Přejít na výpis diskuzí
Real-time strategie podle Ironclad vymírají
4.2.2013 | Aleš Smutný
116 příspěvků
-
Sice nejsme nijak dobrej rts hrac, ale na max obtiznost jsme mel docela problem thora udrzet nazivu, natoz sestrelit jeste bonsovy BC.
-
A co je podle tebe Fallout tactics za zanr? Obe maji defakto uplne stejne herni mechaniky, akorat fallout byl v tomhle o dost dal. Jedinej rozdil u tech her je v tom, ze jedna prosla evoluci z rts a druha z RPG.
-
btw. dow2 campan sem neporovnaval ani nevychvaloval... měla dost chyb ale gameplay jako takový byl naprosto jiný než v dow1 a nikdo si nestěžoval. hold někdo chce a umí inovovat někdo bohužel na to se..
BTW: veskoslave. nic se nezmění AI bude furt stejně tupá jen bude posílat větší vlny případně těžit 2x tolik ( nádherný příklad přístupu blizzardu, neumíme udělat AI tak aspoň bude podvádět.... to už tu bylo ve war3) -
Doporučuji změnit obtížnost *1*
-
Chtěl bych remake Cossacks- pro mě top strategie.
-
ty mise v sc2 se nijak extra nelišili většinou nějakej timer a je uplně jedno jestli tě honí oheň nebo ujíždí vlak... princip je furt stejnej. ai v kampani je naprosto mizerná a většina misí netrvá dele jak 20-25 minut. a některé mise byli vysloveně špatně udělane třeba pri kradeni thora má člověk až moc času a většinou jde vybít 80% mapy a počítač neklade sebemenší odpor.
-
Neumějí udělat dostatečně kvalitní hru, tak se vymlouvají na to, že trh s daným žánrem je mrtvý. Kolikrát jsme tuhle pohádku už slyšeli?
-
dohrána 2x vlastním originalku multi sem hral taky. žádné nové nápady, nic nuda a šeď. nikomu to neberu když ho to baví ale prostě po tolika letech přijít /jen/ ze sc1 v novem kabatku je pro mě osobně prostě málo
-
Ja chci novej Homeworld, urcite by se to dobre prodavalo, ale on ho nikdo nechce udelat! Mozna i remake v nejakem peknem (Crytek 3) enginu by mi stacil....
-
Ja to vidím skôr tak ,že dneska RTS sa skrátka dnes nerobia tak nahusto ako v dobách Warcraftu 3 a aj to nie je v príliš valnej kvalite ako sa teda majú predávať a "žiť" je mimo mňa.
Problémom však bude aj fakt ,že v súčastnosti sa všetci tlačia do konzol a na PC hádžu akurát bobek. Vytvára sa tak predstava ,že PC je nezisková platforma čo však vzhľadom k tomu ,že na ňu v zásade se*ú vcelku logické. Pochopiteľne sa potom ťažko hľadajú sponzory pre normálne RTS-ky keď sa celý biznis drží tejto fylózofie. -
DoW II je subžánr RTS strategie. Šel si vlastní cestou a to je dobře. Taktické RPG to rozhodně není. S náplní misí souhlasím. Ale hrát MP, to je jiné kafe:)
-
Já tomu prostě většinou stejně říkám strategie:)
-
Ono to sice jsou strategie, ale typická RTS moc nevychází. Vlastně poslední kvalitní RTS jsou Starcraft II a C&C Tiberium Wars. Ale tím to končí. A to jsou už skoro 3 roky staré hry.
-
Nic proti DOW 2, je to dobra serie, ale uz se to ani neda povazovat za strategii, ale spis za takticke RPG ala Fallout Tactics) Urcite to neni smer, kterym by se vyvoj RTS mel ubirat, pac by tim vlastne zanr RTS zanikl.
A kdyz uz porovnavas kampane, tak DOW 2 kampan se v kvalite vubec nepriblizuje SC2 kampani, neexistuje RTS, kde by byla kazda mise hrala jinak, jako je tomu u SC2. Oproti tomu DOW 2 se hraje v kazde misi naprosto stejne, navic se mapy dost opakuji a je to u teto hry velka skoda. -
Osobně mi trochu vadí, když je série Total War označována za RTS. Podle mě je to prostě tahová strategie s realtimeovými bitvami, ale opravdu ne RTS.
-
Tak takové normální turnaje, co se pořádaly v hernách, co už zkrachovaly (3D game arény v Ostravě například), měl jsem jet i na MČr, když byl ještě Invex slušnou výstavou, ale zlomená klíční kost *1*
-
Pravdivé, ale smutné. Já jsem osobně přesvědčen že za úpadkem klasických RTS je neschopnost lidí z EA, voni ten žánr tak poškodili, že to bude ještě dlouho trvat než to někdo napraví.
-
nemyslím že by to s timhle žanrem vypadalo až tak blede, mate tady treba wargame, supcom 2, prijde coh 2 a našlo by se mozna neco dalsiho.
neni treba aby každou chvilku vychazelo neco noveho, clovek si stejne vybere nejakou strategii a u ni stravi delsi dobu, pokud jde o multak. -
jestli jsi hral na turnajich tak klobouk dolu
-
Já na turnajích hrál akorát AoE II a Warcraft III. U Sc II člověk proti robotům z Koreje nemá šanci a ani to pro mě není zábava:)