Přejít na výpis diskuzí
Realistické tváře dle Activision překonají problém uncanny valley
28.3.2013 | Ladislav Loukota
102 příspěvků
-
A jakou má grafika souvislost nebo přímou či nepřímou úměrnost s hratelností? Proč by dobrá grafika měla znamenat horší hratelnost? Vždyť na velkých hrách pracují stovky lidí a každý z nich by měl odvést tu nejlepší práci a to že udělají dobrou grafiku přece nemusí znamenat, že lidé kteří se starají o design a hratelnost mají tím pádem leháro?
-
Ale vůbec ne, nám jde jen o to, aby realistická grafika nebyla nepřímo úměrná ostatním kvalitám hry, což se dnes přesně děje. Rádobyrealistická grafika je často to jediné, co je na hře zajímavé.
Vyjít System Shock 3 v realistické grafice, délka stejná či větší než u dvojky, ostatní aspekty hry taktéž na srovnatelné úrovni, tak si rozhodně stěžovat nebudu. -
Chlápek na tom prvním videu mi připomíná Krytona, když předváděl rozpolcenost :)
-
Herni doba je ciste zavisla na designu hry. Tunelove pribehove hry s "filmovým vzhledem" budou vzdy kratsi nez otevrene sandboxy nebo treba nekonecne MMORPGcka. Je to uplne jiny zpusob hrani.
-
Koukni na Nvidia demo ovlivnovani vody povetrnostnimi podminkamy.
-
Z komentaru je mi blivno. Technologicti zpatecnici jeden vedle druheho.
-
No pěkný ty jo. Jen teda pokud takhle jednou budou dělat postavy do her, měli by si dát taky záležet na ostatním. Tím myslím prostředí, počasí, povětrnostní podmínky co si budou hrát s oblečením/vlasy apod. HLAVNĚ teda okolí - interiéry/exteriéry. Jinak takhle krásně vypracovaná postava bude v ošklivém prostředí vypadat jak pěst na oko. Nemluvě o tom, že i animace pak musí být adekvátní. Co z toho že to hezky vypadá, když se to pak třeba bude pohybovat jak loutka na provázcích (přeháním samozřejmě)
Každopádně je to hezký, a jsem za každej technologickej posun rád. Jen ale ať taky k něčemu je. -
Já sem s grafikou v dnešních hrách taky celkem spokojenej. Teď například hraju novej God of War a sem z toho hotovej, jak to vypadá. Při některejch scénách sbírám čelist z podlahy a říkám si, kam? Kam to chtěj ještě posunout?
Určitě není potřeba přidávat další detaily postavám. Jediný kde bych uvítal velký zlepšeníje fyzika na šatech a hlavně animace.Kdyby se někam posunul vývoj v procedurálních animacích, bylo by to na hrách hodně znát.
Animace mají dost velkej vliv i na samotnou hratelnost. -
coz je porad mene nez 4k video s filmem na 2hodky.. koukam, ze hry porad maji lepsi pomer velikost+herni doba nez video ;)
-
Ja se k tomu nestavim negativne, jen me to zatim netankuje:). Jestli to zvladnou do peti let, aby takhle vypadala cela hra, tak to budu teprv nadsenej:)
-
Zajímat tě to nemusí, ale každý pokrok a každá hovadina nás někam posubuje. Stavjet se negativně k drobným krůčkům je trochu divné. Je lepší postupovat pomalu a vůbec někam dojít. Můj názor. Taky bych byl rád kdyby takhle vypadala celá hra, ale spokojím se i s tímto.
-
S umělou inteligencí neni problém ve výkonu, jako v náročnosti práce. I kdyby byly najednou počítače a konzole 100x výkonější, pořád tam bude ten problém priorit, kolik se tomu vyplatí věnovat času, když je to právě na čas a na testování tak náročné.
-
Mam stejny nazor. Treba se to uplatni pro virtualni televizni hlasatele. *1*
Ale pokud by se takoveto ksichty objevili v komplexnim prostredi muselo by mit odpovidajici uroven. Coz je mozna na desitky let nesmysl pokud se nestane nakej zazrak v podobe obrovskeho vykonoveho skoku. Ten pozvolny narust vykonu bude urcite lepsi vyuzit pro fyziku a umelou inteligenci. Osobne si myslim ze grafika her je na pomerne slusne urovni jiz ted. Kez by tuto uroven dosahoval zbytek. -
V akčních hrách je to jedno, ale v adventurách, které jsou ztvárněné realisticky, jako Heavy Rain, tam už je to sakra znát, úroveň jakou postavy hrají svou roli a jak vypadají přesvědčivě. Zvlášť v detektivce, jako je Heavy Rain, nebo LA Noire.
-
hry kde postavam porostou realtime fousy na obliceji, zenskym chlupy na nohou ... budou mit 50GB a dohrane budou za 4 hodiny..uz se nemuzu dockat:p
-
Já teda nevím no, ale tohle se hodí tak do cutscen při hraní her tak nějak nemám čas sledovat kolik vrásek, beďarů, řaz či jených blbin je na skladě..
-
Nemluvil bych o vine, ale o dusledku a je to dusledkem toho, ze se pozornost venuje hlavne tomu, jak to vypada. A tomu se venuje pozornost proto, ze to je hlavni kriterium podlektereho se kupuji hry. Takze v konecnem dusledku si za to hraci mohou sami. Za co plati, to dostanou.
-
To byl film nebo ukazka enginu? :D
Jsem rád ze se pokrok znovu začiná s tím jak přichazejí nové generace konzolí probouzet -
LA Noire sice nemá tak hezkou grafiku, ale animace má mnohel lepší (tohle přijde mi to jako naanimovaný rosol)
-
no nevim, posledních +-5 let (až na pár vyjímek potvrzující pravidlo) grafika stagnovala.. navíc to že chybí hratelnost není vina grafiky, vsadím se že by tě tenkrát ten keen bavil víc kdyby měl dnešní grafiku.. co já bych dal za trochu lepší grafiku a UI u DF