Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Som rad ze ako deti sme mohli vsetko kradnut inak by som si nezahral nic. Teraz uz si vsetko kupujem takze mi je jedno ako sa maju pirati.
    • existuje TISÍCE her, co jsou prakticky zdarma, tak jak že by sis nezahrál nic? A i kdyby od teď všechny hry přestaly existovat, tak je desetitisíce her už starých, které můžeš hrát. Jde akorát o to, že by sis nezahrál nové hry.
      • Taky proto mluví o tom jak to bylo dříve. Před cca dvaceti lety byly časy trochu jiné a zdarma jsi mohl hrát hlavně různá dema...
  • Ak sa takáto "ochrana" začne masovo používať pri súčasnom stave pc hernej scény, kde prakticky neexistuje možnosť vyskúšať si 90% hier, neexistuje možnosť hry ďalej predať, betaverzie sú vydávané ako dokončený produkt, integrálne časti hier sú dodatočne predávané ako dlc a herní novinári sú poplatní distrubútorom... tak to bude klinec do rakvy pc gamingu.
    • Kecy, Steam - 2hod herního času/14dnů od koupě můžu vrátit, a za dvě hoďky už člověk pozná jak mu hra pojede a v naprosté většině případů si udělá i obrázek o tom zda ho bude/nebude bavit a dle toho jí pak může vrátit/nevrátit. Ale každopádně by bylo fajn kdyby se slovo demo nestalo mezi vetšinou vývojářů sprosté slovo.
      • Jo, za 2 hodiny odehrajes tak tutorial ... bezny demo melo 10+.
        • Jestli ti 2hod trvá odehrát tutoriál tak by možná stálo za zamyšlení jestli jsou hry pro tebe ta pravá zábava a zda by nebylo lepší si najít zábavu adekvátní mentální kapacitě, takže, v tomto případě asi leporelo, či tak něco. Jen tak mimochodem, poprosil bych příklad aspoň tří her kde je tutoriál delší než ~30min.
    • Mas i na pc hry ktere nejde ukrast a prodavaji se naopak velmi dobre. Ale samozrejme, chtelo by to poslat online drm steam do prd€l€ a navrat k poctivemu retailu a starym dobrym tradicim pc platformy, kdy se hram na pc darilo.
    • Vše co jsi jmenoval, až na prodej her v bazarech (který ovšem tvoři pouze minoritní část trhu s hrami) se týká i konzolí, naopak na Steamu je teď možnost hry po vyzkoušení vråtit oproti konzolím. Your argument is invalid
      • Invalidni si leda ty, na steamu hru muzes vratit do par (2) hodin, coz na vyzkouseni lol ... bazarovej prodej tvori celosvetove 50% ...
  • Neni to nahodou to DRM co nici SSD disky?
  • Tak ona je klicova otazka, jak dlouho by piraty bavilo cekat. Protoze ja novinku kupuju jen vyjimecne, tak dve tri do roka. Jinak nemam problem si pockat na goty a naopak to spis preferuju, protoze ta hra je nejen levnejsi, ale predevsim kompletni a odladena a za to mi to stoji. Jako fallouta jsem koupil hned, ale je zbugovany jako prase, zaklinac to same, koupit novinku ve spouste pripadu znamena pokazit si herni zazitek. A kdyz me nevadi si pockat rok az dva, mozna to nebude vadit ani piratovi.
    • Asharak
      Není nad to si hru projít ve warez verzi a pak koupit, i kdybych ji po koupi rok nehrál *9*
      • Nad to je koupit si goty verzi, kdy je ta hra kompletni a odbugovana, herni zazitek je lepsi a nemusim mit vycitky, ze se chovam jako svin€ :-).
        • Asharak
          Proto je taky radost ji hrát znova *1*
        • Jasne, a ze se jak sv.ne chova vydavatel, kterej vyda nehratelnej smejd, to je naprosto vporadku ... takovy jako ty sou spis za debily.
        • Asi tak. Však ona ta hra nikam neuteče a už nejsem malé dítě, nebo puberťák, abych musel mít všechno hned. Navíc pro pracujícího člověka s rodinou stejně není v časových možnostech zahrát vše, co by si zahrát chtěl.
          • Jack1947
            Takže podle sebe soudím tebe? mi ostatní aby jsme zubami dřeli podlahu ne *7*
  • Pokud to někoho zajímá jméno té mladé dámy je Su Fei Fei původně hackovala nějaký hentai hry a před 9 lety si na půl roku poseděla v chládku, na což hodila bobbek a pokračuje dál. Šikovné to děvče.
  • Za studentských let jsem měl prakticky vše stažené. Teď už je to opačně, stahuji už jen na vyzkoušení. Nicméně stále mi pár kousků chybí. Rád bych settlery a anno, ale přes politiku ubisoftu se nedkážu přenést. Docela by mě zajímalo, kolik lidí si koupilo SimCity po zrušení Always online.
    • Zrejme hovoríš o Settlers 7 a ANNO 2070 a 2205? Tie používajú UPlay, to hej. Staršie ANNO a Settler hry sú na GOGu, takže sú DRM free. Výnimka je ANNO 1404, ktorá síce nie je na GOGu, ale DRM nemá.

Osobne som s UPlayom ale problém nemal, zas na druhej strane počúvam hrozivé historky o tom ako UPlay nerozpoznáva sériové kľúče.
      • setlers 7 je na G2A za 1 euro
    • Mart9
      Já si myslim, že s tím stahováním/kupováním to má drtivá většina dnešních hráčů. Jakmile si vyděláváš, máš ten přístup k hrám daleko snažší.
      • Vojta_Ilavsky
        ..píše čobolská socka..
  • Tak to konecne ten herni business nakopne trzby stoupnou o 1000% protoze vsichni ti "pirati" najednou zacnou hry kupovat *1* sice nevim z jakeho kolace penez, co lidi utracej ukroji? nevite? to co odted utrati za hry, budou penize co ted davaj na jidlo? na leky? na najem? na energie? jako kde se najdnou vemou ty penize navic?
    • Tak konecne zacnou delat neco prospesnejsi, studovat nebo makat. Ted jenom hrajou kradene hry a cekaji na socialku nebo podporu.
      • hmm a nebo udou radsi ven, kde je to zadarmo nez sedet jak stary dedkove u pc *1*
    • Jo, protože rozpočet každýho jsou prachy na jídlo, nájem, léky a energie. Z těch peněz se samozřejmě moc ukrouhnout nedá, ale neříkej mi, že si každej občas nekoupí něco, co (na rozdíl od již jmenovaných) nutně nepotřebuje. Dá si v hospodě o pár piv míň, párkrát pojede někam místo autem sockou... Místo knížky koupí hru. Prachy se najdou.
  • Jsem jeden z těch lidí, co se na JC3 docela těšil. Ale nejsem blázen, abych to koupil v prvních týdnech po vydání za 50$ + chtěl jsem to upirátit, pak nebyl crack, pak se ukázalo, že je to stejně sra*ka a už mě to vůbec netrápí. blbý bude, až nastane avizovaná doba neprolomitelných her.
    hádám, že všichni, co byli zvyklí, že jediná investice je herní pc (a myslím že takových je nejvíc, třeba 12 - 17 let), si už ani nebudou kupovat ten pc, protože nebudou mít na to, aby si ještě kupovali hry. ve výsledku přestane existovat tahle skupina, která dospívá a hraje hry, a potom až začnou vydělávat, už k tomu nebudou mít vztah. Game(s) over. hm?
    • Moc sa toho zasa nestane. Trh z hrami je uz dnes obrovsky a ludi co si kupuju rocne desiatky hier nieje zasa tak vela (teda mimo roznych akcii a zliav). O nieco mozno klesnu predaje, trochu sa precisti trh a to je asi tak vsetko. Na druhu stranu aspon sa prestanu hry tolko konzumovat a mozno hraci hry aj dohraju a mozno stupne aj kvalita. Ono podla statistik steamu tusim v priemere len nejakych 30% hracov aj hry dohra do konca.
      • Otázka je co znamená "dohraje" podle statistik. Stačí stáhnout mody, které blokují achievementy a rázem to vypadá, že si neprošel ani tutoriál... dále ne vše má jasný konec. U koridorových stříleček je to jednoduché, ale open-world nebo třeba strategie už jsou složitější. Stačí dohrát kampaň jednou? opakovat na všechny obtížnosti? Jak dlouho hrát skirmish?
    • Zaujimavych hier vychadza tolko, ze sa to neda stihat hrat.
      Staci pockat na zlavy a kupit za babku. Do dalsich zliav je vystarane. Samozrejme pokial nemusia mat vsetko hned, ako to vyjde...
    • takhle daleko to nedojde, teenageři pařej na nextgen konzolích kde se nepirátí originálky co stojej jednou tolik oproti PC verzím a stejně to nějak jede
      • Ty hry jsou sice dražší, ale můžeš je prodat.
        Btw do několika let půjdou stahovat hry na PS4 stejně jako na PS3, takže to pak vyjde levnějc. *1*
  • Jen si dovolím malou opravu nepřesnosti. Denuvo JE PROLOMENÉ. *5*
    • V3 zatím není ...
  • Kdyby nebylo pirátství, tak bych se nejspíš vůbec nestal zaníceným hráčem a nedal bych do her teď už možná desítky tisíc, protože bych jako osmileté děcko zůstal jenom s hrami typu Atlantis a Hugova matematika, které mi rodiče koupili jednou za půl roku, a nikdy bych neobjevil úžasnost GTA nebo Medal of Honor. Pirátství je součástí herního průmyslu a pokud ho vymýtí, tak z toho jen udělají exkluzivnější záležitost, do které se nedostane každý.
    • Asi bych to cítil stejně. Jenže před třiceti lety měl 386tku za 40 000 málokdo a hry se sháněly blbě. Později sice vznikly obchody, nicméně na předraženou hru za 1800 v době kdy byl průměrný plat plácnu 12000 měl na tu hru málokdo. Dneska jsou platy jinde a ceny her také (pominu dementní cenový rozdíl mezi hrou na PC a konzoli). Ale je pravdou, že kdyby nebylo tehdy pirátství nikdy by mě asi neuchvátil svět Indyho III a IV, Dune 2, Isharů, Dungeon Masterů.. a mnoha desítek dalších.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit