Přejít na výpis diskuzí
První vývojářský blog Warhorse Studios
17.1.2012 | Aleš Smutný
139 příspěvků
-
nope
-
Stačí zvolit správnou presentaci. Stačí do toho zatáhnout třeba populární teutonský řád, zmínit křižácké výpravy atp. a z lokálního tématu je rázem téma světové. Navíc, pokud se nemýlím, žádný oficiální pramen netvrdí, že půjde o historicky věrnou husiťárnu.
-
možná lezu na špatné/správné stránky, ale z mých zkušeností vyplývá, že je výskyt jízlivých, světoředitelských, sprostých a skrznaskrz primitivních komentářů u nás řádově vyšší než na anglo- a frankofonních stránkách.
-
A čti po mně prosím pozorně, nepsal jsem, že něco porovnáváš se Skyrimem, ale že se vyjadřuješ v tom duchu, který zde na Games.cz byl.
-
reakce na -:
Ano husité za vlast nebojovali, protže díky bohům tehdy žádný nacionalismus neexistoval, bojovali za svůj názor na víru. Živení se za pochodu z místních zdrojů bylo tehdy úplně běžné (a bylo to běžné ještě za 250 let).
A pokud jde o vojáky za 2.sv.v.: Doporučuji se kouknout na RKKA- stačilo aby se dostali na německé území a rozjeli rabování a vybíjení ve velkém (popravdě po jejich zkušenostech z vlastního území se není co divit), kdyby se Čechoslováci dostali na území Říše dost pravděpodobně by se chovali stejně. -
Měl jsem na mysli ,,Skyrim šílenství", které se rozjelo na Games.cz. Nemyslím přímo spojené se hrou. Šlo spíše o jakousi mánii mezi vyznavači Vávry a jeho hatery, což mělo přesně za důsledek komentáře typu ,,Ať se Vávra ukáže, když tak blbě kecá", přičemž úplně stejně vyznělo i tvoje ,,100 důvodů proč je moje hra tak super že se z ní poserete". Takže radši se ti předem omluvím, jestli si to tak nemyslel, protože lepší omluva, nežli slepě tvrdit něco, co není pravda.
-
dan vavra = john romero
-
With fire and Sword je jen "datadisk" k M&B, ale to je vlastně jedno.
-
Hloupost a zbytečnost....stejně tak jako bezchybná znalost Aj v Česko-Německém pohraničí..Jednou je to české studio, tak by mělo používat svůj mateřský jazyk, čili Češtinu. Nicméně k té "světovosti" jim chybí jeden detail...překlad stránek do více jazyků což je u světových vývojářů standardem, ENG+FR+GER bývá nejčastější kombinace, takže nevidím důvod aby nemohli mít: CZ+ENG+GER+FR. Vždyť texty stejně mají napsané napřed v češtině a pak se předávají k PROFESIONÁLNÍMU překladu do AJ. Takže minimálně česká a anglická lokalizace stránek nepředstavuje problém!
-
Za prvé - kdybych ti chtěl nadávat, tak napíšu že si "zkurvená píča" a ne "vole" (jestli je tohle pro tebe nadávka, tak je to čistě tvůj problém - myšleno to takhle nebylo)
Za druhré - vím kde je pravda, ale pořád nechápu kde jsi vzal že něco porovnávám ze Skyrimem? Ano jde o narážku na onen článek, ale KDE něco porovnávám ze Skyrimem? Kde? Kde? Kde? -
je M&B a je Ohněm a Mečem- to druhé je jakžtakž povedená modifikace původního, který se odehrává ve fiktivní Calradii, kde se řežou státy volně inspirované technikami boje od 9. do 14. století
-
Neumím anglicky, ale někde jsem četl, že by hra měla mít otevřený svět stejně jako Gothic a Elder Scrolls. Já bych teda docela uvítal první možnost a tím by se vyloučila varianta níže zmíněného komentu od werdese: "A to nebudu ani začínat, jak chtějí ukázat tu pravou podobu středověku už to vidím, každý muž naleštěné brnění, zdravé zuby, svaly, jako Herakles. " Kdyby se to hrálo stejně jako Gothic a měl to takový ten krásný český nádech, tak by to byla jedna z mých nejoblíbenějších her. Ostatně já když se kouknu na starší české hry, tak z nich prostě ty české vývojářské ruce úplně čiší. Ten grafický styl a smysl pro detail je úplně jiný než v západních hrách.
Jak si o tom takhle píšu mám na to větší a větší chuť. :D :D Bohužel pak si vzpomenu na trend zjednodušování herních stylů a neustálé nápovědy a tahání za ručičku ala Skyrim (a nejenom ten, vlastně i Oblivion :D :D) a už z toho takovou radost nemám. Chtělo by to nějaké surové české RPG, které se s hráčem vůbec nesere a háže mu klacky pod nohy tím nejhrubším způsobem. Teprve pak to bude mít grády. Uf jsem se nějak zamyslel :D :D :D -
Rozhodne si to nekúpim ani ja, ale keď to bude dobré, tak si to zahrám.
-
Tak za prvé mi nenadávej a zá druhé: 100 důvodů proč je moje hra tak super že se z ní poserete. Samozřejmě že mi teď budeš tvrdit, že si to takhle nemyslel, ale sám víš, kde je pravda.
-
Pěkné. Pěkné a jak reálné :)
-
Ten tvoj Achilles je asi taky reálny ako Herkules ty expert. *1*
-
Dufam, ze pomaly z Ciech a Slovenska vymizne ten fenomen nenavisti a priania najhorsieho a nakoniec skodoradost. Ja sa za ten clanok o Skyrime chystam riadne prevetrat vysledok studia Warhorse a v pripade pochybnej kvality kludne napisem podobnych "100". Ale fandim tomu, kazdy project spraveny v nasich koncinach sa rata. Pre mna napr. velmi podstatny prinos tohoto pocinu je, nielen ci to bude ta najvacsia pecka pod slnkom, ale ze zamestnavaju desiatky ludi, za slusny plat, z ktorych mnohi by inak (ako napr. ja) museli odist do zahranicia a nejaky cas nechat rodinu bez dozoru, alebo by pracovali mozno na postoch, ktory by ich nenaplnal. Osobne som dokonca vazne uvazoval, ze odidem z UK a vyuzijem ponuku Warhorse studia. Nestalo sa tak a po zvazeni som sa rozhodol zostat v UK ale jednanie panov Vavru a Klimu bolo maximalne profesionalne, podstatne informacie zodpovedane, ziadne mazanie medu okolo ust a bez naznakov zahmlievania. Takze ak ten project potentuju, tak do nich tvrdou kritikou ale nie skodoradostne dufat v neuspech. Ja budem fandit a dufat v uspech. Dakujem.
Roman Pajdlhauser -
Váávra proč tí husiti, proč?? I ako Slovák silno sa zaujímajúci sa o históriu a milujúci žáner RPG by som nikdy v živote nekúpil husitskú hru, lebo to je akúrat tak zaujímavé téma pre zopár Čechov....
áno Mount & Blade sa uchytil, ale to sa nedá porovnávat, Poliakov je 50 miliónov a to vychádzali zo svetového bestselleru Potopa a Ohnom a mečom, ktorý pozná každý inteligentnejší európan,,,,a Witcher takisto....tam je to dokonca ešte i fantasy a fantasy RPG sú najoblúbenejšie......... -
Podle mě jsou retardi zhruba rovnoměrně rozprostření mezi všemi národy:). V zahraničních diskuzích to nebejvá o moc lepší.
-
Uvidíme s čím přijde War of the roses od Paradoxu. A kdo ví, jestli ta Vávrova hra vůbec bude přímo o husitech, těch se to může týkat jen okrajově.