Přejít na výpis diskuzí
RAGE - rozhovor s Timem Willitsem a info o recenzi
7.10.2011 | Redakce Games.cz
220 příspěvků
-
Vy jste snad zkouřený..Bože Minecraft *9* to už bych rači šel okopávat brambory než tohle..
-
Divl by jsi se kolik dospělích hraje hry a dali by třeba tři vejplaty za Počítač..
-
Kde pak udělaly soudruzi s Bethesdy chybu.
-
Každej nemá nadupaný železo vod rodičů.
-
Ahoj,včera večer jsem hru nainstaloval a těšil jsem se že za slušný peníz budu mít grafiku aspoˇn jako Crysis2,první co mi vyrazilo dech byla nemožnost nastavit grafiku,mám vcelku slušný PC(Sandy Bridge 2500K,GTX580,8GB DDR3) ale automatický nastavení doopravdy nic moc nepředvedlo,cfg návod ze stránek nVidie taky nepomohl,ovšem co mě dorazilo byly textury,zkuste se přiblížit k čemukoli-např. šuplíky u skříněk (a většina vybavení interierů) jsou naprosto ploché!!!!!V exteriérech,sice na pohled pěkných, zase chybí jakékoli lepší stíny,nasvětlení atd atd,vykreslení postav/obličeje nic moc .... hru jsem odložil,hrál jsem jí tak pět minut,snad nějaký patch pomůže,jinak je to vizuálně zcela zastaralá hra a snad i letitý HL2 je na tom lépe... na foru autorů jsem se dočetl podivnou věc,nevím jestli jsem to pochopil správně(slabší angličtina),ale je tam cosi,že hires textury se sice rozjedou i na slabší grafice ovšem kvůli přenosu dat je nutný mít SSD v RAIDu,což teda doopravdy zdravej rozum nebere .....
to Pride : jestli je pro tebe Rage hra roku,tak si toho moc nehrál :-) :-) Ovšem jelikož je hra k mání od včerejška i hrací doba bude mizerná,když si to zvládl do dneška :-) :-) -
Připadám si jako neplacený BETAtester vychytávat to na co byli v Bethesdě líní. *16*
-
Stačilo říct, že to bude jako Borderlands, akorát budou doskakovat textury a bude mene zbraní a mohli ušetřit miliony na marketingovém hypu. *3*
Apropo na PS3 to doskakuje taky. *9*
Po cca 3 hodinách hraní dávám tak 5/10 -
Ale tu predsa nejde o tie textury, to bola len jedna vec vytiahnuta z kontextu. Berte moj nazor ako subjektivny. Ale fakty su fakty. Fallout 3 od Bethesdy je pre mna stokrat lepsia hra, od ktorej som sa nevedel odlepit a pritom technologicky to bola dost slabota. Proste je to cele o hype. O Metre 2033 sa pisalo malo lebo je to hra z Ruska a pritom vas skvely Rage strci do kapsy. Krasnou grafikou, hratelnostou, prbehom ale najma hustou atmosferou. A neda mi este nieco nespomenut: technologicky pokrok znamena sprevadzkovat GTA IV a Red Dead Redemption na konzolach! To je nieco co doteraz obdivujem. Ohromna velkost svetov, nadherna grafika a kupodivu aj fyzika. Na 512 MB RAM.
-
taky sem se pravě divil, řikal sem si tak aspon na střední by to jet mohlo. Ale pak sem se dozvěděl že žádný nastavení grafiky ve hře neni, nastavil sem to tedy přes config na max, Jen multisampling (nebo jak to je) nemam na 32 (to už bylo trošku pomalejší) ale na 8 a vizualni rozdil žádný a hejbe se to naprosto svižně, tudíž já sem moc spokojen!
-
nevim co tady řešíte za kraviny, grafická stránka hry na na absolutně skvělý urovni! řešíte tady pár LowRes textur ale to že všechno je dokonale vymodelovaný a jako celek to vypadá mnohem lépe než jakakoli jina hra už je vám fuk. já problem s texturami a všim okolo vyřešil a hra na maximální nastavení (pres config) vypadá naprosto užasně!!!
-
Ano, Stalker s hires texture packom ma krasne textury, ale vdaka hires texture packu, pusti si vanilku, chod tesne ku stene a budes zvracat rovnako ako teraz u Rage. Takze podla tvojej formulky, si pockaj az bude Rage x rokov odladena stara hra s kopou hires modov a potom si porovnavaj :)
-
Tak od Carmacka jsem necekal nejak zazracny gameplay, ale predevsim revolucni technickou stranku. A ta nejen ze neni revolucni, ale navic spis az konzoloidni.
Velke zklamani, preci jenom ocekavani zde byla znacna *7* -
stáhl jsem na ATI knihovnou atioglxx.dll a z nějákých 30fps to jde konstantně 60fps.. knihovnu dáš do hlavní složky se hrou.. ATI se nekamarádí prostě s OpenGL, to už je známa věc a ID jsou jediní kdo v tom dělá hry..
-
HD4650 a v HW problem neni? Ona je sice pravda, ze hra ma problem s optimalizaci na AMD. Ale proboha! HD 4650 je absolutni lowend. Schvalne jsem to zkousel v notebooku kde mam 5650 a hra je nehratelna. Coz me ale vubec neprekvapuje.
-
Zvlastni, videl jsem tuhle nejaky benchmark jehoz vysledkem bylo, ze je hra na cemkoli co ma mene nez 3 jadra nehratelna. Ale mozna to bylo dano tim, ze tam byla grafika od AMD HD6950.
Mozna streamovani textur o ktere se u nVidie stara Cuda dela u ATI treti jadro na CPU. To by vysvetlovalo ty vyrazne rozdily. -
A este som zabudol dodat aku uzasnu fyziku ma tento technologicky skvost. Ziadnu. Jedine co je cool je animacia postav, hlavne ked ich postrelite do roznych casti tela. Preco sa ale nedaju rozbijat skla, urobit tma tym ze zostrelim neon? Preco je mnoho objektov hranatych ako v hrach spred desiatich rokov? A textury rozmaznute niektore take ze si hovorim naco, naco megatexture? Co je na to mega? Kde? Stalker s hires texture packom ma krasne textury a netreba mu ziadny megatexture. Carmack je svojim sposobom genius, Doom III ci Quake III su toho dokazom, ale ak tato hra mala ukazat co dokaze id5 engine tak to by som ako vyvojar veru nadseny nebol. Prepacte ze vam kazim nadsenie, ale mame s cim porovnavat a hlavne mame rok 2011 preboha.
-
Mne to rozhodne nepripada ako hra roka a megaoriginalna grafika? Dizajn lokacii je sice vydareny a umelecke podanie je dobre ale inak mi ta hra pripada strasne sterilna, akoby som hral nejake leaknute alpha stage levely. Nie je to ani fallout ani fps, je to podla mna taky nedomysleny borderlands, ktory ma presne takisto nudil. Kludne to mohlo spravene ako Halflife 2 - so silnym pribehom a vybornou hratelnostou. To boli casy :) Ked som si pozrel ten vieorozhovor vyssie, musel som sa usmievat. Manazeri vedia taaaak dristat az to boli. Bohuzial je to dnesny trend a za cenu zarobit vam naklamu do oci nehorazne blaboly. Ja kazdopadne nevidim tych 5 rokov vyvoja. Doslova v nicom. Ak si to porovnate s Crysis z roku 2006, isto si uvedomite, ze na tom kusok pravdy bude... Pre mna velke sklamanie.
-
Neví někdo kdy to bude u nás na steamu?
-
Tak to je přímo Sophiina volba *3* Raději zatím zůstanu věrný Minecraftu a počkám si.
-
Tak se nám tady zase opakuje legendární souboj z devadesátek Quake vs Duke Nukem. Tentokrát však jde o to, kdo je větší chcípák...