Přejít na výpis diskuzí
Prezentace Kingdom Come: Deliverance z E3 hovoří hlavně o důrazu na historii a realismus
17.6.2016 | Aleš Smutný
120 příspěvků
-
indie hra? To jako vážně? Jelikož za tím stojí Bakala a KS byl jen test, těžko to můžeme nazývat indie hrou.
-
sk: Co se děje tak strašného v Polsku? Myšlenka je vždycky pěkná, ale s tím by se dal obhajovat i komunismus, přestože může za smrt několika desítek milionů lidí.
Paulcz: Jako třeba jaký?
CainPullo: Kdybys si přečetl můj komentář pozorně, tak víš, že píšu, že na vojenské úspěchy můžeme být hrdí. Ale znovu opakuji, tím to končí. Němci můžou být na to, že se proti nim musel spojit doslova celý svět, aby je ve druhé světové porazil, taky. Ale nezní to už tak dobře, co? -
Do prosince by měli oznámit datum vidání už to ďelají moc dlouho.
-
škoda že se to neodehrává na skotských blatech. Fantasy prvky klidně mohly být jenom naprosto mírné. Např. něco ve stylu filmu The Witch. Mírné čarodějnictví apod. Snad to takhle to rychle nepřestane bavit. I tak to může být ultimatní zážitek.
-
Proč by ses musel stát mnichem? Vytáhneš meč a mnichy lehce naplátkuješ.
-
Major Zeman se také v pohodě dostal do kláštera když hledal Bláhu a mnichem se stát tedy nemusel *1*
-
jak hry obsahují ruzne easter eggy, tak by tam vavra nejakeho draka mohl dát a dát tam i nejakej trapnej quest kde ti dá vesničanka ukol zachranit svet pred drakem, aby byla legrace a aby si na sve prišli i hráči jako ty
-
Kvuli questu se musíte stát mnichem? To je mi panečku realismus a historično :D :D
-
Taky má dost lidí Dragonborna plný zuby :) A i ostatních novodobých rádoby RPG.
-
O co jde tobě, je irelevantní. Vzhledem k tomu, že je to indie hra, tak tvůrcům šlo v první řadě o zafinancování projektu plus dokázat, že je o hru *dostatečný* zájem na to, aby se zaplatila. O nějaké maximalizaci profitu tady nebyla řeč. To si asi pleteš s mainstreamovým modelem výroby her.
-
Přemysl Otakar II dokázal všechny poštvat proti sobě, akorát by následovala další bitva/válka. Karel IV to politicky válel na jiné úrovni a nikdy to pro něj nebylo tak katastrofický, i když samo vždycky to bylo na hraně.
-
Mně se v tomhle směru nejvíc líbil Zaklínač 1 - tj. tam byla právě ta krajina, kterou jsem si pamatoval z dětství na venkově, ale BYLA v ní kouzla, pohádkové bytosti, nestvůry atd., přesně, jako jsem si to myslel, když jsem byl dítě. Čili jsem mohl být znovu dítětem, nebo jak to říct... ta sázka na NO DRAGONS se podle mě Warhorse v důsledku vymstí. Na tiskovce to zní dobře a novináři tleskají, ale ve skutečnosti mají lidi rádi Geralta a Dragonborna a vědí proč.
A úspěch na kickstarteru s tím moc nesouvisí, já jsem KC podpořil prostě proto, že je to Vávra, ale stejně bych radši fantasy. -
není pochyb že hra si na sebe vydelá. abych to vysvetlil na príkladu: videl jsi film pupendo? Je jasný že vyrabením keramických prdelí by si bolek polívka vydelal víc. ale když delal seriozni socharinu, tak si sice vydelal mene, ale vydelal a navíc mu to prineslo i hrdost a uznaní i když umení cílí na mneší skupinu zákazníku než hrnečky ve tvaru perdele
-
Já myslím, že čím hlouběji jdeš do české historie, tím míň se toho ví - jak svět vypadal, jak lidé chodili oblékaní, co děli atd. A navíc Dan Vávra má rád Žižku, který je pro něj - jak známo - mnohem drsnější, než dítě Williama Wallace a Johanky z Arku *3*
-
Nejlepší hra E3. Dan ví jak na to! O jejich úspěch se rozhodně nebojím!
Jedinou jejich konkurenci, která se ukázala na E3, nechávají daleko za sebou:
https://www.youtube.com/watch?v=9Ov6VKpKNcE
A jak praví jejich konkurence: Nobody Does It Better! -
me slo o to ze tvurci ocekavaji ze vydelaji penize, je to jeden z duvodu proc tu hru delaji, ukojit chute nadsencu co jim hra sedi je jedna vec, ale byt po tom solventni je vec druha, mozna dulezitejsi.
-
To neznamená, že tam žádný národnostní prvky nebyly.
-
nic kvalitního nemuže oslovit masy a slovo "mainstream" je vlastne urážka
-
jasne, protoze v te dobe se jinak vubec nevalcilo ze ? :D Valky se vedly kvuli kazde blbosti...lepereceno moci a majetku. Husitstvi melo minimalne ze zacatku myslenku a ideu....stejne tak jako fr. revoluce. To co katolicka cirkev predvadi do dnes, je diky reformaci a protestantum jen slaby odvar toho, co by nastalo, kdyby zmeny neprobehly...staci se podivat napr. na Polsko.
-
Mne by se líbilo víc sandboxove ponetí hry a bylo by fajn, kdybyste se jako v Gothicu nebo risenu mohli stát členem více frakcí: treba se stát mnichem (nejen pro jeden quest ale pro celou hru), nebo husitským bojovníkem, nebo sloužit krestanskemu panovníkovi a každá frakce by mela svoji vlastní príbehovou linku. Vavra sliboval že hra bude o husitech a tohle je uplne jine historicke období...
Osobne príbehove prg-čka moc nemusím, proto mi vyhovovali treba TES hry kde jste mohli pribeh uplne ignorovat a stejne hra nabídla spoustu zábavy. Ale je to vavrovo dizajnove rozhodnutí a ja mu ho neberu