptovat danu hru. Druha informacia ktora je vonku ze kontinualne Denuvo desifruje a sifruje dany kod, co znamena ze asi samotna hra, exe, ked bezi a je v pameti tak je z vecsej casti zasifrovana a desifrovany je len kod ktory sa akurat vykonava. Na druhu stranu, v takomto pripade to asi ma celkom slusny dopad na HW vykon, kedze treba kod v kuse sifrovat/desifrovat. Docela by bolo zaujimave vediet aky je tam performence hit. A teoreticky je moznost to cracknut/desifrovat. Jedna z moznosti by bolo vyuzit virtualny CPU, nieco v style heuristiky v antiviroch a takto emulovany chod zaznamenavat a z toho zrekonstruovat samotne exe, lenze to chce nejaku zaoutomatizovanu kvalitnu analyzu co je fakt problem. Tu by mohla pomoct nejaka sikovna AI *1* *1*
-
Někde jsem četl, že přichází doba, kdy by se měly hry recenzovat jednou, ihned po vydání a pak ještě jednou, pul roku po vydání, kdy budou odbugované a se spoustou "dodatečných" DLC.
-
-
suhlasim, po pol roku alebo roku doplnit druhe ciselne hodnotenie + kratky komentar
-
Ano, to jsem tu jiz do Tisc diskuzi nekolikrat psal...
-
-
Zisky z prodeje nejsou jen o hi-tech DRM. Zaklínač 3 byl bestseller i bez ochrany *1*
-
-
Bestseller je gta. Otazne je ci by sa zaklinac v pripade vyvoja za morom vobec zaplatil.
-
-
ja keď som bol decko tak som si žiadne hry dovoliť nemohol a tak som ich mal od kamarátov na CD pekne upirátené a počas študentských čias som si ich sťahoval ale vďaka tomu sa so mňa stal hráč a teraz keď zarábam si hry kupujem, áno teraz je u nás lepšia ekonomická situácia a už aj decká kľudne tých 20-40 eur na (čo keď to teraz počítam v detstve bolo moje ročné vreckové) v pohode za hru zaplatia ale ťažko si predstavím dajaké decko s rozvojovej krajiny ako si tie hry kupuje a keď sa nebudú dať ukradnúť tak aspoň nebude závislák a nebude ich podporovať ani až vyrastie :D
-
-
A konečně se pořádně naučí s tim kalachem a půjde konat "dobro" vr svém okolí *1*
-
Tohle jsem ještě nikde snad nečetl, dobrá pointa *1*
-
-
Challenge Accepted
-
Haha, první měsíc je možná doba, která je pro vývojáře nejdůležitější, ale zároveň je to doba, která je pro kupující nejrizikovější.
Existují tuny úspěšných her bez protipirástkých ochran, stejně jako tuny her, kterým svět bez pirátů k ziskům nepomůže.
Lidi si rádi počkaj i čtvrt roku, než aby si kupovali předražený, zabugovaný a nedoladěný produkt s crackem, který je*e spíš poctivé, než piráty (což se dnes na PC stává zvykem, že, Batmane).
A pokud jde o čekání- ano, čekat na cracknuté DAI mě opravdu přestalo bavit. Až pár týdnů zpět jsem narazil na cracklou verzi se všemi DLC (které po vydání hry ještě neexistovaly), takže se čekání vyplatilo *1* -
-
je fajn, že popíšeš, jak k tomu přistupuješ ty, ale těžko můžeš mluvit za všechny, navíc když prodejní čísla jasně ukazují, že nemáš pravdu. je prostě skupina lidí, která hru kupuje hned po vydání. a ta skupina je pro prodeje většiny her velmi důležitá, protože po vydání tvůrci her potřebují často peníze. a z těch prodejů na začátku lze pak vyvodit další prodeje. prostě prodej her je zdlouhavý proces. někdo koupí v předprodeji, někdo koupí hned po vyjití, někdo počká na slevu.
uvědom si, že existuje i tuna kvalitních her, která autorům vydělala prd, ale za zahrání rozhodně stojí. -
-
Pokud si někdo chce koupit hru při vydání, tak to taky udělá bez ohledu na to, jestli je na ni crack nebo ne.
Tyhle DRM existují spolu s blokováním recenzí jen a pouze proto aby nalákaly nic netušící zákazníky na průměrně kvalitní produkt, který ten měsíc po vydání už nikdo nekoupí (viz Watch_Dogs)
Další věcí je, že velkou spoustu peněz ve "vývoji" her spolkne marketing a budování (či koupení) té oné DRM ochrany. A to je hodně peněz na něco bez čeho by se obešly, kdyby to za něco stálo.
Pak tu máš cenu, 60€ za něco co hraješ 20 hodin a pak to zahodíš, jasně, že za to ty prachy lidi nechcou dát ;-) -
Samozřejmě tohle je náš pohled, v zahraničí (USA, Něměcko, Japonsko, UK...) je 50 dolaru za hru prd a vetšina lidí si tam koupí hru hned a na nic nečeká.
-
-
Jistě, ale pak je otázka, jestli takoví lidé pirátí stejně jako my. Já s Německým platem koupím hru hned už jen proto, abych nemusel čekat na torrentu. Ono i když hra vyjde hned ten den, bez seederů se rychlost stahování nevyrovná tomu, když to taháte třeba ze steamu, kde jste limitováni jen rychlostí sítě a disku.
-
-
Jsou i privátní torrenty, ze kterých to letí mnohdy lépe, než z toho steamu. Já už jsem starší hráč a tak koupi hry beru spíš jako poděkování autorům, pokud je hra kvalitní a těch je čím dál méně. Vždycky je to ale až po shlédnutí videí na yt a přečtení mnoha recenzí, naslepo žádnou hru nikdy nekoupím.
-
-
Není nad vyzkoušení. Až při něm zjistíš co všechno osekali oproti předchozímu dílu a s klidem to letí za pár minut z disku
-
-
-
-
Tak to nemůže nikdo. Ale v mojí situaci bude spousta hráčů ve věku 0-18, kteří jiné než pirátské hry hrát nemůžou (maximálně nějaké F2P). To není skupina lidí, která si hry nekupuje, protože nemusí, ale spíš proto, že nemůže. Od takových peníze první měsíc nikdo nedostane, maximálně zpětně, jako já, když jsem si po X letech koupil Skyrim za 3€.
-
-
-
hned se mi vybavilo https://www.youtube.com/watch?v=7uHo-QYqkrY
-
jde o to ze to proti pirátské šifrování vytváří placené studio a zkouší ho prolomit pár nadšenců a le je už starým špionážním moudrem že každá šifra se dá prolomit stačí přijít na princip.
-
-
Princip sám o sobě ti nestačí, potřebuješ nakopnout alespoň částečnou znalostí klíče, devkitu. V drtivé většině případů tohle obstarají insideři - protože nikdy nemáš šanci uhlídat ideové, společenské, politické postoje všech zaměstnanců - s tím mají problémy nejlepší špionážní agentury, nejlepší armády, prostě všichni...
-