Přejít na výpis diskuzí
Real-time strategie podle Ironclad vymírají
4.2.2013 | Aleš Smutný
116 příspěvků
-
Určitě bych byl pro remake všech dílů, ale něčeho novýho se obávám. To si radši zahraju znovu dvojku, která i na ty léta má stále úchvatnou atmosféru při bitvách.
-
Osobně za posledních několik let jen tyto. CoH ( tohle je naprostá nadčasovka a vypadá a hraje se to super i po letech) , Supreme Commander 1 (jednička u mě nastavila laťku pro ovládání 500+ jednotek, 2 byla prasečina), Sword of the Stars 1 (2 byla a je prasečina, jak bugy, tak nesmysly které sice rozšiřují hru, ale zároveň hrozně zpomalují a micromanagement je tam podle mě mnohem náročnější).
-
Přesně! Já porad Hraju Red Alerty, Total Anihilation, Stronghold, AoE, Starcraft 1, Supreme commander a je mi smutno z toho že se dneska na strategie takhle seere
-
Je zajimave, ze treba takova total war serie se drzi jiz hezkou radku let v popredi prodejnosti a je porad stale oblibena, cimpak to asi bude pani vyvojari ? A kdyz jsem videl s cim ma prijit RTW2 tak se osudu tehle serie nebojim a uz ted se velice tesim.
Nicmene, ze je jakesi vakuum v tomhle zanru to uznavam,protoze velice rad bych si opet zahral podobne hry jako C&C (RA,Generals), AoE I, II nebo Warcraft, ale bohuzel tady nic takoveho neni. -
Ono je otázka, co přesně znamená vymírají. Myslím, že žádný žánr úplně nevymře, spíš se jen stáhne do nízkorozpočtové indie scény a nachá dvě nebo tři AAA výjimky za (herní) generaci. Jako se to stalo hopsačkám a adventurám. A to se RTS možná skutečně stane taky, pokud nenajdou nějaký efektivní způsob ovládání na konzolích.
-
Hodně mě mrzí, co se stalo se značkou C&C. Příběhový Red Alerty jsem miloval a Generalsy byly taky skvělý. Ovšem po C&C 4 a Generalsech pro prohlížeče. a bez příběhu... Byl bych rád za klasickou strategii s budováním základy a všeho okolo.
-
Pockej az pravazi jednoduche mobilni hry, to na dnesni jednoduche hry jeste budes vzpominat :-).
-
Daji, treba under siege. Navic se k tomu pridaly pohybove ovladace s kterymi to jde taky a s PS bude mozna Dual Shock s touchpadem. Navic pokud by slo hru zpomalit az zastavit (jako u total war), tak je to uplne bez problemu. Ale tyhle hry uz proste moc netahnou.
-
To je holt vyvoj. RTS me stejne nikdy moc nebavily s vyjimkou duny 2 a warcraftu 1 a pozdeji dawn of war, daval jsem prednost tahovym taktickym hram a kde je jim dnes konec ty uz jsou mrtve davno, vcetne zombie (ozivle mrtvoly) x-com? Dnesni hraci jsou uz holt jini.
-
Chaos a nesnesitelné micro.
-
sakra, schvalne jsem se mrknul, jak uz je vlastne stary puvodni TW (i datadisk je dobrej, ale pro predstavu) a uz je to 6 let.. probuh to to leti :D..
a tim spis to potvrzuje to, cos napsal.. Bohuzel -
Dneska jedou jednoduchy tuctovky, ktery dohrajete za 6 hodin a zahodite.
-
TW nahodou byla dobra hra, podle me jsou vuci nemu "fanousci" CnC zbytecne kriticti..
Ja se u toho bavil skvele a byla to jedna z poslednich (snad jeste s RA3, coz ale hraje trochu na jinou notu) klasickejch RTS, kterou jsem treba ja hral.. Mozna tomu zkus dat sanci, ta hra fakt neni spatna :)
EDIT: joo pardon, ted me napad Starcraft 2, ale tak.. zustanu-li v serii CnC :D! -
Z pohledu velkych vydavatelu asi je, ale zase se dobre dari indie scene a vubec, za poslednich par let byly nejlepsi hry, co jsem na pc hral prave ty idie a ne velky tituly, kde vetsi cast rozpoctu tvori PR.
-
i ty vykriky ze PC je mrtva platforma uz nejak utichly :)
-
jo a vubec to tam nepise kdy je co presne potreba zmacknout to decka pak neumeji hrat
-
velka studia nedelaj aaa rts, pac vetsina studii je zamerena na konzolovy trh
-
Vzpomínky na prohrané noci s AoE, AoE2, AoE3 mi zůstanou asi na pořád. Škoda, že série sklouzla k modelu F2P *9* Myslím, že plnohodnotný díl by si své fanoušky našel..
-
Jo to byly casi kdy clovek nevedel kterou strategii driv hrat, Age of Empires, Age of Mythology, CaC Generals, Red Alert 2, Dungeon Keeoer 1-2, Warcraft 3, Warrzone 2100, Earth 2140 a mnoho dalsich. Dnes tu mame akorta Starcraft 2. Nepocitam ty "pul hry" zivene mikrotransakcema. (viz AoE online a CaC Generals 2)
-
RTS jsou zřejmě moc složité, je třeba strašně klikat (použití myši, no fuj) a mít v hlavě základní představu o situaci na herní mapě. Navíc, hráč v nich může taky prohrát. A to jsou všechno neodpustitelná negativa v očích dnešních producentů a vydavatelů.