Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zeptejte se jestli bude hra stejně otevřená modifikacím, jako jejich Civilizace.
    • Doufám že bude otevřenější a doladěnejší než Civilizace , která je odladěná pravidelně až po třech datadiscích .. :(
  • No to je celkem logický, že to není ta hra jako zamlada. Bohužel doba pokročila...ty mladší ročníky už nežádaj aby to bylo zdlouhavý, složitý, std....musí se to udelat pro tu většinu, aby se to kupovalo (přeci jenom nebudou dělat hru zadarmo). Pokud si někdo bude chtít hrát jako zamlada, tak je nejjednodušší si znovu zahrát to původní UFO. Zbytek bude hrát tohle nový, je to lepší než drátem do oka *1*
    • walltar
      Mě přídecelá ta nová generace hráčů nějaká divná .... já sem se k Xcomu: apocalypse dostal tak, že mě ho spolužák na základce vrazil do ruky ať to zkusím a ta hra prostě byla dobrá a zajímavá a hlavně nejlepší na ní bylo, že člověku trvalo než se to naučil hrát dneska se lidi pomalu bojí každé hry kterou by se museli uči hrát. *9*

Vždyť já sem zamlada měl vedle PC velký AJ slovník a celou hru sem si překládal protože sem ptostě anglicky neumět tak abych to pochopil všechno .... a dneska? Pomalu každý chce češtinu.

A nejhorší je, že si kvůli tomuhle začínám připadat starý a to je mě teprv 25.
      • Ja som mal slovniky 3 :)
        Podobne mi pripada vacsina hracov rozmaznana, to uz sa rovno mozu divat na film.
      • 13_11
        Znám ten pocit.
      • no me je 35 a taky bych chtel cestinu s vekem to nema nic spolecneho ;) ale doby ze slovnikem taky pamatuji
      • Znam ten pocit :D
  • walltar
    Musím říct, že mě tenhle xcom dost zklamal .... už to prostě není ta hra kterou jsem hrál zamlada. *9*
  • Už podle dema je tahle verze UFO pro mě zklamáním. Velice brzo čekám na Kickstartru obdobný projekt od bratří Gollopů. Doufám.
    • Golopovci ? Na kickstarteru ? ..... Hmmm to by dokázalo zvyklat i takového zarputilého odmítače jako jsem já .
  • Ano z konzolovite to ovladani je klavesnice nebo mys nejsou vylozenym defektem ktery by od hrani odrazoval
  • hype kolem tahove strategie uz dlouho nebyl. I kdyz v tomhle pripade to spis stve. Demo me nijak zvlast nezaujalo , nezasvecenemu pozorovateli by hra prisla jako desitky ruskych tahovek o kterych nikdo nemluvi. Puvodni UFA jsem hraval hodne a mam je rad a osobne si myslim ze nejlepsi klon je UFO : ET Gold. U tehle unreal powered tahovky mi vadi zbytecny duraz na pribeh a rozhovory (ovsem,bez toho by to dnes neslo) ,vetsina misi co jsem videl je bud ve tme nebo v mlze , ale to proto aby se to aspon trochu priblizilo atmosfere ufa puvodniho , kde ale obycejna mise ve dne na farme byla daleko desivejsi nez tohle.Pritomnost jedne zakladny stylem rozkrojeneho hamburgeru vylucuje mise na vlastni zakladne.Uplne zbytecny system skillu a jakoby povolani postav bude mit za nasledek jen omezeni hrace pri vlastnich misich.
    No uvidime , Firaxis neni spatna firma , a treba to bude aspon trochu zabava az clovek dostane do ruky plnou verzi , ale zatim dojmy bidne..
    • " nezasvecenemu pozorovateli by hra prisla jako desitky ruskych tahovek " ... no ona tak připadá i zasvědcenému :(
  • Zdar, mohli by ste mi nekdo doporucit nejaky solidni klon xcomu zatimco budu cekat na tohle? Dik a sry za OT
    • Keyz
      Xenonauts nebo jak se to jmenuje,nevím jestli to je klon má to brzo vyjít a vypadá to skvěle.
    • MickTheMage
      Ceske UFO: Extraterrestrials je vyborny X-COM klon. Bud to gold verzia alebo klasicka s modmi. Pozn.: Pre lepsi herny zazitok sa odporuca pouzit mody vytvorene fanusikmi. Zazitok je potom este lepsi.
      • Jenom bych te opravil-gold verze(snad se prodava uz jen ta) uz obsahuje mody od fanousku. A na druhem dilu(ktery ma vyjit kazdou chvili) pracovali zrovna i moderi,takze to snad bude pecka hned od zacatku.
    • Nejvíc klon je ufo two sides. Bohuzel jim to kvuli licencim ke konci utnuli. Jinak treba alien invasion ma bezkonkurencní ufopedii a par prvku fakt skvelejch. Extraterestrials nejsou spatny a xenonauts uz zacinaj bejt pouzitelny.
  • Dotaz:

1) Bude tam i jiny letadlo nez Skyranger nebo to díky vašemu Reimagingu taky ztratilo smysl protože čas na globu už není tak cennej jako dřív, větší nosnost není potřeba a dolet se vzhledem k jedný základně taky neřeší....? To jsem si asi odpovědel sám.....

2) Budou různé druhy nepřátelských lodí(scout,transport,vedecká,válečná) nebo to už je taky přežitej prvek a jít lovit(zajmout) emzáckýho vědce už není v moderní době zábava?

3) Budou zpracovány všechny zbraně a nepřátelé s původního EU? Viz dotaz na etherala a neviděl jsem snakemana. Auto canon a heavy canon jsem taky nevidel(,ale to je asi nahrazeno kulometem a ...?) o pokročilejších technologích asi nebyla reč umyslně, kvůli spoilerům.

4) Řikáte, že neděláte remake, ale reimaginaci. Nemrzí vás jako fanoušky šlapaní po základním jádru původní hry? Zahrajete si i po vydání původní xcom nebo zůstanete jen u svý hry?
    • MickTheMage
      1) Minimalne zo stihaciek je tam Firestorm, ten sa mi podarilo vynajst aj vyrobit este v preview verzii

2) Su tam rozne druhy UFO

3) Podla preview verzie je tam viac zbrani ako v povodnej hre. 100% mas celu seriu LASER az PLASMA zbrani.

:) Ergo, prve tri otazky si sa v podstate mohol spytat v clanku pod preview a niekto by ti urcite odpovedal. Stvrta, tiez by ma zaujimalo, co by na nu povedali, ale... Je to reimaginacia, inspiracia, takze preco rovno slapanie po povodnej hre? Hmm.
      • 1) U těch stíhaček bych víc druhů i čekal, i když ty souboje dle toho co si psal dost ořezali. Bylo to ode mě tak spíš takový rejpnutí:).

2) Tak to je dobře, že to zachovali. Docela důležitá čast atmosféry.

3) Zaujala tě nějaká nová nebo se spiš držej původních?

Každopádně dík za odpovědi:). Jinak u takovýhle hry musej očekávat, že to lidi budou porovnávat s původním titulem. A když změněj dost věcí, co aspoň třeba já považuju za jádro zábavnosti původní hry, tak to je z mýho pohledu šlapání po základech. Když už se to jmenuje stejně, tak by to mělo mít hlavní věci společný...a tím nemyslím jen ufony. Nesnažím se hledat chyby a nehraju si najdi deset rozdílů, ale prostě mě štve, když pro mě z nejlepší hry historie udělaj průměrnou konzumní tahovku. Místo toho aby universum rozšířili, prohloubili a dali hráči víc možností, tak to zakčnili, zjednodušili a sebrali prvky kvůli kterým jsem měl rád původní hru. Proti reimaginaci nic nemám, nebudu řešit jestli má heavy canon stejně nábojů a jestli odstín barvy pláště emzáka je stejnej, ale když překopávaj základ, tak mi to vadí. Každopádně to ode mě jsou jen dojmy z informací a krátkýho dema a chci to zkusit na ostro v plný verzi...nicméně jsem čímdál víc skeptickej a mám z toho pocit, že je to hra pro nový hráče spíš než pro fanoušky.
        • MickTheMage
          No zbrane, mas viac-menej klasiku, lenze ako pridali specializacie, tak k tomu mas rozne zaujimave doplnky - cize laser pistol, rifle a heavy laser + laser sniper rifle, v plazmach napriklad light plasma rifle, zase sniper plasma rilfe a dalsie variacie. Treba povedat, ze napriklad Heavy Laser je tu velmi pouzitelny, kym v povodnej hre som ho v zivote pouzit nemusel. :) (mozno aj preto, ze v novom XCOMe je specializacia, ktora vyuziva len tazke zbrane, ehm)

Povazujem sa za fanusika celej serie X-COM (jedinu hru s touto znackou, ktoru som ako X-COM nerozdychal, bol Enforcer :) ). Novy XCOM je hlavne inspirovany povodnou hrou. Odkazy a pomrknutia na povodnu seriu sa obcas najdu. Jasna je inspiracia v nazvoslovi a tak. Ale pribehovo idu (pravdepodobne) svojim vlastnym smerom (napr. sa nezacina v roku 1999 ale 2015 :) ).

Co je vsak pre mna podstatne, ze ten preview ma chytil a nepustil, hral som ho rovnako zapalene ako v 1994 povodne UFO. Toto maloktora hra dnes dokaze. Takze mi ostava len dufat, ze finalna hra bude aspon tak dobra ako naznacoval preview. A to i napriek tomu, ze s niektorymi zmenami som sa este stale uplne nevyrovnal :)
          • Ten poslední odstavec je nejpodstatnější, alespoň pro mě.... *4*
          • Tak ve zbraních snad kopanec neudělaj;).Každopádně to, že je nejde sebrat z mrtvoly a že supermegahyper odstřelovač neumí vzít do ruky pušku mi přijde zase takový divný. Hodně se mi líbilo jak byli udělaný zbraně v aftershocku. Jinak mě minul i interceptor a apocalypsa(ta mě vcelku mrzí...lidi jí maj docela rádi a co jsem koukal, tak má i dost zajímavých prvků). A příběh nepovažuju za to nejpodstatnější. Ten je pro mě spíš jen jeden z mnoha prostředků jak si udrzet konzistenci herního světa aby měl člověk pocit, že jeho konání má nějakej význam.

Čet jsem tvoje dojmy z preview a čekám, že to bude vcelku zábavný, jen by se to mělo jmenovat jinak. Už se budu v několikatý diskuzy opakovat, ale mám z toho pocit jako z JA:BIA.
    • Phe, tak pod tohle bych se taky podepsal...bohužel
  • Zvláště prodávání mrtvol emzáků do gurmanských restauracích *2*
    • Sektanský mozeček se skopovými (Mutton) ledvinkami , nebo snad krabí (Lobsterman) obložené vajíčky (Crysalid) na hniličko? Jako aperitiv doporučuji eterický nápoj posilujícího na mysli z vývaru Ethermaního rukávu. *15*
      • a když nemáte muttona, tak tam dejte snakemana;).
    • Reakce na post postolky ohledně prodeji technologií emzáků.
  • postolka
    Dotaz: Jake jsou v planu DLC (jestli nejake).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit