Přejít na výpis diskuzí
Ptejte se šéf designéra J. Solomona na XCOM: Enemy Unknown
29.9.2012 | Redakce Games.cz
137 příspěvků
-
Bude ve hře taky existovat den, nebo bude pořád jenom noc a tma? Viz. všechny videa jsou pořád v noci .. jako je hezky vidět na oheň, ale to je asi tak všechno. :-)
-
-
Den aj noc sa v hre striedaju, rovnako aj v misiach. Mapy su stabilne, nahodne rozlozenie sa tyka mimozemstanov. Ak sa do vyslednej hry este nieco nezmeni.
-
Vidiš to mě ani nenapadlo, ale v podstatě se to tu náznakama provaluje skrze celou diskuzi. Pochyby o náhodném generování misí.
-
-
Dotaz : Bude se dat v plne verzi stavet vlastni zakladna uplne od zacatku ?
-
-
ne budes mit veleni uz hotove zakladny jako v puvodnim ufu
-
-
DOTAZ:Bude hra pozdeji podporovat Windows XP?
-
-
A proc ne rovnou Win 98, nebo 95. A co teprve 3.11? Opravdu nechapu lidi, co se divi, ze nekdo udela hru, co uz nepodporuje 11 let stary system, kdyz od te doby byly dva a treti je za dvermi...
-
-
Jsi tak otravny i v realu? Kazdicky tvuj post primo cisi nastvanim,pohrdanim a aj nevim cim. Zkus svuj nazor vyjadrovat jako dospely clovek. Verim ze to dokazes
-
Nevím jak Historik, ale já se nedivím. Akorát mě zajímá, jestli se třeba neplánuje patch, který hru zprovozní na XPéčkách a já nebudu muset čekat cca půl roku, než pořídím nový komp. Kupovat si nový systéme jenom kvůli několika hrám, mi přijde značně neekonomické. Obzvláště v situaci, kdy je na trhu spousta her, které na XP běhají. Můj současný stroj jsem pořizoval na vánoce 2008 a tehdy byly k dostání akorát Visty na které hodně lidí prskalo nebo XPéčka. Volba celkem jednoduchá, řekl bych.
Navíc mám několik starých her, které se chystám (už hoooodně dlouho *13* ) zahrát a některé z těch her mají pod sedmičkama značné problémy. -
Tak Vista je na prd,Windows 7 OK, Windows 8 na prd.
Tedy jeden slušný OS co vyšel po XP.
Navíc když mnoho her to podporuje tak proč by to nešlo když se navíc XP stále dost používá.
Rozdíl v kvalitě u hry co běží pod XP anebo jinde většinou není poznat jestliže nevyužívá hodně novější DX.
A kupovat nový OS protože prostě vyšel?Většinou to lidé kupují když kupují nové PC.A proč mají kupovat nové PC když konzolové porty mají pořád stejné nároky a málo her přináší ve velké míře pokročilé efekty které karty podporují. -
-
Windows 8 = optimalizované Windows 7.
Z vlastní zkušennosti můžu říct, že rozhodně nejsou "na prd". Ale o tomhle ta diskuse není.
-
-
-
Toto by mě taky, jakožto majitele prehistorického systému, zajímalo.
-
-
Zkuste si demo. To ze hra oficialne XP nepodporuje,jeste neznamena ze to nemuze fungovat
-
-
Nefungovalo :(
-
-
-
-
Otázka: "Hrali ste Českú UFO trilógiu?"
-
-
když se podíváš na videa k této hře na youtube tak zjistíš že hrály.
-
-
me by zajimalo jestli udelaji/dodelaji ovladani opravdu pro PC
chapu ze se to skvele ovlada na ovlacaci pro konzole a kdybych mel konzoli tak rvu radosti ale ja mam PC a chci vsecny vymozenosti co my nabizi a z dema je jasne ze s portem na PC "se moc nenadreli" -
-
Kdyby odpovědeli,že na to serem! Tak to bych byl smutný jako PC hráč,ale potěšen za uprímnou odpověď :)
-
-
Mne by zajimalo, proc porad ve 21. stoleti porad mame odlisne datum vydani mezi USA a zbytkem sveta. Jaky to ma smysl? Krome toho, ze ti, co se nemohou dockat si to proste stahnou 9.10. zadarmo, zatimco platici zakaznici budou mit smulu.
-
-
protoze si americani mysli ze se v americe nekrade a tak prodaji vice origosu (ale ve finale to ma dusledek ktery jsi psal ...tedy zbytek sveta to stahne nelegalne
-
-
Tohle ani neni tak otazka jako smutne konstatovani, ale oni z puvodniho XCOMu vzali jen myslenku a spracovani, jinak nezustal kamen na kameni. Nahodne generovane mise neexistujou, dynamicke podminky dne a noci, podle hodiny pristani Avengeru neexistujou, nejake to tajemno a opatrnost neexistuje. Na dva tahy jste v pulce mapy a vidite enemyho. Z dema to na mne vplyva jako typicka konzolova znasilnovacka puvodne vyborne hry. Ako jinak sa da nazvat to, ze hra z roku 1996 mala viac moznosti a dynamickych prvkov ako tato?
-
-
Odkud bereš informaci, že mise nebudou náhodně generované? Pokud jsem správně zaznamenal, tak klasicky generované mise samozřejmě budou, ale navíc k nim přibude několik předpřipravených, které budou posouvat dějovou linku dál.
-
-
No abych řekl pravdu, tak tohle mi na tom novém UFU smrdí nejvíc. Zatím všechny mise co jsem viděl byly pojmenované (tedy velice opatrně naznačuji fakt, že jsou "nascriptované") a připomíná mi to nalinkované větvení, podle toho, na co se budeš základnou soustředit. Už jen to, že v podstatě neexistuje možnost zastavit terorizování města ještě před jeho vznikem sestřelením UFA co tam letí. V novém UFU tam ta loď prostě neletí z bodu A do B, ale jednoduše se to stane. Tohle nový ufo rozhodně nepředplatím a demo mě neřeklo nic.
-
-
Jezis co furt zkuhrate. Tak si stahnete zadarmo nejaky remake, kterych je vic nez dost (namatkou Extraterrestrials, Alien Ibasion...).
A ano, hodnotit celou hru na zaklade dvou TUTORIALOVYCH misi, to je opravdu logika. Vis co? Nainstaluj si puvodni XCom a budes mit klid. My ostatni si uzijeme skvely moderni remake. -
-
Tohle ma byt remake. Vlastne je to prvni ackovy pokus o remake. Jestli vysel nebo ne,to posoudim za 14 dni+-
-
-
Ne, nema a nikdy nebyl. Nesir bludy. Remaku jsou tu tri pr*ele.
-
Samy autori rikaji, ze nejde ani tak o remake jako spis o reimagine
-
-
*Alien Invasion, preklep
-
-
-
Me by hodne zajimalo, jak moc odlisna bude konzolova verze?Zda je pravda, ze v konzolovejch verzich bude nektery obsach chybet a budou schazet i nektere takticke moznosti?Pry to na konzolich ma byt vice akce nez strategie.Nejsem sam koho to zajima, tak snad se odpoved dozvime.Dekuji.
-
Dotaz: Blizzardu trvalo cca 10 let na vyvoj diabla 3 (a nic moc teda .. '' zatim'') Z dema se mi jevi xcom jako hra usita horkou jehlou ( grafika strasna , zadna mapa , moznost otacet jen ze 4 uhlu, a dalsi) Likvidace vetrelcu je jedinym snad kladem..tak ze.... Myslite si ze jeden rok na vyvoj takovedle hry staci? Nezacne nas stereotypičnost po par hodinach nudit?
-
-
Na XCOM EU pracuju od roku 2008 - tomu hovoris jeden rok? Co si mal z matiky? ;)
-
A kde si sebral ze hra je ve vyvoji jeden rok, sherlocku?
-
Blizzardu trvalo 7 let prijit na to jaky Diablo chtej a jaky chtej aby na tom delali lidi aby to pak za 3 roky spichli horkou jehlou.
-
-
1. V původním Xcomu a TFTD bylo možné mít až 14 vojáku, člověk je mohl rozdělit do menších taktických squadu, některé použít jako nosiče munice, či jako návnadu. Proč jste se rozhodli zmenšit limit na max. 6 vojáku?
2. V původním Xcomu také šlo zabít nepřítele, sebrat z jeho mrtvoly zbraň nebo nějaký předmět a ještě během mise to to použít. Což přidávalo hře realismus a hloubku. Proč byla taky tato funkce odebrána? -
-
To si delas srandu,ze nejde lootovat emzaky? To snad ne.
-
-
opět jedno dojebané "pokračování", ještě že tu máme free vývojáře
-
Ak som to pochopil, nebude možné ani po padlom vojakovi zobrať jeho výbavu. [neoverené] Vôbec, inventár - batoh tam úplne chýba. Číselné štatistiky sa zdá sa zmrskli na 4 hodnoty a celý systém je postavený na výbere vlastností z talentového stromu.
Ešte stále to môže byť dobrá hra, ale čakal som, že k originál rozšíria o nové možnosti, grafiku a nie že ho orežú na kosť. -
-
A na co by jsi sbiral vybavu po padlem vojakovi? Mas svou vybavu. Nebo jako ze by sniper uprostred mise zahodil sniperku a sebral assault rifle, na kterou neni trenovany? Nechapu tvoji logiku.
A naopak, totalni zbytecnost v podobe inventare je prezitek. Konecne se muzu soustredit na to, co mam delat a neztracet cas hovadinami typu otevreni inventare, prendani lekarnicky do ruky, uzdraveni, a prehozeni zbrane zpatky. Proc to proboha nemuze ten vojak udelat sam, kdyz mu to reknu? A ejhle, ted muze.
A ciselne statistiky? Takove, ktere nemuzes nijak ovlivnit a jen se ti samy zvysuji? Dekuji nechci. Az budu chtit statistiky, zapnu si Excel.
Ale jak rikam porad. On vam nekdo novy XCom nuti? Nenuti. Tak ho nehrajte a s odpustenim nezasirejte kazdou diskuzi narky nad vecmi, ktere jsou zname jiz nejmene pul roku. -
-
Tvá úvaha moc logická není, od kdy je voják trénovanej na jednu zbraň ? Odstřelovač podle tebe neumí zacházet s útočnou puškou ? :) A hlavně boj je o improvizaci.
-
Když, mise vypadá na katastrofu, tak sebereš co můžeš (zbraně, mrtvoly, předměty) a vrátíš se do výsadkové lodě. Sice mise skončí neúspěchem, ale máš alespoň něco. Teď je to jenom černobílé. Nebo zabiješ emzáka, sebereš mu granát a hodíš jeho kámošům. Opravdu nevidím, jak zjednodušení této mechaniky je k lepšímu.
-
-
Ver ci never , kopa povodnych hracov ufa pouzivala load iba pri starte hry ;-)
-
Tomu sam neveris. Kdyz mise vypada na katastrofu, nasleduje load.
-
Souhlas. Navíc když to jde, přivydělávám si nevyužitou manufakturou medikitů :) Čsimž lze opravdu vydělat hodně.
-
Jj, je pravda, ze pri casual hrani to asi moc velkou roli nehraje. Ale pokud si nekdo bude chtit dat iron mana, tak bude zalezet na kazde malickosti. Navic v TFD (mozna i EU) se prodejem cizackych zbrani daly vydelat slusne prachy a casto byl mesicni prijem z prodeje vetsi nez "statni podpora" :D.
-
-
Hmm. Kdyz v UFU byla mise prilis dlouha(treba diky spatne taktice),dosly mi kolikrat naboje. Pak bylo lootovani mrtvych nepratel zasadni a pro ukonceni mise nezbytne. A bylo to sakra zabavne-hre do dodavalo stavu. Proc by jako sniper nemohl pouzit samopal proboha? Jestli je to v teto hre nejak zasadne omezne,pak pekne dekuji.
UFO sleduji,ale vubec s enepamatuji an veci,ktere lidi pisou tady jako dojmy z dema.
A otazka na konec-libi se tobe vubec X-Com serie? Mam pocit ze ty hledas jinou hru. -
-
@Killer Tady nikdo kvality UFO Enemy Unknown nenaznačuje, nemusí. UFO EU je všeobecně považováno za jednu z nejlepších her dosud vytvořenou.
-
Protoze na nej neni trenovany. A ano, prestav si, ze to tady omezene je. Nehral jsi demo? Sniper ma sniperku a pistoli. Logicky.
A pro tvou informaci, hral a dohral jsem vsechny dily od Enemy Unknown pre Terror From the Deep a Apocalypse po Interceptor plus vsechny tri ceske dily. To ale neznamena, ze budu dvacet let po tom zasirat kazdou diskusi tim, ze ja chci aby toto bylo stejne. Za a kvuli vam tu hru opravdu predelavat nebudou a za b puvodni X-Com take nebyl zadna slava jak se tu dnes mnozi snazi naznacit. Byl pouze prvni v dobe, kdy nic podobneho nebylo. A pokud se vam tak libi, tak si ho nainstalujte a hraje, nebo nejaky z hafo remaku.
-
-
-
Ja uz mam sice davno predobjednano,ale ja stejne cekam hlavne na UFO2:Extraterrestrials. Jednicka je pro me porad nejlepsi remake X-Com serie a dvojka snad horsi nebude. Od Xcom:EU prilis necekam,tak snad enbudu zklamany
-
-
To že je to zjednodušené ešte nemusí byť zlé. Hra sa zase zrýchlila. Som zvedavý hlavne na dĺžku hry a aké budú možnosti výskumu.
Ešte tu sú Xenonauts, ale tu som si nie istý, či bude v silách tvorcov urobiť hru dostatočne veľkú so všetkým čo do toho patrí - výstroj a výbava, prostredia, nepriatelia...
-
-
-
-