Přejít na výpis diskuzí
Průzkum prozradil, že obliba konzolí v České republice roste, hraje na nich celá rodina
26.2.2015 | Aleš Smutný
298 příspěvků
-
Neumej to,to je celi.
-
He7He: U TPP her je aim-assist pochopitelnej. I na PC. Lepší zmínit první Deus Ex, který měl aim-assist taky. Akorát si teď už nepamatuju, jestli byl automaticky zapnut nebo vypnut. On kdyby člověk trochu zapátral ve starších PC only hrách, tak by asi byl docela překvapenej kde všude se ten konzolovej aim-assist najde.
Někdy to je skoro až k smíchu, jak se za pár posledních let z gamepadu (tj. ovladače běžně používaného na PC) stal pomalu symbol zla *1*. -
Ale musis si nastavit citlivost bambuli,co se tyce ps4 btf4,mit 30%citlivosti v zakladu,je hruza!Ja mam 70% a je to tak akorad.
-
Když už píšeš takhle, mohl bys použít občas i odstavce tebe to nezabije a ostatní tolik trpět nebudou díky.
-
Dobre ty.Na klavesnici se clovek muze snadno prehmatnout,kdyz neni profi hrac!A stim koleckem na mysi zadna slava,moc jsem si na to nezvykl.Ovladac je prehlednejsi.Nastavim citlivost bambuli a chova se to presne jak pozaduji,kdyz nekdo hraje s 30%citlivosti btf4 v zakladnim nastaveni,tak je to hruza,na 70%je to akorad.S typkama co hraji,ty by pc ckarum tak nandali,ze ani mysak by jim nepomohl.
-
Co se týče té obecně vnímané praktické nutnosti mít aim assist pro akční hry protože gamepad a konzole, tak třeba zářný příklad oba díly Max Payna - hra převážně pro klasickou kontrolu klávesnicí a myší na PC (bez ohledu na pozdější konzolové verze), s výchozím nastavením pro hru na automatické zaměřování. Po každé nové instalaci jistá nutnost (tady by mě taky zajímalo, kolik lidí to vlastně udělalo), ale i ta možnost, tohle vypnout.
-
Tak PC hry tady už pár let nemají žádnou hodnotu, takže není co prodávat. Konzolovky se prodávají dobře a drží hodnotu. Asi 9 z 10 dohraných her si nikdy už nezahraji, jelikož nemám čas se vracet k dohraným, takže v tomhle mi konzole jdou zatím na ruku
-
Na jednu stranu jsi zapomněl na online poplatek, na druhé straně, četl jsi článek? Naprostávětšina lidí je ochotna do her a příslušenství investovat v řádu pár tisícovek. Tvůj příklad je o jeden řád mimo. Znám lidi, co si občas (jednou za několik let) koupí ve slěvě nějaký cod nebo sport a jsou tím plně uspokojeni. Oblíbené je také půjčování si her (několik lidí se složí na hru, každého to vyjde na cca stovku) nebo frčí bazar, hru levně koupíš a zase ji prodáš. Kdybych neměl peníze, tak mě osobně uspokojí i samotné ps+ hry zdarma, dostal jsem parádní kusy jako red dead redemption, dead souls, dead space, crysis, battle field, xcom, batmana, deus ex, mass efect 3, borderlands,bioshock a mraky dalších. http://spokojeny.blogspot.cz/p/playstation-plus.html Pak můžeš celkové náklady na nějakých 6 až 7 let počítat pod 20 tisíc. Tedy míň než dáš za slušné pc bez her.
-
Nikdy jsem na konzole nebyl ale koupě PS4 byl super kauf. O herním už pc do budoucna neuvažuju, zbytečnost. Když nad tím přemejšlim tak jediná nevýhoda konzolí je absence uživatelských modifikací ale tak s tim jsem počítal. Třeba takový PS+ se mi z počátku taky nezdálo ale teď musim říct že je to fajn služba, dostanu se takhle k hrám o který bych před tim ani nezavadil. Já jsem spokojenej.
-
Slabota?Jejich graficky cip,toho umi,vic nez kdy drive!Podporu svich vycurin,i z tretich stran jako trees fx1,2 vlasy a snich v novem tomb raiden,direct x 11,11,2,direct x 12 a mnoho a mnoho dalsiho.
-
prý Slované *15* to teď taky hodně pozoruji, směšnou hrdost na pohanské primitivy. Takže patříme sem a užívame si vyjadřovaní Zemana: a jeho smrt absitentům *15* Super!!!
-
Ano, na PS si můžeš za 1200 ročně zaplatit PS Plus a dostaneš pár desítek her zdarma (nemůžeš si vybrat jaké a obvykle to nejsou žádné extra drahé hry) .. na PC si můžeš za pár dolarů nakoupit bundly s desítkami her. Je to prakticky to samé, akorát teda bez předplatného.
--> Tak odkud se v tom případě bere jistota tolika lidí, že hraní na konzolích je levnější než na PC? Tenhle argument je naprosto zcestný - vyjde to +/- na stejno (v závislosti na konkrétním hráči, viz mé předchozí příspěvky)
Co se prodávání her týče, tak to je opravdu u většiny her na PC složité (často nemožné), ale neznám moc lidí, kteří prodávají své dohrané hry a na PC to nebyl trend snad nikdy (alespoň ne u nás),
Já naposledy prodal hru někdy v roce 2005/2006 (prodal jsem kámošovi svůj steam účet s Half-Life 2, které jsem si ale o rok-dva později stejně koupil znovu) a za celý život (27let) jsem prodal 2-3 a to ještě někdy na základní škole :D
Pokud někdo nakupuje hry s tím, že je po dohrání prodá, tak holt musí pro každou zakládat nový účet (steam,ubi,origin..), který pak může prodat, protože médium samotné nemá žádnou cenu..pouze instalační klíč. -
Souhlasim, u FPS je proste lepsi mys a klavesnice, je tomu tak i strategii, kde potrebujes naklikavat patricne jednotky, to s gamepadem udelas blbe. Ale treba takove bojovky jako street fighter nebo mortal kombat, tak tam si dokazu predstavit, ze ovladani pres gamepad je asi lepsi.
Takhle by se dalo postupovat od jednoho typu hry k druhemou, a jeste bychom mohli porovnavat, jak jednotlive hry jsou ovlivneny zpusobem ovladani, coz ma vliv i na ruzne porty. Pekny priklad portu uvadim vzdy rad u Diabla 3, sli tam specifickou cestou pro oba typy ovladani. Jedina smula je asi ta, ze kdyby nekdo chtel hrat Diablo 3 na PC s ovladacem, tak to si asi moc nepomuze.
kazdopadne byli doby, kdy si clovek bezne mohl vybrat mezi joystickem, klavesnici, mysi. Je zajimave treba pozorovat i moznosti ovladani u vesmirnych simulatoru jako je Elite a Star Citizen, kde se nabizi ruzne varianty ovladani.
V techto hrach je k dispozici moznosti Gamepad, K+M, 2x Joystick, Hotas a teoreticky by nebyl problém to napasovat na jakoukoliv platformu z hlediska ovladani. -
tam taky proboha ne!! jsme slovani a patříme sem, nepotřebujeme kopírovat ani západ, ani východ.
-
Simulator chleba. *1*
-
No uz jsem tu stravil 3h,je cas prestati,ale byl bych rad,kdyby nekdo opsal prava fakta o ps4 ze stranek sony.cz,at se zbytecne nehani vykon next gen konzoli.
-
mě PC brdzí trh, když kouknu na pc-exluzivity - tak jsou to oprorné hry, technologicky zaostalé(Wasteland 2, Divinity atd, simulátory bůh ví čeho apod.), pak si tvůrci na konzolích řeknou: Když tohle stačí Pc-blbečkům, tak to bude stačit i konzolovým blbečkům..
-
Jo neni nad to si koupit velkou televizi s pristupem do site (LAN), a pripojit si pres sit PC a nebo pokud PC muzes mit klidne blizko TV, tak ho propojit treba HDMI kabelem, ejhle to jde taky...
TV neni jen pro konzole, stejne tak ovladace nejsou jen pro konzole, oboji se da pouzit i na PC a neni to otazka par poslednich let....
Teoreticky ani neni problem si ty "kraviny" na PC nechat streamovat na tablet, mobil a nepotrebujes k tomu konzoli (PS, Xbox) nebo treba steambox.. -
Jo, s tím, že M+K je v některých hrách výhodou souhlasím.
Slash_luke: V singlu aim assist mít nemusíš. Já s ním nehraju od samého začátku a problémy nemám. Dá se říct, že mi aim assist spíš ve hraní překáží. Třeba v Destiny se vypnout nedá a někdy mi to nepříjemně 'ukradne' ovládání.
Dělal jsem si srovnávací průchod v prvních Borderlands a s gamepadem jsem měl stejný výsledek jako s K+M. Trvalo mi to stejnou dobu, obtížnost byla pocitově stejná, k úmrtí došlo na stejném místě. Celkově v tom nebyl žádný rozdíl. A myslím, že v šikovnosti používání gamepadu jsem tak průměrný hráč. Soudě podle různých videjí na YT, páč co tam někteří s gamepadem dokážou, to mi zůstává rozum stát. -
kam bys jako chtěl směřovat. K Rusku? *8* Tak neváhej a zvedni kotvy o jednoho pc-vypatlance méně...