Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Opravdu mne taky zajímá stav Xcomu od 2K Marin , ..... copak se stalo s původními plány ?
    Žádné sbohem , šáteček a zapomeňte ....
    • Právě dnes se vynořily nějaké nepotvrzené informace, původní článek asi tady http://kotaku.com/5947737/the-other-xcom-game-might-now-be-a-third+person-shooter snad o tom bude i nějaká novinka/bleskovka na games.
  • Otázka pro tvůrce. Zajímalo by mne, zda plánují úpravy ovládání (případně pár drobností v rozhraní) po vyjití hry, na základě ohlasů PC scény a případně, jestli všeobecně už nyní počítají s dalším rozvíjením hry a to nemyslím tolik oblíbené DLC za 20 dolarů s oblečkama pro postavičky.

Pokud už tu tahle otázka padla, tak se omlouvám. Ale je tu už 120 příspěvků a jak tak na to koukám, tak spíš než otázky pro tvůrce, jsou tu výlevy typu "pro mě je tahle ta hra mrtvá", "už to není ono, po...li to" zkrátka samé takové "pozitivní" příspěvky k tématu..... *3*
  • Dotázek: Kde, popř jak často jde ve hře ukládat pozice (save)?
    • MickTheMage
      Tak ako v povodnej hre - vsade. Teda pokial si nezvolis niektoru zo specialnych obtiaznosti :)
  • jindra.veliky
    Hral jsem demoverzi a dost se mi to libi...

...taky budete takhle brecet az bude vychazet doom 4?

*7*
    • Samozrejme.
  • rancor1223
    Čím víc toho o novém XCOMu vím, tím méně se mi líbí (jakožto nástupce UFO EU). Nepřítomnost stavby více základen a jejich obrany - to je obrovské mínus. I přes ztrátu původního tahového systému a inventáře bych se přenesl snáze. Ale jak už bylo několikrát řečeno: "Dobrá hra, mizerný nástupce."

Každopádně, pár otázek bych měl:
    1) Budeme alespoň schopni útočit na cizácké báze?
    2) Řeklo se, že terén bude náhodně generován - já žádnou pořádnou generaci zatím neviděl, ale budiž - pokud sestřelíme ufo, přistaneme u něj s jednotkou, bude součástí mapy jako dříve, nebo se prostě emzáci rozesejí po nějaké náhodné mapě a do ufa samotného se nepodíváme? Trochu se totiž bojím, že takové velké ufo, které dříve mohlo mít i 15-20 cizáků na palubě, už neuvidíme. Mapy musí být určitě uzpůsobené jednotce o 6 mužích, tudíž velmi malé, cizáků tedy bude taky málo.
    3) Jak velká ufa tedy uvidíme? Kolik cizáků bude maximální počet?
    • rancor1223
      Ještě mě napadla jedna:

Jak dlouhá bude hra? Jde mi o to, že v původní hře nebyl příběh a vlastně jste mohli hrát "donekonečna" dokud jste se nevydali na Cydonii. Tady má být jakýsi příběh jestli to správně chápu. Jak od sebe budou vzdálené příběhové mise? Projdou jednou nascriptovanou misí a pak 5 generovaných a pak zase nascriptovaná mise? Nebo se to bude odvíjet třeba od vynálezu určité technologie?
      Prostě - budeme nějak limitovaní časově/počtem misí nebo budeme moci hrát donekonečna?
      • Řikal pro gamespot, že kolem dvaceti hodin, ale že samozřejmě záleží na způsobu hraní.
      • MickTheMage
        V tomto to zrejme bude podobne ako v pripade povodnej hry. Aj ked... Tak daleko som sa nedostal, ale odohral som 17 hodin preview verzie a to hlavne preto, ze som ignoroval jeden klucovy vyskum, ktory celu hru/pribeh posuval dalej.

Podla preview su tie "pribehove" veci zavisle na celkovych ulohach, ktore musis splnit. Mas tam zoznam uloh a ked ich splnis dostanes sa do bodu "pribehovej animacie". Medzitym, ale hra pokracuje normalne. Zostrelujes UFO, chodis na terror misie, plnis specialne ulohy pre Medzinarodnu radu atd.

Priklad, jednou z prvych uloh je zajat specialneho mimozemstana - ziveho. Kym to neurobis, veselo si hras dalej. Akurat sa cely pribeh nikam neposunie.
      • Vyvojari nekde rikali, ze po dojeti dejovy linky muzes hrat porad dal treba donekonecna.
      • Snad to bude se odvíjet od výzkumu nějaký tý technologie, možná to i někde řikali...
    • MickTheMage
      1) v ramci pribehu, minimalne na jednu asi urcite :)
      2) Zostrelene UFO je zostrelene aj na mape kam prides s vysadkom. Ci je to vopred dana mapa, v zavislosti na prostredi, to netusim. Ak som ich nechtiac nevymazal tak mam niekde aj screenshoty :) Len tie si asi este musim nechat pre seba (?). Casto som mal pocit, ze alienov je na mape niekolkonasobne viac, nez dokonca bolo v povodnom UFO :) Ale bacha, nepocital som ich, je to len pocit.
      3) velke, hodne velke...
      • rancor1223
        Alespoň malá útěcha. Děkuji *3*

Na obranu vlastní báze ale asi opravu můžeme zapomenout, že? Už jen díky její vertikální konstrukci.

Také jsem hlavně hodně zvědavý co provedou s XCOM FPS. Já byl z prvního traileru hrozně nadšený, ale pak rok po tom ten gameplay to úplně zabil. Snad to nakonec zdárně překopou.
        • Obrana báze nebude. Přesně jak řikás kvůli konstrukci...bohužel.
        • Proč by dělení na patra mělo být problém ? Už v Silent Stormu jsem prolézal několik podlaží zamořených nepřítelem ... a AI které by mělo problémy najít vchod do nižšího patra ? No tak ať se inspirují u Cortex Command a jejich vlezlých útočníků ...

Xcom FPS mne také zajímá , ne zrovna kvůlli tomu FPS .... vlastně ano . FPS strategie ve stylu Hired Guns od DMA Designu křísnutá s Incubation , to je to co tomuto trhu kde dominuje Call of Duty:Battlefield 3 schází ..... Podle mne si vzali těžké sousto a věděli , že s plytkou FPS by je fandové rychle poslali v prach ..
          • rancor1223
            Byl by to problém. Byl by to jeden hloupý koridor - žádné uhýbání, prostě jen dopředu, po schodech dolů zase dopředu. V lepším případě by byly dvě cesty z patra do parta, takže by jste si mohli vzájemně lézt z´do zad, ale i tak je to prostě divné.
    • jindra.veliky
      tak jdi brecet do domova duchodcu *7*
  • Vim ze to bylo v preview hry ale neda mi to a musim se zeptat jestli to je opravdu pravda:

Lehani, podrep ve hre nebudou? Pokud ne, neni to ponekdu divne od takovehle akce?

Diky
    • Poklek je jenom když je v krytu a zalehnutí nebylo ani v původním UFO
      • To je ale dost hloupé .... pokud je voják v otevřeném prostranství , tak přece pokračuje k cíli plazmo v před . A ve starém UFU jsem stále poklekával abych měl větší % šanci proti případnému zásahu . Tohle je další degradující zjednodušení . Po bojišti nebudou chodit vojáci ale rytíři v neohebném brnění :(
        • Jenže tohle není simulátor *3* Asi to schytám od pravověrných, ale podle mě řeší hratelnost v novém XCOMu rozumně. Řekli si: 90% hráčů se v původní hře neustále krylo za překážky, tak to nabídneme už v základu. To samé platí o základnách. Málokdo si mohl dovolit budovat víc, plně vybavených základen a většinou se stavěly jen předsunuté báze s radarem a letadly. Takže většinovou úspěšnou strategii použili jako základní koncept a rozvinuli ho do trochu jiné formy, např. možností satelitního sledování.
        • No to jo, ale v původním ufu nebylo zakomponovano to aktivní krytí za prekazkama. Ale Pokud se chceš vyřádit v těch taktickejch presunech atd, tak to doporučují Jagged Aliance 2 1.13.
    • Ne, nebudou. A divne? Vzdyt tam zavedli moznost schovani se za objekty. Tam vojak zaklekne sam. Ale proc by se mel nekde plazit???
      • A panáček nebyl na vojně a v airsoftu dělá návnadu ....;)
  • Z videí jsem to zřejmě vypozoroval, ale raději se tu zeptám. Fog of war tam není že?
  • Uklidni se. Použiju tvoji vlastní logiku. Cituji: On vam nekdo novy XCom nuti? Nenuti. Tak ho nehrajte. Pokud se ti diszkuse nelíbí, nikdo ti to nutí? Nenutí. Tak to prostě nečti *3* Deláš jenom tady ze sebe hlupáka.
    • Ano zatimco lidi, co nadavaji dva tydny pred vydanim, ze tam neco neni alogicky ani nebudejsou geniove, ze?
    • Reakce na killera.
  • 1.bude leceni spolubojovniku rozlozene mezi jednotlive casti tela?
    2.bude ve hre zbran s multitargetingem?
    3.kazdy vojak muze pouzivat jakoukoliv zbran?
    4.bude pri misi fungovat moralka tymu? A z toho vyplyvajici efekty jako berserk,strach atd?
    5.casovani granatu?
    6.zakladny alienu?
    7.prostredi mise odpovidajici lokaci zeme (antarktida zima,egypt pisek atd.) ?
    8.zakladna se bude stavet nebo uz bude cela hotova?
    atd...
    • tak musí bejt člověk taky trochu překvapenej, ne ? *2*
    • 1. Vypadá to že ne
      2.ne
      3.ne
      4.ano
      5.ne
      6.to se neví
      7.to se neví
      8.jako v puvodnim x-com, základna bude z části hotová
      • Časování granátů ... a tohle taky ne ? Eeeee mod tools a rychle !
      • 6 a 7 a prave proto se pta tvurcu *14*
  • Aby som len nekritizoval:

1. Budú v hre zbrane na blízko (vŕtačky v XCOM:TFTD ) ?
    2. Bude možné cielene odstreliť stenu/prekážku tažšími zbraňami ? Pretoze streľbu, ako sa zdá, je možné vyvolať len pri spozorovaní nepriateľa a len na neho.
    3. Denné misie ?
    • 1. Ne
      2.Ano (granatem, RPG)
      3.Ano

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit